CES 2018: معرفی 3 پروژه جالب از آزمایشگاه C-Lab سامسونگ

نمایش خبر

تاریخ : 1396/10/17        نویسنده: مسعود بهرامی شرق
برچسب‌ها : Gear VR ، سامسونگ Samsung

واحد خبر mobile.ir : سامسونگ در سال 2012 برنامه‌ای را به نام C-Lab کلید زد که در چارچوب آن، کارکنان این کمپانی کره‌ای می‌توانند ایده‌های نوآورانه خود را به منصه ظهور برسانند. همچنین، طبق سیاستی که از سال 2015 اتخاذ شد، آن دسته از کارکنان صاحب ایده که پروژه خود را در C-Lab با موفقیت تکمیل کنند، می‌توانند استارت‌آپ خودشان را پایه‌گذاری نموده و در اصطلاح از C-Lab انشعاب کنند. گفتنی‌ست، سامسونگ با اقداماتی چون سرمایه‌گذاری مالییا مشاوره در امور کسب‌وکار، از این انشعاب‌ها پشتیبانی می‌کند تا رشد آنها را شتاب بخشیده و مدیریت مستقل آنها را تضمین نماید. C-Lab کوتاه‌شده Creative Lab، به معنی "آزمایشگاه خلاق" بوده و جالب است بدانید طی چند سال اخیر، پروژه‌های C-Lab به یکی از بخش‌های جذاب نمایشگاه CES تبدیل شده‌اند.

Introducing Samsung C Lab 2018 Projects

امسال نیز در آستانه CES 2018، سامسونگ چند مورد از پروژه‌های جالب C-Lab را معرفی کرد. سامسونگ در روز سه‌شنبه 2 ژانویه 2018 (12 دی 1396) با انتشار گزارشی در وب‌سایت خبری خود، اعلام کرد که سه پروژه جدید از C-Lab در رویداد CES 2018 به نمایش گذاشته خواهند شد. به علاوه، 7 عدد از استارت‌آپ‌هایی که از دل C-Lab بیرون آمده‌اند، محصولات تجاری جدید خود را در این رویداد عرضه کرده و به دنبال فرصت‌های جدید کسب‌وکار خواهند بود.

به گفته جیل لی (Jaiil Lee)، معاون و رییس مرکز نوآوری و خلاقیت در سامسونگ الکترونیکس، از 5 سال قبل که C-Lab راه‌اندازی شد، این برنامه شتاب هیجان‌انگیزی در سراسر مجموعه سامسونگ گرفته و با کمک به فرهنگ نوآوری، راه را برای پرسنل بااستعداد هموار کرده تا بتوانند پروژه‌های خلاقانه خود را پیگیری کنند.

سه پروژه جدید C-Lab عبارتند از: اسپیکر S-Ray، راه‌کار تنفسی GoBreath و عینک هوشمند Relumino. در ادامه بیشتر با پروژه‌های مذکور آشنا می‌شویم.

S-Ray

S-Ray، مخفف Sound-Ray به معنی "اشعه صدا"، نام اسپیکر جهت‌داری‌ست که امسال از آزمایشگاه C-Lab سر برآورده است. اسپیکرهای جهت‌دارِ کنونی، به دلیل اندازه و قیمت‌شان، عمدتا ثابت هستند، اما S-Ray – به لطف سیستم ماژولی که سامسونگ آن را منحصربه‌فرد می‌داند – به مراتب کوجک‌تر و سبک‌تر از نمونه‌های کنونی بوده و ضمن حفظ امتیازهای اسپیکرها و هدفون‌های جهت‌دار معمولی، از ویژگی قابل حمل بودن نیز برخوردار است. طبق ادعای سازندگان، پخش صوت از این اسپیکر به گونه‌ای‌ست که صدا فقط به خود کاربر رسیده و مزاحم اطرافیان نمی‌شود. به موجب همین قابلیت، دیگر نیازی به هدفون نیز نبوده و کاربر می‌تواند با درد ناشی از استفاده طولانی مدت هدفون و همچنین مزاحمت سایر اسپیکرهای بلوتوثی، خداحافظی کند.

Introducing Samsung C Lab 2018 Projects

در عکس‌های منتشرشده، این اسپیکر در سه مدل مختلف طراحی شده که Handy ،Mini و Neck Band نام دارند. مورد سوم – همانطور که از نامش مشخص است – یک اسپیکر دورگردنی بوده و احتمالا به دلیل شکل ظاهری عجیبی که دارد، جذاب‌ترین عضو این سری محسوب می‌شود. البته سامسونگ نخستین شرکتی نیست که چنین اسپیکری را طراحی کرده، چرا که قبلا نمونه‌هایی مثل Tone Studio (محصول ال‌جی) و SoundWear Companion Wearable Speaker (محصول شرکت Bose) را شاهد بوده‌ایم.

