معرفی Pixel 4 و Pixel 4 XL – گوگل دوربین دوگانه را پذیرفت

نمایش خبر

تاریخ : 1398/7/26        نویسنده: مسعود بهرامی شرق
برچسب‌ها : گوشی هوشمند Smartphone ، اندروید Android ، اسنپ دراگون 855 snapdragon 855 ، Google Pixel 4 ، Google Pixel 4 XL ، گوگل Google
واحد خبر mobile.ir : از سال 2016 تاکنون، فصل پاییز یکی از هیجان‌انگیزترین دوران سال در عرصه اندروید بوده است، زیرا بسیاری از کمپانی‌های معروف – از جمله سامسونگ، وان‌پلاس و دیگران – جدیدترین گوشی‌های هوشمند خود را در این زمان معرفی می‌کنند. در اواسط اکتبر نیز نوبت به گوگل می‌رسد تا با پیکسل‌های جدید، فضای بازار را عوض کند. در همین راستا، کمپانی گوگل در روز سه‌شنبه 15 اکتبر 2019 (23 مهر 1398) در جریان رویداد Made By Google 2019، از دو پرچمدار جدید خود با نام‌های Pixel 4 و Pixel 4 XL رونمایی کرد. با توجه به شباهت‌های فراوان این دو گوشی، در ابتدا Pixel 4 را معرفی کرده و سپس به بیان تفاوت‌های Pixel 4 XL می‌پردازیم.

بر خلاف گوشی‌های چینی – که روز به روز ابعادشان بزر‌گ‌تر می‌شود – اندازه گوشی‌های پیکسل چندان تغییری نداشته است. Pixel 4 در ابعاد 8.2×68.8×147.1 میلی‌متر طراحی شده و 162 گرم وزن دارد. مثل بیشتر پرچمدارهای روز دنیا، گوگل در طراحی این گوشی از ترکیب فلز و شیشه بهره جسته است. فریم آلومینیومی این گوشی پوشش مات هیبریدی داشته و در جلو و عقب گوشی، شیشه مقاوم گوریلا گلس 5 به کار رفته است. Pixel 4 در رنگ‌های مشکی (Just Black)، سفید (Clearly White) و نارنجی (Oh So Orange) وارد بازار می‌شود (که البته تعداد گوشی‌های نارنجی رنگ محدود خواهد بود). لازم به ذکر است، با توجه به اینکه فریم آلومینیومی و پنل مجموعه دوربین در پشت دستگاه به رنگ مشکی هستند، در رنگ‌بندی‌های سفید و نارنجی، با ظاهری دورنگ مواجه هستیم.

یکی از نقاط قوت Pixel 4 نمایشگر آن است. این نمایشگر – که گوگل آن را Smooth Display می‌نامد – به‌قدری تواناست که وب‌سایت معروف DisplayMate با دادن رتبه A+، عنوان بهترین نمایشگر اسمارت‌فون را هم به آن اعطا کرده است. نمایشگر 5.7 اینچی Pixel 4 از پنل‌های OLED تشکیل شده و رزولوشن فول اچ‌دی پلاس آن، تراکم صفحه را به 444ppi می‌رساند. بر خلاف اصرار پرچمدارهای بزرگ بر استفاده از ناچ یا دوربین پاپ-آپ برای تحقق نمایشگر فول-اسکرین، گوگل همان شیوه قدیمی را در پیش گرفته و در قسمت بالایی نمایشگر، حاشیه نسبتا زیادی به چشم می‌خورد.

امروزه علاقه به نمایشگرهای با نرخ تازه‌سازی بالا در بین تولیدکنندگان رو به افزایش است. Pixel 4 نیز از این قاعده مستثنی نبوده و نرخ تازه‌سازیِ نمایشگر آن 90 هرتز اعلام شده است. البته برای صرفه‌جویی در باتری، می‌توان این نرخ را به 60 هرتز کاهش داد. قابلیت Ambient EQ برای ارائه بهترین تجربه بصری، با ردیابی نور محیطی، رنگ‌های نمایشگر را بهینه‌سازی می‌کند. پشتیبانی از HDR و حالت همیشه روشن یا Always On، از دیگر امکانات نمایشگر Pixel 4 محسوب می‌شوند. نسبت تصویر این نمایشگر 19:9 است، ولی نسبت صفحه به بدنه از سوی گوگل اعلام نشده که البته با توجه به حاشیه‌های بالا، بعید است این نسبت چندان بالا باشد. همانطور که قبلا هم گفته شد، لایه‌ای از شیشه گوریلا گلس 5 روی نمایشگر کشیده شده است.

