نگاهی به پردیس 2 - مقر جدید اپل
نمایش خبر
تاریخ : 1393/6/29 نویسنده: نعمت الله کمال فر | ||
برچسبها : | پردیس2 Campus 2 ، اپل Apple |
واحد خبر mobile.ir : در سال 2006 استیو جابز -- مدیر عامل وقت اپل -- به شورای شهر Cupertino اطلاع داد که شرکت اپل با خرید 9 ملک بهم پیوسته واقع در فاصله 1.6 کیلومتری شرق پردیس فعلی این شرکت، قصد ساخت "پردیس 2 اپل" (Apple Campus 2) را دارد. شرکت اپل که از سال 1977 مقر اصلی خود را در شهر کوپرتینو (Cupertino) در ایالت کالیفرنیا بنا نهاده بود، برای ساخت پردیس جدیدش نیز به جای نقل مکان به محلی دورتر و ارزان تر، با هزینه ای که در حدود 160 میلیون دلار تخمین زده میشد، محلی در همسایگی مقر قدیمی خود را انتخاب و خریداری نمود. جالب است بدانید که خرید این املاک به واسطه شرکتی با نام Hines Interests صورت گرفت تا فروشندگان از اینکه شرکت اپل قصد خرید ملک آنها را دارد با خبر نشده و قیمتها سر به فلک نکشد.
استیو جابز کار طراحی پردیس2 اپل را به شرکت "فاستر و شرکا" (Foster + Partners) -- یک شرکت انگلیسی با شهرت جهانی که از جمله کارهای مشهورشان میتوان به ساختمان گلوله شکل Gherkin در لندن اشاره نمود -- واگذار نمود. در بدو امر پیشبینی میشد که این پروژه با صرف هزینهای معادل با 500 میلیون دلار تا سال 2010 به پایان برسد. اما عدم تایید پروژه توسط شورای شهر، شروع به کار آن را به تعویق انداخته و به دنبال پارهای از تغییرات در نقشههای اولیه، هزینه کلی آن در سال 2013 در حدود 5 میلیارد دلار برآورد گردید. یکی از عوامل موثر در افزایش هزینه برآورد شده پروژه، خرید یک ملک دیگر متعلق به شرکت HP با مساحت 400 هزار متر مربع در سال 2010 بود که در مجاورت املاک خریداری شده قبلی بوده و مساحت کلی زمین پروژه را به 710 هزار متر مربع افزایش داد. پس از بازبینی و طراحی مجدد پروژه، در سال 2011 استیو جابز جزئیات معماری ساختمانها و طراحی محیطی پردیس جدید اپل را در اختیار شورای شهر کوپرتینو قرار داد، تا اینکه نهایتا در تاریخ 15 اکتبر سال 2013 اعضای این شورا در پایان یک جلسه 6 ساعته، نقشههای اپل را برای اجرای این پروژه تایید نمودند. با تایید پروژه توسط شورای شهر، عملیات اجرایی آن برای شروع در سال 2014 (سال جاری) و پایان در سال 2016 برنامه ریزی گردید.
برای اولین بار تصاویر منتشر شده بر روی وبسایت Apple Toolbox در ماه می 2014 -- که با ارسال یک drone بر فراز محل احداث پروژه به دست آمده بود – حکایت از این داشت که عملیات احداث پردیس2 اپل با جدیت تمام در حال انجام بوده و ساختار حلقوی خاص مربوط به ساختمان اصلی آن نیز به وضوح در حال شکلگیریست. چندی بعد تصویر دیگری توسط Ron Cervi گزارشگر اخبار KCBS بر روی اینستاگرام منتشر گردید که نشان از سرعت بالای پیشرفت پروژه داشت. اما جدیدترین و واضحترین تصاویر منتشر شده از عملیات ساختمانی احداث این پروژه، ویدئوییست که با استفاده از یک دوربین فیلم برداری GoPro که بر روی یک drone نصب گردیده تهیه شده و توسط کاربری با نام JCMinn بر روی یوتوب منتشر گردیده است.
