معرفی اندروید 12L – سیستمعامل اختصاصی گوگل برای تبلتها، گوشیهای تاشو و دستگاههای ChromeOS
نمایش خبر
تاریخ : 1400/8/6 نویسنده: آرش افراسیابی | ||
برچسبها : | سیستم عامل Operating System ، اندروید Android ، اندروید 12 ال Android 12L ، گوگل Google |
بهگفته گوگل در حال حاضر بیش از 250 میلیون تبلت، گوشی تاشو و دیوایس مبتنی بر ChromeOS در بازار حضور داشته و تنها در طی یک سال گذشته با توجه به شرایط دورکاری مرتبط با پاندمی، 100 میلیون تبلت اندرویدی فعال شدهاند؛ امریکه به رشد سالیانه 20 درصدی اشاره دارد. این رشد طبیعتا گوشیهای تاشو که از آنها بهعنوان ترند بعدی دنیای موبایل یاد میشوند را نیز شامل شده و لپتاپهای ChromeOS را نیز نمیتوان از آن مستثنی کرد. با در نظر گرفتن تمامی این موارد ارائه نسخه جدیدی از سیستمعامل اندروید که بهصورت اختصاصی برای صفحهنمایشهای بزرگ طراحی شده باشد کاملا منطقی بهنظر میرسد.
Android 12L در حال حاضر در نسخه پیشنمایش توسعهدهندهگان (developer preview) در دسترس قرار گرفته و حضور آن در بازار نیز به اوائل سال آینده میلادی یعنی مقارن با ارائه نسل بعدی تبلتهای مجهز به اندروید 12 موکول شده است. در همین راستا از تبلت Tab P12 Pro لنوو بهعنوان یکی از اولین دستگاههای دریافتکننده این سیستمعامل یاد شده است. نکته جالب در این میان اینکه در آینده ورژن پابلیک بتای این پلتفرم برای دیوایسهای خانواده پیکسل نیز در دسترس قرار میگیرد هرچند برخی از مهمترین ویژگیهای آن تنها در دستگاههای دارای صفحهنمایش بزرگ معنادار خواهد بود.
گوگل معرفی اندروید 12L در این نوبت را بهصورت جزیی انجام داده و بدینترتیب نمیتوان به مجموعه کاملی از امکانات و قابلیتهای سیستمعامل و مقایسه آن با تنها نمونه دیگر موجود یعنی iPad OS پرداخت. در یک نگاه کلی آنچه گوگل در این نوبت از اندروید 12L آشکار کرده شامل یک رابط کاربری بهینه شده و ابزارهای جدیدی برای مولتیتسکینگ است که در آن اپلیکیشنهای مختلف نیز با ظاهر بهتری در صفحهنمایش بزرگ اجرا میشوند. از دیگر نکات جدید در این مجموعه باید به چگونگی نمایش اعلان برنامهها، منوی quick settings و شکل ظاهری صفحه هوم اشاره کرد که همگی با تغییراتی مشهودی رورو خواهند شد.
ویژگیهای مرتبط با چند وظیفهگی یا مولتیتسکینگ جالبتوجهترین قابلیت Android 12L است که به تسکبار جدیدی مشابه آنچه در iPadOS دیدهایم شباهت دارد. سیستمعامل اندروید هماکنون نیز از ویژگی مجزا کردن صفحهنمایش برای اجرا دو یا چند اپلیکیشن در کنار هم پشتیبانی میکند اما این ویژگی بهگفته گوگل در نسخه 12L دسترستر قرار گرفته است بهطوریکه کشیدن یک آیکون از تسکبار روی اپلیکیشن فعال روی صفحهنمایش، برای اجرای همزمان آنها در کنار هم کفایت میکند. این گزینه همچنین تلویحا به این معنا خواهد بود که همه اپلیکیشنها از اجرای همزمان در کنار هم پشتیبانی میکنند که قدم بزرگی در زمینه مولتیتسکینگ در مجموعه اندروید به حساب میآید.
گوگل در این نوبت از توسعهدهندهگان خواسته تا برنامههای خود را جهت اجرای بهتر در سایزهای مختلف صفحهنمایش بهینهسازی کنند و در این زمینه همانطور که در تصویر زیر قابل مشاهده است سه کلاس مختلف کامپکت، متوسط و گسترده را بهترتیب برای گوشیهای موبایل، برای تبلتهای کوچک یا دیوایسهای تاشو و بالاخره تبلتهای بزرگ و کامپیوترها تعریف کرده است. در همین رابطه همچنین API جدیدی در دسترس قرار میگیرد که اپلیکیشنها را نسبت به قابلیت تاشوی دستگاه یا حضور لولا آگاه ساخته تا از این موانع بهعنوان جداکنندههای طبیعی در رابط کاربری استفاده کنند.
برای راحتی بیشتر کاربران، صاحبان صفحهنمایشهای بزرگ در هنگام نصب برنامههای غیر منطبق از Play Store هشداری مبنی بر بهینه نبودن اپلیکیشن مورد نظر با نمایشگر بزرگ دستگاه دریافت میکنند و ابزاری نیز برای ارزیابی کیفیت یک اپلیکیشن و میزان انطباق آن با دستورالعملهای گوگل برای اپلیکیشنهای مناسب صفحهنمایشهای بزرگ ارائه میشود.
- معرفی خانواده ROG Phone 9 – گیمینگ فونهای ایسوس با اسنپدراگون 8 الیت و نمایشگر 185 هرتزی
- نگاهی به فناوری ISOCELL ALoP – راهکار سامسونگ برای کاهش برآمدگی دوربینهای بخش پشتی گوشی
- شیائومی 14T Pro در نگاه رسانهها – نقاط ضعف و قوت از دید حرفهایها
- گزارش Canalys از بازار اسمارتفون خاور میانه در سهماهه سوم 2024 – رشد اندک در سایه تنشهای سیاسی
- IDC: جایگاه نخست سامسونگ در بازار گوشیهای تاشو با تکیه بر Z Fold6 و Z Flip6
- اپل iPhone 16 Pro Max در نگاه رسانهها – نقاط ضعف و قوت از دید حرفهایها
- معرفی گوشیهای مخصوص بازی Red Magic 10 Pro و +10Pro با تراشه SD 8 Elite و باتریهای حجیم