معرفی HTC U Ultra و HTC U Play با دستیار هوشمند Sense Companion
نمایش خبر
تاریخ : 1395/10/23 نویسنده: آرش افراسیابی | ||
برچسبها : | گوشی هوشمند Smartphone ، Sense Companion ، اندروید Android ، HTC U Play ، HTC U Ultra ، اچ تی سی HTC |
واحد خبر mobile.ir : شرکت HTC ساعتی پیش در جریان کنفرانسی خبری در کشور تایوان از دو اسمارتفون جدید این شرکت تحت عنوان U Ultra و U Play رونمایی کرد. این دو گوشی در دسته تازهای از محصولات این برند جای میگیرند که به گفته شرکت سازنده با تاکید بر حرف U (با تلفظی همانند واژه "شما" در انگلیسی) برای گوش دادن به نیازهای کاربران طراحی شده و علاوه بر طراحی نوین، در زمینه نرمافزار و به خصوص دستیار صوتی جدید Sense Companion امکانات تازهای را ارائه میکند. U Ultra با وجود آنکه از سوی HTC به عنوان یک پرچمدار معرفی نشد اما در مقایسه با بسیاری از پرچمداران فعلی سایر برندها از قیمت بالاتری برخوردار است.
اچتیسی در هنگام نمایش U Ultra و U Play، با تاکید بر حرف U آنها را الهام گرفته شده از "شما" و ساخته شده برای "شما" معرفی کرد و این دو مدل را سرآغاز سری جدیدی در تولیدات این شرکت موسوم به سری U دانست.
HTC U Ultra
HTC U Ultra از بدنهای ترکیبی فلز و شیشه استفاده کرده که یک تفاوت بزرگ را با دیگر نمونههای حاضر در این رده نشان میدهد. نسخه محدود و ویژهای از این مدل با کاور محافظ Sapphire (یاقوت) برای صفحهنمایش ارائه میشود که نمونه دومی برای آن در بین گوشیهای معمول نمیتوان یافت و برند لوکس و بسیار گرانقیمت Vertu یکی از معدود سازندگانی ست که از این نوع پوشش خاص برای گوشیهای گرانبهای خود بهره میبرد. پوشش سافایر به استقامت بسیار بالا در برابر خراشیدگی معروف است و به همین علت از آن در ساخت شیشه ساعتهای لوکس استفاده میشود. البته همانطور که گفته شد تمامی نمونههای U Ultra از این نوع شیشه بهره نمیبرند و تنها در نسخههای محدودی از این گزینه استفاده میشود. سایر نمونههای این گوشی با نسخه پنجم گوریلاگلس ارائه خواهند شد که با وجود آنکه نسبت به سافایر مقاومت کمتری دارد اما همچنان کیفیت و استحکام رضایتبخشی را ارائه میکند. ذکر این نکته نیز خالی از لطف نیست که اختلاف قیمت این دو نسخه ظاهرا به 160 دلار میرسد.
نکات جدید U Ultra در طراحی بدنه به پوشش سافایر و گوریلاگلس 5 محدود نمیشود و به کارگیری رنگهای تازه در زیر شیشه براق بخش پشتی نیز به جذابیت این مدل کمک کرده است. U Ultra در چهار رنگ مشکی، سفید، آبی و صورتی ارائه میشود که این آخری با تاکید شرکت سازنده کاملا به عنوان صورتی (Pink) و نه رز-گلد معرفی شد. HTC از طراحی بخش پشتی دستگاه با عنوان Liquid Surface یاد میشود که بیش از همه چیز به پوشش کاملا براق این قسمت و نحوه وارد کردن رنگ در زیر آن اشاره دارد.
