معرفی Nokia 7.1 – اسمارتفونی در رده میانی
نمایش خبر
تاریخ : 1397/7/14 نویسنده: آرش افراسیابی | ||
برچسبها : | اندروید Android ، HMD Global ، گوشی هوشمند Smartphone ، اندروید وان Android One ، Nokia 7.1 ، نوکیا Nokia |
واحد خبر mobile.ir : شرکت نوکیا از زمان انتقال مالکیت آن به مجموعه HMD تا به امروز، اسمارتفونهای اندرویدی متعددی را در سریهای مختلف ارائه کرده که شامل سری 1، 2 و 3 در رده پائین، 5، 6 و 7 در رده میانی و بالاخره سری 8 در بخش پرچمداران این برند میشود. سری 7 یکی از پر امکاناتترین و خوشقیمتترین محصولات شرکت نوکیاست که پیش از این با دو مدل Nokia 7 و Nokia 7 Plus حضور موفقیتآمیزی را در بازار تجربه کرده است. شرکت نوکیا در روز جمعه 5 اکتبر (13 مهر 1397) جدیدترین عضو این خانواده یعنی Nokia 7.1 را معرفی کرد که از لحاظ مشخصات مابین دو مدل قبلی قرار میگیرد.
طراحی بدنه: پیوند شیشه و فلز
اولین نکته در طراحی Nokia 7.1 که آن را به خوبی از Nokia 7 Plus متفاوت میکند به حضور شکاف بالای صفحهنمایش تعلق دارد که در محصولات قبلی این سری حضور نداشت اما این بار به حضور یک صفحهنمایش فولاسکرین با حداقل حاشیه در بالا منجر شده و اندازه کلی گوشی را نیز به نسبت ابعاد پنل کاملا کاهش داده است. حاشیه صفحهنمایش در پائین البته همچنان در حد یک گوشی رده میانی بوده و چندان کوچک و باریک نیست. طول و عرض دستگاه به ترتیب 149.7 و 71.18 میلیمتر است و ضخامت آن نیز بدون احتساب برآمدگی لنز به 7.99 میلیمتر و با حضور آن به 9.14 میلیمتر میرسد. وزن این مدل 160 گرم اعلام شده که با وجود آنکه نسبت به نوکیا 7 پلاس با وزن 183 گرمی بسیار سبکتر است اما این کاهش وزن جدا از کوچکتر شدن صفحهنمایش ارتباط مستقیمی با کاهش ظرفیت باتری دستگاه نیز دارد.
در پشت و روی Nokia 7.1 از شیشه استفاده شده و جنس فریم میانی دستگاه نیز از آلومینیوم سری 6000 است.
صفحهنمایش: حضور غیرمنتظره HDR
طراحان نوکیا سایز صفحهنمایش مدل 7.1 را نسبت به 7 پلاس کاهش داده و از 6 اینچ به 5.84 اینچ رساندهاند اما وضوح فول اچدی پلاس آن تغییری نکرده و فناوری ساخت آن نیز همچنان IPS LCD است. نسبت تصویر این پنل با شکاف بخش بالائی از 18:9 به 19:9 افزایش پیدا کرده و شیشه محافظ آن نیز از نوع Gorilla Glass 3 است. تغییر اصلی این صفحهنمایش به جز حضور notch و کوچکتر شدن سایز، به پشتیبانی آن از HDR10 تعلق دارد که برای این رده قیمتی قابلیتی ویژه و حتی منحصر به فرد به حساب میآید.
تصاویر HDR با اینکه همچنان محتوای کمیاب و دور از دسترسی به حساب میآیند اما اکثر گوشیهای پرچمدار در طی یکی دو سال گذشته از نمایش اینگونه تصاویر در صفحهنمایشهای خود پشتیبانی کرده و انتقال این فناوری به اسمارتفونهای رده میانی، خبر دلگرمکنندهای به حساب میآید. نوکیا فناوری HDR حاضر در این مدل را PureDisplay میخواند و ظاهرا امکان تبدیل محتوای SDR به HDR نیز در آن پیشبینی شده است.
دوربین: دلگرمی به Zeiss
دوربین اصلی بخش پشتی 7.1 پلاس از یک سنسور 12 مگاپیکسلی با فوکوس تشخیص فاز دوگانه و اندازه پیکسل 1.28 میکرون بهره میبرد و لنزی با اندازه دیافراگم f/1.8 در مقابل آن قرار گرفته است. حضور نام Zeiss در کنار این دوربین نوید کیفیت مناسبی را میدهد که در گوشیهای رده میانی کمتر دیده میشود. علاوه بر این دوربین از یک دوربین 5 مگاپیکسلی سیاه و سفید فیکسفوکوس دیگر نیز استفاده شده که لنز آن تا f/2.4 گشوده میشود و اندازه پیکسلهای آن نیز 1.12 میکرون است.
این مجموعه در کنار هم طبق انتظار از قابلیتهای معمول مرتبط با هوش مصنوعی از جمله عکاسی پرتره و محو کردن پسزمینه (افکت بوکه) پشتیبانی کرده و ماسکها و فیلترهای استاندارد این رده نیز در آن حضور دارد. حداکثر وضوح فیلمبرداری نوکیا 7.1 پلاس، ظاهرا 4K با 30 فریم در ثانیه است و فیلمبرداری معمول 1080p با 30 فریم در ثانیه (احتمالا با لرزهگیر دیجیتال) نیز در آن حضور دارد.
