بررسی تبلت سونی Xperia Z2 tablet
دسترسی سریع به سایر موارد
جستجوی سریع جدیدترین های سونی» سونی Xperia 10 VI
» سونی Xperia 5 V
» سونی Xperia 10 V
» سونی Xperia 1 V
» سونی Xperia 5 IV
» سونی Xperia 10 IV
» سونی Xperia 1 IV
» سونی Xperia Pro-I
» سونی Xperia 10 III Lite
» سونی Xperia 1 III
» سونی Xperia 5 III
» سونی Xperia 10 III
» سونی Xperia 5 II
» سونی Xperia Pro
» سونی Xperia 1 II
» سونی Xperia 10 II
» سونی Xperia L4
» سونی Xperia 5
» سونی Xperia L3
» سونی Xperia 10 Plus
» سونی Xperia 1
» سونی Xperia 10
» سونی Xperia XZ3
» سونی Xperia XA2 Plus
» سونی Xperia XZ2 Premium
» سونی Xperia XZ2
» سونی Xperia XZ2 Compact
» سونی Xperia L2
» سونی Xperia XA2
» سونی Xperia XA2 Ultra
» سونی Xperia R1 Plus
» سونی Xperia XA1 Plus
» سونی Xperia XZ1
» سونی Xperia XZ1 Compact
» سونی Xperia L1
» سونی Xperia XZs
» سونی Xperia XA1
» سونی Xperia XA1 Ultra
» سونی Xperia XZ Premium
» سونی Xperia XZ
» سونی Xperia X Compact
» سونی Xperia E5
» سونی Xperia XA Ultra
» سونی Xperia XA
» سونی Xperia X Performance
» سونی Xperia XA Dual
» سونی Xperia X
» سونی Xperia Z5 Dual
» سونی Xperia Z5 Compact
» سونی Xperia Z5 Premium
» سونی Xperia Z5
» سونی Xperia Z5 Premium Dual
» سونی Xperia M5
» سونی Xperia C5 Ultra
» سونی Xperia C5 Ultra Dual
» سونی Xperia M5 Dual
» سونی Xperia C4 Dual
» سونی Xperia C4
» سونی Xperia Z3 Plus (Z4)
» سونی Xperia Z4 Tablet LTE
» سونی Xperia M4 Aqua
» سونی Xperia E4g Dual
» سونی Xperia E4g
» سونی Xperia E4 Dual
» سونی Xperia E4
» سونی Xperia E3 Dual
» سونی Xperia Z3
» سونی Xperia Z3 Tablet Compact
» سونی Xperia Z3 Dual
» سونی Xperia E3
» سونی Xperia Z3 Compact
» سونی Xperia M2 Aqua
» سونی Xperia C3 Dual
» سونی Xperia C3
» سونی Xperia T3
» سونی Xperia Z2
» سونی Xperia M2 dual
» سونی Xperia Z2 tablet
» سونی Xperia M2
» سونی Xperia E1 dual
» سونی Xperia E1
» سونی Xperia T2 Ultra dual
» سونی Xperia T2 Ultra
» سونی Xperia Z1 Compact
» سونی Xperia Z1s
» سونی Xperia Z1
» سونی Xperia Z Ultra
» سونی Xperia C
» سونی Xperia M
» سونی Xperia ZR
» سونی Xperia SP
» سونی Xperia L
» سونی Xperia Tablet Z Wi-Fi
» سونی Xperia Tablet Z LTE
» سونی Xperia Z
» سونی Xperia ZL
» سونی Xperia E
» سونی Xperia E dual
» سونی Xperia Tablet S 3G
» سونی Xperia TX
» سونی Xperia V
» سونی Xperia J
» سونی Xperia Tablet S
» سونی Xperia T
» سونی Xperia SL
» سونی Xperia tipo dual
» سونی Xperia miro
» سونی Xperia tipo
» سونی Xperia go
» سونی Xperia acro S
» سونی Xperia ion HSPA
» سونی Xperia neo L
» سونی Xperia sola
» سونی Xperia U
» سونی Xperia P
» سونی Xperia ion LTE
» سونی Xperia S
» سونی Tablet P 3G
» سونی Tablet P
» سونی Tablet S 3G
» سونی Tablet S
» سونی CMD Z7
» سونی CMD J70
» سونی CMD J7
» سونی CMD MZ5
» سونی CMD J6
» سونی CMD J5
» سونی CMD Z5
» سونی CMD CD5
» سونی CMD C1
» سونی CMD Z1 plus
» سونی CMD Z1
» سونی CM-DX 2000
» سونی CM-DX 1000
- آلکاتل
- بلو
- اموی
- بنفون
- بنکیو
- بنکیو-زیمنس
- برد
- بوش
- چی آ
- اریکسون
- اتن
- فوجیتسو زیمنس
- آی میت
- آی-موبایل
- اینو استیریم
- کیوسرا
- مکسون
- میتاک
- میتسوبیشی
- ان ای سی
- نئونود
- او تو
- پالم
- پن تک
- کیوتک
- ساژم
- سندو
- سون
- زیمنس
- تل می
- تلیت
- ثریا
- وی کی موبایل
- ودافون
- دبلیو ان دی
- اکس کیوت
- ایسر
- آمازون
- دل
- دیمو
- گیگابایت
- هایر
- اچ پی
- پاناسونیک
- فیلیپس
- پرستیژیو
- شارپ
- سونیم
- سونی اریکسون
- توشیبا
- ورتو
Sony XPERIA Z2 Tablet - سبکوزن در راند پنجم
سونی برخلاف دیگر سازندگان فعال تبلت -- نظیر سامسونگ یا ایسوس -- تمایل چندانی به ارائه محصولات متعدد و راهکارهای مختلف در این رده نداشته و در طی حیات نزدیک به 3 ساله خود پس از جدایی از اریکسون تنها پنج تبلت اندرویدی با فواصل نسبتا طولانیمدت را به بازار ارائه کرده است. تبلتهای پنجگانه این سازنده را در یک نگاه به دو دسته کاملا مشخص میتوان تقسیمبندی کرد؛ جاییکه دوگانه S و P همراه با XPERIA Tablet S بهعنوان مهرههایی برای سنجش بازار و کسب اعتبار در میان کاربران در دسته نخست جای گرفته و پس از آن با معرفی اسمارتفونهای سری Z، نسل دوم تبلتهای این سازنده با طیف بالاتری از امکانات و طراحی مدرن به بازار ارائه شدند. Tablet Z که همزمان با XPERIA Z به معرض نمایش گذاشته شد با تفاوت مشهود نسبت به تولیدات پیشین این رده، در هر دو مبحث مالتیمدیا و گزینههای پردازشی یکی از پیشرفتهترین تبلتهای سال 2013 به حساب میآمد و در مواردی چون سایز و رزولوشن صفحهنمایش، نوع پردازنده و ظرفیت حافظه جانبی، کیفیت دوربین عکاسی و فیلمبرداری، دوام باتری و ارائه قابلیت ضد آب پیشرفت شگرفی در تولیدات تبلتی سونی محسوب میشد. تبلت Z نزدیک به یک سال تنها تبلت اندرویدی پیشرفته سونی بود و انتظار برای مشاهده نسل جدید این کلاس نزدیک به 1 سال به طول انجامید.