U Ultra از صفحهنمایش دومی بالای صفحهنمایش اصلی بهره میگیرد که با وجود شباهت به سری V شرکت الجی تفاوتهای را نیز ارائه میکند. ابعاد گوشی 7.99×79.79×162.41 میلیمتر بوده که آن را در مقایسه با دیگر گوشیهای دارای پنل 5.7 اینچی نمونه کاملا بزرگی نشان میدهد LG V20 به عنوان نمونهای کاملا نزدیک با صفحهنمایش یک اندازه و مجهز به صفحهنمایش دوم بالای پنل اصلی، نزدیک به 2.7 میلیمتر در ارتفاع و 1.7 میلیمتر در عرض از ابعاد کوچکتری نسبت به U Ultra برخوردار است و چند دهم میلیمتری نیز ضخامت کمتری دارد.
صفحهنمایش اصلی گوشی یک نمونه 5.7 اینچی QHD (یا 2560×1440 پیکسلی) با فناوری ساخت IPS بوده که HTC از آن با عنوان Super LCD 5 یاد میکند و از این رو نباید تفاوت خاصی مابین این پنل و HTC 10 با همین فناوری ساخت وجود داشته باشد. همانطور که گفته شده در نسخه محدودی از این مدل از پوشش سافایر و در سایر نسخهها از شیشه گوریلاگلس 5 روی این صفحهنمایش استفاده میشود.
صفحهنمایش دوم گوشی که به سبک V10 و V20 بالای صفحهنمایش اصلی قرار دارد یکی از نکات مهم و اساسی در مورد U Ultra به حساب میآید. این پنل 2.05 اینچی تنها اندکی نسبت به صفحهنمایش 2.1 اینچی V20 کوچکتر است و رزولوشن یکسان 1040×160 پیکسلی در آن به چشم میخورد. این صفحهنمایش همانند همتای کرهای خود از نمایش کنتاکتهای مورد علاقه، نوتیفیکشنهای سیستم و میانبرهای دلخواه کاربران پشتیبانی میکند اما هدف اصلی از طراحی آن به گفته شرکت سازنده در مسئله مهمتری نهفته است.
HTC در سری جدید U از دستیار صوتی هوشمند جدیدی به نام Sense Comapanion رونمایی کرده که همانند دیگر نمونههای مشابه در این زمینه همچون Google Asistant و Apple Siri کاملا در بطن سیستمعامل نهفته شده و اطلاعات کاربر را برای سرویسدهی بهتر در طی زمان جمعآوری میکند. این اطلاعات در آینده برای ارائه پیشنهاداتی متناسب با موقعیت، فعالیت و روحیات کاربر مورد استفاده قرار میگیرد و برای اینکه نوتیفیکیشنهایی از این دست مزاحم کاربران نشود همگی آنها به صفحهنمایش دوم بالای پنل اصلی منتقل شدهاند. به عنوان نمونه در صورت تنظیم قرارملاقاتی در تقویم برای روزی مشخص، این سیستم بسته به میزان ترافیک، کاربران را از زمان به موقع ترک خانه مطلع میسازد.
این دستیار هوشمند در تمامی لحظات در حال آموختن از کاربران بوده و با ترکیب کردن اطلاعات مختلف مثلا میتواند پیشنهاد پوشیدن لباسی گرمتر و ترک کردن زودتر خانه هنگام پیشبینی برف توسط اپلیکیشن هواشناسی را بدهد، در یک سفر طولانی به همراه داشتن پاوربانک را توصیه کند، یک رستوران پیشنهاد بدهد یا حتی یک میز در آن رستوران رزرو نماید. Sense Companion که یک دستیار هوشمند مبتنی بر صدا است طبیعتا میتواند صدای کاربران را شناسایی کند و نهتنها از این صدا برای کنترل بخشهایی از گوشی همچون پاسخ دادن یا رد تماس، ارسال پیام و یا خاموش کردن زنگ ساعت استفاده میکند بلکه با کمک آن میتوان قفل گوشی را نیز بازگشایی کرد. این کار با کمک چهار میکروفون همواره روشن تعبیه شده در گوشی صورت میگیرد که با کمک آنها در کنار سنسور اثر انگشت، راهحل بیومتریک دیگری برای بازگشایی قفل صفحهنمایش توسط U Ultra ارائه میشود.
