انتشار لیست 100 برند ارزشمند دنیا از سوی Kantar BrandZ – آمازون ارزشمندترین برند، تسلا سریعترین رشد
نمایش خبر
تاریخ : 1400/4/2 نویسنده: مسعود بهرامی شرق | ||
برچسبها : | کانتار Kantar ، اپل Apple ، مایکروسافت Microsoft ، آمازون Amazon ، گوگل Google |
مجموع ارزش 100 برند برتر موجود در این لیست، با رشدی 42 درصدی به 7.1 تریلیون دلار رسیده که در نوع خود یک رکورد جدید محسوب میشود. این رشد – که چهار برابر از درصد میانگین سالانه رشد طی 15 سال اخیر، بیشتر بوده – حاکی از آن است که فضای کسبوکار، نسبت به رکود دوران همهگیری بهبود یافته است. به گفته Kantar، عواملی مثل واکسیناسیون کرونا، بستههای اقتصادی حمایتی و بهبود چشمانداز "تولید ناخالص داخلی" در رقم زدن این رشد 42 درصدی مؤثر بودهاند.
بخش قابل توجهی از این رشد، از ناحیه 69 برندیست که موفق شدند ارزش خود را حداقل 5 درصد از سال 2020 تا کنون افزایش دهند. همچنین نباید از نقش 13 برندی که بهتازگی وارد این لیست شدهاند (از جمله Zoom، AMD، Nvidia و اسپاتیفای) در رقم خوردن این رشد، غافل شد. در ادامه نگاهی داریم به مهمترین برندهای موجود در این رتبهبندی.
ارزش کمپانی آمازون – که در سال 1994 توسط جف بزروس پایهگذاری شد – با رشد 64 درصدی به 684 میلیارد دلار (معادل تولید ناخالص داخلی لهستان!) رسید و عنوان ارزشمندترین برند در رنکینگ Kantar BrandZ را به خود اختصاص داد. این شرکت – که برای اولین بار در سال 2006 به رنکینگ Kantar BrandZ راه یافت – در سال جاری میلادی حدود 268 میلیارد دلار رشد کرد و توانست عنوان نخستین برند نیم تریلیون دلاری را (مشترکا با اپل) کسب کند.
اپل، تأسیسشده در سال 1976، با ارزش 612 میلیارد دلار دومین برند ارزشمند سال 2021 نام گرفت و گوگل و مایکروسافت، بهترتیب با ارزشی معادل 458 و 410 میلیارد دلار، در رتبههای سوم و چهارم قرار گرفتند. با توجه به اینکه 8 برند از 10 برند برتر و همچنین 56 برند از مجموع 100 برند مطرحشده در این لیست، آمریکایی هستند، میتوان گفت موفقترین کارنامه در برندسازی به کمپانیهای آمریکایی تعلق میگیرد. به گفته Kantar، برندهای آمریکایی با کسب رشد سالانه 46 درصدی، سریعترین رشد را داشته و علیرغم اینکه ایالات متحده 24 درصد از تولید ناخالص جهانی را در دست دارد، در حال حاضر 74 درصد از مجموع ارزش 100 برند برتر جهان به برندهای آمریکایی تعلق میگیرد. البته در این میان نباید از برندهای چینی غافل شد.
به گفته گراهام استیپلهرست (Graham Staplehurst)، مدیر استراتژی جهانی در Kantar BrandZ، برندهای چینی آهسته و پیوسته به سمت جلو حرکت کرده و به پیشرفتهای چشمگیری دست یافته اند. کمپانی چینی Tencent – برترین تولیدکننده چینی در حوزه بازیهای ویدیویی و همچنین صاحب بزرگترین شبکه اجتماعی در چین – با ارزشی حدود 241 میلیارد دلار، پس از مایکروسافت و بالاتر از فیسبوک، پنجمین برند ارزشمند در این فهرست به شمار میرود. علیبابا – دیگر برند چینی معتبر این لیست – نیز حدود 197 میلیارد دلار ارزشگذاری شده و در جایگاه هفتم ایستاده است.
جالب است بدانید، برندهای چینی در مقایسه با همتایان اروپایی خود، دست برتر را دارند. در سال 2011 تنها 11 درصد از لیست 100 تایی برندهای ارزشمند به کمپانیهای چینی اختصاص داشت، اما پس از گذشت 10 سال شاهد آن هستیم که چینیها 14 درصد از 100 برند برتر را تصاحب کردهاند. این در حالیست که سهم برندهای اروپایی از این لیست، از 20 درصد در سال 2011 به 8 درصد در سال 2021 کاهش یافته است. گفتنیست، ارزشمندترین برند اروپایی – یعنی لوییویتان از کشور فرانسه – جایگاهی بهتر از بیست و یکم پیدا نکرد و بعد از آن گروه نرمافزاری SAP از آلمان در رتبه 26 ایستاد. بریتانیا نیز فقط و فقط یک نماینده در این لیست دارد و آن هم اپراتور مخابراتی Vodafone است که در رتبه شصتم جای میگیرد.
5 برند از این 100 برند توانستند ارزش خود را به بیش از دو برابر افزایش دهند که در بین آنها نامهای آشنایی مثل TikTok و برند آمریکایی تسلا به چشم میخورد. جالب است بدانید، در بین این 100 برند، تسلا با دستیابی به رشد خیرهکننده 275 درصدی ارزش خود را به 42.6 میلیارد دلار رساند و موفق شد ضمن کسب عنوان "ارزشمندترین برند خودرو"، سریعترین رشد را نیز به نام خود ثبت کند.
با یک نگاه گذرا به 10 برند برتر، میتوان دریافت که بیشتر برندهای ارزشمند سال 2021 (به عبارتی 7 برند از 10 برند برتر) به کمپانیهای حوزه فناوری تعلق دارد. نکته جالب دیگر آنکه برندهای غیرفناوری نیز در بسیاری از مواقع به کمک فناوریهای جدید به رشدهای چشمگیری نائل آمدهاند. در این زمینه میتوان به برند گوچی (با به خدمت گرفتن قدرت TikTok در دوران همهگیری کرونا) و همچنین برند Domino’s (با استفاده از سرویسهای آنلاین در تحویل فستفود) اشاره کرد. ناگفته نماند، مجموع ارزش این 10 برند برتر 3.3 تریلیون دلار اعلام شده است، در حالی که ارزش 10 برند برتر این لیست در سال 2011، مجموعا به 800 میلیارد دلار بالغ شده بود.
- آغاز به کار کارخانه TSMC در آریزونا و ارائه نخستین تراشههای ساخت آمریکا از سوی اپل
- گزارش Canalys از بازار اسمارتفون چین در سال 2024 – ویوو و هواوی اپل را کنار زدند
- واکاوی استراتژی احتمالی Arm برای افزایش قیمتها و تولید مستقیم تراشه – چالشها و فرصتها
- معرفی تاشوی عمودی Nubia Flip2 – نخستین گوشی تاشوی سال 2025 با نمایشگر خارجی بزرگتر
- معرفی moto g (2025) و moto g power (2025) – میانردههای موتورولا با Dimensity 6300 و دوربین 50MP
- گزارش کانترپوینت از رشد 4 درصدی بازار اسمارتفون در سهماهه چهارم 2024 پس از دو سال افت متوالی
- بررسی سامسونگ Galaxy Ring - پیشنمایشی از یک جادو، انتظار برای آینده