آنر مجیک 2 – اسمارتفون کشوئی تمامصفحه مجهز به 6 دوربین
نمایش خبر
تاریخ : 1397/8/10 نویسنده: آرش افراسیابی | ||
برچسبها : | گوشی هوشمند Smartphone ، اندروید Android ، چین China ، Honor Magic 2 ، هواوی Huawei |
واحد خبر mobile.ir : ایده ساخت گوشیهای فولاسکرین با بخش روئی کاملا پوشیده شده توسط صفحهنمایش از چند سال پیش و عملا پس از رونمائی از Xiaomi Mi Mix بر سرزبانها افتاد؛ بر سر راه محقق کردن این ایده اما موانع بسیاری از جمله سنسور اثر انگشت بخش روئی، جایگاه اسپیکر تماس و از همه مهمتر محل دوربین سلفی وجود داشت که این آخری تا همین امروز نیز پابرجا بوده و با افزوده شدن سیستمهای مدرن تشخیص چهره، عملا چارهای جز استفاده از ناچ نچندان جذاب بخش بالائی برای طراحان موبایل باقی نگذاشته است. چند شرکت اما راهکاری برای حل این معما یافتند که نخستین بار در Oppo Find X مطرح شد و حالا ساببرند آنر هواوی نیز با آنر مجیک 2 بار دیگر به سراغ این ایده رفته است.
کار طراحان گوشیهای فولاسکرین در سال گذشته و بعد از معرفی آیفون X بسیار سختتر شد؛ در این گوشی، ایده ناچ بخش بالائی که نخستین بار در Essential Phone و مدلی از شرکت شارپ ظاهر شده بود گسترش پیدا کرد و سیستم تشخیص چهره جدیدی موسوم به Face ID به آن افزوده شد که بعد از مدت کوتاهی راه خود را به گوشیهای اندرویدی نیز باز کرد. این سیستم که حضور آن در گوشیهای مدرن اندرویدی برای همسطح قرار گرفتن با آیفونهای اپل اجباری به نظر میرسید چارهای جز تن در دادن به شکاف بخش بالائی برای طراحان باقی نگذاشت؛ هر چند تعداد بیشماری از گوشیهای عادی فاقد این قابلیت نیز طراحی ناهمگون ناچ را به عنوان مزیتی در طراحی قلمداد کرده و بدون اجبار به استفاده از این مهمان ناخوانده، از آن در گوشیهای خود استفاده کردند.
حضور طوفانی notch در طی یک سال گذشته، تا حدودی مانع از تمرکز طراحان پیشرو، روی ایده گوشیهای فوقاسکرین واقعی گردید و از زمان ارائه آیفون X تا به امروز تنها چند نمونه نزدیک به این ایده به معرض نمایش گذاشته شدند. کاهش هرچه بیشتر حاشیههای عمودی و افزایش نسبت صفحهنمایش به بدنه (display to body ratio) فاکتورهای اجباری تحقق رویای اسمارتفونهای تمامصفحه به حساب میآیند و عمده تلاش طراحان فعال در شرکتهای بزرگ بر این دو مورد متمرکز شده است. شیائومی با معرفی Mi Mix 2S در اوائل سال جاری میلادی اگرچه حاشیه بخش بالائی پنل را تا حد ناچیزی کاهش داد اما هنوز راهی برای حذف دوربین سلفی ارائه نمیکرد و جایگاه عجیب آن در بخش پائینی نیز به حاشیه بیش از اندازه این بخش منجر شد.
Xiaomi Mi Mix 2S
Vivo NEX و Oppo Find X که به فاصله اندکی از یکدیگر در اواخر بهار سال جاری معرفی شدند، ایدههای جدیدی را برای به حداقل رساندن حاشیهها و تعیین تکلیف دوربین سلفی دردسرساز ارائه کردند؛ در Vivo NEX، دوربین سلفی به صورت یک جزء مجزا درون بدنه جایگذاری شده بود که با فعال کردن دوربین دوم از جای خود خارج میشد و بدینترتیب نسبت صفحهنمایش به بدنه به بیش از 91 درصد میرسید.
