IFA 2019 – معرفی نوکیا 6.2 و 7.2، میانردههایی زیبا و ارزشمند
نمایش خبر
تاریخ : 1398/6/16 نویسنده: مسعود بهرامی شرق | ||
برچسبها : | گوشی هوشمند Smartphone ، اندروید Android ، اسنپ دراگون 636 ، اسنپ دراگون 660 Snapdragon 660 ، ایفا 2019 IFA 2019 ، Nokia 6.2 ، Nokia 7.2 ، نوکیا Nokia |
واحد خبر mobile.ir : در آستانه برگزاری نمایشگاه IFA در برلین، کمپانی فنلاندی HMD Global در روز پنجشنبه 5 سپتامبر 2019 (14 شهریور 1398) از پنج گوشی جدید پرده برداشت. یکی از نقاط قوت HMD (صاحب امتیاز برند نوکیا) در آن است که تقریبا برای تمام ردههای قیمتی، دیوایسی برای فروش دارد. در جریان IFA 2019 نیز HMD تصمیم گرفته از 2 گوشی هوشمند در رده میانی با نامهای نوکیا 6.2 و نوکیا 7.2 رونمایی کند. البته این تمام ماجرا نیست، زیرا 3 فیچرفون دیگر نیز در لیست تازههای HMD به چشم میخورد که عبارتند از: Nokia 800 Tough (موبایلی با مقاومت بسیار بالا، مناسب برای محیطهای کاری خشن)، Nokia 2720 Flip (گوشی تاشو با نمایشگر ثانویه در پشت) و نوکیا 110.
نوکیا 6.2 و نوکیا 7.2 از لحاظ ظاهری کاملا یکسان بوده و بسیاری از مشخصات سختافزاری آنها نیز مشابه است، اما نوکیا 7.2 از منظر دوربین و چیپست، یک سر و گردن بالاتر از نوکیا 6.2 بوده و به نوعی میتوان آن را نسخه Pro تلقی کرد. در ادامه بیشتر با امکانات و مشخصات این دو گوشی آشنا میشویم:
نوکیا 7.2
این گوشی در ابعاد 8.25×75.15×159.92 میلیمتر طراحی شده و 180 گرم وزن دارد. در طراحی بدنه این گوشی، شاهد یک ابتکار جدید از سوی HMD هستیم. به این ترتیب که بدنه متشکل از یک شاسی فلزیست که لایهای از کامپوزیت پلیمری آن را در بر گرفته و نهایتا شیشه 2.5 بعدی گوریلا گلس 3 از جلو و عقب آن را احاطه کرده است. به گفته شرکت سازنده، مقاومت کامپوزیت پلیمری 2 برابر پلیکربنات معمولی بوده و وزن آن نصف وزن آلومینیوم است. گفتنیست، شیشه پشتی که شرکت سازنده به آن سطحی اطلسی میگوید نور را در خود پخش میکند. همچنین، وجود پوششی چندلایهای روی شیشه عقب دستگاه، ظاهر فلز را تداعی میکند. این گوشی در سه رنگ زغالی (Charcoal)، سبز فیروزهای (Cyan Green) و یخی (Ice) به تولید میرسد.
حاشیههای پیرامونی نمایشگر زیاد نیستند، به جز حاشیه پایینی – یا در اصطلاح چانه نمایشگر – که لوگوی NOKIA روی آن نقش بسته است. یکی دیگر از نکات جالب در طراحی این گوشی، آن است که مجموعه دوربین سهگانه و فلش LED در پشت، به جای اینکه به طور افقی یا عمودی قرار بگیرند، در چهار گوشه یک پنل دایرهشکل – که کمی از بدنه بیرون زده – قرار گرفتهاند.
در ساخت نمایشگر نوکیا 7.2 از پنلهای السیدی استفاده شده است. این نمایشگر 6.3 اینچی – که با نام Pure Display شناخته میشود – از رزولوشن فول اچدی پلاس برخوردار است. یکی از ویژگیهای جالب نمایشگر نوکیا 7.2 آن است که به لطف وجود یک پروسسور اختصاصی نمایشگر، تمام ویدئوها را در آن واحد به شکل HDR پخش میکند. همانطور که قبلا هم ذکر شد، شیشه گوریلا گلس 3 از این نمایشگر محافظت میکند.
