Canalys اعلام کرد: در سال 2023، عرضه گوشیهای 5G از 4G بیشتر خواهد شد
نمایش خبر
تاریخ : 1398/4/14 نویسنده: مسعود بهرامی شرق | ||
برچسبها : | کانالیز Canalys ، آمار Statistics ، نسل پنجم 5G |
واحد خبر mobile.ir : پس از سالها زمینهسازی و تکمیل زیرساخت، ظاهرا روند گسترش 5G روی غلتک افتاده که البته فعلا محدود بوده و برای پیادهسازی کامل به زمان نیاز دارد. اپراتورها ارتباطات نسل پنجم را شهر به شهر پوشش داده و طبق وعده، تا پایان سال جاری میلادی تعداد شهرهای برخوردار را به چند ده شهر خواهند رساند. نخستین افرادی که تمایل به استفاده از این تکنولوژی را دارند، بسته به نوع اپراتور، برای انتخاب اسمارتفون 5G، به طور متوسط بین 1 تا 3 گزینه را پیش روی خود خواهند داشت. در همین رابطه، مؤسسه تحقیقاتی Canalys روز دوشنبه 1 جولای 2019 (10 تیر 1398) در کنگره جهانی موبایل شانگهای 2019، پیشبینی خود از روند گسترش 5G تا سال 2023 را منتشر کرد.
طبق پیشبینی Canalys، انتظار میرود میزان عرضه سالانه اسمارتفونهای مجهز به نسل پنجم در سال 2023 به حدود 800 میلیون دستگاه برسد. اگر این پیشبینی درست باشد، میتوان گفت سال 2023 نقطه عطفی برای اسمارتفونهای 5G بوده و پس از گذشت 5 سال از استقرار جهانی تکنولوژی ارتباطی 5G، عرضه گوشیهای هوشمند مجهز به این فناوری از گوشیهای 4G پیشی گرفته و بیش از نیمی از بازار اسمارتفون (به عبارت دقیقتر 51.4 درصد) را در بر خواهد گرفت. با این حساب، نرخ رشد سالانه مرکب عرضه گوشیهای 5G تا پایان سال 2023 برابر با 179.9 درصد بوده و برآورد میشود طی این بازه زمانی 5 ساله، حدود 1.9 میلیارد دستگاه گوشی هوشمند مجهز به ارتباطات نسل پنجم وارد بازار شود. البته باید این نکته را در نظر داشت که اینجا صحبت از بازار جهانی موبایل است و شرایط هر بازار با بازار دیگر متفاوت خواهد بود.
روند رشد گوشیهای مبتنی بر شبکه 5G از سال 2019 تا 2023
ظاهرا استقبال کاربران چینی از گوشیهای 5G در سال 2023، بیش از هر جای دیگری خواهد بود. طبق گزارش Canalys، حدود 34 درصد از اسمارتفونهای 5G در سال 2023، در منطقه چین بزرگ (شامل چین، هنگکنگ، تایوان و ماکائو) عرضه خواهد شد. پس از آن، مناطقی چون آمریکای شمالی (با 18.8 درصد) و آسیا اقیانوسیه (با 17.4 درصد) بیشترین سهم از بازار اسمارتفونهای 5G در سال 2023 را خواهند داشت. لازم به ذکر است، چین در سال 2011 عنوان بزرگترین بازار گوشیهای هوشمند را از آمریکا گرفت و علیرغم رکود اقتصاد چین – که صنعت اسمارتفون آن را هم شامل میشود – این کشور نقش مهمی را در رقابت 5G ایفا خواهد کرد.
سهم مناطق مختلف جغرافیایی از روند رشد گوشیهای 5G از سال 2019 تا 2023
کارشناسان Canalys بر این باورند که طرحهای دولت به منظور شتابدهی توسعه 5G، نقش مهمی را در گسترش این فناوری (بهویژه در کشورهایی مثل چین و آمریکا) ایفا میکند. به گفته نیکول پنگ (Nocole Peng)، معاون Mobility در مؤسسه Canalys، بخش قابلتوجهی از مباحث طرح شده در کنگره جهانی موبایل شانگهای در امسال، حول محور تکنولوژی 5G بوده است. در این میان، مجوزهای ارتباطات نسل پنجم در کشور چین، یک سال زودتر از موعد اعطا شد. طبق گفته پنگ، این موفقیت درنتیجه اهتمام دولت چین در کنار سرمایهگذاری مشترک اپراتورها و تولیدکنندگان تجهیزات مخابراتی حاصل شده است.
