معرفی Nokia T20 – نخستین تبلت کمپانی HMD Global
نمایش خبر
تاریخ : 1400/7/16 نویسنده: مسعود بهرامی شرق | ||
برچسبها : | تبلت Tablet ، اندروید Android ، Nokia T20 ، نوکیا Nokia |
همان طور که گفته شد، Nokia T20 نخستین تبلت کمپانی HMD به حساب میآید. جالب است بدانید، یک هفته پیش از این، کمپانی موتورولا نیز – که پس از سالها مجددا به ساخت تبلت روی آورده – از تبلت جدیدی به نام Moto Tab G20 رونمایی کرد. در توجیه گرایش دوباره کمپانیها به تولید تبلت، هیچ دلیلی نمیتواند موجهتر از گسترش ویروس کرونا و حاکمیت شرایط جدید بر دنیا باشد؛ جایی که در بسیاری از مواقع، کار، تحصیل و حتی تفریح به ناچار باید در قاب تبلتها محصور شود. همین دلیل بود که موجب شد در سال 2020 عرضه جهانی تبلت (برای اولین بار از سال 2014) با رشد همراه شود.
در ادامه نگاهی داریم به مشخصات و امکانات Nokia T20:
طراحی
Nokia T20 تبلتی زیباست که فقط در یک رنگ آبی (Deep Ocean) به تولید میرسد. در پشت دستگاه به جز ماژول دوربین (در بالا سمت چپ) و لوگوی NOKIA (در مرکز) المان دیگری دیده نشده و لذا ظاهر یکدست و تمیزی را شاهد هستیم. بخش پشتی دستگاه از آلومینیوم پرداختشده با شن (موسوم به سندبلاست) ساخته شده که در نوع خود بسیار قابلتوجه است، زیرا اکثر تبلتهای در این رده قیمتی، عمدتا بدنه پلاستیکی دارند. به گفته شرکت سازنده، این تبلت با احراز درجه حفاظت IP52 در برابر پاشیده شدن قطرات آب مقاوم است.
ابعاد تبلت عبارتند از 247.6×157.5×7.8 میلیمتر و وزن آن در نسخه وای-فای 465 گرم و در نسخه 4G معادل 470 گرم اعلام شده است. به این ترتیب، Nokia T20 تقریبا هماندازه نسل نهم آیپد به شمار میرود. البته علیرغم قیمت پایینتر، Nokia T20 (در مقایسه با آیپد نسل 9) طراحی مدرنتری داشته و با حاشیههای کمتر و ظاهر تمیزترش، بیننده را به یاد iPad mini 6 – که بهتازگی عرضه شد – میاندازد.
نمایشگر و دوربین
نمایشگر LCD این تبلت دارای نسبت تصویر 15:9 بوده و قطری برابر با 10.4 اینچ دارد. مسلما در این رده از تبلتها، نباید انتظار پنلهای AMOLED را داشته باشیم، اما رزولوشن 2K (معادل 1200×2000 پیکسل) راضیکننده به نظر میرسد. روشنایی نمایشگر 400 نیت اعلام شده و حالت افزایش روشنایی – موسوم به Brightness Boost – نیز برای آن پیشبینی شده است. طبق ادعای HMD، این نمایشگر با داشتن تأییدیه از کمپانی معتبر SGS، تا حد زیادی از تشعشعات آبی میکاهد.
شیشهای مقاوم وظیفه محافظت از نمایشگر Nokia T20 را بر عهده دارد. البته HMD بدون مشخص کردن نام شرکت سازنده شیشه، صرفا به ذکر عبارت Toughened Glass (شیشه مقاومسازیشده) بسنده کرده است. گفتنیست، مثل بیشتر تبلتها در اینجا نیز با مجموعه دوربین پیشرفتهای روبرو نیستیم. پرونده دپارتمان اپتیک Nokia T20، با یک دوربین 8 مگاپیکسلی (مجهز به فوکوس خودکار) در کنار یک فلش LED در پشت دستگاه و یک دوربین سلفی 5 مگاپیکسلی در جلوی تبلت، بسته میشود.
پردازش و حافظه
در قسمت پردازش با پروسسور چندان قدرتمندی مواجه نیستیم. HMD تراشه نه چندان شناختهشده Unisoc Tiger T610 را برای این تبلت انتخاب کرده است. این چیپست – که با لیتوگرافی 12 نانومتری ساخته شده – مشتمل بر 2 هسته Cortex-A75 و 6 هسته Cortex-A55 (با حداکثر سرعت 1.8 گیگاهرتز) بوده و پردازنده گرافیکی آن Mali G52 (با فرکانس 614.4 مگاهرتز) است. به تناسب پیکربندی، 3 یا 4 گیگابایت حافظه RAM و 32 یا 64 گیگابایت فضای ذخیرهسازی در اختیار کاربر قرار دارد که با اضافه کردن میکرو اسدی، میتوان آن را تا 512 گیگابایت دیگر ارتقا داد. برخی منابع خبری به نسخه 5G این تبلت با پروسسور Snapdragon 480 نیز اشاره کردهاند که هنوز اطلاعاتی از آن بهصورت رسمی منتشر نشده است.
