Lenovo Z5 Pro GT اولین اسمارتفون جهان با Snapdragon 855
نمایش خبر
تاریخ : 1397/9/28 نویسنده: آرش افراسیابی | ||
برچسبها : | گوشی هوشمند Smartphone ، اندروید Android ، چین China ، Lenovo Z5 Pro GT ، لنوو Lenovo |
واحد خبر mobile.ir : شرکت چینی لنوو که در طی سالیان اخیر با خرید بخش موبایل موتورولا به عنوان یکی از محرکان بازار موبایل مطرح شده، در سال جاری با چرخشی محسوس و حرکت به سمت گوشیهای پرچمدار و پیشرفته، شرایط سختی را برای رقبا به خصوص در زمینه قیمت ایجاد کرده است. Lenovo Z5 که در ابتدا از جمله محصولات پیشرفته این شرکت تلقی میشد با وجود آنکه در ادامه با مشخصات پائین و طراحی ضعیف، به تحرک چندانی در بازار منجر نشد اما نسخه بعدی آن یعنی Lenovo Z5 Pro با طراحی کشوئی و نسبت 95 درصدی صفحهنمایش، ظاهری زیبا را با قیمتی ایدهآل ترکیب نمود و حالا با حضور Z5 Pro GT مجهز به اسنپدراگون 855 بار دیگر توجه کاربران به این شرکت جلب شده است.
نزدیک به دو هفته پیش بود که شرکت کوالکام بالاخره از جدیدترین پروسسور موبایلی خود یعنی Snapdragon 855 با لیتوگرافی 7 نانومتری رونمائی کرد؛ این پروسسور که رقبائی مثل Kirin 980 از هواوی و Exynos 9820 از سامسونگ را در مقابل خود میبیند از طراحی متفاوتی برخوردار است که تاکنون در محصولات این شرکت دیده نشده و در آن برای اولین بار سه دسته پردازشی مجزا با هستههای مختلف به چشم میخورد. در زمان رونمائی از این محصول به ارائه تجاری آن از نیمه اول سال 2019 اشاره شد و برخی گمانهزنیها نیز به سبک یکی دو سال گذشته از پرچمدار هنوز معرفی نشده سامسونگ به عنوان اولین اسمارتفون مجهز به این پلتفرم یاد میکردند. شرایط سال جاری اما با یک تفاوت مهم نسبت به سالهای قبل همراه شده جائیکه کوالکام امسال برخلاف دو سال گذشته، برای ساخت SD855 به جای سامسونگ از شرکت تایوانی TSMC بهره گرفته و بدینترتیب از قراردادهای داخلی برای در اولویت قرار دادن سامسونگ و بهرهمندی انحصاری این شرکت از پردازنده پرچمدار کوالکام چندین ماه زودتر از سایر رقبا (آنگونه که نزدیک به دو سال پیش در رقابت ناعادلانه سامسونگ بر سر Snapdragon 835 شاهد آن بودیم)، نیز ظاهرا خبری نیست. بدینترتیب با آماده شدن نمونههای اولیه Snapdragon 855 و ارائه آن به شرکتهای سازنده، مانعی بر سر راه رونمائی از محصولات مبتنی بر این فناوری در طی چند هفته آینده و بسیار زودتر از زمانهای معمول در سالهای گذشته وجود دارد که در این میان قرعه شانس در 18 دسامبر 2018 (27 آذر 1397) به نام شرکت لنوو و گوشی Z5 Pro GT افتاد.
از جمله دلائل پیشی گرفتن Z5 Pro GT از سایر رقبا در این زمینه را بیش از همه چیز باید در نام این محصول جستوجو کرد؛ لنوو حوالی یک ماه پیش از گوشی جدیدی به نام Z5 Pro رونمائی کرد که به دسته اسمارتفونهای نوظهور کشوئی با صفحهنمایش تمامصفحه تعلق داشت و با وجود آنکه از لحاظ پردازشی، اندکی پائینتر از بزرگانی همچون Xiaomi Mi Mix 3 و Honor Magic 2 قرار میگرفت اما نسبت صفحه به بدنه (screen to body ratio) در آن از رقبا بالاتر بوده و از این گذشته با قیمت بسیار پائینتری نیز عرضه شده است. Z5 Pro GT همانطور که از اسم آن میتوان حدس زد نسخه بهینهشدهای از Z5 Pro عادی بوده که در آن جدا از ارتقاء پردازنده، تنها برخی تغییرات ظاهری زیبائیشناسی انجام شده است.
طراحی بدنه: ظاهر شیشهای با طعم فیبرکربن
اگر پیش از این خبرهای مربوط به رونمائی Z5 Pro را دنبال کرده باشید، Z5 Pro GT نیز به هیچ عنوان گوشی غریبهای به نظر نمیرسد و به جز رنگآمیزی متفاوت، تقریبا همهچیز در آن طبق روال گذشته است. صفحهنمایش بزرگ تمامصفحه اولین نکته قابل توجه در این مدل است که به گفته شرکت سازنده بیش از 95 درصد بخش روئی دستگاه را پوشانده و به جز یک حاشیه کاملا کوچک در بخش پائینی، کل قسمت روئی به صفحهنمایش تعلق دارد. در این طراحی به دلیل حذف حاشیه بالای صفحهنمایش، دوربینهای سلفی به اسلایدر بخش پشتی (که با فشار اندکی از پشت رو به سمت بالا حرکت میکند) منتقل شده و بدینترتیب میتوان بدون ریسک و استفاده از راهحلهای عجیب برای محل دوربین سلفی (نظیر Vivo NEX)، نسبت صفحهنمایش به بدنه را به حداکثر ممکن ارتقاء داد.