در نبود جک 3.5 میلمتری هدست ممکن است U Ultra برای دوستداران موسیقی دیوایس جذابی به حساب نیاید اما HTC این قسمت را نیز فراموش نکرده و ویژگی تازهای به نام USonic را برای جبران نبود جک هدست در اختیار علاقهمندان به موزیک قرار داده است. این ویژگی به گفته HTC صدایی متناسب با فضای گوش هر شخص ایجاد میکند که شباهت نزدیکی به قابلیت مشابه در HTC Bolt و هدستهای اختصاصی همراه آن دارد. در یک نگاه کلی هدستهای ارائه شده همراه با U Ultra از امواج التراسونیک برای اسکن ساختار داخلی گوش شخص استفاده کرده و بر این اساس یک پروفایل اختصاصی (مشابه یک اکولایزر صدا) ایجاد میشود، از این لحظه به بعد این پروفایل اختصاصی روی صدای خروجی به گوشهای کاربر اعمال میشود. جک هدست ارائه شده همراه این مدل در پورت USB Type-C قرار میگیرد و ظاهرا از تبدیلکننده جک 3.5 میلیمتری به USB Type-C نیز (حداقل تا این لحظه) در جعبه دستگاه خبری نیست.
اسپیکر اصلی دستگاه در بخش پایینی U Ultra صداهای بم با فرکانس پایین را تولید میکند و صداهای زیر با فرکانس بالا نیز توسط اسپیکر تماس در بالای صفحهنمایش تولید میشود. این ترکیب که HTC آن را BoomSound Hi-Fi مینامد پیش از این در HTC 10 نیز به کار گرفته شده بود.
پردازش در HTC U Ultra با پروسسور Snapdragon 821 انجام میشود که با وجود آنکه در حال حاضر پیشرفتهترین راهحل پردازشی "حاضر در بازار" کوالکام به حساب میآید اما با وجود معرفی رسمی Snapdragon 835 و حضور قریبالوقوع آن در پرچمداران دیگر برندها، استفاده از این چیپست نمیتواند U Ultra را به عنوان رقیبی برای پرچمداران اصلی و البته همچنان معرفی نشده سال 2017 مطرح سازد. حافظه رم "تنها" 4 گیگابایتی دلیل دیگری برای تلقی U Ultra در جایگاهی پایینتر از برترین اسمارتفونهای سال جدید است. حافظه داخلی گوشی بسته به مدل دستگاه در دو نسخه ارائه میشود جاییکه در ورژن مجهز به شیشه سافایر این حافظه 128 گیگابایت و در نسخه معمول (با شیشه گوریلا) 64 گیگابایت است. هر دو مدل امکان ارتقا این حافظه (روی کاغذ) تا 2 ترابایت دیگر را فراهم میکنند که البته اسلات حافظه و سیمکارت دوم جایگاه مشترکی را به خود اختصاص داده و ظاهرا نمیتوان همزمان از سیمکارت دوم و کارت حافظه بهره گرفت. یک ویژگی جالب در این میان پشتیبانی دستگاه از Flex storage است که در طی آن امکان ترکیب حافظه microSD و استفاده از آن به عنوان حافظه داخلی در نظر گرفته شده است.
دوربین در U Ultra چندان در کانون توجه شرکت HTC در حین معرفی این مدل قرار نگرفت البته این به معنای کیفیت پایین این دوربین نیست چرا که طبق ظواهر امر دوربین 12 مگاپیکسلی حاضر در این مدل تقریبا همان دوربین با کیفیت حاضر در HTC 10 به حساب میآید که با کسب امتیاز 88 از سایت معتبر DXOMark همچنان پس از گوگل پیکسل در کنار گلکسی S7 و اکسپریا X، در زمره برترینهای این رده قرار دارد.
