معرفی سامسونگ Galaxy M52 5G با Snapdragon 778 و نمایشگر 120 هرتزی Super AMOLED
نمایش خبر
تاریخ : 1400/7/3 نویسنده: آرش افراسیابی | ||
برچسبها : | گوشی هوشمند Smartphone ، اندروید Android ، نسل پنجم 5G ، اسنپ دراگون 778 جی Snapdragon 778G ، Samsung Galaxy M52 5G ، سامسونگ Samsung |
M52 5G از لحاظ طراحی با تغییراتی نسبت به M51 روبرو شده اما هنوز تعلق آنها به یک خانواده مشترک را در عواملی مثل دوربین سلفی مرکزی و سنسور اثر انگشت جانبی میتوان سراغ گرفت. فرم بخش پشتی دستگاه اندکی متفاوت شده و جدا از کاهش تعداد لنزهای دوربین به 3 عدد، از مجموعهای از خطوط موازی همراستا با گوشی در هر سه رنگ مشکی، سفید و آبی استفاده شده که نسبت به طراحی ساده M51 در این قسمت، ترکیب متمایزی را ایجاد کردهاند.
ثابت ماندن اندازه و نسبت تصویر صفحهنمایش، شرایط ایدهآلی را برای مقایسه ابعاد و اندازههای این دو گوشی به دست میدهد؛ M52 5G از طول و عرض بهترتیب 164.2 و 76.4 میلیمتر برخوردار است و این در حالیست که این دو عدد در M51 برخلاف انتظار کمتر بوده و بهترتیب 163.9 و 76.3 میلیمتر اعلام شدهاند. بدینترتیب در خوشبینانهترین حالت ممکن باید از تغییرات حداقلی و ثابت بودن نسبی طول و عرض این گوشی نسبت به نسل قبلی آن سخن گفت. در مورد ضخامت اما اوضاع کاملا متفاوت است و با توجه به کاهش 2 هزار میلی آمپر ساعتی باتری، انتظاری جز نازک شدن مشهود گوشی جدید سری M نداریم؛ امریکه در عمل نیز با ضخامت تنها 7.4 میلیمتری M52 در مقابل ضخامت 9.5 میلیمتری M51 کاملا به حقیقت پیوسته است.
وزن تنها 173 گرمی گوشی، M52 5G را در رده گوشیهای کاملا سبک قرار میدهد امریکه با توجه به صفحهنمایش بزرگ 6.7 اینچی و باتری 5 هزار میلی آمپر ساعتی اندکی عجیب بهنظر میرسد. برای مقایسه کافیست بدانیم که Galaxy A52s 5G (و البته A52 5G قبل از آن) با صفحهنمایش 6.5 اینچی و باتری 4,500 میلی آمپر ساعتی کاملا سنگینتر بوده و 189 گرم وزن دارد. در جستوجو برای یافتن علت وزن پایینتر M52 5G احتمالا باید بیش از همه چیز به سراغ جنس پلاستیکی بدنه رفت.
صفحهنمایش گوشی مثل قبل یک نمونه 6.7 اینچی Super AMOLED Plus با وضوح 1080×2400 پیکسل است که البته این بار با یک تغییر بزرگ از نرخ رفرش 120 هرتزی پشتیبانی میکند. در صفحه مشخصات گوشی اشارهای به وابسته بودن نرخ رفرش به محتوای روی صفحه (و آن چیزی که سامسونگ رفرش Adaptive مینامد) نشده و ظاهرا مثل دیگر میانردههای سامسونگ در اینجا نیز تنها میتوان بین دو نرخ رفرش 60 یا 120 هرتزی یکی را انتخاب کرد. سامسونگ این بار نیز با وجود بهکارگیری یک صفحهنمایش OLED، ترجیح داده تا سنسور اثر انگشت را بهصورت معمول خازنی به کناره گوشی و روی دکمه پاور منتقل کند که البته طبیعتا سرعت و دقت بالاتری را نسبت به حسگرهای نوری عادی درون صفحهنمایش ارائه میدهد.
دوربین سلفی بالای صفحهنمایش همچنان 32 مگاپیکسلی f/2.2 بدون فوکوس خودکار است که تفاوتی نسبت به قبل نکرده و ظاهرا از آن برای تشخیص چهره نیز میتوان استفاده کرد.
در بخش پشتی سنسور عمق میدان 5 مگاپیکسلی حذف شده اما سه واحد دیگر این قسمت حداقل روی کاغذ تغییری را نسبت به M51 نشان نمیدهند. دوربین اصلی دستگاه 64 مگاپیکسلی با f/1.8 و امکان برداشت ویدئو با حداکثر وضوح 4K/30fps است که در کنار آن یک 12 مگاپیکسلی اولتراواید با f/2.2 و میدان دید 123 درجهای قرار دارد که فاقد فوکوس خودکار است. در نهایت سومین و آخرین عضو این مجموعه دوربین 5 مگاپیکسلی ماکروی f/2.4 گوشیست که برای برداشت تصور از فواصل بسیار نزدیک به کار میرود و در این دوربین نیز از فوکوس خودکار پشتیبانی نمیشود.