Vivo NEX
در Find X اما ایده متهورانهتری به کار گرفته شد و قسمت بالای گوشی در زمان نیاز به دوربین به صورت الکتریکی و با دو موتور جداگانه از جای خود به سمت بالا حرکت میکرد. این قسمت کشوئی، نهتنها دوربین سلفی بخش بالائی را در خود جای میداد بلکه دوربینهای دوگانه پشت دستگاه نیز در آن جای میگرفتند و بدینترتیب ظاهر یکدست و جذابی برای این مدل در هر دو بخش پشتی و روئی به نمایش گذاشته میشد و نسبت صفحهنمایش به بدنه نیز به رقم فوقالعاده 93.8 درصد میرسید. در Find X اما به دلیل نبود سنسور اثر انگشت، مکانیزم بازگشائی قفل صفحه نیز بر عهده سیستم تشخیص چهره دوربینهای جلو واگذار شده بود و به همین علت در هر بار باز کردن قفل صفحهنمایش، نیاز به حرکت این مکانیزم کشوئی وجود داشت.
Oppo Find X
نزدیک به دو ماه بعد در میانه تابستان در جریان نمایشگاه IFA 2018، شرکت آنر گوشی جدیدی را به نام Honor Magic 2 به معرض نمایش گذاشت که با وجود آنکه هنوز چندین ماه تا رونمائی رسمی فاصله داشت اما ایده مطرح شده در Find X را با مکانیزم کشوئی مکانیکی تکمیل نمود. در این سیستم، سنسور اثر انگشت درون صفحهنمایش قرار گرفته و بدینترتیب نیازی به باز کردن قسمت کشوئی در هر بار از استفاده از گوشی نبود. با وجود آنکه افتخار معرفی این ایده برای اولین بار به نام آنر و مجموعه مادر آن یعنی هواوی ثبت گردید اما شیائومی که از سالها پیش با سری Mix به دنبال راهی برای ساخت یک گوشی فولاسکرین واقعی بود از آن برای ساخت Mi Mix 3 استفاده کرد و محصول جدید خود را چند روز پیش و زودتر از آنر معرفی نمود. Mi Mix 3 دارای صفحهنمایش 6.39 اینچی با پوشش 93.4 درصدیست که تجسم زیبائی از فولاسکرین واقعی را نشان میدهد.
Xiaomi Mi Mix 3
اما همانطور که پیشبینی میشد، آنر نیز به سرعت خود را برای ارائه نسخه نهائی Honor Magic 2 آماده نمود و این گوشی بالاخره در روز چهارشنبه 31 اکتبر 2018 (9 آبان 1397) به صورت رسمی معرفی شد.
طراحی: شیشه و فلز در ساختاری کشوئی
همانطور که اشاره شد جذابیت اصلی آنر مجیک 2 در طراحی خاص آن نهفته است؛ این گوشی درست همانند آن چیزی که در Mi Mix 3 شاهد آن بودیم دارای مکانیزمی کشوئی در بخش پشتی است که برای دسترسی به آن باید صفحهنمایش را رو به سمت پایین اسلاید کرد. میزان استحکام این اسلاید ظاهرا مناسب بوده و در حالیکه به نیروی زیادی احتیاج ندارد، امکان باز شدن تصادفی آن نیز به حداقل رسیده است.
به لطف این اسلاید، همانطور که از یک گوشی تمامصفحه انتظار داریم، تقریبا کل بخش روئی گوشی به صفحهنمایش تعلق دارد؛ حاشیههای جانبی و بخش بالائی گوشی بسیار اندک و در سطح بهترینهای این کلاس مثل Mix 3 و Find X قرار دارد اما در پائین، این حاشیه اندکی بیشتر شده و همین موضوع نسبت صفحهنمایش به بدنه را در مقایسه با دو مدل دیگر کاهش داده است.
در ساخت فریم این گوشی از فلز و پلاستیک استفاده شده و بخش پشتی آن شیشهایست. طول و عرض این مدل به ترتیب 157.32 و 75.13 میلیمتر است که در مقایسه با Mix 3 با صفحهنمایش یکاندازه، تقریبا 0.5 میلیمتر ارتفاع کمتری دارد اما عرض آن 0.44 میلیمتر بیشتر شده است. در زمینه ضخامت به دلیل مکانیزم کشوئی، هردو گوشی چندان Slim نیستند اما Honor Magic 2 با ضخامت 8.3 میلیمتری، اندکی نازکتر از Mix 3 با ضخامت 8.46 میلیمتریست. وزن Magic 2 از سوی آنر، 206 گرم عنوان شده که با وجود آنکه وزن بالائی به حساب میآید اما برای مقایسه بهتر است بدانید Mi Mix 3 با باتری ضعیفتر، 218 گرم وزن دارد!