همانند Z5 Pro اصلی، در اینجا نیز سنسور اثر انگشت به درون صفحهنمایش منتقل شده و بدینترتیب مانع دیگر برای تحقق طراحی تمامصفحه از میان برداشته شده است.
Z5 Pro GT از لحاظ ابعاد تفاوتی با گذشته نداشته و در اینجا نیز حضور اسلایدر به افزایش قابل ملاحظهای در ضخامت و وزن گوشی میانجامد. ضخامت این مدل 9.3 میلیمتر بوده و 210 گرم وزن دارد. طول و عرض 155.12 و 73.04 میلیمتری این مدل البته نسبت به رقبای دارای صفحهنمایشهای یکاندازه یعنی Mix 3 و Magic 2 بسیار کوچکتر است.
Z5 Pro اصلی به رنگ مشکی براق و هاشورهای خاکستری بخش اسلایدر ارائه میشود که هر دو در نسخه جدید با تغییر روبرو شدهاند؛ در Z5 Pro GT بخش براق شیشهای پشت دستگاه تغییری نسبت به قبل نداشته اما به جای رنگ مشکی ساده این قسمت خطوط مورب سفیدرنگی بر پسزمینه مشکی دیده میشوند که ظاهری مشابه فیبر کربن ایجاد کردهاند.
دومین تغییر که جذابیت بیشتری را به این مدل میبخشد به رنگ قرمز حاشیه پیرامونی و لبه پائینی گوشی تعلق دارد که با باز کردن اسلایدر، در پائین ظاهر میشود. این نوار قرمز رنگ در بخش پشتی و حول لنزهای دوربین نیز تکرار شده است. جدا از این موارد هیچگونه تغییری در ظاهر این مدل ایجاد نشده و برخی از ایرادات طراحی نظیر انتقال اسپیکر تماس به محوطه مابین دوربینهای سلفی و اجبار به گشودن اسلایدر برای برقراری تماس، هنوز در آن وجود دارد.
صفحهنمایش: فولاسکرین 95 درصدی
Z5 Pro GT بدون تغییر نسبت به گذشته از همان پنل 6.39 اینچی Super AMOLED سامسونگ استفاده میکند که دارای وضوح 1080×2340 پیکسلی در نسبت 19.5:9 است. این صفحهنمایش با تنها 2.07 میلیمتر حاشیه در قسمتهای جانبی و بالا، به گفته شرکت سازنده، 95.06 بخش روئی گوشی را پوشانده که رکورد فوقالعادهای حتی در بین بهترینهای این کلاس به حساب میآید. OLED بودن این صفحهنمایش امکان جایگذاری سنسور نوری تشخیص اثر انگشت درون صفحهنمایش را فراهم آورده که در آن به گفته شرکت لنوو از نسل پنجم صفحه فتوالکتریک استفاده شده است.
پردازنده: درخشش SD855
برگ برنده Z5 Pro GT که آن را به یکی از قدرتمندترین اسمارتفونهای حال حاضر بازار تبدیل میکند به پروسسور 7 نانومتری Snapdragon 855 دستگاه تعلق دارد که تا به امروز در هیچ گوشی دیگری دیده نشده است. در این پلتفرم موبایلی یک هسته قدرتمند Kryo 485 Gold Prime با فرکانس 2.6 گیگاهرتزی (با 512 کیلوبایت حافظه کش L2) در کلاستر اصلی قرار دارد و در دومین کلاستر از 3 هسته مشابه دیگر (البته با تقلیل کش L2 به 256 کیلوبایت) با فرکانس 2.42 گیگاهرتز استفاده شده است. در نهایت در سومین کلاستر این پروسسور نیز چهار هسته ضعیفتر مبتنی بر معماری ARM A55 با فرکانس 1.8 گیگاهرتز (با 128 کیلوبایت کش L2) قرار گرفتهاند که انجام کارهای سبک را بر عهده میگیرند. پردازش گرافیک در این پروسسور با Adreno 640 انجام میشود که نسبت به گذشته با 20 درصد بهبود کارائی روبرو شده است.
حافظه رم Z5 Pro اصلی تنها 6 گیگابایت بود و با 64 یا 128 گیگابایت حافظه داخلی ارائه میشد. در Z5 Pro GT اما جدا از نسخه 6GB/128GB، ورژنهای دیگری با ترکیب حافظه 8GB/128GB و 8GB/256GB نیز ارائه شده و منابع خبری از ارائه نسخه ویژهای با 12 گیگابایت رم و 512 گیگابایت حافظه داخلی نیز سخن به میان آوردهاند که این میزان حافظه رم تا به امروز در گوشی دیگری مشاهده نشده است.