در ساخت Pixel 4 از چیپ‌ست اسنپ‌دراگون 855 (و نه نسخه پلاس آن) استفاده شده است. این تراشه 8 هسته‌ای با لیتوگرافی 7 نانومتری تولید شده و حداکثر سرعت کلاک هسته‌های آن به 2.84 گیگاهرتز می‌رسد. تراشه امنیتی Titan M برای محافظت از داده‌های حساس، در این گوشی تعبیه شده است. برای اطمینان خاطر بیشتر، آپدیت‌های امنیتی ماهانه، تا سه سال تضمین شده است. حافظه RAM گوشی با افزایش 2 گیگابایتی نسبت به Pixel 3 به 6 گیگابایت ارتقا یافته است. از لحاظ حافظه داخلی، Pixel 4 در دو مدل 64 و 128 گیگابایتی به تولید می‌رسد. با توجه به پشتیبانی نکردن از میکرو اس‌دی، نمی‌توان حافظه داخلی را ارتقا داد.

سرانجام گوگل هم به استفاده از دوربین دوگانه روی آورد. در قسمت بالا سمت چپ در پشت دستگاه، یک پنل مشکی مربع شکل به چشم می‌خورد که دو دوربین، یک فلش ال‌ای‌دی و یک سنسور خاص را در خود جای داده است. دوربین اصلی مجموعه 12.2 مگاپیکسلی بوده، میدان دید آن 77 درجه، گشودگی دیافراگم آن f/1.7 و پیکسل‌های آن 1.4 میکرونی است. این دوربین مجهز به فوکوس خودکار با تشخیص فاز دو پیکسلی بوده و از لرزه‌گیر اپتیکال و الکترونیکی بهره می‌برد.

دوربین بعدی – که از لنز تله‌فوتو برخوردار است – 16 مگاپیکسلی بوده و گشودگی دیافراگم آن f/2.4 است. اندازه پیکسل‌های این دوربین 1 میکرونی بوده و مثل دوربین اصلی، دارای لرزه‌گیر اپتیکال و الکترونیکی است. درست است که فاصله کانونی این دوربین 2 برابر دوربین اصلی نیست، اما وجود قابلیتی نرم‌افزاری به نام Super Res Zoom، امکان زوم تا فراتر از 2 برابر را فراهم می‌کند. این دوربین به فوکوس خودکار تشخیص فاز مجهز است.

در پنل دوربین‌ها یک سنسور دیگر نیز وجود دارد که البته دوربین نیست. گوگل این سنسور را متعلق به دوربین 16 مگاپیکسلی دانسته و از آن تحت عنوان spectral+flicker (طیفی+چشمک‌زن) نام برده، ولی به گفته برخی منابع، این همان سنسور ToF (کوتاه‌شده time-of-flight به معنی زمان پرواز) بوده و برای تشخیص دقیق‌تر عمق و فاصله کار گذاشته شده است. به این ترتیب، وظیفه ایجاد افکت بوکه نیز به دوربین تله‌فوتو محول شده است.

اما بزرگ‌ترین تأثیر بر کیفیت تصویر در Pixel 4، به Pixel Neural Core و الگوریتم‌های اختصاصی گوگل مربوط می‌شود و نه سنسور، لنز یا سخت‌افزارهای جانبی. Pixel Neural Core نام موتوری‌ست برای پردازش در خود دستگاه، رایانش همواره روشن و یادگیری ماشینی؛ به این معنا که به منظور افزایش عملکرد و امنیت، نسبت به قبل تسک‌های بیشتری در خود دیوایس انجام می‌شوند. به لطف این امر، اپلیکیشن دوربین می‌تواند HDR+ را بی‌درنگ رندر کرده و پردازش آن را قبل از گرفتن عکس، پیش‌نمایش کند (قابلیتی که +Live HDR نام گرفته است).

یکی دیگر از امکانات دوربین Dual Exposure Controls نام دارد. با استفاده از این قابلیت می‌توان رندر سایه روشن را به صورت دستی تنظیم کرد. این کار قبلا هم در نرم‌افزارهای ویرایش عکس امکان‌پذیر بود ولی نکته اینجاست که با Dual Exposure Controls می‌توان این تنظیمات را قبل از برداشت عکس انجام داد و در وقت صرفه‌جویی کرد.