صفحهنمایش: OLED با نسبت 91.5 درصد
صفحهنمایش گوشی درست مثل Mi Mix 3 با فناوری AMOLED، ابعاد 6.39 اینچی با وضوح 1080×2340 پیکسل و نسبت 19.5:9 ساخته شده و حداقل روی کاغذ تفاوتی بین این دو دیده نمیشود. فشردگی این پنل 403ppi بوده و از 108 درصد طیف DCI-P3 پشتیبانی میکند.
نسبت ابعاد این صفحهنمایش به بدنه طبق اعلام آنر، به 91.5 درصد میرسد که نسبت به می میکس 3 با نسبت 93.4 درصد رقم کوچکتریست و عمده علت آن را باید در حاشیه نسبتا بزرگتر بخش پائینی گوشی جستوجو کرد.
اثر انگشت: سنسوری درون صفحهنمایش
برخلاف شیائومی که از سنسور اثر انگشت کلاسیک در بخش پشتی استفاده کرده بود، آنر مجیک 2 مثل یک گوشی کاملا مدرن، از سنسور اثر انگشت درون صفحهنمایش بهره میبرد که در نیمه پائینی پنل و جائیکه معمولا انگشت شست هنگام استفاده از گوشی فرود میآید قرار گرفته است. این سنسور مساحتی معادل 32.48 میلیمتر مربع داشته و فضای نسبتا بزرگی را تشکیل میدهد البته به مانند دیگر نمونههای این رده مثل OnePlus 6T، سرعت اینگونه سنسورها در حد نمونههای عادی اپتیکال نبوده و زمان بیشتری را برای بازگشائی صرف میکند که البته این زمان هنوز نسبتا اندک و زیر 1 ثانیه است.
دوربین: اصلی سهگانه، سلفی سهگانه
در حالیکه در Mi Mix 3 از دو دوربین در هر دو بخش پشتی و روئی و مجموعا چهار دوربین استفاده شده بود، در آنر مجیک 2، تعداد این دوربینها به 6 عدد یعنی 3 عدد در هر قسمت افزایش یافته است؛ دوربینهای اصلی بخش پشتی شامل دوربین 16 مگاپیکسلی f/1.8 اصلی، دوربین سیاه و سفید 24 مگاپیکسلی با f/1.8 و در نهایت یک دوربین 16 مگاپیکسلی واید با گشودگی دیافراگم f/2.2 میشود. این مجموعه حداکثر با وضوح 4K قادر به فیلمبرداری است و امکان برداشت اسلوموشن با وضوح 720p با 480 فریم در ثانیه نیز برای آن فراهم است.
ماجرای دوربینهای جلوی گوشی که با بالا رفتن اسلایدر بخش پشتی نمایان میشوند اما متفاوت بوده و تنها یکی از آنها یعنی دوربین 16 مگاپیکسلی f/2.0 در حقیقت دوربین اصلی سلفیست و دو دوربین 2 مگاپیکسلی دیگر ظاهرا امکان برداشت تصویر مستقل ندارند و برای تعیین عمق میدان به کار میروند. البته هنوز مشخص نیست که چرا یک دوربین عمق میدان در این بخش کفایت نکرده و از دوربین دوم نیز به همین منظور استفاده شده است.
سیستم تشخیص چهره سهبعدی نیز برای این گوشی در نظر گرفته شده که به گفته آنر، امکان تشخیص 10 هزار نقطه مختلف در چهره افراد را داشته و روی کاغذ سرعت و دقت بالائی را حتی در محیطهای با نور کم ارائه میکند.
پردازنده: درخشش 7 نانومتری
آنر مجیک 2 با پیشرفتهترین پروسسور حال حاضر بازار در بین گوشیهای اندرویدی یعنی Kirin 980 محصول هواوی با لیتوگرافی 7 نانومتری عرضه میشود که حاوی 4 هسته ARM A76، مرتب شده در دو کلاستر جداگانه 2.6 و 1.92 گیگاهرتزی و 4 هسته سطح پائین ARM A55 با فرکانس 1.8 گیگاهرتز است. پردازش گرافیک در این گوشی با گرافیک 10 هستهای Mali-G76 انجام میشود و 128 یا 256 گیگابایت حافظه داخلی و 6 یا 8 گیگابایت رم از نوع LPDDR4X دارد.
