MWC 2018 : معرفی نوکیا 8110، نوکیا 1، نوکیا 7 پلاس و نوکیا 8 سیروکو
نمایش خبر
تاریخ : 1396/12/6 نویسنده: آرش افراسیابی | ||
برچسبها : | کنگره جهانی موبایل Mobile World Congress (MWC) ، گوشی هوشمند Smartphone ، اندروید Android ، اندروید وان Android One ، زایس Zeiss ، Nokia 8 Sirocco ، Nokia 8110 4G ، Nokia 7 plus ، نوکیا Nokia |
واحد خبر mobile.ir : عصر امروز یکشنبه 25 فوریه 2017 (6 اسفند 1396) شرکت نوکیا از جدیدترین محصولات خود در نمایشگاه MWC 2018 رونمائی کرد. در این رویداد، یک فیچرفون جدید با نام Nokia 8110 رونمائی شد که با طراحی زیبای کلاسیک و پشتیبانی از شبکه 4G، نمونهای متفاوت در این رده به حساب میآید. نوکیا در این رویداد همچنین از سه اسمارتفون با نامهای Nokia 7 Plus ،Nokia 1 و Nokia 8 Sirocco نیز رونمائی کرد که به ترتیب در رده پائین، میانی و بالای بازار قرار دارند. نوکیا 1، اولین محصول نوکیا با سیستمعامل اندروید Go به حساب میآید و Nokia 8 Sirocco نیز پرچمدار پیشرفته این شرکت برای سال جاری خواهد بود. اطلاعات گوشی نوکیا 7 پلاس همراه با تصاویر آن پیش از این لو رفته بود.
Nokia 8110
با اینکه نوکیا در حال حاضر جایگاه بالائی در بین برندهای اصلی ارائهکننده اسمارتفون ندارد اما این شرکت همچنان بزرگترین تولیدکننده گوشیهای فاقد سیستمعامل یا فیچرفون است که برخلاف تصور عموم هنوز در بسیاری از کشورهای در حال توسعه طرفداران و کاربران بیشماری داشته و بازار تعیینکنندهای برای نوکیا به حساب میآید. از این رو ارائه گوشی جدیدی در این رده توسط نوکیا جای چندانی برای تعجب ندارد. نوکیا 8110 جدیدترین محصول نوکیا در این کلاس است که مهمترین نکته آن به جز طراحی زیبای موزیشکل، به پشتیبانی از شبکه 4G تعلق دارد.
صفحه کلید در یک طراحی نوستالژیک در زیر یک کاور کشوئی پنهان شده که پس از بازگشائی آن ظاهر خمیده دستگاه بیش از پیش نمایان شده و با سادگی بیشتری روی صورت کاربران قرار میگیرد. ارائه شدن با رنگ زرد نیز زیبائی این گوشی را دو چندان میکند. ساختار کشوئی این گوشی البته فنری نیست که این موضوع به معادل همین گوشی در سبد کالای نوکیا در سالهای دور یعنی Nokia 8110 تولید سال 1996 شباهت دارد.
نکته جالب درمورد 8110 به سیستمعامل آن تعلق دارد که دیگر براساس پلتفرم S30 نوکیا نبوده و در آن از سیستمعاملی به نام KaiOS استفاده شده که در حقیقت نسخه سادهشدهای از پلتفرم Firefox OS است. در این سیستمعامل برنامههای جالبی همچون سرچ گوگل و نقشه گوگل مپس وجود داشته و حتی از دستیار هوشمند گوگل نیز میتوان در آن استفاده کرد. در آینده برنامههای جدیدی برای این سیستمعامل ارائه میشود اما نمیتوان انتظار برنامههای پیچیدهای در حد اندروید را در این پلتفرم داشت. پردازش در این گوشی با چیپست Snapdragon 205 با دو هسته 1.1 گیگاهرتزی و رم 512 مگابایتی انجام میشود که با وجود آنکه برای یک گوشی اندرویدی کاملا ضعیف است اما برای یک گوشی ساده همچون 8110 با صفحهنمایش 2.4 اینچی QVGA و تنها یک دوربین 2 مگاپیکسلی در بخش پشتی دستگاه کاملا کافی و سریع به نظر میرسد. حافظه داخلی گوشی نیز 4 گیگابایت است.
4G در این گوشی هم در زمینه دیتای موبایلی و هم تماس بر پایه VoLTE فعال بوده و این امر ظاهر تأثیر منفی بزرگی نیز روی باتری 1,500mAh گوشی نیز برجای نگذاشته است چرا که با یک بار شارژ این باتری ظاهرا میتوان تا بیش از 9 ساعت تماس VoLTE برقرار است و 48 ساعت به موسیقی از طریق جک 3.5 میلیمتری هدست گوش فرا داد. این گوشی از دو سیمکارت، بلوتوث نسخه 4.1، وایفای 11.n و اتصال GPS نیز پشتیبانی میکند و قرار است در ماه می در دو رنگ مشکی و زرد با قیمت 79 یورو به بازار ارائه شود.
