گوگل نسخه پیشنمایش توسعهدهندگان را برای پلتفرم جدید اینترنت اشیاء معرفی کرد
نمایش خبر
تاریخ : 1395/9/27 نویسنده: مریم رشنو | ||
برچسبها : | Internet of Thins ، Android Things ، گوگل Google |
واحد خبر mobile.ir : کمپانی گوگل در تاریخ 13 دسامبر 2016 (23 آذر 1395) از دو بروزرسانی مهم در زمینه اینترنت اشیا خبر داد. اولین بروزرسانی در زمینه پلتفرم اینترنت اشیاء گوگل است. این پلتفرم جامع که با نام «Android Things» معرفی شده است، برای ساخت ابزارهای هوشمند مبتنی بر سیستمعامل اندروید بر پایه رابطهای برنامهنویسی نرمافزار (API) اندروید و سرویسهای گوگل به کار میرود و نسخه پیشنمایش توسعهدهندگان آن نیز هماکنون در دسترس است.
به بیان دیگر Android Things به توسعهدهندگان امکان ایجاد ابزارهای هوشمند را با استفاده از APIهای اندروید و سرویسهای گوگل میدهد.
این پلتفرم در سال 2015 با نام پروژه بریلو (Project Brillo) معرفی شده بود و حال تغییر نام یافته است. نام جدید یعنی Android Things ساختار مبتنی بر اندروید این پروژه را برجستهتر میسازد. پلتفرم Android Things نسخه اندروید برای اینترنت اشیا و در واقع نسخه تکاملیافته بریلو است که ترکیبی از تلاشهای پیشین گوگل در زمینه بازخوردهای پروژه بریلو در کنار ابزارهایی مانند اندروید استودیو (Android Studio)، کیت توسعه نرمافزار اندروید (Android SDK)، سرویس گوگل پلی (Google Play Services) و سرویس رایانش ابری گوگل برای توسعهدهندگان اندروید محسوب میشود. ظاهرا پلتفرمِ ارتباطی اینترنت اشیای گوگل که از پروتکل ارتباطی Weave نیز پشتیبانی میکند، واکنشی در برابر HomeKit (کیت نرمافزاری اپل برای توسعه نرمافزارهای حوزه اتوماسیون خانگی) است.
این پلتفرم جدید میتواند روی محصولاتی نظیر اسپیکرهای متصل، دوربینهای امنیتی و روترها نیز نصب شود. گفته میشود که این سیستمعامل کار شرکتها را برای عرضه سختافزار آسانتر میکند، چرا که آنها را به کار با ابزارهای توسعه اندروید قادر میسازد. مطابق اعلام گوگل، توسعه در Android Things برخلاف بریلو میتواند از طریق همان ابزارهای توسعهدهندگان در اندروید استاندارد انجام شود.
Android Things به خانواده اندروید یعنی Android TV ،Android Auto و Android Wear پیوسته است. در واقع این پلتفرم تا حد امکان ساده و طوری طراحی شده است که با حداقل ملزومات و ارزانترین سختافزارها، از قابلیتهای اینترنت اشیا پشتیبانی کند.
بروزرسانی دوم گوگل به پلتفرم Weave مرتبط است. در این بروزرسانی اتصال ابزارها به ابر (cloud) و تعامل با سرویسهایی نظیر Google Assistant آسانتر خواهد شد.
Weave سیستمی برای برقراری ارتباط میان دیوایسهای مختلف اینترنت اشیا است که در این بروزرسانی جدید میتوان با استفاده از Weave دستگاههای مبتنی بر اینترنت اشیا را به سرویسهای ابری مانند دستیار هوشمند گوگل متصل کرد. این پلتفرم نخستین بار توسط شرکت Nest راهاندازی شده و سیستم ارتباطی مجزایی است که گوگل همراه با Brillo در سال 2015 میلادی معرفی کرده بود.
توسعهدهندگان قادر خواهند بود با استفاده از پروتکل ارتباطی Google Weave ارتباط میان ابزارها را از طریق سرویسهای Google Cloud از جمله Google Cloud Vision برقرار سازند.
به علاوه گوگل با برخی از تولیدکنندگان سختافزار همکاری میکند تا توسعهدهندگان بتوانند با استفاده از بُردهایی مانند Intel Edison ،NXP Pico و Raspberry Pi 3 شروع به ساخت محصولات واقعی با استفاده از پلتفرم Android Things نمایند. نکته جالب این که گوگل به زودی تمام زیرساختهای لازم را فعال میکند تا آپدیتها و رفع اشکالهای امنیتی در سیستمعامل گوگل را در اختیار این دیوایسها قرار دهد.
