پتنت هواوی برای دوربین گوشی هوشمند با دیافراگم متغیر
نمایش خبر
تاریخ : 1400/6/8 نویسنده: مریم رشنو | ||
برچسبها : | حق اختراع Patent ، سازمان جهانی مالکیت معنوی WIPO ، مالکیت معنوی Intellectual Property ، هواوی Huawei |
این نوع دیافراگم ابتدا توسط سامسونگ در سال 2018 و با گوشی هوشمند گلکسی S9 معرفی شد و پس از آن شاهد بهکارگیری این فناوری در گلکسی S10، نوت9 و نوت10 هم بودیم. کمپانی سونی نیز با گوشیهای Xperia 1 III و Xperia 5 III مجهز به لنز تلهفتوی متغیر در سال جاری میلادی به کاربرد این فناوری پیوست. در این دو اسمارتفون، دوربین تلهفتوی 12 مگاپیکسلی پریسکوپی از فاصله کانونی متغیر 70 و 105 میلیمتر برخودار است که به ترتیب زوم اپتیکال 2.9 و 4.4 برابری را در دیافراگمهای متغیر f/2.3 یا f/2.8 ارائه میکنند. به علاوه، شرکت اوپو نیز به تازگی از لنزهای متحرکی با قابلیت زوم اپتیکال پیوسته در فاصله کانونی 85 تا 200 میلیمتر رونمایی کرده است. حال به نظر میرسد که شرکت هواوی نیز به صنعت دیافراگم متغیر وارد شده و پتنتی را به ثبت رسانده که در آن عملکرد لنزهای دیافراگم متغیر توصیف شده است.
حق اختراع جدید هواوی که نخستین بار توسط وبسایت هلندی LetsGoDigital مشاهده شده، در روز 28 ژانویه 2021 (بهمن 1399) با عنوان «دیافراگم، ماژول دوربین و دستگاه الکترونیکی» در سازمان جهانی مالکیت معنوی (WIPO) به ثبت رسیده و این سازمان آن را در 19 آگوست 2021 (28 مرداد 1400) منتشر کرده است. همان طور که میدانید عملکرد دیافراگم دوربین به این ترتیب است که تیغههای دیافراگم (که روی سنسور قرار دارند) برای دریافت نور بیشتر، باز میشوند و زمانی که نور کافی در دسترس باشد، دیافراگم کوچک میشود.
مطابق پتنت ثبتشده، به نظر میرسد لنز دیافراگم متغیر هواوی دارای شش تیغه است و محدوده دیافراگم نیز متغیر خواهد بود؛ هرچند میزان دقیق این محدوده هنوز روشن نیست. برای مقایسه بهتر است بدانید که عدد دیافراگم گلکسی S9 در نقاط با نور کم f/1.5 و در نقاط پرنورتر f/2.4 است و هشت تیغه دارد. به علاوه، دیافراگم متغیر این گوشی تنها برای یک لنز طراحی شده است.
جالب آن که کانال Technizo Concept در یوتیوب نیز مجموعهای از تصاویری انتزاعی منتسب به این پتنت را به صورت سهبعدی منتشر کرده که در آن لنز دوربین و مدلی سه بعدی از یک گوشی هوشمند نشان داده شده است. با این حال، جزئیات مرتبط با دیافراگم متغیر در این مدلسازی به چشم نمیخورد و نمیتوان از آن برای فهم شیوه کاربرد دیافراگم متغیر توسط هواوی استفاده کرد.
البته اخیراً پتنت دیگری نیز برای اسمارتفونی مجهز به دیافراگم متغیر برای همه لنزها به نام سامسونگ معرفی شده است؛ به طوری که شاهد بهکارگیری این قابلیت نه تنها در لنزهای واید و اولترا واید، بلکه در لنز تلهفتوی دوربین هم خواهیم بود. این در حالی است که هواوی در پتنت خود درباره سنسورهایی که فناوری دیافراگم متغیر را روی آنها پیاده خواهد کرد، اطلاعاتی منتشر نکرده است.
کارشناسان احتمال دادهاند در صورت اجرایی شدن این پتنت، کمپانی چینی از این فناوری در گوشیهای پرچمدار سری P و Mate خود استفاده خواهد کرد.
در پایان همچون همیشه نباید از یاد برد که این ایده در حال حاضر یک پتنت و ایده مفهومی است و احتمال دارد که هیچ گاه اجرایی نشود؛ اگر چه با توجه به حضور رقبایی مانند سامسونگ و اوپو در این عرصه، به نظر میرسد هواوی نیز بخت خود را خواهد آزمود و این فناوری را در محصولات آینده خود به کار خواهد گرفت.
- معرفی خانواده ROG Phone 9 – گیمینگ فونهای ایسوس با اسنپدراگون 8 الیت و نمایشگر 185 هرتزی
- نگاهی به فناوری ISOCELL ALoP – راهکار سامسونگ برای کاهش برآمدگی دوربینهای بخش پشتی گوشی
- شیائومی 14T Pro در نگاه رسانهها – نقاط ضعف و قوت از دید حرفهایها
- گزارش Canalys از بازار اسمارتفون خاور میانه در سهماهه سوم 2024 – رشد اندک در سایه تنشهای سیاسی
- IDC: جایگاه نخست سامسونگ در بازار گوشیهای تاشو با تکیه بر Z Fold6 و Z Flip6
- اپل iPhone 16 Pro Max در نگاه رسانهها – نقاط ضعف و قوت از دید حرفهایها
- معرفی گوشیهای مخصوص بازی Red Magic 10 Pro و +10Pro با تراشه SD 8 Elite و باتریهای حجیم