بررسی دوربینهای هواوی nova 7i –میانردهای در میانه
نمایش خبر
تاریخ : 1399/5/9 نویسنده: آرش افراسیابی | ||
برچسبها : | Huawei nova 7i ، Huawei P40 lite ، Huawei nova 6 SE ، هواوی Huawei |
واحد خبر mobile.ir : نوا 7i یکی از جدیدترین گوشیهای هواوی در رده میانی بازار است که با وجود انتقادهای مرتبط با غیبت سرویسهای گوگل، در موارد سختافزاری، گهگاه فراتر از نام و رده خود ظاهر شده و با تجهیز به پروسسور 7 نانومتری Kirin 810، رم 8 گیگابایتی و حافظه داخلی 128 گیگابایتی، نمونه جالبتوجهای در بین رقبا به نظر میرسد. باتری نسبتا قدرتمند و شارژر 40 واتی نیز از جمله موارد کمیاب در این رده به حساب میآیند. نوا 7i در بخش دوربین نیز مایل به واگذاری صحنه رقابت به همتایان پر شمار خود نبوده و حداقل روی کاغذ ترکیب قابلقبولی را ارائه میدهد. در ادامه این مطلب با مجموعه دوربینهای این مدل و قابلیتهای هریک بیشتر آشنا میشویم.
یکی از عوامل اصلی اختلاف مابین گوشیهای پرچمدار و نمونههای پیشرفته رده میانی )که از آنها گهگاه با عنوان قاتل پرچمداران نیز یاد میشود( را باید در بخش تصویری و دوربینهای این دو سری جستوجو کرد جاییکه معمولا با صرفهجویی بیشتر در نوع سختافزار حاضر در این قسمت، اعم از سنسور و لنز امکان کاهش قیمت هرچه بیشتر دستگاه فراهم میشود. در این میان در برهههای زمانی مختلف بهتدریج استاندارد نانوشتهای مابین اکثر گوشیهای همرده در زمینه دوربین شکل میگیرد که تعداد و نوع دوربینهای حاضر در هر کلاس را تعیین میکند؛ این رویه بهعنوان نمونه در یکی دو سال اخیر برای گوشیهای رده میانی جدا از دوربین اصلی (که معمولا 48 یا 64 مگاپیکسلیست)، معمولا شامل یک دوربین التراواید بدون فوکوس خودکار و یک دوربین ماکرو شده و با بالا رفتن قیمت احتمالا یک دوربین تلهفتو نیز به این جمع افزوده میشود. در اکثر موارد البته سنسور دیگری برای تعیین عمق میدان و محو کردن پسزمینه نیز در کنار این مجموعه قرار میگیرد که امکان تصویربرداری مستقل با آن وجود ندارد.
در این میان با توجه به حسگر کوچکتر و پشتیبانی نشدن از فوکوس خودکار در اغلب دوربینهای التراواید از یک سو و وضوح پایین دوربین ماکرو از سوی دیگر، از کاربردهای این دو دوربین در دنیای واقعی به میزان زیادی کاسته شده و در نمونههای فاقد دوربین تلهفتو، عملا بیشترین امکانات تصویربرداری دستگاه در دوربین اصلی خلاصه میشود. بدینترتیب نگفته پیداست که بار اصلی موفقیت یا شکست بخش تصویربرداری یک گوشی میانرده، بیش از همه بر دوش دوربین اصلی قرار داشته و موفقیت آن تضمینکننده رضایت کاربران از این مجموعه خواهد بود.
نوا 7i مطابق این استاندارد نانوشته از یک دوربین 48 مگاپیکسلی اصلی، یک دوربین التراواید 8 مگاپیکسلی و دو واحد 2 مگاپیکسلی دیگر بهره میبرد که یکی برای برداشت ماکرو و دیگری برای محو کردن پسزمینه به کار میرود. سنسور 1/2 اینچی دوربین اصلی گوشی خبر از حضور احتمالی حسگر IMX586 یا IMX582 سونی در این گوشی میدهد که در طی یک دو سال گذشته در تعداد بیشماری از گوشیهای مختلف بهکار گرفته شده است. در مقابل این سنسور، لنزی وایدی با فاصله کانونی 26 میلیمتری و گشودگی دیافراگم f/1.8 قرار دارد و از لرزهگیرهای دیجیتال و اپتیکال نیز در آن خبری نیست.