در حال حاضر سازندگانی مانند فیلیپس (با محصول Philips Hue) و سامسونگ (با محصول Samsung SmartThings) از پلتفرم Weave برای اتصال به Google Assistant استفاده میکنند. به علاوه، گوگل برای تقویت فعالیتهای خود در حوزه اینترنت اشیا از همکاری با شرکتهایی مانند Belkin WeMo ،LiFX ،Honeywell ،Wink ،TP-Link و First Alert خبر داده است که در حال پیادهسازی پروتکلی برای سازگار شدن محصولاتشان با Weave هستند. پلتفرم Weave آپدیت و کیت توسعه نرمافزاری Device SDK را نیز در بر میگیرد که از لامپ، دوشاخه هوشمند، کلید و ترموستات پشتیبانی میکند و در ماههای آینده از انواع دیگر ابزارها، طرحهای سفارشی و رابط برنامهنویسی نرمافزار برای اپلیکیشن موبایل در اندروید و iOS پشتیبانی خواهد کرد. به علاوه، Weave یک کنسول مدیریت و دسترسی راحتتر به Google Assistant را نیز در بر میگیرد.
البته آپدیتها همواره مشکلی برای گوشیهای اندرویدی هستند اما گوگل تلاش میکند این مسأله را از طریق بروزرسانی مستقیم از طریق خودِ گوگل برطرف کند. در ماههای آینده نسخه جدیدتر پیشنمایش توسعهدهندگان از برخی انواع زیرساختها پشتیبانی خواهد کرد. به این ترتیب توسعهدهندگان میتوانند ایمیج و آپدیتهای OTA را طبق زمانبندی خود به پیش برند. این امر باعث امنیت بیشتر در بازار اینترنت اشیا میشود. بازاری که هنوز رویکرد مشخصی درباره مسأله امنیت ندارد و پلتفرمی با آپدیتهای منظم راه درازی برای برطرف کردن این مشکل در پیش خواهد داشت.
به علاوه گوگل برای تصحیح وضعیت فعلی، به سمت ادغام Waeve و Nest Weave حرکت خواهد کرد تا تمام انواع ابزارها بتوانند به شیوهای امن و قابل اطمینان به یکدیگر متصل شوند. به این ترتیب صرف نظر از این که با Google Weave یا Nest Weave کار خود را آغاز کرده باشید، مسیر پیشرفت در این اکوسیستم وجود خواهد داشت. در واقع Android Things سیستمعاملی است که در پسزمینه کار میکند و به جای این که کارها را برای پردازش به سرورها محول نماید، به ابزارهای هوشمند امکان انجام آن کارها را میدهد.
گوگل سایت اینترنت اشیا را به منظور دریافت مستندسازی و نمونه کد به توسعهدهندگان معرفی کرده است که البته در ایران به شیوه عادی در دسترس کاربران قرار ندارد.
کمپانی گوگل سالها است که برای حضور در عرصه خانه هوشمند در حال برنامهریزی است و در همین راستا، در اوایل سال 2014 میلادی شرکت نست (Nest) را در زمینه ساخت دستگاههای هوشمند خانگی خریداری کرد. بستر اینترنت اشیاء گوگل برای مدتی طولانی آمیزهای از ایدهها و پروتکلهای مختلف بوده است که تاکنون عملا محقق نشدهاند. اما به نظر میرسد این کمپانی در حال حاضر آماده است که رویکرد واحدی را در این زمینه در پیش گیرد.
- معرفی Realme GT7 Pro با بدنه IP69، باتری 6,500mAh و پردازنده Snapdragon 8 Elite
- گزارش مالی اپل از سهماهه منتهی به سپتامبر 2024 – رکورد درآمد، کاهش اجباری سود!
- گزارش مالی سامسونگ از سهماهه سوم 2024 – افت سود 40 درصدی در بخش نیمهرسانا
- گزارش مالی مایکروسافت از سهماهه منتهی به سپتامبر 2024 – کاهش فروش Xbox، درآمدزایی سایر بخشها
- معرفی OnePlus 13 با بدنه IP69، باتری 6,000mAh و پردازنده Snapdragon 8 Elite
- معرفی iQOO 13 با پردازنده Snapdragon 8 Elite، باتری 6,150mAh و عقبگرد در دوربینها!
- گزارش مالی آلفابت از سهماهه سوم 2024 – عملکرد فوقالعاده، افزایش درآمد همه بخشها