نگاهی به روند رو به رشد شرکت مایکروسافت تحت مدیریت ساتیا نادلا
نمایش خبر
تاریخ : 1395/10/13 نویسنده: آرش افراسیابی | ||
برچسبها : | ساتیا نادلا Satya Nadella ، مایکروسافت Microsoft |
واحد خبر mobile.ir : نزدیک به سه سال پیش یکی از مدیران ارشد مایکروسافت با نام ساتیا نادلا به عنوان مدیرعامل جدید این کمپانی معرفی شد؛ حضور نادلا در صدر یکی از بزرگترین شرکتهای IT جهان در حالی صورت میپذیرفت که شرایط برای مایکروسافت با گذشت بیش از یک دهه از مدیریت استیو بالمر بر این مجموعه از سال 2000 به این سو چندان فوقالعاده به نظر نمیرسید. بیزینس موبایل بنبست تمامعیاری را تجربه میکرد و استارتآپهای نرمافزاری متعدد تهدیدهای بالقوهای را متوجه منابع درآمدی اصلی این شرکت کرده بودند. مایکروسافت تحت هدایت نادلای جوان که تا پیش از این بخش کلاد و راهکارهای شرکتی کمپانی را مدیریت میکرد اینک ظاهرا در آستانه تغییراتی بزرگ برای بهبود اوضاع در قسمتهای مختلف است.
با حضور نادلا بر مسند هدایت مایکروسافت در فوریه 2014 شرایط برای این برند با وجود فراز و نشیبهای بسیار و ریسکهای متعددی که گهگاه (همانند خرید نوکیا) نتایج ناخوشایندی را در پی داشتند نسبتا مثبت دنبال شده و شرکتی که رکود بیسابقهای را در نزدیک به یک دهه گذشته تجربه کرده بود اینک با نشانههایی نظیر رشد ارزش سهام و خوشبینی بازارهای مالی روبرو شده است. تجربه طولانیمدت ساتیا نادلا در بخش پردازش ابری مایکروسافت نهتنها در طی سه سال گذشته منجر به سودآوری سرشار سرویسهای کلاد این مجموعه شده بلکه مایکروسافتِ تحت هدایت نادلا اینک به آهستگی در حال تغییر کامل سرویسهای مبتنی بر Client به سرویسهای مبتنی بر Cloud است.
در این میان خرید کسب و کارهای تازه با وجود ایجاد ریسکهای جدید هنوز در دستور کار قرار دارد که از جمله جدیدترین آنها باید به خرید 26.2 میلیارد دلاری مجموعه LinkedIn اشاره کرد. یک تفاوت این خریدها با موارد مشابه در سالهای گذشته تکیه بیشتر مایکروسافت بر عوامل داخلی به جای خرید بیزینسهایی مشابه با کارکردهای یکسان (نسبت به سرویسهای فعلی این شرکت) است. جالبترین نمونه این تصمیم را در انصراف این شرکت از خرید 8 میلیارد دلاری استارتآپ Slack در ابتدای سال گذشته میلادی و سپس توسعه و ساخت پلتفرم مشابه Team میتوان مشاهده کرد؛ Team که در نگاه اول یک نرمافزار چت گروهی ست با استفاده از امکانات Office 365 امکان کارکرد گروهی یک مجموعه را روی یک پروژه خاص با امکان چت صوتی و تصویری (با اسکایپ) و دسترسی به تمامی ابزارهای آفیس فراهم میآورد. ساخت نمونههایی نظیر پلتفرم Team توسط مایکروسافت و حضور در حوزههای تخصص اصلی آن، سرمایهگذاران بازار بورس را به آینده این شرکت کاملا امیدوار ساخته است بهطوریکه ارزش سهام مایکروسافت نسبت به سال قبل 12 درصد و در مقایسه با دو سال گذشته اینک 34 درصد ارتقا را تجربه میکند که این تغییرات برای شرکتی که نزدیک به یک دهه در رکود و شرایط مالی نا امیدکننده قرار داشته است نشانههای بزرگی برای تغییر اوضاع است.