Nokia 1
صحبت از ارائه یک گوشی اندرویدی ارزانقیمت در لیست تولیدات نوکیا از مدتها پیش مطرح بود و نام نوکیا 1 نیز از مدتی پیش در این زمینه به گوش میرسید. نوکیا 1 که امروز همراه دیگر اسمارتفونهای این شرکت معرفی شد اولین تجربه نوکیا در زمینه پلتفرم Android GO شرکت گوگل است که همراه Alcatel 1X که امروز معرفی شد نخستین گوشیهای حاضر در این پروژه با سیستمعامل Android 8.1 Oreo Go Edition به حساب میآیند. گوشیهای حاضر در این پروژه دارای مشخصات پائینی هستند و برنامههای ارائه شده برای آنها نیز از حجم پائین و مصرف دیتا و انرژی اندکی برخوردارند. نوکیا 1 دارای یک صفحهنمایش 4.5 اینچی با وضوح 854×480 پیکسل بوده و پردازش در آن نیز با پروسسور مدیاتک MT6737M با چهار هسته 1.1 گیگاهرتزی انجام میشود. رم دستگاه 1 گیگابایت بوده و 8 گیگابایت حافظه داخلی از نوع eMMC دارد. اسلات حافظه گوشی نیز تا 128 گیگابایت امکان ارتقاء دارد.
ابعاد دستگاه 9.5×78×133.6 میلیمتر بوده و 131 گرم وزن دارد. این گوشی با باتری 2,150mAh ارائه میشود که به گفته شرکت سازنده تا 15 روز به صورت Stand-by و تا 9 ساعت در مکالمه دوام دارد. دوربین اصلی گوشی 5 مگاپیکسلی با فلش LED است و بر بالای صفحهنمایش نیز یک دوربین 2 مگاپیکسلی دیده میشود.
نوکیا 1 از اتصال 4G LTE Cat.4 پشتیبانی کرده و وایفای 11.n همراه با بلوتوث 4.2 و اتصال GPS دارد. این گوشی در دو رنگ آبی تیره و قرمز با قیمت جهانی 85 دلار به بازار ارائه میشود. قابهای بخش پشتی این گوشی البته به رنگهای مختلف قابل تغییر است.
Nokia 7 Plus
خبر نوکیا 7 پلاس به عنوان اولین گوشی دارای صفحهنمایش 18:9 نوکیا از چند هفته پیش بر سر زبانها افتاد و در طی چند روز گذشته نهتنها اطلاعات کامل این گوشی، بلکه عکسهای رسمی آن نیز در دسترس رسانهها قرار گرفت. نوکیا 7 پلاس امروز به صورت رسمی در MWC 2018 رونمائی شد و تقریبا همه اطلاعات پیشین در مورد این گوشی تأیید شد. نوکیا 7 پلاس با ابعاد 7.99×75.64×158.38 میلیمتر ارائه میشود که ضخامت آن با در نظر گرفتن بیرونزدگی لنزهای دوربین در بخش پشتی به 9.55 میلیمتر میرسد. بدنه دستگاه از یک تکه آلومینیوم 6000 به صورت uni-body با 6 لایه رنگآمیزی سرامیکی ساخته شده که علاوه بر زیبائی، خطوط آنتن را نیز پنهان کرده است.
صفحهنمایش دستگاه 6 اینچی از نوع IPS LCD با وضوح فول اچدی پلاس یا 1080×2160 پیکسل بوده که با شیشه Gorilla Glass 3.0 در برابر صدمات و ضربات محافظت میشود. دوربینهای دستگاه در بخش پشتی شامل دو دوربین 12 و 13 مگاپیکسلی میشود که دوربین اصلی 12 مگایپسکلی دارای ابعاد پیکسل 1.4 میکرونی و گشودگی دیافراگم f/1.75 بوده و دوربین 13 مگاپیکسلی ثانویه از ابعاد پیکسل 1.0 میکرونی و گشودگی دیافراگم f/2.6 بهره میبرد. هردو دوربینهای این مجموعه از اپتیک Zeiss بهره میبرند.