این دوربین جدا از وضوح پیشفرض 12 مگاپیکسلی (3000×4000 پیکسل) که حاصل یکی شدن چهار پیکسل 0.8 میکرونی مجاور هم و ساخت یک پیکسل مجازی بزرگتر با ابعاد 1.6 میکرون است، از remosaic کردن و برداشت تصویر با وضوح کامل 48 مگاپیکسلی نیز پشتیبانی میکند هرچند برداشت تصویر قابلقبول در این حالت به نور بسیار مناسب نیاز خواهد داشت.
دوربین التراواید حاضر در این مجموعه در حالت پیشفرض تصاوری با وضوح 2448×3264 پیکسل (8 مگاپیکسل) را در نسبت 4:3 برداشت میکند و تنها دو گزینه دیگر در این بخش یعنی وضوح 2448×2448 پیکسل (6 مگاپیکسل) در نسبت 1:1 و 1520×3264 پیکسل (5 مگاپیکسل) در دسترس قرار دارد. لنز 17 میلیمتری این دوربین فضای کاملا گستردهتری را نسبت به دوربین اصلی ثبت میکند اما در مقایسه با نمونههای التراواید حاضر در گوشیهای پرچمدار با فاصلههای کانونی 12 و 13 میلیمتری، میدان دید بهنسبت بستهتری را ارائه میدهد. این دوربین طبق انتظار فاقد فوکوس خودکار است و سنسور کوچکتر و بستهتر بودن دیافراگم f/2.4 آن در مقایسه با f/1.8 دوربین اصلی احتمالا به تفاوت رنگ و جزییات بین این دو دوربین منجر میشود.
دوربین ماکروی نوا 7i تنها در یک وضوح یعنی 2 مگاپیکسل (1200×1600 پیکسل) تصویربرداری میکند و امکان فیلمبرداری با آن نیز وجود ندارد. فوکوس خودکار در این دوربین پیشبینی نشده و برای بهدست آوردن بهترین نتیجه راهی جز قرار دادن سوژه در محدوده فوکوس 4 سانتیمتری وجود ندارد. دیافراگم لنز این دوربین نیز f/2.4 بوده و در این مورد نیز همچون دوربین التراواید احتمالا با تفاوت روشنایی و جنس رنگ نسبت به دوربین اصلی روبرو خواهیم شد.
عکاسی در نور روز
تصاویر دوربینهای nova 7i در نور کامل روز را با فاکتورهای مهم سنجش کیفیت از جمله میزان جزییات، دقت رنگ و White balance و محدوده پویا (Dynamic Range) مورد بررسی قرار میدهیم.
- میزان جزییات
بررسی میزان جزییات در دوربینهای سهگانه nova 7i را نخست از دوربین اصلی و وضوح پیشفرض 12 مگاپیکسلی آن آغاز میکنیم جاییکه با ترکیب چهار پیکسل با یکدیگر، پیکسلهای بزرگ 1.6 میکرونی تشکیل شده و روی کاغذ، با دریافت سطح بالاتری از نور، جزییات بیشتری نیز ثبت میشود. در تصاویر 12 مگاپیکسلی زیر که در نور کامل روز برداشت شدهاند جزییات بالا و مناسبی را میتوان مشاهده کرد که از مزیت پیکسلهای بزرگتر و جذب نور بیشتر، متنفع شدهاند.
برداشت تصویر با دوربین اصلی در وضوح پیشفرض 12 مگاپیکسل
برش اندازه واقعی تصویر بالا
برداشت تصویر با دوربین اصلی در وضوح پیشفرض 12 مگاپیکسل
برش اندازه واقعی تصویر بالا
در نسبت 1:1 با وضوح 9 مگاپیکسل یا 2992×2992 پیکسل، سطح جزییات به میزان زیادی همانند گذشته است اما با مربعی شدن کادر، از میدان دید به میزان زیادی کاشته میشود.
برداشت تصویر با دوربین اصلی در وضوح 9 مگاپیکسل با نسبت 1:1
برش اندازه واقعی تصویر بالا
در حالت فولاسکرین با وضوح 7 مگاپیکسل (1872×4000 پیکسل) نیز شرایط به قرار گذشته است و هنوز میتوان از میزان جزییات رضایت داشت.
