معرفی Dimensity 700 – راهکار جدید مدیاتک برای دسترسی بیشتر به گوشیهای 5G
نمایش خبر
تاریخ : 1399/8/23 نویسنده: مسعود بهرامی شرق | ||
برچسبها : | SoC ، مدیاتک MediaTek ، دایمنسیتی 700 Dimensity 700 ، چیپست مدیاتک MediaTek Chipset |
از لحاظ نظری، Dimensity 700 پایینتر از Dimensity 720 قرار میگیرد، اما حقیقت آن است که تمایز بین تراشههای سری Dimensity کمی دشوار است. مثل سایر چیپستهای این خانواده، Dimensity 700 نیز با لیتوگرافی 7 نانومتری ساخته شده و از مودم 5G یکپارچه بهره میبرد. این تراشه برای بازار انبوه در نظر گرفته شده و به گفته شرکت سازنده، اضافه شدن آن به خانواده Dimensity، دست تولیدکنندگان اسمارتفون را در انتخاب چیپست مناسب برای گوشیهای 5G خود (از پرچمدار گرفته تا میانرده و ردهپایین) بازتر میگذارد. به این ترتیب، امکان دسترسی مصرفکننده به تکنولوژی ارتباطی نسل پنجم بیشتر میشود.
چیپست Dimensity 700 از 8 هسته پردازشی در دو کلاستر تشکیل شده است؛ کلاستر قویتر شامل دو هسته 2.2 گیگاهرتزی Cortex-A76 و کلاستر ضعیفتر شامل 6 هسته 2 گیگاهرتزی Cortex-A55 است. جای تعجب است که هستههای Cortex-A76 در این تراشه، در مقایسه با هستههای Cortex-A76 در Dimensity 720 سرعت کلاک بالاتری دارند. پردازنده گرافیکی این چیپست نیز Mali-G57 MC2 با فرکانس 950 مگاهرتزی است که عملکرد گرافیکی چندان بالایی نداشته و به نظر میرسد همان GPU به کار گرفته شده در چیپست میانرده Helio G80 باشد. این گرافیک در مقایسه با Dimensity 720 یک هسته کمتر دارد.
تراشه Dimensity 700 از حداکثر 12 گیگابایت RAM از نوع LPDDR4x با فرکانس 2,133 مگاهرتز و حافظه داخلی از نوع UFS 2.2 دولاینی پشتیبانی میکند. این حافظه میتواند امکان انتقال داده با سرعت 1 گیگابایت بر ثانیه را فراهم کند و این یعنی 4 برابر سریعتر از اسمارتفونهایی که حافظه eMMC دارند.
به لطف پشتیبانی از دو سیمکارت نسل پنجم، کاربر میتواند برخلاف Dimensity 720 دو سیمکارت 5G را به صورت همزمان روی گوشی خود فعال کند. طبق ادعای مدیاتک، با تجمیع دوگانه اپراتورهای 5G (موسوم به 2CC CA) میانگین سرعت بیشتر شده، پوشش لایهای تا بیش از 30 درصد افزایش یافته و انتقال بین دو ناحیه 5G راحتتر انجام میشود. حداکثر سرعت دانلود روی کاغذ نیز 2.77 گیگابیت بر ثانیه اعلام شده است. تراشه Dimensity 700 به منظور بهبود عمر باتری، از یک تکنولوژی صرفهجویی در مصرف انرژی به نام 5G UltraSave بهره میبرد. این تکنولوژی با مدیریت هوشمندانه اتصال 5G گوشی، میتواند از مصرف انرژی بکاهد. لازم به ذکر است کوالکام نیز در تراشههای اسنپدراگون نسل پنجم، از فناوری مشابهی استفاده میکند.
اسمارتفونهای مجهز به Dimensity 700 میتوانند نمایشگری به وضوح فول اچدی پلاس داشته باشند. اما تراشه جدید مدیاتک از نمایشگری با حداکثر نرخ بهروزرسانی 90 هرتز پشتیبانی میکند که این امر کمی ناامیدکننده است. شاید این نرخ برای دیوایسهای بازار انبوه قابل قبول باشد، اما نباید فراموش کنیم که در حال حاضر دیوایسهایی با نمایشگرهای 120 هرتزی – مثل POCO X3 – با قیمتهای پایینتر وارد بازار شدهاند.