چیپست اسنپدراگون 660 – علیرغم اینکه بیش از دو سال از معرفی آن به صنعت اسمارتفون میگذرد – از سوی HMD برای استفاده در نوکیا 7.2 انتخاب شده است. این تراشه 14 نانومتری از 4 هسته پردازشی 2.2 گیگاهرتزی و 4 هسته پردازشی 1.8 گیگاهرتزی (همگی از نوع Kryo 260 منتهی یکی برپایه ARM A73 و دیگری برپایه ARM A53) تشکیل شده و واحد پردازش گرافیکی آن Adreno 512 است. نوکیا 7.2 در دو پیکربندی به تولید میرسد: مدل اول با 4 گیگابایت RAM و 64 گیگابایت حافظه داخلی و مدل دوم با 6 گیگابایت RAM و 128 گیگابایت حافظه داخلی. گفتنیست، حافظه داخلی از نوع eMMC بوده و با استفاده از میکرو اسدی میتوان آن را تا 512 گیگابایت دیگر ارتقا داد.
آرایش دوربینهای سهگانه در پشت نوکیا 7.2 به این شکل است: دوربین اصلی 48 مگاپیکسلی (با سنسوری به بزرگی نیم اینچ)، دوربین 5 مگاپیکسلی برای تشخیص عمق و دوربین 8 مگاپیکسلی با لنز الترا واید که میدان دید آن 118 درجه عنوان شده است. دوربین جلو نیز (که در ناچ قطره آب جای گرفته) وضوحی معادل 20 مگاپیکسل دارد. دوربین اصلی و دوربین جلو به فناوری Quad Pixel مجهزند، یعنی برای جذب نور بهتر، هر 4 پیکسل در 1 پیکسل ترکیب میشود. این بار هم HMD لنزهای دوربینها را تحت لیسانس زایس آلمان به تولید رسانده است.
جالب است بدانید در عکاسی با دوربین نوکیا 7.2، افکت بوکه را میتوان در سه سبک متفاوت پیاده کرد: ZEISS Modern ،ZEISS Swirl و ZEISS Smooth. بهرهمندی از امکانات هوش مصنوعی و همچنین فیلمبرداری 4K نیز در این دوربین پیشبینی شده است. مثل خیلی از گوشیهای نوکیا، در اینجا هم قابلیت Dual-Sight را شاهد هستیم که در آن دوربینهای عقب و جلو به طور همزمان فعال بوده و میتوان یک رویداد را از 2 زاویه مختلف و در آن واحد فیلمبرداری کرد.
به گفته برخی منابع، برای عکاسی در حالت HDR، شش برداشت مختلف از یک سوژه با هم ترکیب میشوند. برای عکاسی در حالت شب نیز، برای رسیدن به بهترین تصویر، در صورت عکاسی هنگام در دست داشتن گوشی 10 عکس و در صورت قرار داشتن گوشی روی سهپایه 20 عکس با هم ترکیب میشوند.
ظرفیت باتری نوکیا 7.2 برابر با 3,500 میلیآمپر ساعت بوده و از تکنولوژی شارژ سریع 10 واتی بهرهمند است. قابلیت Adaptive Battery (باتری تطبیقپذیر)، با بهرهگیری از هوش مصنوعی، میتواند ذخیره باتری را برای اپلیکیشنهای پراستفاده اولویتبندی کند. به گفته شرکت سازنده، در صورت استفاده معمولی، این باتری بهراحتی تا دو روز کامل دوام خواهد داشت.
در پشت دستگاه یک حسگر اثر انگشت دیده میشود. در این گوشی 2 میکروفن با قابلیت ضبط "صدای فراگیر فضایی" (spatial surround sound) وجود دارد که از تکنولوژی aptX (اختصاصی کوالکام) بهرهمندند. از دیگر امکانات نوکیا 7.2 وجود دکمه اختصاصی برای دستیار دیجیتال Google Assistant است. البته این دستیار به زبانها و همچنین بازارهای خاصی محدود است. لذا در بازارهایی که از Google Assistant پشتیبانی نمیشود، این دکمه به Google Search اختصاص یافته است.
