تکمیل فرایند خرید کسب و کار دستگاهها و سرویسهای نوکیا توسط مایکروسافت
نمایش خبر
تاریخ : 1393/2/8 | ||
برچسبها : | نوکیا Nokia ، مایکروسافت Microsoft |
واحد خبر mobile.ir : غول نرمافزاری دنیا، غول سختافزار صنعت موبایل را بلعید!
بیاغراق میتوان گفت که نوکیا را «همه» میشناسند.
اثبات جملهی فوق کار پیچیدهای نیست؛ چرا که کسبوکار دستگاههای موبایل نوکیا با سلطه چندین ساله خود بر بازار تلفنهای همراه در سالهای پیش از ظهور تلفنهای هوشمند، شرایطی را به وجود آورده بود که همه مردم دنیا که با مفهوم تلفن همراه آشنایی داشتند، یا خود از مشتریان نوکیا به شمار میآمدند یا تلفنهای همراه این شرکت را در دست دیگران دیده بودند.
اما با ورود آیفون اپل در ژوئن 2007 به بازار و پس از آن حمایت گوگل از پروژه اندروید و فرصتطلبی برند بزرگی همچون سامسونگ در این اقیانوس آبی جدید، تعریف تازهای از تلفنهای هوشمند را پدید آورد و یک تغییر پارادایم (الگوواره) بزرگ در صنعت تلفنهای همراه حاصل شد. با این تغییرات، ذائقه بازار به سمت و سویی پیش رفت که نوکیا با وجود اکوسیستم قدرتمند سختافزاری، نتوانست سهم بازار خود را حفظ کرده و به مرور قافیه را در بخش تلفنهای همراه پرچمدار و میانرده به رقبایی همچون اپل، سامسونگ و ... واگذار کرد.
این شرایط مدیران نوکیا را به تکاپو برای بازپسگیری سهم خود از کسبوکار تلفنهای همراه وادار کرد اما حتی حضور چهرهای شاخص همچون استفن الاپ در بالاترین سطح مدیریتی نوکیا و انتخاب سیستمعامل ویندوزفون به عنوان بستر اصلی نرمافزار تلفنهای هوشمند نوکیا نیز نتوانست این شرکت را به جایگاه اصلی خود بازگرداند و در نهایت نوکیا مجبور شد تعداد زیادی از کارمندانش را اخراج نموده و بخش قابل توجهی از داراییهایش در سرتاسر دنیا را نیز به فروش برساند.
در نهایت، تلاش 5 سال و چند ماهه نوکیا برای بقا در بازار تلفنهای همراه با تیر خلاصی که ردموندیها بر پیشانی این کمپانی مشهور شلیک کردند، در تاریخ 3 سپتامبر 2013 پایان یافت و غول نرمافزاری دنیا با پیشنهادی 7.17 میلیارد دلاری توانست رضایت مالکان نوکیا را برای فروش کسبوکار دستگاهها و سرویسهای نوکیا به همراه لایسنس 10 ساله استفاده از پتنتهای این شرکت به مایکروسافت، جلب نماید.
برای نهایی شدن این توافق لازم بود مراحل قانونی و اقتصادی خاصی طی شود؛ چرا که معاملهای در این سطح با این مبلغ بزرگ و ریزهکاریهای فراوان برای انتقال حقوق مالکیت مادی و معنوی و نیز تعیین تکلیف درباره تعهدات خدمات پساز فروش به مشتریان و ادامه حیات چرخه تأمین و توزیع در سراسر دنیا، پیچیدگیهای بسیاری نیز دارد.
در هر حال جمعه گذشته، نوکیا و مایکروسافت رسما و در بیانیههایی جداگانه اعلام کردند که فرایند خرید کسبوکار دستگاهها و سرویسهای نوکیا توسط مایکروسافت نهایی شده است. بدین ترتیب، پس از چند دهه فعالیت پرافتخار در صنعت تلفنهای همراه، پایانی غمانگیز برای یکی از دوستداشتنیترین برندهای موبایل دنیا در 25 آوریل 2014 رقم خورد و طرفداران زنگ موبایل مشهور نوکیا، شاهد کمرنگ شدن نام این شرکت در عرصه تلفنهای همراه خواهند بود.
ساتیا نادلا مدیرعامل مایکروسافت در سمت چپ و استفن الاپ مدیرعامل پیشین نوکیا و نایب رئیس فعلی بخش ابزارهای مایکروسافت در سمت راست
دفتر مرکزی نوکیا مستقر در اسپو فنلاند در وبسایت خود اعلام کرد که نوکیا رسماً بخش سرویسها و دستگاههای خود به همراه لایسنس 10 ساله استفاده از تمامی پتنتهای این شرکت را به مایکروسافت فروخته است. البته نوکیا اعلام کرده است که کارخانه تولید سختافزار نوکیا در شهر چنای هند به دلیل تکمیل نشدن فرایند مالیاتی و قانونی، تا زمان انجام تراکنشهای مالی فروش نوکیا به مایکروسافت همچنان در مالکیت نوکیا باقی خواهد ماند اما متعهد به ارائه خدمات تولید سختافزار برای مایکروسافت خواهد بود.
همچنین کارخانه تولید سختافزار نوکیا در شهر ماسان کرهجنوبی در تملک نوکیا خواهد ماند اما نوکیا به زودی این کارخانه را که بیش از 200 نفر پرسنل در اختیار دارد، تعطیل میکند. البته نوکیا برای حمایت از 200 کارمند خود در کارخانه ماسان، پشتیبانیهایی را به صورت مالی، آموزشی و معرفی برای تسهیل استخدام این افراد در سایر شرکتها به عمل خواهد آورد.
