گزارش وبسایت AdDuplex از آمار ویندوز در آگوست 2016- ویندوز 10 موبایل 14 درصد از سهم بازار ویندوزفون
نمایش خبر
تاریخ : 1395/6/8 نویسنده: مریم رشنو | ||
برچسبها : | adduplex ، آمار Statistics ، ویندوز موبایل Windows Mobile ، ویندوز 10 Windows 10 ، مایکروسافت Microsoft |
واحد خبر mobile.ir : سایت AdDuplex روز دوشنبه 22 آگوست 2016 (1 شهریور 1395) گزارش ماهانه خود را از آمار ابزارهای مبتنی بر ویندوز منتشر کرد.
AdDuplex--که در ژانویه 2011 در لیتوانی تاسیس شده است-- بزرگترین شبکه ترفیع متقابل (cross-promotion) برای ویندوز فون، اپها و بازیهای ویندوزی است که به ناشران و توسعهدهندگان امکان میدهد به کمک یکدیگر اپلیکیشنهای خود را به طور رایگان ارتقا دهند. این گزارش براساس دادههای جمعآوریشده از حدود پنج هزار اپ ویندوزی است که نسخه 2 و بالاتر کیت توسعه نرمافزار AdDuplex را اجرا میکنند. مطابق این گزارش سهم ویندوز 10 موبایل از بازار ویندوزفون 14 درصد برآورد شده است که در قیاس با ماه جولای، رشدی 2.1 درصدی را نشان میدهد.
این در حالی است که ویندوزفون 8.1 در حال حاضر 77.3 درصد از سهم بازار را در اختیار دارد. در این گزارش به افزایش رو به گسترش کاربرد ویندوز 10 موبایل اشاره شده است که میتوان شمار بیشتر بروزرسانی سالانه ویندوز 10 در کامپیوترهای شخصی و موبایل را نیز از جمله نشانههای علاقه بیشتر کاربران به این سیستم عامل دانست.
ویندوز 10 موبایل که در اوایل سال جاری میلادی عرضه شده است هنوز در بسیاری از دستگاههای ویندوزی متداول قابل دسترسی نیست. این دشواری به اندک بودن سهم کلی بازار برای این نسخه از ویندوزفون انجامیده است. چنانکه مطابق گزارش AdDuplex این سیستم عامل در ماه جولای سال جاری میلادی تنها 11.9 درصد از سهم بازار را در اختیار داشته است که در مقایسه با ویندوزفون 8.1 به میزان قابل توجهی کمتر است.
وبسایت AdDuplex به نکات دیگری نیز درباره ویندوزفون 10 و اپهای آن اشاره کرده است که موارد زیر از جمله مهمترین آنها است:
اپلیکیشن برگزیده ماه
اپ برگزیده ماه به انتخاب AdDuplex، اپلیکیشن Vinci است که با بکارگیری تکنیکهای مبتنی بر شبکههای عصبی و هوش مصنوعی طراحی شده است. این اپلیکیشن تعدادی فیلتر هنری را در اختیار کاربر قرار میدهد که با استفاده از آنها میتوان به عکسها ظاهری همانند شاهکارهای بزرگ نقاشی بخشید.
دستگاههای مجهز به ویندوزفون در سراسر جهان
جایگاه گوشیهای ویندوزی در رتبهبندی جهانی ماه آگوست نسبت به ماه پیشین تغییری نداشته است و تنها درصد سهم بازار نسبت به ماه گذشته قدری متفاوت است. طی ماه آگوست، گوشی لومیا 535 با داشتن 12.3 درصد از سهم بازار و تثبیت جایگاه خود در میان گوشیهای ویندوزی همچنان در جایگاه نخست قرار دارد. پس از آن لومیا 520 با 10.4 درصد و لومیا 640 با 9.8 درصد از سهم بازار به ترتیب در جایگاه دوم و سوم قرار دارند. کارشناسان AdDuplex پیشبینی میکنند که لومیا 640 میتواند در ماه بعدی با پیشی گرفتن از مدل 520 در مکان دوم قرار گیرد. سایر تغییرات نسبت به ماه گذشته در مدلهایی که از ویندوز 10 استفاده میکنند، عبارت است از تغییر جایگاه لومیا 550 از 23 به 18، مدل 950 از 26 به 25، مدل 650 از 28 به 26 و مدل 950 XL از 33 به 31.
دستگاههای مبتنی بر ویندوز 10 موبایل
در ماه آگوست لومیا 550 محبوبترین گوشی مبتنی بر ویندوز 10 موبایل بوده است. این گوشی --که نخستین دستگاه ارزانقیمت مجهز به ویندوز 10 موبایل است-- در ماه گذشته پس از دو مدل 535 و 640 قرار گرفت، اما در ماه آگوست توانست از این دو گوشی پیشی گیرد و سهم بازاری معادل 12.9 درصد از دستگاههای مجهز به ویندوز را در اختیار داشته باشد. براساس نمودار ارائهشده توسط AdDuplex رشد 1.2 درصدی لومیا 650 نسبت به جولای، تغییر مهم دیگر این محصولات در ماه آگوست بوده است.