بر اساس طرح شرکت "فاستر و شرکا"، ساختمان اصلی مقر جدید اپل با ساختاری حلقوی و چهارطبقه به مساحت 260 هزار متر مربع که به خاطر ظاهر خاصش توسط اصحاب رسانهها به نام سفینه فضایی مشهور گردیده است، 13,000 کارمند اپل را در خود جای خواهد داد. دیوارهای شیشهای به کار رفته در این ساختمان به کارکنان اجازه خواهد داد تا به حداکثر میزان ممکن از نور طبیعی بهره برده و قادر به مشاهده طبیعت و فضای سبز طراحی شده در هر دو سوی ساختمان باشند. جابز در زمان معرفی این پروژه در خصوص ساختمان اصلی آن گفته بود: «این ساختمان در فضای میانی خود یک حیاط بسیار زیبا دارد. به دلیل ساختار حلقویش، تمامی دیوارهای شیشهای آن خمیده بوده و حتی یک قطعه شیشه مسطح در کل ساختمان نخواهید یافت.». یکی از مهندسین معمار شرکت Seele -- که طراح و سازنده راه پلههای تمام شیشهای فروشگاههای اپل است -- طی مصاحبهای با بلومبرگ در این خصوص میگوید: «این ساختمان چیزی شبیه به 6 کیلومتر شیشه خواهد بود.». دیوارهای خارجی این ساختمان چهارطبقه را از کف تا سقف، قطعات یکپارچهای از شیشۀ خمیده به ارتفاع حدودا 12 متر خواهد پوشاند. جالبتر اینکه به گفته نورمن فاستر – مالک اصلی شرکت طراح این پروژه – این پنلهای شیشهای عظیم الجثه قادر خواهند بود که بصورت کشویی به دو طرف حرکت نموده و بخشی از ساختمان را رو به طبیعت بیرونی باز نمایند.
در این ساختمان یک کافه تریا به مساحت 8,360 مترمربع و با ظرفیت 3,000 نفر برای کارکنان در نظر گرفته شده است که بخشی از آن در فضای سبز خارج ساختمان قرار گرفته و به یک محوطه غذاخوری و پیکنیک منتهی میشود. میز و صندلیهای مورد استفاده در آن با یک سبک طراحی ساده و طبیعی، از چوب بلوط ساخته خواهند شد.
با تاکید استیو جابز و به دلیل علاقه خاص او به طبیعت سرسبز و قدیمی ایالت کالیفرنیا، در طراحی پردیس2 اپل توجه ویژهای به طبیعت و فضای سبز شده است. در حالیکه نسبت ساختمانها به فضای سبز در مقر فعلی اپل 80 به 20 است، این نسبت در پردیس جدید معکوس گردیده و 80 درصد از سطح آن به طبیعت و فضای سبز اختصاص یافته است. نتیجه این طراحی، پارادوکس زیباییست از یک ساختمان بسیار مدرن که در میان جنگلی سرسبز احاطه گردیده است.
در طراحی این فضای سبز وسیع نیز مهندسی دقیقی دخیل خواهد بود. در جنگل مذکور دقیقا 7,000 درخت آماده متشکل از گونههای مختلفی همچون سیب، گیلاس، آلو، بلوط، زیتون و غیره، کاشته خواهد شد. انتخاب و جایگذاری درختان میوه به شکلی خواهد بود که در بازههای متفاوتی در طول سال شکوفه زده و به این ترتیب نمای عمومی آن همواره ترکیبی از برگها و شکوفههای رنگارنگ باشد.
به منظور جلوگیری از بر هم نخوردن این فضای طبیعی زیبا و یکدست، در طراحی این پردیس تلاش فراوانی شده است تا خودروها تا حد امکان ناپدید باشند. برای این منظور هیچ خیابان آسفالت شدهای در میان فضای سبز ایجاد نگردیده و فضای پارکینگی هم بر روی سطح در نظر گرفته نخواهد شد. کارکنانی که با خودرو شخصی وارد پردیس میشوند، بلافاصله به یک تونل زیرزمینی هدایت گردیده و از نظرها پنهان خواهند شد. این تونل به فضای زیرین ساختمان اصلی منتهی شده و از آنجا کارکنان به سرعت و راحتی خواهند توانست خود را به محل کارشان برسانند. البته برای ترک ساختمان اصلی و گردش در محوطه پردیس نیز تعداد 1,000 دوچرخه برای کارکنان فراهم خواهد بود.