این دوربین از پیکسلهایی با سایز 1.55 میکرون بهره میبرد و در ساختار آن از اتوفوکوس لیزری و تشخیص فاز و لرزهگیر اپتیکال دست (OIS) بهره گرفته شده است. گشودگی دیافراگم در این دوربین رقم بسیار مناسب f/1.8 بوده و پوششی از سافایر روی لنز و دو فلش LED با توناژ رنگی مختلف را در کنار خود میبیند. برداشت RAW در حالت حرفهای و حداکثر وضوح فیلمبرداری 4K دیگر نکات قابل ذکر در مورد این دوربین را تشکیل میًدهند. دوربین دوم دستگاه دارای وضوح 16 مگاپیکسلیست و به گفته شرکت سازنده می توان در حین برداشت سلفی بسته به میزان نور محیط و نیاز کاربران بین حالت عادی و UltraPixel سوئیچ کرد. در این دوربین از اتوفوکوس خبری نیست و حداکثر وضوح فیلمبرداری نیز 1080p خواهد بود.
باتری گوشی یک نمونه 3,000mAh با پشتیبانی از Quick Charge 3.0 است که با وجودی که ظرفیت نسبتا مناسبی به حساب میآید اما با توجه به حضور صفحهنمایش دوم و پنل اصلی پر تراکم دستگاه انتظار ظرفیت بالاتری برای این باتری وجود داشت. پورت USB این مدل از نوع Type-C با استاندارد سرعت USB 3.1 بوده و بلوتوث 4.2، ارتباط NFC، وایفای ac و LTE Cat.11 با سرعت 600Mbps در دانلود را پشتیبانی میکند.
نسخه معمول HTC U Ultra با شیشه گوریلاگلس 5.0 از ماه مارچ سال جاری میلادی (اواسط اسفند 1395) با قیمت 749 دلار به بازار ارائه میشود اما نسخه limited مجهز به سافایر با حافظه 128 گیگابایتی، 160 دلار گرانتر بوده و با قیمت 910 دلار در آیندهای نامشخص در دسترس قرار میگیرد.
HTC U Play
U Ultra تنها گوشی ارائه شده توسط HTC در روز جاری نبود و مدل دیگری به نام U Play نیز همزمان به صورت رسمی معرفی شد. U Play همانند Ultra از یک فریم فلزی قرار گرفته در بین دو لایه شیشهای در پشت و روی دستگاه تشکیل شده اما این بار از ورژن مجهز به پوشش سافایر در آن خبری نیست. در طراحی این مدل البته همچنان از ایده U و Liquid surface بهره گرفته شده و ترکیب رنگ جذاب و بدنه براق و شفاف مدل پیشین در اینجا نیز تکرار شده است. دستیار هوشمند Sense Companion همراه با ویژگی هدست USonic در اسکن فضای داخلی گوش و ایجاد صدایی شخصیسازیشده در U Play نیز همانند مدل پیشین حضور دارد.
صفحهنمایش دستگاه 5.2 اینچی با وضوح فول اچدی است که به روشنی اختلاف مابین U Ultra و U Play را به نمایش میگذارد. فناوری ساخت این پنل ورژن نامشخصی از Super LCD بوده و به نسخه شیشه گوریلاگلس به کار رفته روی این پنل نیز اشارهای نشده است. زیر صفحهنمایش به جایگاه سنسور اثر انگشت تعلق دارد.
