کانترپوینت: عرضه ماژول اینترنت اشیا سلولار در سال 2024 از 780 میلیون واحد فراتر خواهد رفت

نمایش خبر

تاریخ : 1399/11/29        نویسنده: مریم رشنو
برچسب‌ها : اینترنت اشیاء IoT ، کانترپوینت Counterpoint
واحد خبر mobile.ir : بر اساس جدیدترین گزارش بخش پیش‌بینی چیپ‌ست و قطعات سلولار اینترنت اشیاء (Global Cellular IoT Module and Chipset Forecast) در موسسه کانترپوینت، عرضه ماژول‌های سلولار IoT در سال 2024 از 780 میلیون واحد فراتر خواهد رفت و درآمدی در حدود 11.5 میلیارد دلار برای سازندگان این قطعات به ارمغان خواهد آورد. رشد تقاضای جهانی و کمبود مواد نیمه‌رساناها در دوران همه‌گیری کرونا، بازار قطعات سلولار را تحت تاثیر قرار داده است. البته این شرایط به سرعت یافتن روند پذیرش و کاربرد اینترنت اشیا انجامیده؛ چراکه سازمان‌ها به این فناوری به عنوان راهی برای دیجیتالی کردن رویه‌های کسب‌وکار اولویت بخشیده‌اند.

مطابق یافته‌های کارشناسان کانترپوینت، در این میان اینترنت اشیاء کم‌پهنا یا NB-IoT (کوتاه‌شده Narrowband IoT) تا سال 2024 در زمینه عرضه اینترنت اشیای سلولار پیشتاز خواهد بود و جایگاه خود را بالاتر از فناوری 4G و 5G تثبیت خواهد کرد. همچنین شبکه‌های LTE-M نیز با موفقیت نسبی در آمریکای شمالی، ژاپن و استرالیا، سهم کمتری از بازار را در اختیار خواهند داشت.

جان استرای‌جک (Jan Stryjak)، معاون کانترپوینت با اشاره به پویایی منطقه‌ای در این بازار می‌گوید: «رشد NB-IoT سبب پیشی گرفتن چین از سایر مناطق فعال در بازار ماژول ‌های اینترنت اشیا سلولار خواهد شد. با این حال انتظار می‌رود هند بالاترین رشد (38 درصد) را در عرضه [این محصولات] تجربه کند. پیاده‌سازی تجاری NB-IoT توسط بزرگ‌ترین اپراتورهای مخابراتی این کشور مانندJio ،Vi ، Airtel و BSNL به افزایش تولید و عرضه ماژول سلولار در هند یاری خواهد رساند. آمریکای شمالی هم با پیشی گرفتن از بازار اروپا، به عنوان دومین منطقه بزرگ در این بازار پدیدار خواهد شد. عرضه ماژول‌ نسل پنجم در کشورهای توسعه‌یافته‌ای همچون ایالات متحده، ژاپن و کره جنوبی رفته رفته فرونی می‌گیرد، در حالی که خاورمیانه و آفریقا، روسیه، هند و سایر کشورهای آسیایی نیز به فناوری‌های دوربرد با توان پایین (LPWA) مانند LTE-M و NB-IoT روی خواهند آورد.»

پیش‌بینی مجموع رشد سالیانه عرضه ماژول‌های اینترنت اشیاء سلولار در سطح جهانی از سال 2019 تا سال 2024

ریک کوئی (Rick Cui)، مدیر مشاوره و خدمات مشتریان نیز در همین رابطه می‌افزاید: «انتظار می‌رود اپراتورهای چینی مانند Quectel ،Sunsea و Fibocom در سال 2024 نزدیک به 45 درصد از سهم بازار ماژول‌های اینترنت اشیای سلولار را در اختیار داشته باشند. این در حالی است که دو اپراتور Neoway و Meig احتمالا شگفتی‌سازهای این بازار خواهند بود و پیشبینی می‌شود که سهم آنها به تدریج افزایش یابد. این برندها پس از موفقیت در بازار داخلی چین، با طیف گسترده‌ای از محصولات و خدمات ابری به دیگر مناطق گام خواهند نهاد. ارائه کامل محصولات، از ماژول‌های سلولار گرفته تا خدمات ابری، به رشد این فروشندگان ماژول یاری خواهد رساند.»

سومن ماندال (Soumen Mandal)، تحلیلگر پژوهشی کانترپوینت نیز با اشاره به قیمتگذاری و درآمد این بازار انتظار دارد که «درآمد حاصل از فناوری نسل پنجم تا سال 2022 از شبکه 4G فراتر رود؛ چرا که استقرار شبکه های 5G در سراسر جهان رو به افزایش و متوسط قیمت فروش (ASP) این محصولات در حال کاهش است. این روند کاهش قیمت ماژول‌های 5G به انتقال سریعتر از 3G و 4G به فناوری نسل پنجم کمک خواهد کرد. پیشبینی می‌شود که متوسط قیمت فروش ماژولNB-IoT تا سال 2024 به زیر 3 دلار برسد. اما همچنان میانگین قیمت فروش ماژول 2G پایین‌تر از قطعهNB-IoT خواهد بود. با غیر فعال کردن شبکه‌های نسل دوم و سوم از سوی اپراتورهای بزرگ مخابراتی، NB-IoT جایگزین شبکه 2G خواهد شد و به جای شبکه نسل سوم هم، بر اساس کاربرد، LTE Cat 1 و 5G خواهد آمد.»

مطابق پیش‌بینی نیل شاه (Neil Shah)، معاون تحقیقاتی کانترپوینت، کوالکام نزدیک به نیمی از بازار جهانی تراشه‌های IoT سلولار را تا سال 2024 در اختیار خواهد داشت. این کمپانی با تکیه بر موقعیت پیشروی خود در بازار فناوری نسل پنجم، کمبود موجودی که های‌سیلیکون (از شرکت‌های زیرمجموعه هواوی) با آن مواجه شده و تحریم های ایالات متحده ، در آینده نیز به موفقیت خود ادامه خواهد داد. شراکت مستحکم کوالکام بافروشندگان ماژول‌های کم‌یاب و گران‌قیمت همچون Yuge Technology ،Wutong (Broadmobi) ،USR (WenHeg) ،Cheerzing ،AM Telecom ،MobileTek ،Gosuncn و Wistron NeWeb سبب افزایش سهم بازار این شرکت شده است. البته مدیاتک نیز اخیراً تراشه های نسل پنجم T700 و T750 را به ترتیب برای رایانه‌های شخصی و روترهای بی‌سیم ثابت 5G یا FWA معرفی كرده و ممکن است مانند بازار چیپ‌ست گوشی‌های هوشمند، رقابت شدیدی را میان این دو کمپانی بر سر بازار تراشه‌های IoT سلولار 5G نیز شاهد باشیم. به علاوه شرکت Unisoc هم کاربردهای مبتنی بر NB-IoT، از جمله کنتورهای هوشمند و فناوری‌های تله‌ماتیک را هدف گرفته و ممکن سال آینده به یکی از بازیگران مهم در بازار این دست تراشه‌ها در چین تبدیل شود.

منبع : Counterpoint


تبلیغات

تبلیغات

خرید گوشی موبایل سامسونگ گلکسی آ 55 از دیجی کالا