دوربین سلفی دستگاه نیز، 8 مگاپیکسلی بدون فوکوس خودکار با دیافراگم f/2.0 است. مثل بقیه گوشیهای اخیر نوکیا در اینجا نیز میتوان با کمک قابلیتی که نوکیا به آن Bothie میگوید همزمان با هر دو دوربین اصلی و سلفی، به صورت همزمان تصویربرداری کرد.
پردازنده: 14 نانومتری کم ادعا
مهمترین تفاوت و عامل قرارگیری نوکیا 7.1 پلاس در جایگاه پائینتری نسبت به 7 پلاس در بخش پردازشی این دو مدل نهفته است جائیکه پروسسور Snapdragon 660 مدل قبلی حالا به پروسسور نسبتا ضعیفتر Snapdragon 636 تبدیل شده که با وجود استفاده از هستههای یکسان Kryo 260 (مبتنی بر ARM A73 در کلاستر قدرتمند و ARM A53 در کلاستر ضعیف) و برخورداری از لیتوگرافی یکسان 14 نانومتری، فرکانس هسته پائینتری (1.8 گیگاهرتز در مقابل 1.95 تا 2.2 گیگاهرتز) داشته و گرافیک Adreno 509 آن نسبت به Adreno 512 حاضر در SD660 کیفیت پائینتری را ارائه میکند. این دو پروسسور البته در زمینه پردازشگر سیگنال تصویری Spectra 160 و مودم X12 LTE هیچ تفاوتی با هم ندارند.
حافظه رم Nokia 7.1 در دو نسخه 3 یا 4 گیگابایتی از نوع LPDDR4x ارائه شده و به ترتیب 32 یا 64 گیگابایت حافظه داخلی eMMC 5.1 قابل ارتقاء (تا 400 گیگابایت دیگر) دارند.
سیستمعامل: جذابیت اندروید وان
حضور در پروژه اندروید وان، یکی از جذابیتهای اصلی Nokia 7 Plus به حساب میآید که با رابط کاربری نزدیک به اندروید خالص و ارائه سریع آپدیتهای جدید اندروید توجه بسیاری از کاربران حرفهایتر این کلاس را به خود جلب کرده است؛ خوشبختانه نوکیا 7.1 نیز این شرایط را ادامه دارد و این مدل نیز با حضور در پرژوه اندروید-وان، آپدیت طولانی مدت و دریافت بهروزرسانیهای امنیتی در طی سالهای آینده را تضمین کرده است. گوشی با اندروید نسخه هشتم Oreo ارائه میشود اما ظاهرا در ماه نوامبر به Androi 9 Pie آپگرید خواهد شد.
باتری – ارتباطات: همه گزینهها روی میز
ظرفیت باتری گوشی از 3,800mAh نوکیا 7 پلاس حالا به تنها 3,060mAh کاهش یافته که مطمئنا به دوام کمتری در این گوشی منجر میشود اما از سوی دیگر حضور یک پروسسور کممصرف 14 نانومتری و کاهش ابعاد صفحهنمایش، اندکی از این کاهش را احتمالا جبران خواهند کرد. این باتری از شارژ سریع پشتیبانی میکند و پر شدن 50 درصد ظرفیت آن به تنها 30 دقیقه زمان نیاز خواهد داشت.
در بخش گزینههای ارتباطی این گوشی باید از حضور همزمان جک 3.5 میلیمتری هدست و پورت USB-C به نیکی یاد کرد که معمولا یکی از آنها در گوشیهای رده میانی رو به پائین غایب است. بلوتوث 5، وایفای ac، مسیریابهای GPS/GLONASS و NFC دیگر گزینههای ارتباطی دستگاه را تشکیل میدهند و حداکثر سرعت دانلود آن تحت LTE Cat.6 به 300Mbps میرسد.
رنگ – قیمت – زمان حضور در بازار
Nokia 7.1 در دو رنگ خاکستری (Gloss Steel) و آبی (Gloss Midnight Blue) از ماه جاری میلادی به بازار ارائه میشود و ظاهرا قیمت در نظر گرفته شده برای آن در نسخه پایه 32 گیگابایتی برابر با 319 یورو و در نسخه 64 گیگابایتی برابر با 349 یورو خواهد بود.
- معرفی Redmi A4 5G – پایینرده 100 دلاری با نمایشگر 6.88 اینچی، SD 4s Gen 2 و باتری 5,160mAh
- معرفی ZTE Blade V70 – میانردهای با السیدی +HD و دوربین 108 مگاپیکسلی
- معرفی خانواده ROG Phone 9 – گیمینگ فونهای ایسوس با اسنپدراگون 8 الیت و نمایشگر 185 هرتزی
- نگاهی به HyperOS 2 به همراه جدول زمانی و فهرست دیوایسهای قابل ارتقاء به این پوسته
- نگاهی به فناوری ISOCELL ALoP – راهکار سامسونگ برای کاهش برآمدگی دوربینهای بخش پشتی گوشی
- شیائومی 14T Pro در نگاه رسانهها – نقاط ضعف و قوت از دید حرفهایها
- گزارش Canalys از بازار اسمارتفون خاور میانه در سهماهه سوم 2024 – رشد اندک در سایه تنشهای سیاسی