در بخش جلوئی گوشی یک دوربین 16 مگاپیکسلی با اپتیک زایس وجود دارد که به فوکوس خودکار در آن اشاره نشده و احتمالا این ویژگی در آن حضور ندارد. پردازش در این گوشی با پروسسور پیشرفته رده میانی Snapdragon 660 با لیتوگرافی 14 نانومتری انجام شده و رم آن نیز 4 گیگابایتی از نوع LPDDR4 در نظر گرفته شده است. حافظه داخلی eMMC دستگاه 64 گیگابایتی بوده و اسلات حافظه microSD آن نیز تا 256 گیگابایت دیگر امکان ارتقاء دارد.
در بخش ارتباطات نوکیا 7 پلاس، به LTE Cat.6، وایفای ac، بلوتوث 5 و گیرنده GPS/GLONASS/BDS همراه با NFC اشاره شده است. باتری دستگاه دارای ظرفیت 3,800mAh بوده و از طریق USB-C 2.0 شارژ میشود. نوکیا 7 پلاس قرار است با قیمت 399 یورو در ماه آوریل به بازار ارائه شود.
Nokia 8 Sirocco
نام Sirocco برای کاربران قدیمی دنیای موبایل یادآور گوشیهای پریمیوم و پیشرفته نوکیاست که به خصوص در مدلی همچون Nokia 8800 Sirocco خاطرات جذابی را به یاد میآورد. Nokia 8 Sirocco پرچمدار جدید نوکیا برای سال جدید است که در پروژه اندروید وان گوگل قرار داشته و از این لحاظ میتوان انتظار آپدیت آن به نسخههای بالاتر در طی یکی دو سال آینده را داشت. طراحی این مدل با دو لایه شیشهای در بخش پشت و جلوی دستگاه و گوشههای خمیده جلوه بسیار زیبائی به خود گرفته و در حالیکه ضخامت دستگاه در مرکز به 7.5 میلیمتر میرسد، این ضخامت در لبهها بسیار کمتر و در حد چند میلیمتر است. صفحهنمایش گوشی 5.5 اینچی با وضوح QHD و فناوری ساخت pOLED است و با وجود ساخته شدن با نسبت تصویر 16:9، حاشیههای اندکی در بالا و پائین آن وجود دارد.
دوربین 12 مگاپیکسلی اصلی بخش پشتی با f/1.7، ابعاد پیکسل 1.4 میکرونی و میدان دیدن 78.2 درجهای ارائه میشود در حالیکه دوربین دوم 13 مگاپیکسلی این بخش یک نمونه تلهفتو با ابعاد پیکسل 1 میکرونی، f/2.6 و میدان دید 47.3 درجهای است که در ترکیب با یکدیگر دو برابر زوم اپتیکال را ارائه میکند. در این دوربین از عکاسی Pro با دسترسی Manual به تنظیمات پشتیبانی میشود، امکانی که به گفته نوکیا در اختیار تمامی دیگر گوشیهای این شرکت که دارای دوربین Zeiss هستند نیز قرار میگیرد.
در بخش پردازشی این گوشی از چیپست Snapdragon 835 استفاده شده که نسبت به پرچمداران امسال با Snapdragon 845 دست پائینتری را خواهد داشت. رم دستگاه 6 گیگابایتی بوده، 128 گیگابایت حافظه داخلی از نوع UFS 2.1 دارد و ظاهرا از اسلات حافظه جانبی نیز در آن خبری نیست. باتری این مدل دارای ظرفیت 3,260mAh است و علاوه بر شارژ سریع از طریق USB-C امکان شارژ وایرلس با فناوری Qi نیز برای آن در نظر گرفته شده است. نوکیا 8 سیروکو به بلوتوث 5 مجهز است و لیست کاملی از اتصالات از جمله وایفای ac، گیرندههای GPS/GLONASS/BDS و اتصال NFC نیز در آن وجود دارد.
نوکیا 8 سیروکو قرار است از ماه آوریل با قیمت 749 یورو به رنگ مشکی به بازار ارائه شود.
- معرفی Redmi A4 5G – پایینرده 100 دلاری با نمایشگر 6.88 اینچی، SD 4s Gen 2 و باتری 5,160mAh
- معرفی ZTE Blade V70 – میانردهای با السیدی +HD و دوربین 108 مگاپیکسلی
- معرفی خانواده ROG Phone 9 – گیمینگ فونهای ایسوس با اسنپدراگون 8 الیت و نمایشگر 185 هرتزی
- نگاهی به HyperOS 2 به همراه جدول زمانی و فهرست دیوایسهای قابل ارتقاء به این پوسته
- نگاهی به فناوری ISOCELL ALoP – راهکار سامسونگ برای کاهش برآمدگی دوربینهای بخش پشتی گوشی
- شیائومی 14T Pro در نگاه رسانهها – نقاط ضعف و قوت از دید حرفهایها
- گزارش Canalys از بازار اسمارتفون خاور میانه در سهماهه سوم 2024 – رشد اندک در سایه تنشهای سیاسی