App Store - آیا این نام می تواند در انحصار اپل باشد؟ مایکروسافت می گوید نه!

نمایش خبر

تاریخ : 1389/10/23
برچسب‌ها : فروشگاه برنامه های اپل App Store ، علامت تجاری Trademark ، اپل Apple ، مایکروسافت Microsoft

واحد خبر mobile.ir : کمپانی اپل در 17 جولای 2008 درخواستی را در اداره ثبت اختراعات و علائم تجاری آمریکا (USPTO) ارائه داد تا بتواند عبارت "App Store" را به عنوان علامت تجاری (Trademark) در زمینه خدمات فروشگاه آنلاین برنامه های کامپیوتری و برنامه های موبایل و دیگر وسایل الکترونیکی به انحصار خود در آورد. نوع علامت تجاری درخواستی اپل علامت تجاری مرتبط با خدمات (Service Mark) بود.

App Store در اصل سرویسی است که توسط اپل برای وسایل مبتنی بر سیستم عامل iOS (آیفون، آی پاد تاچ و آی پد) ارائه شده وکاربران را قادر می سازد تا برنامه هایی را که برای محصولات این کمپانی نوشته شده است از فروشگاه iTunes اپل دانلود نمایند. این سرویس در تاریخ 10 جولای 2008 رسماً راه اندازی شد.

اما کمپانی مایکروسافت با اقامه دلایلی گوناگون در 23 صفحه از اداره ثبت اختراعات و علائم تجاری آمریکا درخواست نموده تا جلوی این اقدام اپل گرفته شود. اپل در صورت ثبت عبارت "App Store" به عنوان علامت تجاری خود می تواند از دیگر کمپانی هایی که از این عبارت برای توصیف فروشگاه های خود در زمینه برنامه های موبایل، برنامه های کامپیوتری یا موارد مشابه استفاده می کنند بصورت قانونی شکایت نماید.

Jobs Introduces App Store

تصویر بالا: معرفی App Store توسط استیو جابز در جولای 2008

مایکروسافت برای اثبات عدم محق بودن اپل برای ثبت عبارت "App Store" به عنوان علامت تجاری عنوان نموده که این عبارت از واژه عمومی App که به معنای برنامه بکار برده می شود و واژه عمومی Store به معنای فروشگاه تشکیل شده و بنابراین همانند عبارت "The Computer Store" که نمی توان آنرا به عنوان علامت تجاری در ارتباط با فروش محصولات کامپیوتری ثبت نمود و درخواست ثبت آن پیش از این تو USPTO مردود شده بود، و عبارت "Shoe Warehouse" که باز هم USPTO از ثبت آن به عنوان علامت تجاری برای فروشگاه های کفش خودداری نموده بود، "App Store" را نیز نمی توان به عنوان علامت تجاری در ارتباط با فروش نرم افزار و برنامه های موبایل و کامپیوتر به ثبت رساند.

مایکروسافت در مستند ارسالی خود دلایل گوناگونی را برای اثبات عمومی بودن کلمه های "App" و "Store" اقامه نموده. با استناد به تعدادی از فرهنگ های لغت مشهور ثابت نموده که کلمه "App" به عنوان فرم مخفف کلمه "Application" بکار برده شده و حتی خود اپل نیز مطابق تصویر زیر آنرا در این معنا در سایت خود مورد استفاده قرار داده.

iPhone Apps

همچنین کلمه App توسط خود اپل نیز در عباراتی مثل "App of the Week" و "Great Free Apps" به همین معنا بکار گرفته شده است.

همچنین مایکروسافت دلایل متعددی در رد ادعای اپل مبنی بر عام بودن واژه Store تنها در زمینه فروشگاه های فیزیکی اقامه نموده. به عنوان مثال در بخشی از خبر مربوط به راه اندازی App Store -- که توسط خود اپل منتشر شده -- آمده است:

"... App Store, the largest applications store in the world ..."

مایکروسافت همچنین مدعی شده که عبارت "App Store" توسط مطبوعات و خبرگزاری ها بصورت گسترده در معنای عام فروشگاه آنلاین برنامه ها مورد استفاده قرار گرفته.

و از همه جالبتر آنکه استیو جابز مدیرعامل مشهور اپل نیز خود از عبارت App Store در مورد فروشگاه های آنلاینی که برای فروش برنامه ها توسط رقبا راه اندازی شده استفاده نموده. به عنوان مثال در کنفرانسی که در اکتبر 2010 برگزار شد استیو جابز عنوان داشت:

In addition to Google’s own app marketplace, Amazon, Verizon and Vodafone have all announced that they are creating their own app stores for Android.
There will be at least four app stores on Android which customers must search through to find the app they want and developers will need to work to distribute their apps and get paid.

بدین ترتیب مایکروسافت با اقامه دلایل فوق و دلایل متعدد دیگری (که مستند PDF مربوطه را می توانید در اینجا مشاهده نمائید) خواهان رد تقاضای اپل برای ثبت عبارت "App Store" به عنوان علامت تجاری برای فروشگاه برنامه ها و سرویس های وابسته ارائه شده توسط اپل شده است.

گفتنیست کمپانی اپل چندی پیش (در تاریخ 30 نوامبر 2010) موفق شد موافقت USPTO را برای ثبت عبارت "There's An App for That" -- که اپل از آن در کمپین های تبلیغاتی خود استفاده می کند -- به عنوان علامت تجاری اپل جلب نماید و اینک استفاده از این عبارت در آمریکا در انحصار کمپانی اپل است.



تبلیغات

تبلیغات

خرید گوشی موبایل سامسونگ گلکسی آ 55 از دیجی کالا