در بخشی دیگر از این بیانیه آمده است که تعدادی از مدیران نوکیا از جمله استفن الاپ، جو هارلو، یوها پاتکرانتا، کیمو تویکانن و کریس وبر نیز از تاریخ 25 آوریل 2014 سمتهای مدیریتی خود در این شرکت را ترک کرده و به استخدام مایکروسافت در خواهند آمد. نوکیا اعلام کرده است که اطلاعات بیشتری درباره قرارداد خود با مایکروسافت را در نتایج مالی سهماهه ابتدایی سال 2014 نوکیا که در تاریخ 29 آوریل 2014 منتشر خواهد شد به اطلاع عموم میرساند.
همچنین مایکروسافت در اطلاعیهای، با خوشآمدگویی به کارمندان نوکیا که از این پس به استخدام مایکروسافت درخواهند آمد، پیوستن بخش ابزارها و خدمات نوکیا به مایکروسافت را تبریک گفته و اعلام کرده است که این نقل و انتقال، نوکیا و مایکروسافت را به تیمی متحد تبدیل میکند و منجر به تولید خانوادهای از ابزارها و سرویسهای یکپارچه خواهد شد که رضایت و خشنودی کاربران را به همراه خواهد داشت.
مایکروسافت رسما اعلام کرده است که فرایند خرید بخش موبایل نوکیا توسط مایکروسافت تکمیل شده و به تأیید سهامداران نوکیا و نهادهای قانونگذار بینالمللی رسیده است. «ساتیا نادلا» مدیرعامل جدید مایکروسافت که پس از استیو بالمر، سکان هدایت این شرکت را در دست گرفته است، این ادغام را برای تسریع و تسهیل در نوآوریهای هرچه بیشتر مایکروسافت در صنعت موبایل و پردازش ابری مؤثر میداند و در اختیار گرفتن امکانات سختافزاری و کارخانجات، حقوق مالکیت معنوی اختراعات و طراحیها و نیز همکاری با بیش از 25هزار نفر پرسنل و کارشناسان خبره نوکیا در 130 سایت کاری در 50 کشور جهان را برای مایکروسافت مثبت ارزیابی کرده است.
مایکروسافت این خرید را برای رسیدن به چشمانداز «سادگی استفاده و زیبایی و ظرافت در طراحی محصول» اعلام کردهاست و امیدوار است نظر مشترکی که نوکیا و مایکروسافت در طراحی یک اکوسیستم منحصربهفرد تلفن همراه داشتند، از این پس به شیوهای کارآمدتر اجرایی شود.
آقای تام گیبونز نایب رئیس شرکت مایکروسافت که مسئولیت ادغام نوکیا در مایکروسافت را بر عهده دارد در اینباره اظهار داشت: «ارزش اصلی نهفته در این ادغام، این است که دو شرکت توانمند در سطح بینالمللی از این به بعد زیر یک سقف با هم بهطور کاملا صمیمانهتر و مؤثرتر کار خواهند کرد. ما درباره این ادغام مدتها با هم فکر و برنامهریزی کردهایم. درباره اینکه هر شرکت چه ابزارهایی در اختیار دارد و تواناییهای هر شرکت را باید در کدام بخش به کار گرفت تا بهترین تجربیات دنیای نرمافزار و سختافزار در کنار هم قرار گیرند و نتیجهای عالی حاصل شود. امروز روزی است که این اتفاق خواهد افتاد. ما خوشحالیم که در همین روز ابتدایی کار، تیمی با برنامهی اجرایی یکپارچه و کاملا مشخص و منسجم در اختیار داریم.»
آقای گیبونز همچنین وعده داده است که نهتنها تلفنهای هوشمندی که از این پس توسط مایکروسافت تولید میشوند، خدمات و سرویسهای بهتر و متنوعتری را دریافتخواهند کرد، بلکه مایکروسافت سرویسهای بیشتری را بر روی تلفنهای همراه رده پایین نیز ارائه خواهد کرد.
بر طبق گزارش منتشر شده IDC در ماه فوریه 2014، سیستمعامل ویندوزفون همچنان در سال 2014 بیشترین رشد را در بین سیستمهای عامل پیشرو در بازار موبایل خواهد داشت و با سهم بازاری معادل 3.9 درصد، پس از اندروید و iOS در جایگاه سوم خواهد ایستاد.
- بررسی ویدئویی و نگاهی از نزدیک به ردمی +Note 14 Pro
- معرفی میانرده اقتصادی Realme 14x 5G با Dimensity 6300، باتری 6,000mAh و درجه حفاظت IP69
- آشنایی با Honor Pad V9 – تبلت جدید آنر با Dimensity 8350 و السیدی 2.8K
- معرفی Moto G05 ،Moto G15 Power ،Moto G15 و Moto E15 – پایینردههای اقتصادی موتورولا
- رونمایی از Poco M7 Pro 5G – میانردهای با Dimensity 7025 Ultra و دوربین 50 مگاپیکسلی
- معرفی Honor GT با SD 8 Gen 3، دوربین اصلی 50 مگاپیکسلی و شارژر سیمی 100 واتی
- معرفی نسخه چینی vivo Y300 5G – میانردهای با تراشه Dimensity 6300 و اسپیکرهای قدرتمند