معرفی سیستم شارژ WattUp – امکان شارژ بی‌سیم دیوایس از فاصله 90 سانتی‌متری

نمایش خبر

تاریخ : 1396/10/11        نویسنده: مسعود بهرامی شرق
برچسب‌ها : گوشی هوشمند Smartphone ، باتری Battery ، شارژر Charger

واحد خبر mobile.ir : تکنولوژی همواره در خدمت راحتی بشر بوده است. با فراگیر شدن استفاده از تلفن‌های همراه، یکی از مواردی که همیشه برای کاربران از اهمیت بالایی برخوردار بوده، مسأله شارژ کردن گوشی‌ها بوده است. پس از اینکه کاربران، سال‌های متمادی گوشی‌های خود را با شارژرهای سیمی شارژ کردند، چند سالی‌ست که ایده شارژ بی‌سیم در صنعت اسمارت‌فون مطرح شده و دیوایس‌های متعددی (از جمله آیفون‌ X، آیفون 8 و 8 پلاس) به این تکنولوژی مجهز شده‌اند. البته در حال حاضر نمی‌توان این فناوری را به معنای واقعی کلمه "بی‌سیم" تلقی کرد، چرا که برای شارژ کردن دیوایس، بایستی حتما آن را به طور فیزیکی روی یک پد شارژ قرار داد. اما اخیرا خبری منتشر شده که از تحقق رویای شارژ بی‌سیم حکایت می‌کند.

Energous WattUp First Wireless Power at a Distance Charging System Approved by FCC

استارت‌آپ آمریکایی Energous در روز سه‌شنبه 26 دسامبر 2017 (5 دی 1396) با انتشار خبری در وب‌سایت اصلی خود، مدعی شد که برای اولین بار در تاریخ صنعت، موفق به کسب گواهینامه شارژ بی‌سیم از راه دور (Power-At-A-Distance) از "کمیسیون ارتباطات فدرال" یا در اصطلاح FCC شده است. به گفته Energous، این سیستم جدید با استفاده از فرکانس‌های رادیویی می‌تواند دیوایس را تا فاصله 90 سانتی‌متری (3 فوتی) هم شارژ کند. سازوکار این سیستم به این شکل است که فرستنده‌ای به نام WattUp Mid Field، الکتریسیته را به فرکانس‌های رادیویی تبدیل کرده و سپس آن را در قالب "انرژی مبتنی بر فرکانس رادیویی" (RF-based power) به دیوایس‌های مجاور می‌فرستد. این دیوایس‌ها – در صورتی که به دریافت‌کننده‌ای خاص مجهز باشند – انرژی ارسالی را دریافت کرده و باتری دیوایس را شارژ می‌نمایند.

این سیستم – که توانست نخستین گواهینامه FCC برای شارژ بی‌سیم از راه دور را تحت بند 18 از قوانین FCC کسب کند – آغازگر فصل جدیدی از تکنولوژی شارژ بی‌سیم بوده و می‌تواند فرصت‌های فراوانی را در صنعت الکترونیک فراهم کند. به گفته شرکت سازنده، فرستنده WattUp Mid Field، به منظور رسیدن به استانداردهای لازم، آزمایش‌های سختی را طی چند ماه گذرانده و راه را برای شارژ بی‌سیم هر گونه دیوایس الکترونیکی کوچک – از جمله اسمارت‌فون‌ها، تبلت‌ها، ردیاب‌های سلامتی، ای‌یربادها، کی‌بوردها و موس‌های بی‌سیم، اسپیکرهای هوشمند و ... – در آینده نزدیک، هموار خواهد کرد.

شرکت Energous، با اشاره به مقیاس‌پذیریِ بالای WattUp، مدعی شده که این تنها تکنولوژی شارژ بی‌سیم است که ضمن شارژ چند دیوایس به طور همزمان، می‌تواند آنها را هم از راه دور و هم از طریق تماسی شارژ کند. مثل وای-فای، اکوسیستم WattUp نیز فقط نیازمند برهم‌کنش‌پذیری (تبادل اطلاعات و همکاری یا interoperability) بین فرستنده و گیرنده در دیوایس مورد نظر بوده و این امر به شرکت سازنده دیوایس ارتباطی ندارد (به عنوان مثال حتی اگر فرستنده شارژ توسط سونی یا اپل ساخته شده باشد، شما می‌توانید گوشی ساخت سامسونگ را با آن شارژ کنید). لذا این اکوسیستم برای شرکای سازنده و مصرف‌کنندگان، در دسترس و انعطاف‌پذیر خواهد بود؛ تقریبا مثل چیپ‌ست‌های ساخت شرکت کوالکام که همه سازندگان دیوایس‌های اندرویدی از آنها استفاده می‌کنند.

