معرفی آیفون 6 و آیفون 6 پلاس با صفحه نمایشهای 4.7 و 5.5 اینچی
نمایش خبر
تاریخ : 1393/6/22 | ||
برچسبها : | آی او اس iOS ، Apple iPhone 6 ، Apple iPhone 6 Plus ، اپل Apple |
واحد خبر mobile.ir : بالاخره انتظار طرفداران اپل به پایان رسید و این کمپانی در روز 9 سپتامبر 2014 (18 شهریور 1393) در سالن نمایش Flint Center شهر کوپرتینو -- همان سالنی که در سال 1984 استیو جابز در آن از مکینتاش رونمایی کرد -- دو گوشی آیفون 6 و آیفون 6 پلاس را معرفی نمود. البته در این مراسم علاوه بر نسل جدید گوشیهای آیفون، سیستم عامل iOS 8، سرویس پرداخت اپل پِی (Apple Pay) و ساعت هوشمند اپل واچ نیز معرفی شدند.
تیم کوک -- مدیر عامل اپل -- آیفونهای جدید را بزرگترین پیشرفت اپل در تاریخ آیفون نامید و فیلیپ شیلر -- نائب رئیس ارشد بازاریابی جهانی اپل -- وظیفه معرفی ویژگیهای آیفون 6 و آیفون 6 پلاس را در مراسم اپل بر عهده داشت.
تصویر بالا: سمت چپ: تیم کوک - سمت راست: فیلیپ شیلر
دو اسمارتفون جدید اپل از نظر ویژگیها شباهتهای بسیاری با یکدیگر دارند و تفاوت آنها را میتوان در ابعاد بدنه، وزن، اندازه و رزولوشن صفحه نمایش، طول عمر باطری، حضور لرزشگیر اپتیکال دوربین تنها در آیفون 6 پلاس، حضور ویژگی Landscape view تنها در آیفون 6 پلاس و در نهایت تفاوت قیمت خلاصه نمود.
بدنه آلومینیومی آیفونهای جدید که در پشت آن لوگوی استنلس استیل اپل قرار گرفته از کنارههای گرد برخوردار است که آنها را تا حدی شبیه به برخی از مدلهای آیپاد تاچ کرده. سونی نیز پیش از اپل با معرفی Xperia Z3 در IFA 2014 گرد کردن لبهها به سبک خود را به کاربران نشان داد.
صفحه نمایش آیفونهای جدید در لبهها فرم منحنی به خود میگیرد که نه تنها از نظر طراحی با انحنای کناره دستگاه سازگار است بلکه از نظر کاربردی نیز سوایپ از بیرون صفحه نمایش را ساده میکند. کلید خاموش و روشن کردن هر دو آیفون نیز از جایگاه پیشین که در بالا بود به کناره راست منتقل شده.
هرچند طول و عرض آیفون 6 و آیفون 6 پلاس نسبت به نسل قبل افزایش یافته، اما ضخامت آنها به ترتیب 0.7 و 0.5 میلیمتر کمتر شده است. وزن این آیفونها نیز به ترتیب با 172 و 129 گرم است که نسبت به آیفون 5 اس با وزن 112 گرم افزایش یافته.
شاید بزرگترین تفاوت آیفونهای جدید با آیفون 5 اس بزرگتر شدن صفحه نمایش در نسل جدید باشد (برای مقایسه مشخصات این گوشیها در قالب یک جدول به اینجا مراجعه نمائید). با ورود اسمارتفونهای بزرگ اندرویدی به بازار، استیو جابز با گفتن جمله معروف "no one's going to buy that" بر این اعتقاد بود که اسمارتفونهای دارای صفحه نمایش بزرگ با استقبال مواجه نمیشوند، چرا که کار کردن با یک دست با آنها به دلیل عدم امکان رسیدن انگشت شست به تمامی صفحه نمایش دشوار خواهد بود. بدین ترتیب از نخستین آیفون تا آیفون 4 اس اندازه صفحه نمایش آیفون همان 3.5 اینچی مورد علاقه جابز باقی ماند. اما پس از درگذشت مدیرعامل افسانهای اپل، این کمپانی به تدریج از باورهای او فاصله گرفت و آیفون 5 و پس از آن آیفون 5 اس و آیفون 5 سی را با صفحه نمایشهایی کشیدهتر و 4 اینچی روانه بازار کرد. اینک پس از قریب به 3 سال از فقدان جابز شاهد عرضه آیفونهایی با صفحه نمایش 4.7 و 5.5 اینچی هستیم که موجب طعنه زنی برخی رقبای اپل به این کمپانی شدهاند.