برداشت تصویر با دوربین اصلی در وضوح 7 مگاپیکسل فولاسکرین
برش اندازه واقعی تصویر بالا
جالبترین حالت برداشت تصویر از لحاظ میزان جزییات را در وضوح 48 مگاپیکسلی مشاهده میکنیم جاییکه در حالت AI Ultra Clarity در مقایسه با 48 مگاپیکسلی عادی تفاوت بزرگی به چشم میخورد و با تغییر سایز این تصویر به 12 مگاپیکسل، حتی از وضوح پیشفرض نیز جزییات بیشتری به نمایش در میآید.
برداشت تصویر در وضوح 48 مگاپیکسلی در حالت AI Ultra Clarity
برداشت تصویر در وضوح 48 مگاپیکسلی در حالت خودکار
سمت چپ حالت AI Ultra Clarity و سمت راست 48 مگاپیکسل عادی
دوربین التراواید در نگاه اول و قبل از بزرگنمایی در ابعاد واقعی، جزییات مناسبی را به نمایش میگذارد اما با بررسی دقیقتر از نزدیک، جزییات نسبتا کمی در آن به ثبت رسیده و با کاهش نور و روشنایی نیز از میزان این جزییات بار دیگر کاسته خواهد شد.
برداشت تصویر با دوربین التراواید در وضوح پیشفرض 8 مگاپیکسل
برداشت تصویر با دوربین التراواید در وضوح پیشفرض 8 مگاپیکسل
برش اندازه واقعی تصویر بالا
- دقت رنگ و White balance
دومین فاکتورهای مهم ثبت یک تصویر با کیفیت به میزان دقت رنگ و کیفیت White balace باز میگردد جاییکه معمولا گوشیهای ارزانقیمتتر و رده میانی از تفاوتهای محسوسی نسبت به پرچمداران برخوردار بوده و در اغلب موارد، رنگهای اشباعشدهتری را ثبت میکنند. دوربین اصلی در وضوح پیشفرض 12 مگاپیکسلی رنگهای نسبتا رضایتبخشی را ثبت میکند که البته تا حدودی به سمت اشباعشدن پیش رفته و با مقایسه آن با آنچه در واقعیت به چشم میخورد اندکی تفاوت را میتوان مشاهده کرد.
برداشت تصویر با دوربین اصلی در وضوح پیشفرض 12 مگاپیکسل
برداشت تصویر با دوربین اصلی در وضوح پیشفرض 12 مگاپیکسل
در دیگر سو دوربین التراواید با توجه به بستهتر بودن دیافراگم از یک سو و کوچکتر بودن سنسور از سوی دیگر نور کمتری را دریافت کرده و رنگهای آن بازهم از واقعیت دورتر خواهند بود.
برداشت تصویر با دوربین التراواید در وضوح پیشفرض 8 مگاپیکسل
برداشت تصویر با دوربین التراواید در وضوح پیشفرض 8 مگاپیکسل
دوربین ماکرو نیز از این لحاظ شرایطی مشابه دوربین اصلی داشته و رنگهای آن اندکی اشباعشدهتر از حالت عادی هستند.
برداشت تصویر با دوربین ماکرو
برداشت تصویر با دوربین ماکرو
در زمینه دقت ثبت رنگ سفید یا White balance نیز هر دو دوربین اصلی و واید در سطح متوسطی قرار میگیرند و برای افزایش دقت تصویر در این حالت نیاز به تغییراتی در قبل و بعد از برداشت هر عکس وجود دارد. تمایل سنگفرش به زرد و رنگ نچندان دقیق آسمان در دو تصویر زیر به این واقعیت اشاره دارند.