Energous WattUp First Wireless Power at a Distance Charging System Approved by FCC

به گفته استیون آر. ریزون (Stephen R. Rizzone)، مدیرعامل Energous، تکنولوژی‌های قدیمی‌تر شارژ بی‌سیم، طی 15 سال اخیر، کمتر در دیوایس‌ها به کار گرفته شده و عملکرد آنها محدود به شارژ تماسی است. اما تکنولوژی شارژ بی‌سیم از راه دور (و بدون نیاز به تماس با پد شارژ) که این شرکت آن را Wireless Charging 2.0 نامیده، دستاورد بزرگی بوده و گزینه‌های بیشتری را در اختیار مصرف‌کننده قرار می‌دهد. شارژ به معنای واقعی بی‌سیم – مثل شارژ یک دستبند سلامتی، حتی در هنگامی که به مچ کاربر بسته شده – دقیقا همان چیزی‌ست که مصرف‌کنندگان انتظارش را می‌کشیدند. وی افزود: «در حال حاضر ما در موقعیتی هستیم که می‌توانیم مشتریان‌مان در حوزه دیوایس‌های الکترونیکی مصرفی، اینترنت اشیا و خانه هوشمند را با شتابی بالا، به جلو حرکت دهیم.»

مارتین کوپر (Martin Cooper)، از اعضای هیئت مدیره Energous، که مخترعی بزرگ، پدر تلفن‌های همراه و از پیشگامان صنعت بی‌سیم محسوب می‌شود، در رابطه با تکنولوژی جدید می‌گوید: «WattUp محصول Energous، نشان‌دهنده تغییری در سبک زندگی‌ست که به طور باور نکردنی مثبت است. این تکنولوژی خلاقانه به کاربران اجازه می‌دهد تا دیوایس‌های سازگار با WattUp را به طور خودکار شارژ کنند، بدون آنکه مجبور باشند دیوایس را از جیب یا مچ درآورند، یا آن را به پریز برق زده یا روی پد شارژ قرار دهند [و با این اوصاف] آنها دیگر مجبور نیستند حتی به شارژ کردن مجدد دیوایس‌شان فکر کنند.»

استارت‌آپ Energous بر این باور است که با یکپارچه کردن تکنولوژی فرستنده WattUp در حاشیه مانیتورها، ساندبارها، اسپیکرهای هوشمند، تلویزیون‌ها، چراغ‌های هوشمند و دیگر لوازم الکترونیکی در منزل یا اداره، می‌توان آن را از جنبه‌های مختلف (قدرت، فاصله، بازدهی و مقیاس) ارتقا داد. به گفته برخی منابع، Energous در حال کار کردن روی دیوایسی‌ست که بُرد فرستنده شارژر در آن تا 15 فوت (حدود 4.5 متر) افزایش خواهد یافت (که البته هنوز مورد تأیید FCC قرار نگرفته است). در حال حاضر برای راحتی کاربران، شارژ بی‌سیم از راه دور، به آسانی با استفاده از یک اپلیکیشن موبایل کنترل می‌شود. کاربر از طریق این اپلیکیشن می‌تواند پروسه شارژ یک دیوایس مشخص را متوقف کرده و یا شارژ آن را دوباره شروع کند.

Energous WattUp First Wireless Power at a Distance Charging System Approved by FCC

در حال حاضر، هیچ محصولی مرتبط با این تکنولوژی تولید نشده، اما Energous قصد دارد این فناوری جدید را در نمایشگاه CES 2018 – که از 9 تا 12 ژانویه 2018 (19 تا 22 دی 1396) در لاس وگاس برگزار می‌شود – به نمایش بگذارد. این احتمال وجود دارد که Energous از نیمه دوم سال 2018، شارژر WattUp را به بازار عرضه کند.

در پایان بد نیست به این نکته اشاره کنیم که هرچند تکنولوژی WattUp نخستین موردی‌ست که در زمینه شارژ بی‌سیم با فاصله، موفق به اخذ گواهینامه از FCC شده، ولی این تنها نمونه شارژ بی‌سیم از راه دور در دنیای فناوری نیست؛ در اواسط سپتامبر 2017، استارت‌آپ آمریکایی Pi، شاژری به نام Pi Charger را به همگان معرفی کرد و مدعی شد که این شارژر می‌تواند بدون تماس فیزیکی با اسمارت‌فون و از فاصله 30 سانتی‌متری، عمل شارژ را انجام دهد. البته شیوه به کار گرفته شده در Pi Charger، همان روشی‌ست که در شارژ بی‌سیم Qi استفاده شده است (یعنی "القای تشدیدشده" یا resonant induction)؛ در حالی که تکنولوژی WattUp با آنها متفاوت است.  

منبع : Energous


خرید گوشی موبایل سامسونگ گلکسی آ 55 از دیجی کالا