باتری و سیستم صوتی
نیاز تبلت به انرژی از طریق یک باتری قدرتمند به ظرفیت 8,200 میلیآمپر ساعت تأمین میشود. این باتری – که ظاهرا بزرگترین باتری به کار رفته در کل دیوایسهای نوکیاست – در صورت استفاده متعارف، حداقل تا یک روز (کاری یا آموزشی) دوام دارد. باتری Nokia T20 میتواند انرژی لازم برای وبگردی تا 15 ساعت، پخش فیلم تا 10 ساعت و تماس تصویری تا 7 ساعت را تأمین کند.
این باتری از استاندارد شارژ 15 واتی (که HMD آن را شارژ سریع تلقی کرده!) پشتیبانی میکند. اما نکته ناامیدکننده آن است که توان شارژر موجود در جعبه محصول تنها 10 وات است. کمپانی HMD صدای همهگیری را برای این تبلت تضمین کرده است. این صدا از طریق اسپیکرهای استریو مجهز به آمپلیفایر قدرتمند و تنظیمات OZO Playback Panorama پخش میشود. دو میکروفن و یک جک 3.5 میلیمتری هدفون نیز برای Nokia T20 تدارک دیده شده است.
سیستمعامل و ارتباطات
سیستمعامل Nokia T20 اندروید 11 بوده و با توجه به آنکه شرکت سازنده در معرفی این محصول به پوسته خاصی اشاره نکرده، تقریبا میتوان تجربه کار با اندروید خالص را انتظار داشت. وجود سرویسهایی مثل Google Kids Space و Google Entertainment Space از جمله امکانات کاربردی در این دیوایس به شمار میرود. همان پشتیبانیهایی که در دیوایسهای سری G نوکیا شاهد بودیم، در تبلت Nokia T20 نیز برقرار است. بدین ترتیب صاحبان این تبلت میتوانند از بهروزرسانی سیستمعامل تا 2 سال و دریافت آپدیتهای امنیتی ماهانه تا 3 سال برخوردار باشند.
با توجه به برنامه HMD برای گسترش فروش محصولات خود به سازمانها و ادارهجات (Android Enterprise Recommended)، مشتریان سازمانی این تبلت میتوانند در صورت تمایل، دریافت آپدیتهای امنیتی را تا 4 سال نیز ادامه دهند. تبلت Nokia T20 فاقد هرگونه حسگر اثرانگشت بوده و احراز هویت بیومتریک کاربر صرفا از طریق تشخیص چهره انجام میشود. بلوتوث 5.0، وای-فای 5 و پورت USB-C از گزینههای ارتباطی این تبلت به شمار میروند. همان طور که قبلا هم گفته شد، تبلت Nokia T20 از لحاظ ارتباطی در دو ورژن به تولید میرسد؛ یک ورژن صرفا مجهز به وای-فای بوده و ورژن دیگر علاوه بر وای-فای، سیمکارت پذیرفته و میتواند به شبکه 4G نیز متصل شود. لازم به ذکر است، فقط ورژن 4G به مسیریاب GPS مجهز شده است.
قیمت و زمان عرضه
فروش جهانی تبلت Nokia T20 از 17 نوامبر (26 آبان) آغاز خواهد شد. قیمت پایه این محصول در نسخه وای-فای 179.99 پوند و در نسخه 4G برابر با 199.99 پوند اعلام شده است. HMD لوازم جانبی متنوعی را نیز برای این تبلت به تولید رسانده که عبارتند از: قاب محافظ ساده، قاب محافظ به همراه کاور و پایه و هدفون بیسیم با نام Nokia Micro Earbuds Pro.
- معرفی Realme GT7 Pro با بدنه IP69، باتری 6,500mAh و پردازنده Snapdragon 8 Elite
- گزارش مالی اپل از سهماهه منتهی به سپتامبر 2024 – رکورد درآمد، کاهش اجباری سود!
- گزارش مالی سامسونگ از سهماهه سوم 2024 – افت سود 40 درصدی در بخش نیمهرسانا
- گزارش مالی مایکروسافت از سهماهه منتهی به سپتامبر 2024 – کاهش فروش Xbox، درآمدزایی سایر بخشها
- معرفی OnePlus 13 با بدنه IP69، باتری 6,000mAh و پردازنده Snapdragon 8 Elite
- معرفی iQOO 13 با پردازنده Snapdragon 8 Elite، باتری 6,150mAh و عقبگرد در دوربینها!
- گزارش مالی آلفابت از سهماهه سوم 2024 – عملکرد فوقالعاده، افزایش درآمد همه بخشها