Quartz Media اعلام کرد: IBM و سامسونگ، پیشتازان ثبت پتنت در آمریکا
نمایش خبر
تاریخ : 1396/5/22 نویسنده: مسعود بهرامی شرق | ||
برچسبها : | حق اختراع Patent ، مالکیت معنوی Intellectual Property ، گوگل Google ، سامسونگ Samsung ، آمازون Amazon |
واحد خبر mobile.ir : یکی از عادتهای کمپانیهای عرصه تکنولوژی آن است که ایدهها و نوآوریهای خود را بهسرعت در قالب پتنت ثبت میکنند. این کمپانیها حتی اگر نخواهند در آینده نزدیک ایده خود را به مرحله تولید برسانند، باز هم این کار را انجام میدهند زیرا ثبت کردن ایده در قالب پتنت، به آنها آرامش میدهد. این کار، در عین محافظت از مالکیت معنوی کمپانیها، نمیگذارد سایر شرکتهای رقیب به ایده آنها دست درازی کنند. کمپانیهای بزرگی مثل گوگل، فیسبوک، اپل، آمازون و مایکروسافت، سالانه هزاران پتنت را در ایالات متحده به نام خود به ثبت میرسانند، اما جالب است بدانید هیچیک از شرکتهای نامبرده در زمینه ثبت پتنت در آمریکا رتبه نخست را ندارند.
وبسایت Quartz Media در روز پنجشنبه 3 آگوست 2017 (12 مرداد 1396) با انتشار گزارشی آماری، به بررسی وضعیت کمپانیهای بزرگ تکنولوژی در زمینه تعداد پتنتهای ثبتشده آنها در ایالات متحده پرداخت. با وجود اینکه رسانهها همواره خبرهای متعددی را از نوآوریهای کمپانیهایی مثل گوگل، آمازون و اپل مخابره میکنند، این IBM و سامسونگ هستند که بیشترین تعداد پتنت در هر سال را ثبت کردهاند. همانطور که در نمودار زیر مشاهده میکنید، IBM از ابتدای سال 2017 تا 1 آگوست، 5,797 پتنت را در آمریکا به ثبت رسانده و بعد از آن، سامسونگ با ثبت 4,143 پتنت، در جایگاه دوم قرار دارد. این بدان معناست که کمپانی IBM در 7 ماه اخیر (از یکم ژانویه تا یکم آگوست 2017)، به طور متوسط در هر روز حدود 27.2 پتنت را به ثبت رسانده است. در مورد سامسونگ این عدد معادل تعداد 19.5 پتنت در روز خواهد شد.
اگر تعداد پتنتهای کسبشده در ایالات متحده توسط شرکتهای مختلف را از سال 2010 تاکنون محاسبه کنیم، طبق نمودار زیر، باز هم IBM با 53,926 پتنت در رتبه اول قرار میگیرد (که تقریبا 3 درصد تمام پتنتهای ثبتشده در آمریکا تا 1 آگوست 2017 را تشکیل میدهد). به عبارت دیگر، همانطور که در بالا اشاره شد IBM در هفت ماه گذشته از سال 2017 به طور میانگین، روزانه تعداد 27.2 پتنت را ثبت نموده است. در اینجا هم سامسونگ – پس از IBM – با ثبت 44,301 پتنت از سال 2010 تا کنون، جایگاه دوم در آمریکا را به خود اختصاص میدهد.
عملکرد IBM – از حیث کسب پتنت – در سال 2015 چندان قابل توجه نبود، اما در سال 2016 این کمپانی مجددا رشد پتنتی خود را از سر گرفت و موفق شد تا 1 آگوست امسال، جهشی 23 درصدی را– نسبت به مدت مشابه سال گذشته – در تعداد پتنتهای ثبت شده رقم بزند. سال گذشته مایک مورفی (Mike Murphy) از کارشناسان Quartz Media، افت تعداد پتنتهای IBM را ناشی از تغییر ساختاری این شرکت دانست. این تغییر – که مورفی از آن با عنوان "بازسازی دردناک" (painful reinvention) یاد میکند – تغییر مشی این کمپانی از یک شرکت سختافزاری به شرکتی است که خدماتی نظیر رایانش ابری، تجزیه و تحلیل و سرویسهای مربوط به هوش مصنوعی را ارائه میکند. اما بازگشت مجدد IBM به گردونه ثبت پتنت در سال 2016 حاکی از آن است که این شرکت بهخوبی در حوزه جدید کاریاش جا افتاده است.
یکی از نکات جالب در گزارش Quartz Media، آن است که علیرغم تحقیقات گسترده گوگل در زمینههایی مثل هوش مصنوعی، بیوتکنولوژی، اتومبیلهای خودران و ...، روند صعودی تعداد پتنتهای این کمپانی به یکباره در سال 2014 متوقف شد. از طرف دیگر، آمازون که در گذشته سابقه چندان درخشانی در زمینه پتنت نداشت، طی چند سال اخیر رشد مداومی را نشان داده که به اعتقاد کارشناسان، دلیل اصلی موفقیت آمازون در این زمینه، روی آوردن این کمپانی به تولید محصولات حوزه اینترنت اشیا (مثل اسپیکر هوشمند Echo و دوربین هوشمند Echo Look) و همچنین چشمانداز این کمپانی برای عملی کردن ایدههایی منحصربهفرد در آینده است؛ برخی از این ایدهها عبارتند از: کشتیهای هوایی که توانایی ارسال هواپیماهای بدون سرنشین به منظور تحویل کالا را دارند و یا کارخانهای که قادر است با دریافت سفارش از سوی مشتریان، لباس مورد نظر آنها را به سرعت دوخته و تحویل دهد. گفتنی است تعداد پتنتهای ثبتشده آمازون تا 1 آگوست 2017 نسبت به سال گذشته 17 درصد بیشتر بوده و این کمپانی قصد دارد همین روند رو به رشد را ادامه دهد. نمودار زیر مقایسهایست بین رشد تعداد پتنتهای ثبتشده توسط 2 کمپانی گوگل و آمازون در آمریکا طی 6 سال اخیر.
در پایان ذکر این نکته ضروری است که ثبت پتنتهای متعدد، الزاما به این معنی نیست که کمپانی صاحب امتیاز قصد تولید آنها را داشته باشد. تاکنون شاهد پتنتهای بیشماری بودهایم که توسط شرکتهای معروفی چون سامسونگ و اپل ثبت شده ولی هیچگاه محصول نهایی آنها به دست مصرفکنندگان نرسیده است.
- نگاه ویدئویی به پنج ویژگی مشترک در نسل جدید گوشیهای پرچمدار
- معرفی Redmi A4 5G – پایینرده 100 دلاری با نمایشگر 6.88 اینچی، SD 4s Gen 2 و باتری 5,160mAh
- معرفی ZTE Blade V70 – میانردهای با السیدی +HD و دوربین 108 مگاپیکسلی
- معرفی خانواده ROG Phone 9 – گیمینگ فونهای ایسوس با اسنپدراگون 8 الیت و نمایشگر 185 هرتزی
- نگاهی به HyperOS 2 به همراه جدول زمانی و فهرست دیوایسهای قابل ارتقاء به این پوسته
- نگاهی به فناوری ISOCELL ALoP – راهکار سامسونگ برای کاهش برآمدگی دوربینهای بخش پشتی گوشی
- شیائومی 14T Pro در نگاه رسانهها – نقاط ضعف و قوت از دید حرفهایها