بعلاوه، یک پارکینگ طبقاتی دیگر در لبه جنوبی پردیس برای مراجعین و یا کارکنانی که خارج از ساختمان اصلی کار میکنند در نظر گرفته شده تا خدشهای در فضای سبز و طراحی عمومی پردیس وارد ننماید. جالب است بدانید که سقف ساختمان اصلی پردیس و همچنین پارکینگهای مذکور پوشیده از پنلهای خورشیدیاند تا به کمک یک نیروگاه برق گازی، تامین کننده تمامی نیروی الکتریسیته مورد نیاز برای این پردیس باشند.
از دیگر تاسیسات و ساختمانهای پردیس2 اپل میتوان به مرکز ورزش و بدنسازی، نیروگاه برق، مرکز ویژه تحقیق و توسعه (R&D) به مساحت 28 هزار مترمربع و یک تالار کنفرانس با ظرفیت 1,000 صندلی اشاره نمود. با آماده شدن این پردیس، تمامی کنفرانسهای اپل به جای سان فرانسیسکو در تالار کنفرانس مذکور برگزار گردیده و تیم کوک – مدیرعامل فعلی اپل – در این تالار ویژه محصولات آینده اپل را به خبرنگاران معرفی خواهد نمود. همچنین هر چند ماه یکبار گروهی انتخابی از بازدیدکنندگان این امکان را خواهند داشت که در یک برنامه مشخص برای بازدید از پردیس اپل، با عبور از دشتی سرسبز وارد این تالار شوند. همچنین این تالار محلی برای برگزاری برخی جلسات و همچنین ملاقات کارکنان با میهمانان خواهد بود. مراجعین پس از ورود به پردیس با قدم زدن در مسیری سرسبز از میان دشت و جنگل مصنوعی اطراف عبور مینمایند تا به ورودی تالار برسند.
این ورودی تشکیل شده است از یک فضای دایرهای شکل با سقف سادۀ سفید رنگی شبیه به یک نعلبکی که بر روی دیواری تمام شیشهای و مدوّر قرار گرفته است. این فضا به گونهای طراحی شده است تا ترکیب ظاهر خاص ورودی تالار با دشت و جنگل زیبای اطراف آن که به خاطر شیشهای بودن دیوارها از هر سو قابل دیدن است، بازدیدکنندگان را مسحور خود نماید. مراجعین و شرکت کنندگان در کنفرانسها پس از ورود به این ساختمان، از طریق یک پلکان تمام شیشهای به محل تالار اصلی و محل برگزاری کنفرانس که در زیر زمین قرار دارد هدایت میشوند.
در پایان شما را به دیدن تصاویر بیشتری از قسمتهای مختلف پردیس2 اپل که در ادامه آمده است دعوت میکنیم.
- معرفی Realme GT7 Pro با بدنه IP69، باتری 6,500mAh و پردازنده Snapdragon 8 Elite
- گزارش مالی اپل از سهماهه منتهی به سپتامبر 2024 – رکورد درآمد، کاهش اجباری سود!
- گزارش مالی سامسونگ از سهماهه سوم 2024 – افت سود 40 درصدی در بخش نیمهرسانا
- گزارش مالی مایکروسافت از سهماهه منتهی به سپتامبر 2024 – کاهش فروش Xbox، درآمدزایی سایر بخشها
- معرفی OnePlus 13 با بدنه IP69، باتری 6,000mAh و پردازنده Snapdragon 8 Elite
- معرفی iQOO 13 با پردازنده Snapdragon 8 Elite، باتری 6,150mAh و عقبگرد در دوربینها!
- گزارش مالی آلفابت از سهماهه سوم 2024 – عملکرد فوقالعاده، افزایش درآمد همه بخشها