معرفی هدست واقعیت مجازی HTC Vive Focus – بدون نیاز به کامپیوتر یا اسمارتفون
نمایش خبر
تاریخ : 1396/8/25 نویسنده: مسعود بهرامی شرق | ||
برچسبها : | واقعیت مجازی Virtual Reality ، اسنپ دراگون 835 Snapdragon 835 ، اچ تی سی HTC |
واحد خبر mobile.ir : کمپانی اچتیسی در روز دوشنبه 13 نوامبر 2017 (22 آبان 1396) در جریان کنفرانس توسعهدهندگان Vive – که در پکن برگزار شد – از جدیدترین هدست واقعیت مجازی خود با نام Vive Focus رونمایی کرد. برخلاف HTC Vive اولیه، این هدست جدید بیسیم بوده و نیازی به اتصال به کامپیوتر نداشته و یک هدست مستقل یا در اصطلاح standalone محسوب میشود. البته عمده هدستهای مستقل با اسمارتفون کار میکنند، ولی نقطه قوت Vive Focus در آن است که برای کار با آن به گوشی هوشمندتان نیاز نخواهید داشت. بنابراین، روی کاغذ استفاده از Vive Focus در مقایسه با سایر هدستهای مشابه راحتتر بوده و کاربر برای تجربه واقعیت مجازی هزینه کمتری را میپردازد. از این رو پیشبینی میشود این محصول بازار خوبی داشته باشد.
جزییات زیادی از مشخصات Vive Focus فاش نشده و کمپانی سازنده به ذکر کلیات بسنده کرده است. اچتیسی بدون اشاره به تعداد پیکسلها، از به کار گیری یک نمایشگر AMOLED با وضوح بالا خبر داده و مدعی شده که میزان تأخیر نمایشگر این هدست پایین و رزولوشن آن بینظیر است. در ساخت این هدست جدید، از قدرتمندترین چیپست حال حاضر کوالکام یعنی تراشه 10 نانومتری اسنپدراگون 835 استفاده شده است (همان چیپستی که در پرچمدارهای پیشرفتهای چون گلکسی اس8 و Pixel 2 دیده میشود).
اچتیسی مدعی شده Vive Focus نخستین هدست مستقلیست که از ردیابی درون به بیرون (inside-out) با 6 درجه آزادی (6DoF) برخوردار بوده و شرکت سازنده در توصیف آن از کلمه "مقیاس جهانی" (world-scale) استفاده میکند. احتمالا اچتیسی با به کار بردن این کلمه، به این امر اشاره میکند که هدست جدید با حذف سیمهای اتصال به کامپیوتر، کاربر را از قید ماندن در یک اتاق رهانیده و گسترهای به وسعت یک دنیا را برای او فراهم کرده است. Vive Focus کمی کرویشکل و به رنگ آبی روشن بوده و شکل ظاهری آن به گونهایست که گویی HTC Vive و PlayStation VR با هم ترکیب شدهاند.
بد نیست بدانید اچتیسی در کنار رونمایی از هدست Vive Focus، از توسعه یک پلتفرم باز برای واقعیت مجازی با نام Vive Wave نیز خبر داد. طبق ادعای اچتیسی، این پلتفرم – که در ساخت Vive Focus به کار گرفته خواهد شد – مسیر را برای توسعه آسان محتوای واقعیت مجازی و بهینهسازی دیوایس برای سایر شرکا هموار میکند. تاکنون 12 کمپانی سختافزار در چین از پلتفرم Vive Wave – و همچنین فروشگاه اپلیکیشنهای واقعیت مجازی اچتیسی با نام Viveport – حمایت کرده و آمادگی خود را برای تولید هدستهایی مبتنی بر این پلتفرم و فروشگاه اعلام نمودهاند. همچنین، تاکنون بیش از 35 توسعهدهنده در چین و خارج از چین، اقدام به تولید محتوای واقعیت مجازی برای پلتفرم Vive Wave نمودهاند که از این تعداد، 14 توسعهدهنده محتواهای تولیدی خود را در کنفرانس اخیر اچتیسی به نمایش گذاشتند.
موضوع دیگری که در این کنفرانس مطرح شد، همکاری استراتژیک اچتیسی با کمپانی آمریکایی Unity Technologies بود. به موجب این همکاری، از این پس توسعهدهندگان محتوای واقعیت مجازی میتوانند تولیدات خود را تنها با یک کلیک در Viveport منتشر کنند. گفتنی است Unity فروشگاه Viveport را با پلتفرم محتوای خود یکپارچه کرده و استفاده از کیت توسعه Vive Wave را برای توسعهدهندگان آسانتر خواهد نمود. به علاوه، امکان پرداخت از داخل اپلیکیشنهای Viveport و تبلیغات در این فروشگاه با سیستم توسعه Unity یکپارچه شده و این کار فرصتهای درآمدزایی بیشتری را (به ویژه در چین) فراهم میکند. به گفته اچتیسی، در روزهای باقیمانده از سال جاری، Viveport تمامی سود حاصل از این پلتفرم را به جامعه توسعهدهندگان باز خواهد گرداند.
با توجه به بینیاز بودن Vive Focus از کامپیوتر یا اسمارتفون، میتوان در مدارس یا مؤسسات مشابه برای اهداف آموزشی مثل آموزش پزشکی و یا "مواجهه درمانی" (exposure therapy) از آن بهره جست. همانطور که گفته شد، اچتیسی جزییات زیادی را درباره این هدست جدید منتشر نکرده و حتی از قیمت یا زمان عرضه آن به بازار هم سخنی به میان نیاورده است. از گفتههای اچتیسی این طور بر میآید که این کمپانی در حال حاضر هدست Vive Focus را فقط در چین عرضه کرده و فعلا هیچ برنامهای برای صدور آن به بازارهای اروپا و آمریکا ندارد.
در پایان، ذکر این نکته خالی از لطف نیست که اچتیسی در ابتدا قصد داشت با همکاری با گوگل، هدست واقعیت مجازی جدیدی را مبتنی بر پلتفرم DayDream گوگل به تولید برساند، اما به دلایل نامعلوم، ظاهرا این همکاری محقق نشده و اچتیسی به تولید Vive Focus روی آورده است.
- معرفی خانواده ROG Phone 9 – گیمینگ فونهای ایسوس با اسنپدراگون 8 الیت و نمایشگر 185 هرتزی
- نگاهی به فناوری ISOCELL ALoP – راهکار سامسونگ برای کاهش برآمدگی دوربینهای بخش پشتی گوشی
- شیائومی 14T Pro در نگاه رسانهها – نقاط ضعف و قوت از دید حرفهایها
- گزارش Canalys از بازار اسمارتفون خاور میانه در سهماهه سوم 2024 – رشد اندک در سایه تنشهای سیاسی
- IDC: جایگاه نخست سامسونگ در بازار گوشیهای تاشو با تکیه بر Z Fold6 و Z Flip6
- اپل iPhone 16 Pro Max در نگاه رسانهها – نقاط ضعف و قوت از دید حرفهایها
- معرفی گوشیهای مخصوص بازی Red Magic 10 Pro و +10Pro با تراشه SD 8 Elite و باتریهای حجیم