تصور اینکه اسپیکرهای S-Ray تا چه اندازه طبق ادعای شرکت کار می‌کنند، دشوار است. نکته‌ای که احتمالا موجب فروش این اسپیکرها می‌شود، توانایی آنها در ایزوله کردن صوت است و اگر سامسونگ می‌خواهد این روی این نکته تأکید کند، بایستی بسیار دقیق وارد عمل شود، در غیر این صورت این اسپیکرها هم مثل دیگر اسپیکرهای دورگردنی، باعث آزار اطرافیان خواهد شد.

GoBreath

سامسونگ برای افرادی که ریه‌های آنها آسیب دیده و یا بعد از عمل جراحی (تحت بیهوشی کامل) دچار مشکلات ریوی شده‌اند، راه‌حل جدیدی دارد. بیماران – برای ریکاوری سریع‌تر – به تنفس عمیق نیاز دارند که در حال حاضر برای این کار از روش‌های متداولی مثل استفاده از اسپیرومتر (دم‌سنج) بهره گرفته می‌شود. اما نباید فراموش کنیم، تنفس عمیق، برای بیمارانی که به علت درد در ناحیه ریه جراحی شده‌اند، سخت می‌شود. از این رو، یکی از پزشکان شاغل در مرکز درمانی سامسونگ، سیستمی به نام GoBreath را طراحی کرد و پروسه ریکاوری بیمارانش را تسریع بخشید.

Introducing Samsung C Lab 2018 Projects

GoBreath متشکل از یک دیوایس قابل حمل به اضافه یک اپلیکیشن موبایل است که می‌تواند تکنیک‌های اساسی مثل مکش هوا به ریه‌ها (دم)، سرفه کردن و تنفس عمیق را به بیماران بیاموزد. با استفاده از این اپلیکیشن، بیمار می‌تواند با مراجعه به دستورالعمل‌های تمرینی، میزان بهبود ریه‌های خود را بررسی کند. جالب است بدانید، پزشکان از طریق سرویس‌های ابری و تحت وب (که GoBreath در اختیارشان قرار می‌دهد) می‌توانند بر روند بهبودی بیمار نظارت داشته باشند. همچنین، سرویس‌های مذکور زمان تمرینات تنفسی بیمار را نیز یادآوری می‌کنند.

Relúmĭno

یکی دیگر از پروژه‌های جالبی که نتیجه تلاش کارکنان آزمایشگاه C-Lab بوده، عینک هوشمندی موسوم به Relúmĭno است که طبق ادعای سامسونگ، به افراد مبتلا به اختلالات بینایی کمک می‌کند تا در هنگام مطالعه یا تماشای اجسام، تصاویر را با وضوح بیشتری مشاهده کنند. شاید با شنیدن نام عینک هوشمند، خیال کنید پای یک سخت‌افزار کاملا جدید در میان است، ولی باید بگوییم ظاهرا عینک هوشمند Relúmĭno چیزی نیست جز همان هدست واقعیت مجازی Gear VR!

Introducing Samsung C Lab 2018 Projects

با این تفاوت که در اینجا مغز متفکر سیستم، اپلیکیشنی به نام Relúmĭno است که سال گذشته در CES 2017 معرفی شده بود. با نصب این اپلیکیشن روی اسمارت‌فون و قرار دادن گوشی در هدست، می‌توان سیستم را فعال کرد؛ تصاویر ویدئوهای گرفته‌شده از طریق دوربین هدست، به وسیله اسمارت‌فون پردازش شده و طبق ادعای سامسونگ، کاربر می‌تواند این تصاویر پردازش‌شده را روی نمایشگر هدست مشاهده کند. این اپلیکیشن با روش‌هایی مثل فیلتر یا وارونه کردن رنگ‌ها، افزایش وضوح و حذف نقاط کور در بهتر دیدن تصاویر به کاربر کمک می‌کند.

علاوه بر پروژه‌های یادشده، 7 استارت‌آپ دیگر – شامل Innomdle ،Kitten Planet ،lululab ،KIDSOFT ،Mangoslab ،LINKFLOW و analogue plus – نیز در CES 2018 حضور داشته و محصولات خود را در معرض دید عموم قرار خواهند داد گفتنی‌ست، استارت‌آپ‌های ذکرشده، همگی از C-Lab منشعب شده‌ و بعضا عملکرد قابل‌توجهی داشته‌اند؛ به عنوان مثال دوربین پوشیدنی FITT360 محصول LINKFLOW، موفق شد جایزه نوآوری CES 2018 در دسته تصویربرداری دیجیتال را از آن خود کند.

در پایان ذکر این نکته ضروری‌ست که مثل سایر پروژه‌های C-Lab، هیچ تضمینی نیست که سه مورد یادشده به مرحله تولید انبوه برسند. هرچند که هر سه محصول، مزایای غیرقابل انکاری داشته و حتی اگر یکی از آنها در آینده وارد بازار شود، جای تعجب نخواهد داشت.  

منبع : Samsung


خرید گوشی موبایل سامسونگ گلکسی آ 55 از دیجی کالا