گوشیهای مجهز به Dimensity 700 میتوانند در مجموعه دوربینهای خود، از دوربینهای 64 یا 48 مگاپیکسلی به عنوان دوربین اصلی استفاده کنند. تراشه جدید مدیاتک از بهبودهای هوش مصنوعی از جمله افکت بوکه، رنگ و امکانات زیبایی (همگی مبتنی بر هوش مصنوعی) پشتیبانی میکند. همچنین، طبق ادعای شرکت سازنده، شتابدهندههای تصویربرداری مبتنی بر سختافزار در این تراشه (مثل کاهش نویز چند-فریمی) تضمینیست بر اینکه برداشت عکس در شب یا محیطهای کمنور واضح بوده و نویز کمی داشته باشد. پشتیبانی از دستیارهای صوتی معروف در سراسر جهان – از جمله دستیارهای شرکتهایی مثل گوگل، آمازون، علیبابا، Baidu و Tencent – را نیز باید به قابلیتهای تراشه جدید مدیاتک اضافه کنیم.
به گفته برخی کارشناسان، Dimensity 700 میتواند رقیبی باشد برای چیپست اسنپدراگون 690. البته در مجموع به نظر میرسد Dimensity 700 نه یک تراشه با طراحی جدید، بلکه نسخهای از چیپست Dimensity 720 باشد که سرعت کلاک CPU آن کمی بالاتر رفته و قابلیت پشتیبانی از دو سیمکارت 5G نیز به آن اضافه شده است.
نخستین گوشیهای مجهز به چیپست Dimensity 700 در سهماهه نخست سال 2021 وارد بازار خواهند شد. به گفته مدیاتک، Dimensity 700 میتواند در ساخت اسمارتفونهایی به قیمت 250 دلار و پایینتر مورد استفاده قرار بگیرد. گوشیهایی که در ساخت آنها از چیپست های مدیاتک استفاده شده تا کنون عمدتا محدود به بازار چین بودهاند که در بین آنها حتی گوشیهای ارزشمندی مثل Redmi 10X نیز مشاهده میشود. مدیاتک در ماه آگوست اعلام کرده بود که در سهماهه چهارم 2020، اسمارتفونهای مجهز به تراشههای سری Dimensity در مقیاس جهانی وارد بازار خواهند شد، اما تا به امروز به جز نسخه ویژهای از LG Velvet برای اپراتور T-Mobile آمریکا – که با تراشه Dimensity 1000C ساخته شده است – ظاهرا گوشی هوشمند دیگری با چیپستهای مدیاتک به بازارهای بینالمللی راه نیافته است.
در پایان لازم به ذکر است، مدیاتک علاوه بر معرفی Dimensity 700، از دو تراشه جدید مخصوص کرومبوک با نامهای MT8195 و MT8192 نیز رونمایی کرد. MT8195 با برخورداری از لیتوگرافی 6 نانومتری و 4 هسته جدید Cortex-A78 (در کنار 4 هسته Cortex-A55) تراشه قابلقبولی به نظر میرسد. اما MT8192 با لیتوگرافی 6 نانومتری و استفاده از هستههای قدیمیتر Cortex-A76 و Cortex-A55، پایینتر از MT8195 قرار میگیرد.
- معرفی خانواده ROG Phone 9 – گیمینگ فونهای ایسوس با اسنپدراگون 8 الیت و نمایشگر 185 هرتزی
- نگاهی به فناوری ISOCELL ALoP – راهکار سامسونگ برای کاهش برآمدگی دوربینهای بخش پشتی گوشی
- شیائومی 14T Pro در نگاه رسانهها – نقاط ضعف و قوت از دید حرفهایها
- گزارش Canalys از بازار اسمارتفون خاور میانه در سهماهه سوم 2024 – رشد اندک در سایه تنشهای سیاسی
- IDC: جایگاه نخست سامسونگ در بازار گوشیهای تاشو با تکیه بر Z Fold6 و Z Flip6
- اپل iPhone 16 Pro Max در نگاه رسانهها – نقاط ضعف و قوت از دید حرفهایها
- معرفی گوشیهای مخصوص بازی Red Magic 10 Pro و +10Pro با تراشه SD 8 Elite و باتریهای حجیم