دوربین: دوگانههائی در هر دو سو
در ترکیب دوربینهای این گوشی نیز تفاوتی نسبت به گذشته دیده نمیشود و همه چیز طبق روال گذشته تکرار شده است؛ دوربین اصلی بخش پشتی یک نمونه 16 مگاپیکسلی با سنسور Sony IMX519 با پیکسلهای 1.2 میکرونی و اندازه 1/2.6 اینچیست که در مقابل خود لنزی با گشودگی f/1.8 را میبیند. همراه با این دوربین، لنوو از دوربین 24 مگاپیکسلی دیگری با سنسور Sony IMX576 و اندازه پیکسل 0.9 میکرون استفاده کرده که ظاهرا فاقد فوکوس خودکار است اما با امکان ترکیب پیکسلهای مجاور با یکدیگر (pixel binning) روی کاغذ عملکرد بهتری را در محیطهای با نور کم فراهم میکند. این مجموعه جدا از برداشت ویدئوی 4K، امکان فیلمبرداری اسلوموشن با وضوح 1080p با 120 فریم در ثانیه را نیز داراست.
شرایط در بخش دوربینهای سلفی که با اسلاید کردن پشت گوشی رو به بالا ظاهر میشود نیز تغییری نداشته و مثل قبل برداشت تصویر بر عهده دوربین اصلی 16 مگاپیکسلی f/2.2 بوده و یک دوربین 8 مگاپیکسلی مادون قرمز نیز ظاهرا تنها برای شناسائی چهره و بازگشائی قفل به کار میرود.
باتری – ارتباطات: شباهت در عمل
باتری Z5 Pro GT بدون تغییر نسبت به گذشته 3,350 میلی آمپر ساعت ظرفیت دارد که با وجود اینکه چندان زیاد به نظر نمیرسد اما در مقایسه با Xiaomi Mi Mix 3 با باتری 3,200mAh و Honor Magic 2 با باتری 3,500mAh شرایط چندان بدی نیز ندارد. نگفته پیداست که با توجه به حضور پروسسور قدرتمند SD855، از شارژ سریع از طریق پورت USB-C نیز به احتمال قریب به یقین در این گوشی پشتیبانی میشود.
بزرگ تفاوت بخش ارتباطی Z5 Pro GT نسبت به نسخه عادی دستگاه به سرعت LTE دستگاه تعلق دارد؛ لنوو اشارهای به سرعت تبادل دیتا در این مدل نکرده اما با توجه به حضور مودم Snapdragon X24 در SD855 و پشتیبانی آن از سرعت 2Gbps تحت LTE Cat.20 حداقل روی کاغذ تفاوت بزرگی نسبت به گذشته ایجاد میشود. سایر بخشهای ارتباطی این مدل از جمله وایفای ac دوبانده، بلوتوث نسخه 5 و پشتیبانی از NFC تغییری نسبت به قبل نداشتهاند.
قیمت – زمان حضور در بازار
Lenovo Z5 Pro GT با نسخه 8.1 اندروید و رابط کاربری ZUI 10 ارائه میشود که نبود اندروید 9 در آن نکته چندان دلچسبی به نظر نمیرسد. نسخه پایه دستگاه با 6 گیگابایت رم و 128 گیگابایت حافظه داخلی، 2,698 یوان (نزدیک به 391 دلار) قیمت دارد که تنها اندکی نسبت به Z5 Pro عادی با همین حافظه و قیمت 2,298 یوانی (333 دلاری) تفاوت دارد. قیمت نسخه 8GB/128GB این مدل 2,998 یوان (435 دلار) بوده و نسخه 8GB/256GB آن نیز با رقم 3,398 یوان (493 دلار) عرضه میشود. قیمت در نظر گرفته شده برای بالاترین ورژن دستگاه با رم 12 گیگابایتی و حافظه داخلی 512 گیگابایتی نیز 4,398 یوان (637 دلار) تعیین شده است. پیشفروش این مدل در چین از اواسط ژانویه 2019 آغاز شده و حضور آن در بازار نیز به هفته آخر ژانویه موکول شده است.
- بررسی ویدئویی و نگاهی از نزدیک به ردمی +Note 14 Pro
- معرفی Moto G05 ،Moto G15 Power ،Moto G15 و Moto E15 – پایینردههای اقتصادی موتورولا
- رونمایی از Poco M7 Pro 5G – میانردهای با Dimensity 7025 Ultra و دوربین 50 مگاپیکسلی
- معرفی Honor GT با SD 8 Gen 3، دوربین اصلی 50 مگاپیکسلی و شارژر سیمی 100 واتی
- معرفی نسخه چینی vivo Y300 5G – میانردهای با تراشه Dimensity 6300 و اسپیکرهای قدرتمند
- معرفی Lava Blaze Duo 5G با طراحی زیبا، Dimensity 7025 و نمایشگر ثانویه 1.58 اینچی
- معرفی نسل جدید مدل هوش مصنوعی Gemini 2.0 با قابلیت تبدیل متن به گفتار و تصویر