البته اپل در آیفون 6 پلاس حربهای را به کار گرفته که دسترسی کاربر به قسمت بالای صفحه نمایش را تسهیل میکند. با دوبار tap نمودن سریع بر روی کلید Home (دقت نمائید که tap نمودن متفاوت با فشردن کلید است) بخش بالایی صفحه به پائین منتقل میشود و بدین ترتیب کاربری که با یک دست با گوشی کار میکند میتواند کلیدهای قرار گرفته در بخش بالای صفحه نمایش را در محدوده انگشت شست خود بیابد. البته در حال حاضر این ویژگی به آیفون 6 پلاس که صفحه نمایش بزرگتری دارد محدود شده است.
آیفون 6 و آیفون 6 پلاس از نسل جدید صفحه نمایشهای رتینا -- که اپل آنها را Retina HD Display مینامد -- بهره میبرند. این صفحه نمایشها نسبت به گذشته از کنتراست بالاتر و زاویه دید گستردهتری برخوردارند و علاوه بر این با بهبود پلاریزیشن نور، تصویر واضحتری را هنگامی که کاربر عینک آفتابی به چشم دارد فراهم میآورند.
آیفون 6 از صفحه نمایشی 4.7 اینچی با رزولوشن 750 x 1334 پیکسل بهره میبرد که تراکم پیکسلی 326 پیکسل بر اینچ را فراهم میآورد. بدین ترتیب در قیاس با آیفون 5 اس و آیفون 5 با صفحه نمایش 4 اینچی، دانسیته پیکسلهای صفحه نمایش دست نخورده باقی مانده ولی ابعاد و رزولوشن کلی صفحه نمایش بیشتر شده است.
در مقابل، صفحه نمایش آیفون 6 پلاس 5.5 اینچی بوده و با داشتن تراکم پیکسل حدود 401 پیکسل بر اینچ از رزولوشن 1080 x 1920 برخوردار است. با توجه به بزرگ بودن صفحه نمایش آیفون 6 پلاس اپل ویژگی جدیدی را -- با نام Landscape View -- برای این گوشی در نظر گرفته که در آیفون 6 شاهد آن نیستیم. در iOS 8 تعداد زیادی از برنامهها -- نظیر برنامه ایمیل، پیام رسانی، تقویم و بورس -- به گونهای بازطراحی شدهاند که بتوانند از صفحه نمایش بزرگتر آیفون 6 پلاس هنگام قرارگیری گوشی در وضعیت Landscape بهره کامل را ببرند. به عنوان مثال در برنامه ایمیل با قرارگیری گوشی در وضعیت Landscape فهرست ایمیلها در سمت چپ و محتوای ایمیل انتخاب شده در سمت راست نمایش داده میشود.
صفحه خانگی آیفون 6 پلاس هم از این ویژگی جدید بهره میگیرد.
آیفونهای جدید از چیپست جدید اپل -- با نام A8 -- استفاده میکنند که بنا به گفته اپل از 25 درصد توان پردازش عمومی بالاتر و 50 درصد توان پردازش گرافیکی بالاتری نسبت به نسل قبل برخوردار است و بدین ترتیب میتوان انتظار بالاتر رفتن کارآیی آنرا -- به ویژه در بازیهایی که به توان پردازشی و گرافیکی بالایی نیاز دارند -- داشت. چیپست A8 همچنین 50 درصد از نظر مصرف انرژی کارآمدتر از A7 است.
اینک در قیاس با نخستین آیفون شاهد 50 برابر شدن توان پردازشی و 84 برابر شدن توان پردازش گرافیکی هستیم. البته به دلیل استفاده از پروسه ساخت 20 نانومتری، جیپست A8 از نظر اندازه 13 درصد کوچکتر از چیپست A7 است.