بنا بر برآورد Canalys، در سال 2020 حدود 17.5 درصد از اسمارتفونهای عرضه شده در چین مجهز به 5G بوده و این میزان تا سال 2023 با رشدی سریع به 62.7 درصد خواهد رسید. نیکول پنگ معتقد است، نقشه راه فناوری در دولت چین بسیار قدرتمند بوده و همین امر در کنار تواناییهای مالیِ اپراتورها باعث خواهد شد تا استقبال کاربران از اسمارتفونهای 5G با سرعت بالایی همراه باشد. به علاوه، تعداد زیاد تولیدکنندگان تجهیزات مخابرتی و سازندگان اسمارتفون در چین، موجب شکلگیری بازاریابی تهاجمی در این زمینه، طی چند سال آتی خواهد شد.
به گفته پنگ، عرضه فراوان گوشیهای 5G، الزاما به معنای پیادهسازی موفق فناوری نسل پنجم نیست. یکی از مهمترین امتیازات تکنولوژی 5G، پهنای باند موبایل بهبود یافته یا در اصطلاح eMBB است. اما مزایای 5G به این مورد محدود نبوده و برای محقق شدن دیگر امتیازات نسل پنجم، باید 5G به طور کامل پیادهسازی شود که این امر به زمان بیشتری نیاز داشته و در قیاس با نسلهای قبلی به مراتب پیچیدهتر خواهد بود. از طرفی، این کار بسیار پرهزینه بوده و فشار بیشتری را به اپراتورهای جهانی تحمیل میکند. این در حالیست که خود این اپراتورها، چندیست که با افت درآمد و رقابت قیمتی شدید از سوی اپراتورهای مجازی (یا MVNOها) مواجه بودهاند.
مو جیا (Mo Jia)، تحلیلگر Canalys، میگوید: «امسال سرمایهگذاری اپراتورهای چینی در 5G به 5 میلیارد دلار بالغ شده و حدود 70 تا 90 هزار ایستگاه 5G در سرتاسر این کشور ساخته خواهد شد.» به گفته وی، با توجه به تعداد بالای کاربران ثابت اپراتور China Mobile و قدرت مالی آن، این اپراتور در بین سه اپراتور برتر چین، سهم بیشتری از بازار ارتباطات نسل پنجم خواهد داشت. در حال حاضر، تعداد گوشیهای 5G اپراتور China Mobile – که آماده عرضه به بازار هستند – در مقایسه با دیگر اپراتورهای چین بیشتر است. به لطف اجرایی شدن سیاست جدید دولت چین در پرتابل کردن شمارههای همراه، انتظار میرود هر سه اپراتور چین در سال آینده با اتخاذ برنامههای تهاجمیتر در زمینه فروش، سعی در جذب مشتریانی داشته باشند که برای اولین بار اقدام به خرید اسمارتفونهای 5G میکنند.
در حالی که برندهای چینی مثل هواوی، شیائومی، Oppo و ZTE شرکای این سه اپراتور در عرضه گوشیهای نسل پنجم هستند، سامسونگ نیز قصد دارد از این فرصت به دست آمده استفاده کرده و به رقابت خود با برندهای چینی در این کشور ادامه دهد. در این میان، اپل یکی از غایبان بزرگ بوده و کاربران وفادار به اپل، مجبورند برای در دست گرفتن آیفون 5G یک سال دیگر صبر کنند. البته در چنین شرایطی این احتمال هم وجود دارد که کاربران برای بهرهمندی از نسل پنجم، از اپل به برند دیگری مهاجرت کنند.
- معرفی Realme GT7 Pro با بدنه IP69، باتری 6,500mAh و پردازنده Snapdragon 8 Elite
- گزارش مالی اپل از سهماهه منتهی به سپتامبر 2024 – رکورد درآمد، کاهش اجباری سود!
- گزارش مالی سامسونگ از سهماهه سوم 2024 – افت سود 40 درصدی در بخش نیمهرسانا
- گزارش مالی مایکروسافت از سهماهه منتهی به سپتامبر 2024 – کاهش فروش Xbox، درآمدزایی سایر بخشها
- معرفی OnePlus 13 با بدنه IP69، باتری 6,000mAh و پردازنده Snapdragon 8 Elite
- معرفی iQOO 13 با پردازنده Snapdragon 8 Elite، باتری 6,150mAh و عقبگرد در دوربینها!
- گزارش مالی آلفابت از سهماهه سوم 2024 – عملکرد فوقالعاده، افزایش درآمد همه بخشها