برداشت تصویر با دوربین اصلی در وضوح پیشفرض 12 مگاپیکسل
برداشت تصویر با دوربین التراواید در وضوح پیشفرض 8 مگاپیکسل
- محدوده پویا (Dynamic Range)
داینامیک رِنج یا محدوده پویا یکی از فاکتورهای مهم در بررسی کیفیت تصاویر دوربین به حساب میآید که در مفهوم مرتبط با عکاسی آن اختلاف مابین روشنترین و تاریکترین نقطه کادر تصویر مورد بررسی قرار گرفته و از توانایی دوربین برای ثبت نقاط روشن و تیره گستردهتر سخن به میان میآید. دوربینهای پیشرفتهتر بهخصوص نمونههای حرفهای متعلق به دسته DSLR و فراتر از آن به تجربه چشم انسان در این زمینه نزدیک شده و امکان به تصویر کشیدن سایهروشنهای گستردهای را در یک سوژه مشخص ارائه میکنند. این قابلیت در دوربینهای موبایلی با توجه به کوچکتر بودن سنسور و محدودیتهای اپتیکی طبیعتا تضعیف میشود و با گذر از یک سطح مشخص در هر دو سوی روشن و تاریک به نقاطی با رنگ سفید یا سیاه کامل بر میخوریم. این محدویت اما در سالیان اخیر با پروسههای نرمافزاری مرتبط با هوش مصنوعی بهبود یافته و با شرایط بهینهتری در این زمینه روبرو میشویم.
دوربین اصلی نوا 7i در وضوح پیشفرض خود از محدوده پویای قابلقبولی برخوردار بوده و با ارائه جزییات مناسب از سوژههای تیره و حاضر در سایه نیازی به استفاده از HDR در آن دیده نمیشود.
برداشت تصویر با دوربین اصلی در وضوح پیشفرض 12 مگاپیکسل
برش اندازه واقعی تصویر بالا
دوربین التراواید از این لحاظ طبیعتا در سطح پایینتری قرار میگیرد و با Dynamic Range محدودتری در آن روبرو میشویم.
برداشت تصویر با دوربین التراواید در وضوح پیشفرض 8 مگاپیکسل
برش اندازه واقعی تصویر بالا
عکاسی در شب
در شب مطابق انتظار بهترین نتیجه از لحاظ جزییات بدون شک به دوربین اصلی در وضوح پیشفرض 12 مگاپیکسل تعلق دارد جاییکه گهگاه حتی قبل از فعال کردن حالت شب نیز با جزییات قابلقبولی روبرو میشویم.
برداشت تصویر اتوماتیک با دوربین اصلی در وضوح پیشفرض 12 مگاپیکسل
این عملکرد البته در برخورد با سوژههای دارای جزییات فراوان مثل شاخ و برگ درختان تضعیف شده و حتی در صفحهنمایش خود گوشی نیز نتیجه این کاهش جزییات را میتوان مشاهده کرد.
برداشت تصویر اتوماتیک با دوربین اصلی در وضوح پیشفرض 12 مگاپیکسل
در هر دو مورد اما با استفاده از Night Mode یا حالت شب و البته به شرط ثابت بودن سوژه میتوان تصاویر بسیار بهتری را برداشت کرد. رویه نوا 7i در این حالت با تجربههای قبلی هواوی در یک راستا بوده و با سوییچ به حالت شب از ISO به میزان زیادی کاسته شده و به زمان باز بودن شاتر افزوده میشود. برای نمونه عدد ISO در دو تصویر زیر به ترتیب از 4,000 و 5,000 به 2,000 و 2,500 کاهش پیدا کرده و زمان شات نیز از 1/17 ثانیه به ترتیب به 6 و 7 ثانیه رسیده است.
برداشت تصویر با وضوح 12 مگاپیکسلی دوربین اصلی در حالت شب
برداشت تصویر با وضوح 12 مگاپیکسلی دوربین اصلی در حالت شب
با انتخاب وضوح 48 مگاپیکسلی دوربین اصلی با جزییات بسیار کمتری نسبت به وضوح پیشفرض 12 مگاپیکسلی روبرو میشویم و استفاده از گزینه AI Ultra Clarity نیز بهدلیل تغییر نیافتن زمان باز ماندن شاتر، تأثیر خاصی در نتیجه نهایی ندارد.