نسل جدید گوشیهای آیفون به سنسور سنجش فشار هوا (بارومتر) مجهز است و از این رو کمک پردازنده جدید اپل -- با نام M8 -- نیز وظایف بیشتری را در قیاس با M7 بر عهده دارد. M8 در کنار دریافت و پردازش اطلاعات سنسورهای ژیروسکوپ، شتاب سنج و قطبنما اینک اطلاعات بارومتر را نیز دریافت و فشار هوا و ارتفاع را محاسبه میکند. با کمک این اطلاعات به عنوان مثال کاربر میتواند هنگام کوه پیمایی یا حتی بالارفتن از پلهها میزان صعود خود را مشاهده کرده و علاوه بر آن توسط برنامه سلامتی (Health) موجود در iOS 8 نمودار میزان تحرک خود در بالا و پائین رفتن روزانه، هفتگی و ... را در کنار نمودار میزان راهپیمایی و دو مشاهده نماید.
دوربین اصلی -- یا به قول اپل دوربین iSight -- در آیفونهای نسل جدید هرچند از نظر رزولوشن همانند گذشته 8 مگاپیکسلی است اما بهبودهای زیادی را شاهد بوده. در این دوربینها از سنسور جدیدی استفاده شده است. همچنین بنا به گفته اپل، هنگام استفاده از فلش نیز رنگها طبیعی تر از قبل خواهد بود و با توجه به به کارگیری پردازنده سیگنال جدید در این گوشیها و بهره گیری از ویژگی Focus Pixels شاهد کاهش زمان فوکوس خودکار، بهبود تشخیص چهره، لبخند و چشمک زدن هستیم. مد پانوراما امکان تهیه تصاویر پانورامایی تا 43 مگاپیکسل را فراهم میآورد. آیفونهای جدید از فیلمبرداری 1080p با سرعت 60 فریم بر ثانیه و فیلمبرداری 720p با سرعت 240 فریم بر ثانیه (برای تهیه تصاویر اسلوموشن) پشتیبانی میکنند. فوکوس خودکار تصویر هنگام فیلمبرداری و امکان فیلمبرداری HDR از دیگر ویژگیهای این گوشیها است.
هرچند دوربینهای آیفون 6 و آیفون 6 پلاس تقریباً از تمامی جهات با یکدیگر یکسان است اما دوربین آیفون 6 پلاس به قابلیت تثبیت تصویر به صورت اپتیکال (Optical Image Stabilization یا OIS) مجهز است که آیفون 6 فاقد آن است. آیفون 6 به تثبیت دیجیتال تصویر بسنده کرده است.
دوربین ثانویه -- یا به قول اپل دوربین FaceTime -- این گوشیها نیز با وجود حفظ نمودن رزولوشن 1.2 مگاپیکسلی شاهد بهبودهایی بوده. طبق گفته اپل این دوربین به لطف دارا بودن روزنه بزرگتر و استفاده از سنسوری با فناوری جدید قادر به دریافت 81 درصد نور بیشتر است. تشخیص چهره و فیلمبرداری HDR نیز در این دوربین بهبود یافته است. علاوه بر این، دوربین FaceTime هم همانند دوربین اصلی به مد Burst Mode مجهز شده و با برداشت 10 عکس در هر ثانیه، تصاویر را در اختیار الگوریتم هوشمند تحلیلگر تصاویر قرار میدهد تا از میان عکسها با توجه به شفافیت و وضوح و حتی تشخیص بسته نبودن چشمها، بهترین عکس و یا مجموعهای از عکسها را به کاربر پیشنهاد دهد.
طبق معمول، اپل اطلاعات مربوط به ظرفیت باتری گوشیهای جدید خود را بر حسب واحد میلی آمپر ساعت منتشر نکرده و به ارائه اطلاعات میزان دوام باتری بر اساس کارهای مختلف بسنده کرده است. بر اساس اعداد منتشر شده توسط اپل تمامی زمانهای مربوط به آیفون 6 بیشتر از یا مساوی با آیفون 5 اس است و تمامی زمانهای اعلام شده برای آیفون 6 پلاس نیز بیش از آیفون 6 است. بدیهیست که با توجه به ابعاد بزرگتر بدنه آیفون 6 پلاس اپل امکان جای دادن باتری پر طرفیتتری را در آن داشته، به گونهای که با وجود بزرگتر بودن صفحه نمایش این گوشی مدت پخش ویدیوی آن نیز بیش از آیفون 6 است.