با وجود شباهتهای متعدد M52 به M51، یک تفاوت تعیینکننده این دو را کاملا از هم تفکیک میکند؛ جاییکه پروسسور نچندان قدرتمند Snapdragon 730G جای خود را به چیپست مدرن Snapdragon 778G داده که نهتنها با لیتوگرافی ساخت 6 نانومتری (در قیاس با فناوری 8 نانومتری حاضر در SD730G) کممصرفتر و مدرنتر ظاهر میشود بلکه هستههای پردازشی و گرافیکی بسیار با کیفیتتری نیز داشته و مودم داخلی آن امکان اتصال به شبکه 5G را نیز فراهم میکند. در اسنپدراگون 778G از چهار هسته Arm Cortex-A78 و 4 هسته Cortex-A55 استفاده شده و گرافیک Adreno 642L آن نیز با فاصله گرفتن از رده میانی به رده پرچمداران نزدیک میشود. حافظه رم و حافظه داخلی گوشی در این نوبت بهترتیب 6 و 128 گیگابایت اعلام شده اما احتمالا نسخههای دیگری از این مدل با حافظههای بالاتر نیز در آینده در دسترس قرار بگیرد. حافظه رم این مدل البته بهصورت مجازی تا 4 گیگابایت دیگر نیز قابل افزایش خواهد بود که این افزایش از حافظه داخلی گوشی تأمین میشود. درگاه حافظه مستقل microSD در M51 جای خود را به یک اسلات ترکیبی مشترک با سیمکارت دوم داده اما حداکثر ظرفیت آن از 512 گیگابایت پیشین به 1 ترابایت رسیده است.
ظرفیت باتری دستگاه از 7 هزار میلی آمپر ساعت در M51 به رقم منطقیتر 5,000mAh کاهش پیدا کرده که طبیعتا به اختلاف مشهودی در دوام باتری نسبت به قبل منجر میشود اما میتوان انتظار داشت که حداقل بخشی از این کاهش دوام باتری با پردازنده کممصرفتر SD778G جبران شود. زمانهای رسمی اعلام شده این گوشی شامل 17 ساعت حضور در اینترنت (در هر دو حالت وایفای و LTE) و 48 ساعت مکالمه (بر بستر 4G LTE) است که نسبت به 23 تا 24 ساعت حضور در اینترنت و 64 ساعت مکالمه 4G LTE در M51 با کاهش روبرو شدهاند.
حداکثر توان شارژر مورد پشتیبانی در این مجموعه 25 وات است که البته این شارژر همراه دستگاه ارائه نشده و باید آن را بهصورت جداگانه تهیه کرد.
حضور 5G (از نوع sub-6GHz) و ارتقاء وایفای به ورژن 6 تغییرات اصلی قابل اشاره در بخش ارتباطی این گوشی را تشکیل میدهند و حذف جک 3.5 میلیمتری هدست نیز نکته مهم دیگری در این میان است. بلوتوث دستگاه همچنان نسخه قدیمی 5 بوده و از NFC و مسیریابهای GPS/GLONASS/BeiDou/Galileo/QZSS (ظاهرا همگی بهصورت تک فرکانس) در آن پشتیبانی میشود.
Samsung Galaxy M52 5G با سیستمعامل اندروید 11 و رابط کاربری One UI 3.1 به بازار ارائه میشود و هنوز خبری رسمی در مورد قیمت حضور آن در بازار منتشر نشده است. برخی از منابع خبری البته به قیمت 380 یورویی این گوشی اشاره کردهاند.
- معرفی خانواده ROG Phone 9 – گیمینگ فونهای ایسوس با اسنپدراگون 8 الیت و نمایشگر 185 هرتزی
- نگاهی به فناوری ISOCELL ALoP – راهکار سامسونگ برای کاهش برآمدگی دوربینهای بخش پشتی گوشی
- شیائومی 14T Pro در نگاه رسانهها – نقاط ضعف و قوت از دید حرفهایها
- گزارش Canalys از بازار اسمارتفون خاور میانه در سهماهه سوم 2024 – رشد اندک در سایه تنشهای سیاسی
- IDC: جایگاه نخست سامسونگ در بازار گوشیهای تاشو با تکیه بر Z Fold6 و Z Flip6
- اپل iPhone 16 Pro Max در نگاه رسانهها – نقاط ضعف و قوت از دید حرفهایها
- معرفی گوشیهای مخصوص بازی Red Magic 10 Pro و +10Pro با تراشه SD 8 Elite و باتریهای حجیم