برداشت تصویر با وضوح 48 مگاپیکسلی دوربین اصلی در حالت اتوماتیک
برداشت تصویر با وضوح 48 مگاپیکسلی دوربین اصلی در حالت AI Ultra Clarity
برداشت تصویر با وضوح 48 مگاپیکسلی دوربین اصلی در حالت اتوماتیک
برداشت تصویر با وضوح 48 مگاپیکسلی دوربین اصلی در حالت AI Ultra Clarity
دوربین التراواید همانطور که میتوان انتظار داشت در شب عملکرد بسیار ضعیفی داشته و سنسور کوچکتر و دیافراگم بسته آن از یک سو و نبود فوکوس خودکار از سوی دیگر، نتیجه نامطلوبی را در این حالت ایجاد میکند. یک نکته منفی دیگر در مورد این دوربین در دسترس نبودن حالت شب و گزینه برداشت Pro در آن است که عملا امکان برداشت عکسی قابلقبول را در این دوربین از کاربر سلب میکند.
برداشت تصویر با دوربین التراواید در وضوح پیشفرض 8 مگاپیکسل
برداشت تصویر با دوربین التراواید در وضوح پیشفرض 8 مگاپیکسل
فیلمبرداری
برخلاف انتظار از یک گوشی پیشرفته رده میانی، نوا 7i گزینههای محدودی را در هنگام برداشت ویدئو ارائه میکند و هر دو دوربین اصلی و التراواید آن نهتنها به هیچ مکانیزم کاهش لرزشی مجهز نشدهاند بلکه حداکثر وضوح ویدئوهای آنها به 1080p با 30 فریم در ثانیه میرسد. غیبت وضوح 4K و حتی 1080p با 60 فریم در ثانیه در حالی در نوا 7i رخ میدهد که بسیاری از دیگر رقبای این گوشی، امکان برداشت ویدئو در این دو حالت را ارائه میدهند و در برخی از آنها حداقل به مکانیزم لرزهگیری دیجیتال یا EIS بر میخوریم. ویدئوهای دوربین اصلی نوا 7i به جز مشکل نبود مکانیزم کاهش لرزش، از لحاظ میزان رنگ و کنتراست در سطح مناسبی قرار داشته و جزییات بهنسبت قابلقبولی را نیز به نمایش میگذارند.
در دوربین التراواید با وجود آنکه با جنس رنگ متفاوتی روبرو میشویم و از لحاظ جزییات نیز طبیعتا تفاوت محسوسی با ویدئوهای دوربین اصلی دیده میشود اما همچنان در فاکتورهای سنجش کیفیت نمونه قابلقبولی به نظر میرسد هرچند در اینجا نیز انتقال لرزشهای دست به نتیجه نهایی، کاملا آزاردهنده به نظر میرسد.
دوربین ماکروی نوا 7i امکان فیلمبرداری ندارد و میتوان تنها از آن برای گرفتن عکس استفاده کرد.
دوربین سلفی
دوربین 16 مگاپیکسلی سلفی دستگاه مثل بسیاری دیگر از نمونههای مشابه حاضر در گوشیهای میانرده از فوکوس خودکار بیبهره است و به لنزی 26 میلیمتری با گشودگی دیافراگم f/2.0 مجهز شده است. این دوربین بهجز وضوح 16 مگاپیکسلی (4608×3456 پیکسلی) خود در نسبت 4:3 امکان عکاسی با دو وضوح 12 و 10 مگاپیکسلی به ترتیب در نسبت 1:1 و فولاسکرین را نیز ارائه میدهد. حداکثر وضوح برداشت ویدئو در این دوربین به 1080p با 30 فریم در ثانیه میرسد و علاوه بر کدک معمول H.264 امکان برداشت ویدئو با کدک H.265 با حجم کمتر (و البته شانس کمتر برای نمایش در پلیرهای قدیمیتر) را نیز ارائه میکند. عکاسی در این دوربین در دو حالت پرتره و Night نیز قابل انجام است که بهخصوص این آخری در شب و محیطهای با نور کم جالبتوجه به نظر میرسد.