حالت عکاسی در شب – که در پیکسل به Night Sight معروف است – در Pixel 4 به‌روزرسانی شده و طبق ادعای گوگل حتی می‌توان عکاسی از آسمان شب و اجرام آسمانی را نیز با کمک آن انجام داد (با آپدیت نرم‌افزار دوربین در Pixel 3 و Pixel 3a، این توانایی به دوربین این گوشی‌ها نیز راه خواهد یافت). به لطف الگوریتم یادگیری ماشینی، تعادل نور سفید نیز بهتر شده و به Night Sight محدود نیست. ناگفته نماند، ضبط ویدئوی 4K با سرعت 30 فریم در ثانیه و ضبط ویدئوی اسلوموشن با وضوح 1080p و سرعت 120 فریم در ثانیه و 720p با 240 فریم در ثانیه، از جمله امکانات دوربین Pixel 4 در زمینه فیلم‌برداری محسوب می‌شود.

همانطور که گفته شد، در اینجا خبری از ناچ یا دوربین پاپ-آپ نیست و دوربین سلفی در حاشیه بالای نمایشگر قرار دارد. این دوربین 8 مگاپیکسلی (با گشودگی f/2.0 و پیکسل‌هایی به بزرگی 1.22 میکرون) از فوکوس ثابت برخوردار بوده و میدان دید 90 درجه‌ای آن، از میدان دید دوربین‌های پشت بیشتر است. نکته خاص درباره این دوربین، سنسور عمق سه‌بعدی آن است که علاوه بر ایجاد افکت بوکه در سلفی، برای تشخیص چهره و قفل‌گشایی گوشی نیز به کار می‌رود. برخلاف پیکسل‌های قبلی، در این گوشی خبری از سنسور اثر انگشت نیست و کاربر باید به تشخیص چهره آن اعتماد کند که به گفته گوگل، در بین تمام اسمارت‌فون‌های موجود، سریع‌ترین عملکرد را دارد (هرچند گوگل دقیقا اعلام نکرده که این پروسه چه‌قدر زمان می‌برد).

مثل آیفون 11 و LG G8، در کنار دوربین سلفی، دو دوربین مادون قرمز، یک پروژکتور نقطه‌ای و یک نورافکن موسوم به flood illuminator قرار گرفته که همگی از سنسورهای تشخیص چهره هستند. نکته جالب‌تر وجود یک سنسور رادار مینیاتوری به نام Soli در حاشیه بالایی نمایشگر است که حرکات اطرافش را متوجه شده و لذا وقتی گوشی روبروی صورت کاربر قرار می‌گیرد، این اتفاق را تشخیص داده و پروسه تشخیص چهره را آغاز می‌کند. البته کاربرد Soli به اینجا ختم نمی‌شود.

قابلیت جدید Motion Sense، به لطف وجود رادار Soli، با ردیابی حرکات دست به کاربر اجازه می‌دهد کارهایی از قبیل عوض کردن ترک‌های موسیقی، چک کردن نوتیفیکیشن‌ها، خاموش کردن زنگ هشدار و یا بی‌صدا کردن زنگ تماس را بدون لمس صفحه و تنها با حرکت دادن دستان خود انجام دهد (چیزی مشابه ایده‌ Elliptic Labs که این شرکت سال‌ها به دنبال پیاده‌سازی آن بود). در حال حاضر، این ویژگی در همه کشورهایی که Pixel 4 قرار است در آن به فروش برسد به دلیل نیاز به کسب مجوز برای رادار دستگاه، در دسترس نیست و به همین علت برای نمونه، پیکسل‌های جدید گوگل امسال به هند وارد نمی‌شوند.

ظرفیت باتری این گوشی 2,800 میلی‌آمپر ساعت است. جای تعجب دارد که به‌رغم اضافه شدن ویژگی پرمصرفی مثل نرخ تازه‌سازی 90 هرتزی نمایشگر، ظرفیت باتری Pixel 4 تا 115 میلی‌آمپر ساعت نسبت به Pixel 3 کاهش یافته است. فناوری شارژ سریع 18 واتی با استاندارد USB Power Delivery در این گوشی فعال است. نکته مثبت، امکان استفاده از شارژر بی‌سیم Qi است. مثل سری قبلی پیکسل، در اینجا هم شاهد مقاومت گوشی در برابر آب و گرد و خاک (با درجه حفاظت IP68) و اسپیکرهای استریو هستیم. جک هدفون نیز در اینجا غایب بوده و متأسفانه برخلاف دفعات قبل، این بار گوگل از فروش ای‌یرباد به همراه پیکسل‌های جدید خودداری کرده است.