نوکیا 7.2 یک گوشی دوسیمکارته (از نوع نانو) بوده و فناوری ارتباطی آن هنوز LTE است. بلوتوث 5.0، وای-فای 802.11 b/g/n/ac، سامانههای ناوبری BDS ،GLONASS ،GPS و Galileo، پورت USB-C و جک هدفون از دیگر امکانات ارتباطی آن برشمرده شدهاند. داشتن NFC نیز یکی دیگر از نکات مثبت نوکیا 7.2 است (البته دیوایسهایی که در بازارهایی مثل ایالات متحده، هند و آمریکای لاتین عرضه میشوند، فاقد NFC خواهند بود).
سیستمعامل این گوشی اندروید Pie است که به گفته شرکت سازنده، تا قبل از پایان سال 2019، امکان ارتقاء آن به اندروید 10 فراهم میشود. آپدیتهای مربوط به سیستمعامل تا 2 سال و آپدیتهای امنیتی به مدت 3 سال، برای نوکیا 7.2 تضمین شده است.
اسمارتفون نوکیا 7.2 از پایان سپتامبر وارد بازار میشود. قیمت این گوشی در پیکربندی 4GB/64GB برابر با 299 یورو اعلام شده که با نرخ کنونی تبدیل ارز، حدودا معادل 330 دلار آمریکا خواهد بود. مدل پیشرفتهتر 6GB/128GB نیز 349 یورو (حدود 380 دلار) قیمتگذاری شده است.
نوکیا 6.2
با توجه به آنکه عمده مشخصات نوکیا 6.2 مشابه نوکیا 7.2 است، در معرفی نوکیا 6.2 تنها به ذکر تفاوتها بسنده میکنیم.
طراحی، ابعاد و حتی وزن نوکیا 6.2 با نوکیا 7.2 تفاوتی ندارد، جز آنکه نوکیا 6.2 تنها در دو رنگ مشکی (Ceramic Black) و یخی (Ice) تولید میشود. در ساخت نوکیا 6.2 از چیپست اسنپدراگون 636 استفاده شده است. این تراشه از 8 هسته پردازشی 1.8 گیگاهرتزی (از نوع هستههای Kryo 260 شامل چهار هسته بر مبنای ARM A73 و چهار هسته ARM A53) تشکیل شده و پردازنده گرافیکی آن Adreno 509 است و لذا کمی ضعیفتر از اسنپدراگون 660 محسوب میشود.
ضعیفتر بودن نوکیا 6.2 در مجموعه دوربین نیز مشخص است؛ جایی که دوربین اصلی مجموعه سهگانه، از 48 مگاپیکسل به 16 مگاپیکسل تنزل یافته و دوربین جلو تنها 8 مگاپیکسل رزولوشن دارد. در ساخت دوربینهای نوکیا 6.2 از لنزهای زایس استفاده نشده و از تکنولوژی Quad Pixel نیز خبری نیست. البته به گفته شرکت سازنده، این امکان وجود دارد که افکت بوکه در پرترهها به اشکال مختلفی از جمله کلاسیک، قلب یا ستاره به تصویر کشیده شود.