درآمد و میزان رشد مایکروسافت در طی 5 فصل گذشته
تلاشهای مایکروسافت برای حضور پر رنگ در بازار نهتنها در بخش نرمافزار و سرویسهای کلاد بلکه در قسمت سختافزاری و تولیدات جدیدی همچون سری سرفیس نیز خودنمایی میکند. Surface Studio به عنوان جدیدترین کالای سختافزاری مایکروسافت قدم در حوزهای گذاشته که پیش از این تقریبا به طور کامل در اختیار اپل و iMacهای این شرکت بود؛ این سری که جدیدا آمار فروش بالایی نیز از آن منتشر شده در کنار دیگر ابزار جذاب این روزهای مایکروسافت یعنی عینکهای واقعیت افزوده Hololens مطمئنا در ارتقا هرچه بیشتر طراز مالی این شرکت در فصول اینده بیتاثیر نخواهند بود. با وجود این موارد ممکن است در نگاه بسیاری از کاربران اقداماتی از جمله خرید گزاف LinkedIn ریسکهای بزرگی با احتمال شکست بالا برای مایکروسافت محسوب شوند اما در نگاه سرمایهگذاران و فعالان بورس ارائه فناوری روز و تغییر و تحول کسب و کار در کنار آینده نگری و فراهم آوردن زمینههای تازهای برای رشد در سالهای آینده فاکتورهای امیدبخشی برای تجدید حیات شرکتی در مقیاس مایکروسافت به حساب میآیند.
مایکروسافت Surface Studio
نادلا در حالی در سال 2014 مایکروسافت را تحویل گرفت که تغییرات در سیستم کسب و کار این کمپانی از پیش آغاز شده بود و هنوز نیز ادامه دارد؛ با شکست خوردن نسبی کسب و کار موبایل مایکروسافت از این پس سهم بزرگی از منابع و هزینههای این شرکت در دیگر بخشهای بیزینس به کار گرفته شده و با اینکه هنوز بسیاری از این کسب و کارهای نوین در مراحل اولیه خود قرار دارند اما سمت و سوی نمودار سودآوری مایکروسافت در طی چند فصل اخیر رویه مثبتی را نشان میدهد. البته همانند تمامی شرکتهای بزرگ هنوز زمان نسبتا زیادی برای تاثیرگذاری کامل ریسکهای اخیر مایکروسافت بر درآمد این شرکت باقی ست و همچنان با نیم نگاهی به آمار ارائه شده بر این برند نمیتوان تاثیر چشمگیری را از این اتفاقات مشاهده کرد.
حوزه یادگیری ماشینی یا Machine Learning یکی دیگر از حوزههای جدید فعالیت مایکروسافت به حساب میآید که نادلا و مجموعه وی حساب ویژهای را روی این مورد باز کردهاند. به گفته نادلا، نقشه مایکروسافت اعمال تکنیکهایی از این دست روی سرویسهای پر طرفداری نظیر Office 365 و باز کردن درهای دستیار مجازی مایکروسافت، کورتانا، به سمت توسعهدهندهگان خارج از مجموعه شرکت است.
اقداماتی از این دست با اینکه ظاهرا خارج از حوزه فعالیت اصلی مایکروسافت یعنی بخش سیستمعامل و نرمافزار به حساب میآید اما با نیم نگاهی به فعالیت گسترده رقبایی نظیر گوگل، اپل و آمازون در توسعه ارتباطات مجازی متقابل با کاربران در سرویسهای Google Assistant، سیری و آلکسا، نیاز مبرم به فعالیت بیشتر مایکروسافت برای تواناتر ساختن کورتانا و توسعه حوزه یادگیری ماشینی در دیگر سرویسهای این برند کاملا احساس میشود.
آینده مایکروسافت با وجود تهدیدهایی از جانب رقبایی نظیر آمازون با دورخیر بلند به سمت حوزه کلاد و اپل با حضور دائمی در بخش سختافزار کامپیوتر چندان آرام و بی دردسر به نظر نمیرسد اما حضور تصمیمگیرندگان هوشمندی همچون نادلا بر مسند قدرت این مجموعه نهتنها امید به سودآوری در بیزینسهای فعلی این شرکت را افزایش میدهد بلکه احتمالات تازهای را نیز برای بازگشت مجدد این برند به دنیای موبایل مطرح میسازد.
- بررسی ویدئویی و نگاهی از نزدیک به ردمی +Note 14 Pro
- معرفی Moto G05 ،Moto G15 Power ،Moto G15 و Moto E15 – پایینردههای اقتصادی موتورولا
- رونمایی از Poco M7 Pro 5G – میانردهای با Dimensity 7025 Ultra و دوربین 50 مگاپیکسلی
- معرفی Honor GT با SD 8 Gen 3، دوربین اصلی 50 مگاپیکسلی و شارژر سیمی 100 واتی
- معرفی نسخه چینی vivo Y300 5G – میانردهای با تراشه Dimensity 6300 و اسپیکرهای قدرتمند
- معرفی Lava Blaze Duo 5G با طراحی زیبا، Dimensity 7025 و نمایشگر ثانویه 1.58 اینچی
- معرفی نسل جدید مدل هوش مصنوعی Gemini 2.0 با قابلیت تبدیل متن به گفتار و تصویر