CES 2018: معرفی HTC Vive Pro – جدیدترین هدست واقعیت مجازی HTC
نمایش خبر
تاریخ : 1396/10/22 نویسنده: مسعود بهرامی شرق | ||
برچسبها : | واقعیت مجازی Virtual Reality ، HTC Vive ، اچ تی سی HTC |
واحد خبر mobile.ir : تقریبا 2 سال پس از عرضه هدست واقعی مجازی HTC Vive، کمپانی اچتیسی تصمیم گرفت نسخه ارتقایافته این هدست را معرفی کند. اچتیسی در روز دوشنبه 8 ژانویه 2018 (18 دی 1396) در جریان رویداد CES 2018 (واقع در لاس وگاس) از هدست جدیدی با نام HTC Vive Pro پرده برداشت که ظاهرا برخی کاستیهای نسخه اولیه را برطرف کرده است. در کنار این دیوایس جدید، اچتیسی از تولید و عرضه یک آداپتور بیسیم با نام Vive Wireless Adaptor نیز خبر داد، که کاربر را از اتصال کابل دستگاه به کامپیوتر بینیاز خواهد کرد. همچنین اچتیسی اعلام کرد که با اعمال برخی تغییرات در Viveport (فروشگاه اپلیکیشنهای واقعیت مجازی اچتیسی)، این سامانه را بهبود بخشیده و کاربران بهتر میتوانند محتوای موردنظر خود را انتخاب کنند.
در هدست جدید Vive Pro از دو نمایشگر جدید OLED با رزولوشن 1,600×2,880 پیکسل استفاده شده، که وضوح آن برای هر چشم برابر با 1,600×1,400 پیکسل خواهد بود. با این وصف، رزولوشن هدست جدید، نسبت به HTC Vive اولیه (با وضوح 1,200×2,160 پیکسل، یا 1,200×1,080 پیکسل برای هر چشم)، 78 درصد افزایش یافته است. همچنین تراکم پیکسلی نیز با افزایش 37 درصدی به 615ppi رسیده که در نتیجه متن واضحتر و جزییات گرافیکی بهتر دیده میشوند. بنابراین از منظر رزولوشن، HTC Vive Pro روی کاغذ از هدستهای ساخت Oculus و سونی و حتی از هدستهای واقعیت ترکیبی ویندوزی، جلوتر خواهد بود.
در کنار افزایش رزولوشن، اچتیسی برای راحتی بیشتر کاربران، طراحی سربند این هدست را مورد بازنگری قرار داده است. یکی از شکایتهای اصلی کاربران از HTC Vive به سنگینی این هدست مربوط میشود و اینکه تنظیم کردن آن دشوار است. همچنین HTC Vive فاقد هدفون بود و کاربران مجبور بودند هدفون را جداگانه به دستگاه وصل کنند و اضافه شدن سیم هدفون، تا حدی تجربه واقعیت مجازی کاربر را مختل میکرد. برای حل این مشکلات، اچتیسی یک پیچ تنظیم اندازه را به سربند اضافه کرده که کاربر با استفاده از آن میتواند هدست را با تعادل بیشتری روی سر قرار داده تا سنگینی آن در جلوی سر احساس نشود. به علاوه، این بار اچتیسی هدفونهایی (مجهز به به آمپلیفایر داخلی) را در خود سربند تعبیه کرده تا مشکل آویزان شدن سیم هدفون را برطرف کند. ناگفته نماند، بالشتک صورت – با طراحی جدید – نیز توانایی بیشتری در دفع نور بیرونی خواهد داشت.
یکی دیگر از تغییرات HTC Vive Pro، افزوده شدن 2 میکروفون (با قابلیت حذف نویز) و 2 دوربین در جلوی دیوایس است. باید دید توسعهدهندگان چگونه از این عناصر استفاده کرده و چه برنامههایی متناسب با این ظرفیتها مینویسند. به عنوان مثال، دوربینهای جلو میتوانند در خلق تجربه "واقعیت افزوده" به برنامهنویسان کمک کنند. گفتنیست، از نظر ظاهری Vive Pro نسبت به نسخه اولیه، ظاهر جمعوجورتری داشته و افزودن رنگ آبی (در مقایسه با رنگ خاکستری نسخه پیشین)، جلوه خاصی به دستگاه بخشیده است. نکته جالب آنکه 2 دوربینی که در جلوی هدست کار گذاشته شدهاند، شبیه یک جفت چشم بوده و ظاهر Vive Pro را کاملا از نسخه اولیه متمایز میکنند.