کلام آخر
مجموعه دوربین نوا 7i در یک نگاه کلی در سطح متوسط رو به بالایی قرار داشته و در حضور نور کافی و روشنایی روز میتوان از کیفیت آن در هر سه واحد اصلی، التراواید و ماکرو رضایت داشت. در این وضعیت نوری در زمینه جزییات بهترین نتیجه جدا از وضوح پیشفرض 12 مگاپیکسلی دوربین اصلی به وضوح 48 مگاپیکسلی در حالت AI Ultra Clarity تعلق دارد که نهتنها نسبت به وضوح 48 مگاپیکسلی عادی شرایط بسیار بهتری را ارائه میدهد بلکه با کاهش وضوح آن در نرمافزارهای ویرایش تصویر به 12 مگاپیکسل، از تصویر 12 مگاپیکسلی پیشفرض نیز کاملا موفقتر ظاهر میشود. دوربین التراواید در بهترین شرایط نوری نیز طبیعتا جزییات کمتری را نسبت به دوربین اصلی ایجاد میکند اما هنوز کیفیت قابل قبولی را برای اشتراکگذاری در شبکههای اجتماعی دارد. دوربین ماکرو برای گرفتن عکس از فواصل نزدیک، موفق ظاهر میشود اما به دلیل پشتیبانی نکردن از فوکوس خودکار باید دوربین را به صورت دستی به بهترین نقطه مورد نظر برای گرفتن عکس یعنی در فاصله نزدیک به 4 سانتیمتری سوژه منتقل کرد که در برخی موارد بهخصوص زیر نور مستقیم خورشید چندان آسان به نظر نمیرسد.
در زمینه رنگ و کنتراست تقریبا هر سه دوربین رنگهای اشباعشدهتری را به نمایش میگذارند که البته شدت آن در دوربین اصلی کمتر بوده و با نتیجه واقعیتری در این دوربین روبرو میشویم. دوربین اصلی طبیعتا در زمینه Dynamic Range یا دامنه پویا نیز بسیار بهتر از دو دوربین دیگر ظاهر شده و جزییات مناسبی را از سوژههای تیره و حاضر در سایه و سوژههای حاضر در نور شدید بدون نیاز به فعال کردن HDR به تصویر میکشد.
از عملکرد دوربین اصلی در شب و در وضوح پیشفرض 12 مگاپیکسلی میتوان رضایت داشت و با انتخاب حالت شب نیز به کیفیت این تصاویر به میزان کاملا محسوسی افزوده میشود. وضوح 48 مگاپیکسلی این دوربین در این حالت چندان فوقالعاده نبوده و دوربین التراواید نیز به دلیل پشتیبانی نکردن از حالت شب، عملکرد ضعیفی را از خود در این وضعیت بهجای میگذارد.
نوا 7i در بخش فیلمبرداری با هر دو دوربین اصلی و التراواید رنگهای مناسب و جزییات قابلقبولی را ارائه میکند و کنترل نویز نیز در آن نسبتا بهخوبی صورت میپذیرد. در سمت نکات منفی این بخش نیز باید از پشتیبانی نشدن از دو وضوح 1080p با 60 فریم در ثانیه و 4K و نبود مکانیزم لرزهگیری یاد کرد که بهخصوص این آخری در تنزل تجربه فیلمبرداری با نوا 7i در حال حرکت، تأثیر منفی مشخص را بههمراه میآورد.
از دوربین سلفی گوشی میتوان به میزان زیادی رضایت داشت و با اینکه مثل دیگر همردههای خود فاقد فوکوس خودکار است اما به شرط رعایت فاصله فوکوس (نزدیک به یک دست) جزییات نسبتا مطلوبی را ارائه میدهد. این دوربین از گزینه HDR پشتیبانی نمیکند اما حالت شب یا Night Mode برای آن در دسترس بوده که قابلیت جالبتوجهای به نظر میرسد.
- معرفی خانواده ROG Phone 9 – گیمینگ فونهای ایسوس با اسنپدراگون 8 الیت و نمایشگر 185 هرتزی
- نگاهی به فناوری ISOCELL ALoP – راهکار سامسونگ برای کاهش برآمدگی دوربینهای بخش پشتی گوشی
- شیائومی 14T Pro در نگاه رسانهها – نقاط ضعف و قوت از دید حرفهایها
- گزارش Canalys از بازار اسمارتفون خاور میانه در سهماهه سوم 2024 – رشد اندک در سایه تنشهای سیاسی
- IDC: جایگاه نخست سامسونگ در بازار گوشیهای تاشو با تکیه بر Z Fold6 و Z Flip6
- اپل iPhone 16 Pro Max در نگاه رسانهها – نقاط ضعف و قوت از دید حرفهایها
- معرفی گوشیهای مخصوص بازی Red Magic 10 Pro و +10Pro با تراشه SD 8 Elite و باتریهای حجیم