نوکیا 6.2 هم دوسیمکارته است اما از نوع مینی. این گوشی قرار است از ماه اکتبر به بازار عرضه شود. قیمت نوکیا 6.2 در دو پیکربندیهای مختلف به شرح زیر است:
- مدل پایه (با 3 گیگابایت RAM و 32 گیگابایت حافظه داخلی): 199 یورو (حدود 220 دلار)
- مدل پیشرفته (با گیگابایت RAM و 64 گیگابایت حافظه داخلی): 249 یورو (حدود 270 دلار)
اما همانطور که در مقدمه هم گفته شد، نوکیا همزمان با رونمایی از این دو گوشی هوشمند، 3 فیچرفون جدید را نیز معرفی کرد:
• Nokia 800 Tough
گوشی Nokia 800 Tough نخستین گوشی سرسخت و بادوامیست که HMD با برند نوکیا به تولید میرساند. این گوشی با داشتن درجه حفاظت IP68 در برابر آب و خاک مقاوم بوده و میتواند تا 30 دقیقه در عمق 1.5 متری آب بماند. این ویژگی در کنار استحکام بالا در رها شدن روی سطوح سخت (مثل سیمان) از فاصله 1.8 متری، برخورداری از استاندارد نظامی MIL-STD-810G (تحمل دماهای 25 درجه زیر صفر تا 55 درجه بالای صفر) و همچنین داشتن دکمههای بزرگتر (که امکان کار کردن با دستکش را ممکن میسازد) و پوشش بدنهای که مانع سر خوردن گوشی از دست میشود، همگی حاکی از آن است که Nokia 800 Tough برای شرایط کاری دشوار ساخته شده است.
این گوشی جدید از نظر مشخصات سختافزاری و امکانات هم، گزینههای جالبی دارد. به عنوان مثال باتری قدرتمند این گوشی – به ظرفیت 2100 میلیآمپر ساعت – تا 43 روز در حالت استندبای دوام داشته و به گفته HMD یکی از بادوامترین باتریها در کل گوشیهای شرکت محسوب میشود. فناوری ارتباطی 4G LTE، برنامههای محبوب فیسبوک و واتساپ و دکمه اختصاصی Google Assistant از دیگر امکانات آن به شمار میروند. این گوشی ظاهرا همچون Nokia 2720 Flip دارای سیستمعامل KaiOS است. Nokia 800 Tough در رنگهای مشکی و خاکی از اوایل اکتبر با قیمت 190 یورو (210 دلار) وارد بازار میشود.
• Nokia 2720 Flip و نوکیا 110
Nokia 2720 Flip یک فیچرفون تاشو است که به برخی قابلیتهای کاربردی از جمله برنامههای فیسبوک و واتساپ و دکمه اختصاصی برای دستیار Google Assistant مجهز شده است. به لطف وجود نمایشگر بیرونی این گوشی، میتوان بدون باز کردن دیوایس، پیامها را چک کرد و شماره تماس ورودی را دید. با فشردن دکمه اضطراری یا emergency نیز میتوان به 5 نفر از مخاطبینی که قبلا انتخاب شدهاند، پیام اضطراری (حاوی لوکیشن کاربر) را فرستاد.
نوکیا 110 نیز یک فیچرفون ساده بر مبنای نوکیا 105 است که چند قابلیت جدید (مثل دوربین QVGA، پخش موسیقی و بازی) به آن اضافه شده است. هر دوی این گوشیها در سه رنگ آبی، مشکی و صورتی به تولید رسیده و تا قبل از اتمام سپتامبر به بازار عرضه میشود. Nokia 2720 Flip قیمتی معادل 89 یورو (حدود 100 دلار) داشته و نوکیا 100 هم به قیمت 20 دلار به فروش میرسد.
- معرفی Redmi A4 5G – پایینرده 100 دلاری با نمایشگر 6.88 اینچی، SD 4s Gen 2 و باتری 5,160mAh
- معرفی ZTE Blade V70 – میانردهای با السیدی +HD و دوربین 108 مگاپیکسلی
- معرفی خانواده ROG Phone 9 – گیمینگ فونهای ایسوس با اسنپدراگون 8 الیت و نمایشگر 185 هرتزی
- نگاهی به HyperOS 2 به همراه جدول زمانی و فهرست دیوایسهای قابل ارتقاء به این پوسته
- نگاهی به فناوری ISOCELL ALoP – راهکار سامسونگ برای کاهش برآمدگی دوربینهای بخش پشتی گوشی
- شیائومی 14T Pro در نگاه رسانهها – نقاط ضعف و قوت از دید حرفهایها
- گزارش Canalys از بازار اسمارتفون خاور میانه در سهماهه سوم 2024 – رشد اندک در سایه تنشهای سیاسی