سیستم‌عامل Pixel 4 اندروید 10 است و کاربران می‌توانند مثل همیشه، اندروید خالص را با گوشی‌های پیکسل تجربه کنند. در Pixel 4 گوگل سعی کرده تا دستیار Assistant را بیشتر با نرم‌افزار گوشی یکپارچه کند تا زمان پاسخگویی کمتر شود. به عنوان مثال برای انجام درخواست‌های ساده‌ای مثل تنظیم تایمر، پردازش‌های Assistant در خود گوشی انجام می‌شود. اما برای تسک‌های پیچیده‌تر – مثل سؤال درباره اطلاعات پرواز یا وضعیت آب و هوا – Assistant باید درخواست را به مراکز داده گوگل ارسال کند. نکته دیگر – که برای اولین بار در یک اسمارت‌فون مشاهده می‌شود – پشتیبانی Assistant از مکالمات پی‌در‌پی است. یعنی برای درخواست بعدی، نیاز به توقف و قطع کلام نیست.

گوگل در Pixel 4 از یک اپلیکیشن Recorder جدید رونمایی کرده است. این اپلیکیشن صدای موسیقی یا تشویق را از صدای انسان تشخیص داده و ضمن ضبط صدا، می‌تواند به طور همزمان متن صدای ضبط شده را پیاده کند. به این ترتیب، کاربر می‌تواند کلمه مورد نظر خود در یک فایل صوتی را جست‌وجو کند و حتی محل ادا شدن کلمه مورد نظر در فایل صوتی نیز در این برنامه مشخص می‌شود. این قابلیت به ویژه برای دانش‌آموزان و دانشجویان بسیار کاربردی خواهد بود. البته در حال حاضر این کار فقط برای زبان انگلیسی ممکن بوده و به گفته گوگل پشتیبانی از زبان‌های دیگر به تدریج اضافه خواهد شد. نرم‌افزار کاربردی دیگر Personal Safety (امنیت شخصی) نام دارد. این اپلیکیشن وقوع تصادف اتومبیلی که کاربر در آن نشسته است را تشخیص داده و به طور خودکار 911 را شماره‌گیری می‌کند. این قابلیت نیز فعلا به زبان انگلیسی و کشور ایالات متحده محدود است.

همانطور که در مقدمه هم گفته شد، همزمان با Pixel 4، گوگل نسخه بزرگ‌تر این گوشی با نام Pixel 4 XL را نیز رونمایی کرد. ابعاد این دیوایس بزرگ‌تر بوده (160.4×75.1×8.2 میلی‌متر) و وزن آن هم بیشتر است (193 گرم). قاعدتا نمایشگر گوشی نیز بزرگ‌تر خواهد بود (6.3 اینچ). نکته مثبت در اینجاست که در کنار افزایش قطر، وضوح نمایشگر نیز به +QHD ارتقا یافته و تراکم به 537 پیکسل در اینچ می‌رسد. این نمایشگر بزرگ به باتری قدرتمندتری نیز نیاز دارد که گوگل آن را با 3,700 میلی‌آمپر ساعت تدارک دیده است (270 میلی‌آمپر بیشتر از Pixel 3 XL). به جز این موارد، سایر مشخصات و امکانات Pixel 4 XL با Pixel 4 مشترک است؛ به جز قیمت!

ثبت پیش‌سفارش برای خرید Pixel 4 و Pixel 4 XL از 15 اکتبر (23 مهر) آغاز شده و این گوشی‌ها رسما در 21 اکتبر (29 مهر) وارد کانادا و استرالیا شده و یک روز بعد در آمریکا و تایوان عرضه می‌شود. کاربران اروپایی از 28 اکتبر (6 آبان) امکان خرید این دیوایس‌ها را خواهند داشت. قیمت‌گذاری این گوشی‌ها به شرح زیر است:

- Pixel 4 در مدل 64 گیگابایتی: 799 دلار

- Pixel 4 در مدل 128 گیگابایتی: 899 دلار

- Pixel 4 XL در مدل 64 گیگابایتی: 899 دلار

- Pixel 4 XL در مدل 128 گیگابایتی: 999 دلار

منبع : Google


خرید گوشی موبایل سامسونگ گلکسی آ 55 از دیجی کالا