دستگاههای مجهز به ویندوزفون در ایالات متحده آمریکا
طی ماه آگوست، تغییر زیادی در ترکیب کاربری گوشیهای ویندوزی نسبت به ماه می در ایالات متحده آمریکا دیده نمیشود. مدلهای 640، 635 و 521 به ترتیب همچنان در رتبه اول تا سوم قرار دارند. در این میان نکته قابل توجه آن است که گوشی لومیا 950 با در اختیار گرفتن 2.4 درصد از سهم بازار آمریکا در جایگاه نهم و در میان 10 گوشی برتر قرار گرفته است. جایگاه تازه این گوشی در ماه آگوست زمانی اهمیت خود را نشان میدهد که آن را در مقایسه با سایر مدلهای جدید لومیا در نظر بگیریم. چراکه اغلب آنها حتی نتوانستهاند در میان بیست گوشی برتر ماه قرار گیرند.
جالب آنکه نسخه ویندوزی گوشی اچتیسی وان ام8 نیز در رقابت با مدلهای مختلف لومیا در جایگاه ششم قرار دارد.
نسخههای مختلف ویندوزفون
پژوهشهای صورتگرفته توسط AdDuplex نشان میدهد که رشد ویندوز 10 موبایل در هر ماه نسبت به ماه گذشته افزایش یافته است. در ماه آگوست، 77.3 درصد از دستگاههای ویندزی مجهز به نسخه 8.1 ویندوزفون بودهاند. پس از آن ویندوز 10 موبایل با داشتن 14.0 درصد از سهم بازار در رتبه دوم قرار دارد. سهم بازار ویندوز 10 موبایل در ماه گذشته 11.9 درصد بوده که نشاندهنده رشد استفاده از این نسخه ویندوزفون است. نسخههای 8.0 و x7 ویندوزفون نیز به ترتیب با در دست داشتن 6.7 درصد و 1.9 درصد از سهم بازار در رتبه سوم و چهارم قرار دارند.
نسخههای مختلف ویندوز 10 موبایل
مایکروسافت به طور پیوسته در حال بهبود بخشیدن به ویندوز 10 موبایل و ارتقای قابلیتهای آن است. نسخه جدید نیز در راستای همین سیاست، بخشی از بروزرسانی سالانه ویندوز 10 (Windows 10 Anniversary Update) به شمار میرود. آمارهای ارائهشده توسط AdDuplex نشان میدهد که آخرین بروزرسانی ویندوز 10 (که به نام ورژن 1607 نیز شناخته میشود) در حال حاضر روی بیش از نیمی از گوشیهای موبایلی مجهز به ویندوز 10 موبایل نصب شده است. البته با توجه به این که بروزرسانی ویندوز 10 برای همه دستگاهها ارائه نشده است این آمار تا حدود زیادی قابل قبول به نظر میرسد.
نسخههای مختلف ویندوز 10 دسکتاپ
حدود یک سال از عرضه نسخه نهایی ویندوز 10 در جولای 2015 میگذرد. براساس گزارش AdDuplex، تنها 16.2 درصد از کاربران دستگاههای خود را به آخرین نسخه پایدار ویندوز (موسوم به نسخه 1607) مجهز کردهاند و اغلب کاربران یعنی 77.2 درصد آنها از نسخه 1511 این ویندوز استفاده میکنند. نسخه 1511 بروزرسانی مایکروسافت در نوامبر سال گذشته میلادی است و این در حالی است که 6.1 درصد از کاربران همچنان نسخه اولیه ویندوز 10
اما با وجود تمام این پیشرفتها، گزارشهای ارائهشده توسط موسسات تحقیقاتی معتبر مانند Kantar Worldpanel نشان میدهد که اندروید همچنان در میان سیستمعاملهای گوشیهای هوشمند پیشتاز است. به طوری که در سهماهه دوم 2016، سهم ویندوزفون در ایالات متحده آمریکا و 5 کشور مهم اروپا (EU5) نسبت به زمان مشابه سال گذشته نصف شده است و در دیگر کشورها مانند چین، استرالیا و ژاپن نیز حضور حاشیهای دارد. حال باید دید سیاست مایکروسافت برای ارتقای جایگاه ویندوزفون و گوشیهای مجهز به این سیستم عامل در آینده چه خواهد بود.
- معرفی Redmi A4 5G – پایینرده 100 دلاری با نمایشگر 6.88 اینچی، SD 4s Gen 2 و باتری 5,160mAh
- معرفی ZTE Blade V70 – میانردهای با السیدی +HD و دوربین 108 مگاپیکسلی
- معرفی خانواده ROG Phone 9 – گیمینگ فونهای ایسوس با اسنپدراگون 8 الیت و نمایشگر 185 هرتزی
- نگاهی به HyperOS 2 به همراه جدول زمانی و فهرست دیوایسهای قابل ارتقاء به این پوسته
- نگاهی به فناوری ISOCELL ALoP – راهکار سامسونگ برای کاهش برآمدگی دوربینهای بخش پشتی گوشی
- شیائومی 14T Pro در نگاه رسانهها – نقاط ضعف و قوت از دید حرفهایها
- گزارش Canalys از بازار اسمارتفون خاور میانه در سهماهه سوم 2024 – رشد اندک در سایه تنشهای سیاسی