باتری: قدرتمند با شارژر فوق سریع
یکی از تفاوتهای مهم آنر مجیک 2 نسبت به رقیب آن در باتری دستگاه نهفته است؛ ظرفیت باتری در این گوشی در حالی، 3,500mAh اعلام شده که Mi Mix 3 ظرفیت کمتری معادل 3,200mAh دارد. این باتری به گفته شرکت سازنده میتواند تا 23 ساعت مکالمه روی شبکه 3G را با یک بار شارژ به آسانی به پایان برساند و دوام آن در حالت Stand-by نیز 17.8 روز اعلام شده است. این باتری جدا از ظرفیت مناسب، در زمینه شارژ سریع نیز کاملا موفق عمل میکند و آنر مجیک 2 بعد از سری میت 20 اولین گوشی در مجموعه هواوی نام میگیرد که با شارژر جدید 40 واتی (4 ولت و 10 آمپر) این شرکت ارائه شده است؛ این شارژر طبق ادعای شرکت سازنده در 15 دقیقه به ظرفیت 50 درصد میرسد و کل پروسه شارژ تنها در عرض 55 دقیقه تکمیل خواهد شد.
ارتباطات: غیبت جک هدست
تمامی گزینههای ارتباطی مورد انتظار از یک گوشی پیشرفته از جمله بلوتوث 5، اتصال NFC، وایفای دو باند ac و حتی GPS دو بانده (L1 و L5) در آنر مجیک حاضر است و پورت USB-C نیز، وظیفه برقراری ارتباطات سیمی را بر عهده دارد تنها غایب این جمع، جک 3.5 میلیمتری هدست که با وجود ضخامت نسبتا زیاد گوشی از جمع امکانات آن حذف شده است. همراه دستگاه البته ظاهرا، تبدیل پورت USB-C به جک هدست ارائه شده است. سریعترین گزینه ارتباطی دستگاه تحت 4G به LTE Cat.21 با سرعت 1.4Gbps در دانلود تعلق دارد و در شبکه وای فای نیز روی کاغذ میتوان به سرعت 1.7Gbps دست پیدا کرد.
رنگ – قیمت – زمان حضور در بازار
آنر مجیک 2 با سیستمعامل Android 9 Pie با رابطه کاربری Magic UI 2.0 (تقریبا همان EMUI 9.0 با نام جدید) و در سه رنگ مشکی، قرمز و آبی به بازار ارائه میشود و قیمت آن برای نسخه پایه 6GB/128GB برابر با 3,799 یوان (با نرخ فعلی تبدیل ارز نزدیک به 549 دلار آمریکا) خواهد بود. دو نسخه گرانقیمتتر این گوشی با 8GB رم و 128 و 256 گیگابایت حافظه داخلی نیز به ترتیب 4,299 و 4,799 یوان (621 و 693 دلار) قیمت دارند. ظاهرا برای این گوشی نسخه پیشرفتهتری نیز با رم 8 گیگابایتی و حافظه 512 گیگابایتی در آینده ارائه میشود که 5,799 یوان (838 دلار) قیمت دارد.
- معرفی نسخههای جهانی Note 14 Pro ،Redmi Note 14 Pro 5G و +Note 14 Pro با دوربین 200MP
- معرفی Poco X7 و Poco X7 Pro با پردازندههای 4 نانومتری مدیاتک و دوربین اصلی 50MP OIS
- بررسی ویدئویی و نگاهی از نزدیک به سامسونگ Galaxy S24 FE
- معرفی تبلت مخصوص بازی Legion Tab (2025) با SD 8 Gen 3 و نمایشگر 165 هرتزی
- معرفی OnePlus 13R با Snapdragon 8 Gen 3، باتری 6,000mAh و دوربین 50 مگاپیکسلی تلهفتو
- رونمایی از Reno13 F و Reno13 F 5G – میانردههای اوپو با نمایشگر امولد +FHD و باتری 5,800mAh
- معرفی Huawei nova13i – میانردهای با نمایشگر +FHD و دوربین 108 مگاپیکسلی