یکی دیگر از امکانات جالب در Vive Pro، وجود حالتهایی با نامهای Alert mode (حالت هشدار) و Conversation mode (حالت مکالمه) است که باعث میشود، کاربر در صورت نیاز به تعامل با دنیای واقعی، بدون برداشتن هدست، بتواند این کار را انجام دهد. همچنین، هدست Vive Pro با نسخههای 1 و 2 ردیاب SteamVR سازگار بوده و کاربر میتواند برای ردیابی در اتاق، تا 4 ایستگاه پایه را به کار گیرد. به گفته اچتیسی، نسخه اولیه HTC Vive تا پایان سال 2018، همچنان به فروش گذاشته خواهد شد و در کنار آن، هدست Vive Pro نیز به طور مستقل از سهماهه نخست سال 2018، آماده فروش خواهد بود. البته قیمت و تاریخ دقیق عرضه این محصول، بعدا اعلام میشود.
همانطور که در ابتدای خبر گفته شد، اچتیسی در کنار معرفی هدست Vive Pro، از آداپتور بیسیم Vive Wireless Adaptor نیز رونمایی کرد. این محصول بر پایه تکنولوژی WeGig اینتل طراحی و تولید شده و طبق ادعای اچتیسی، کاربر را از اتصال کابلی هدست به کامپیوتر بینیاز میکند. نکته مثبت در آن است که این آداپتور با هر دو هدست Vive و Vive Pro سازگار بوده و قرار است از سهماهه سوم سال 2018، در بازارهای جهانی عرضه شود.
Vive Wireless Adaptor
یکی دیگر از دستاوردهای اچتیسی، تغییر در فروشگاه Viveport است. در گذشته، اپلیکیشنهای این فروشگاه، فقط به شکل کاتالوگهای 2 بعدی به نمایش در میآمدند و کاربر نمیتوانست قبل از خرید، آنها را تست کند. اما بهتازگی قابلیتی تعاملی تحت عنوان VR Previews به این فروشگاه اضافه شده که به موجب آن، کاربر میتواند قبل از خرید اپلیکیشن، آن را در مقیاس اتاق امتحان کند.
هدست واقعیت مجازی مستقل Vive Focus
در پایان گفتنیست، در اواسط نوامبر 2017، اچتیسی از تولید یک هدست واقعیت مجازی standalone (مستقل، بدون نیاز به کابل) با نام HTC Vive Focus خبر داد، ولی زمان دقیق عرضه آن را اعلام نکرد. در حال حاضر، اچتیسی یکی از بازیگران مهم عرصه هدستهای واقعیت مجازی محسوب شده و به نظر میرسد، برنامه ویژهای برای ماندن در این بازار داشته باشد. اما شرایط این کمپانی، تعریفی ندارد. طبق جدیدترین گزارش مالی منتشرشده از سوی اچتیسی، این کمپانی تایوانی سال 2017 موفقی را پشت سر نگذاشت، چرا که درآمد این کمپانی در سال 2017، پایینترین رقم درآمد شرکت در 13 سال اخیر بوده است.
- آغاز به کار کارخانه TSMC در آریزونا و ارائه نخستین تراشههای ساخت آمریکا از سوی اپل
- گزارش Canalys از بازار اسمارتفون چین در سال 2024 – ویوو و هواوی اپل را کنار زدند
- واکاوی استراتژی احتمالی Arm برای افزایش قیمتها و تولید مستقیم تراشه – چالشها و فرصتها
- معرفی تاشوی عمودی Nubia Flip2 – نخستین گوشی تاشوی سال 2025 با نمایشگر خارجی بزرگتر
- معرفی moto g (2025) و moto g power (2025) – میانردههای موتورولا با Dimensity 6300 و دوربین 50MP
- گزارش کانترپوینت از رشد 4 درصدی بازار اسمارتفون در سهماهه چهارم 2024 پس از دو سال افت متوالی
- بررسی سامسونگ Galaxy Ring - پیشنمایشی از یک جادو، انتظار برای آینده