هرچند اپل سالها از پشتیبانی از پروتوکل ارتباطات نزدیک برد (NFC) خودداری نمود، اما اینک آیفون 6 و آیفون 6 پلاس از این پروتوکل ارتباطی پشتیبانی میکنند. علاوه بر این اپل سرویس پرداختی را -- با نام Apple Pay -- با بهرهگیری از NFC به گوشیهای جدیدش افزوده. سرویس پرداخت جدید اپل در زمان معرفی گوشیها محدود به کشور آمریکا بوده و کاربران قادر خواهند بود تا در 220 هزار فروشگاه و مرکز مختلف توسط کارتهای ویزا، مسترکارد و آمریکن اکسپرس پرداختهای خود را انجام دهند. پیش بینی میشود که در آینده تعداد فروشندگان مورد طرف قرار داد اپل افزایش یافته و این سرویس در تعدادی از کشورهای دیگر نیز ارائه گردد.
اپل کاورهایی را برای آیفون 6 و آیفون 6 پلاس طراحی و تولید نموده. کاورهای سیلیکونی در 6 رنگ متنوع و کاورهایی چرمی در 5 رنگ مختلف توسط اپل برای این گوشیها عرضه میشود. قیمت کاورهای سیلیکونی و چرمی برای آیفون 6 به ترتیب برابر 35 و 45 دلار و برای آیفون 6 پلاس به ترتیب برابر 39 و 49 دلار خواهد بود.
آیفون 6 و آیفون 6 پلاس از تاریخ 19 سپتامبر 2014 (28 شهریور 1393) در سه رنگ طلایی، نقرهای و مشکی عرضه خواهند شد و پیش فروش آنها نیز از روز 12 سپتامبر (21 شهریور) آغاز میشود. هرچند عرضه این گوشیها در ابتدا محدود به کشورهای آمریکا، کانادا، انگلستان، فرانسه، آلمان، استرالیا، هنگ کنگ، سنگاپور و ژاپن است، اما اپل در نظر دارد تا پایان سال 2014 آیفونهای جدید را در 115 کشور به بازار ارائه دهد. در کنار عرضه آیفون 6 و آیفون 6 پلاس، اپل همچنان به عرضه آیفون 5 اس و آیفون 5 سی خواهد پرداخت.
سه گزینه حافظه 16، 64 و 128 گیگابایتی برای گوشیهای جدید در نظر گرفته شده. قیمت گوشیهایی که اپل از این پس آنها را عرضه میکند با شرط عقد قرارداد دو ساله با اپراتورهای طرف قرارداد اپل در آمریکا (نسخه لاک شده) و قیمت این گوشیها بدون نیاز به عقد قرارداد با اپراتور (نسخه آنلاک شده) مطابق جدول زیر است:
- معرفی Realme GT7 Pro با بدنه IP69، باتری 6,500mAh و پردازنده Snapdragon 8 Elite
- گزارش مالی اپل از سهماهه منتهی به سپتامبر 2024 – رکورد درآمد، کاهش اجباری سود!
- گزارش مالی سامسونگ از سهماهه سوم 2024 – افت سود 40 درصدی در بخش نیمهرسانا
- گزارش مالی مایکروسافت از سهماهه منتهی به سپتامبر 2024 – کاهش فروش Xbox، درآمدزایی سایر بخشها
- معرفی OnePlus 13 با بدنه IP69، باتری 6,000mAh و پردازنده Snapdragon 8 Elite
- معرفی iQOO 13 با پردازنده Snapdragon 8 Elite، باتری 6,150mAh و عقبگرد در دوربینها!
- گزارش مالی آلفابت از سهماهه سوم 2024 – عملکرد فوقالعاده، افزایش درآمد همه بخشها