دوربین اصلی دستگاه 16 مگاپیکسلی با سایز پیکسل 1 میکرونی و گشودگی دیافراگم f/2.0 است که به طرز مشهودی در جایگاه ضعیفتری نسبت به دوربین حاضر در U Ultra قرار میگیرد. از لرزهگیر اپتیکال در این دوربین استفاده شده و فوکوس خودکار آن نیز با فناوری تشخیص فاز صورت میگیرد. دو فلش LED با توناژ رنگی مختلف نورافشانی در این دوربین را بر عهده دارند و حداکثر وضوح فیلمبرداری نیز به 1080p با 30 فریم در ثانیه محدود شده است. دوربین سلفی فاقد فوکوس خودکار U Play نیز از وضوح 16 مگاپیکسلی برخوردار است و در زمینه سایز پیکسل و گشودگی دیافراگم شرایط یکسانی نسبت به دوربین اصلی دارد.
U Play در زمینه پردازش نیز نمونه ضعیفتری نسبت به U Ultra است و توان پردازشی آن توسط چیپست 28 نانومتری MediaTek Helio P10 با 8 هسته 2 گیگاهرتزی ARM A53 و گرافیک Mali-T860 تامین میشود. رم دستگاه در دو ورژن 3 یا 4 گیگابایتی ارائه میشود که به ترتیب 32 یا 64 گیگابایت حافظه داخلی را ارائه میدهند. اسلات حافظه microSD برای ارتقا این میزان حافظه به صورت نظری تا 2 ترابایت در این مدل حضور دارد اما برخلاف U Ultra نمیتوان حافظه خارجی را با حافظه داخلی سیستم تلفیق کرد.
پورت USB در U Play همچنان از نوع Type-C بوده و در نبود جک 3.5 میلیمتری صدا، اتصال هدست از طریق پورت USB صورت میگیرد. استاندارد سرعت این پورت نسبت به U Ultra کاهش یافته و اینک از نوع USB 2.0 است. بلوتوث 4.2، وایفای ac، اتصال NFC همراه با LTE Cat.6 با حداکثر نرخ تبادل 300 مگابیت در ثانیه دیگر ویژگیهای ارتباطی این مدل را تشکیل میدهند.
باتری HTC U Play دارای ظرفیت 2.500mAh است که با ارائه یک شارژر 10 واتی، گونهای از شارژ نسبتا سریع نیز ظاهرا در آن حضور خواهد داشت. قیمت نسخه 32 گیگابایتی این مدل حوالی 440 دلار است اما هنوز قیمت رسمی نسخه 64 گیگابایتی ارائه نشده است. هر دو ورژن دستگاه ظاهرا در سه ماهه اول سال 2017 یعنی تا حداکثر نیمه اول فروردین ماه 1396 به بازار ارائه میشوند.
به روزرسانی - قیمت اچ تی سی یو پلی و اچ تی سی یو اولترا در بازار ایران
گوشی اچ تی سی U Play به بازار ایران راه یافته.
گوشی اچ تی سی U Ultra نیز در بازار ایران موجود است.
شما می توانید با مراجعه به صفحات فروشندگان و قیمت گوشی اچ تی سی U Play و فروشندگان و قیمت گوشی اچ تی سی U Ultra از قیمت عرضه این گوشی ها در فروشگاه های گوناگون مطلع شوید.
- معرفی Realme GT7 Pro با بدنه IP69، باتری 6,500mAh و پردازنده Snapdragon 8 Elite
- گزارش مالی اپل از سهماهه منتهی به سپتامبر 2024 – رکورد درآمد، کاهش اجباری سود!
- گزارش مالی سامسونگ از سهماهه سوم 2024 – افت سود 40 درصدی در بخش نیمهرسانا
- گزارش مالی مایکروسافت از سهماهه منتهی به سپتامبر 2024 – کاهش فروش Xbox، درآمدزایی سایر بخشها
- معرفی OnePlus 13 با بدنه IP69، باتری 6,000mAh و پردازنده Snapdragon 8 Elite
- معرفی iQOO 13 با پردازنده Snapdragon 8 Elite، باتری 6,150mAh و عقبگرد در دوربینها!
- گزارش مالی آلفابت از سهماهه سوم 2024 – عملکرد فوقالعاده، افزایش درآمد همه بخشها