فعالیت سونی در طی این یک سال با حضور اسمارت فونهایی نظیر Z1 ،Z Ultra و Z1 Compact در سطح پیشرفته، ZR ،SP و T2 در رده میانی و M ،L و C در کلاس low-end یا ارزانقیمت کاملا مثبت و قابلقبول اررزیابی شده و با عملکردی رضایتبخش در هر سه سطح بازار، زمینه برای ارائه محصول تازهای در کلاس تبلت فراهم شد . XPERIA Z2 و همتای تبلتی آن XPERIA Z2 Tablet جدیدترین محصولات High-end سونی محسوب میشوند که هر دو در کنگره جهانی موبایل (MWC 2014) رونمایی شدند. Z2 و Z2 Tablet در مواردی چون چیپستهای پیشرفته پردازشی، صفحهنمایشهای با کیفیت، گزینههای متعدد ارتباطی و کیفیت بالای ساخت در شباهت کامل به سر میبرند و از همین رو تا حدودی تکمیلکننده یکدیگر به نظر میرسند. Sony XPERIA Z2 Tablet موضوع بررسی تخصصی این نوبت ماست.
جعبه محتویات
جعبه سفید رنگ تبلت با تصویر بزرگی از دستگاه در بخش رویی همراه بوده و اطلاعات اندکی در مورد برخی قابلیتهای آن در پشت باکس دیده میشود. درون جعبه بهجز تبلت، تنها به کابل USB و شارژر بر میخوریم و همچنان از هدست سیمی در آن خبری نیست. شارژر Z2 Tablet دارای خروجی 5 ولت و 1500 میلیآمپر ساعت است که برای باتری حجیم دستگاه تا حدودی اندک به نظر میرسد.
طراحی ظاهری
سونی نیز به مانند سامسونگ و الجی اعتقاد فراوانی به استفاده از پلاستیک در ساخت بدنه دارد اما تولیدات این سازنده حداقل در کلاس high-end با ترکیب فلز، پلاستیک و شیشه برتری محسوسی در ساخت بدنه نسبت به رقبای کرهای ارائه میدهند. نیمنگاهی به طراحی Z و Z Ultra با لایههای شیشهای در جلو و پشت دستگاه و نمونههایی چون Z1 و Z1 Compact با شاسی یکتکه فلزی شاهد روشنی بر این مدعا محسوب میشود. طراحی چشمنواز سونی در Z2 Tablet نیز همچون دیگر اعضای خانواده Z تکرار شده و در این مدل نیز همچنان ترکیب رضایتبخشی به چشم میخورد. برجستهترین نکته قابل اشاره در طراحی این تبلت، وزن بسیار مناسب آن است که در دستگیری دستگاه را بسیار تسهیل میکند. پلاستیک بخش پشتی Z2 Tablet با وجود جنس مات و غیر شفات به سادگی جاذب اثر انگشت است که اثر منفی آن در نسخه مشکی تبلت مشهودتر بوده و در نسخه سفید این اثرات انگشت چندان به چشم نمیآیند. طراحی مستطیل شکل با زوایای 90 درجهای و استحکام کلی بدنه با مقاومت در برابر نفوذ آب برخی دیگر از نکات مثبت در طراحی Z2 Tablet را تشکیل میدهند. حاشیههای مناسب کناره پنل برای جلوگیری از لمس ناخواسته نیز نکتهای کاربردی در طراحی این تبلت است.
ابعاد و اندازه
بدون در نظر گرفتن ضخامت، Z2 Tablet نسبت به دیگر نمونههای مدرن امروزی در کلاس 10 اینچی، تبلت کوچکی محسوب نمیشود. طول و عرض 172×266 میلیمتری این مدل نسبت به تبلت همنسلی چون Samsung Galaxy Tab Pro 10.1 با ابعاد 171.4×243.1 میلیمتری بهویژه در طول، با اختلاف بزرگی نزدیک به 23 میلیمتر روبرو شده است که البته علت اصلی آن را باید در افزایش چشمگیر حاشیههای جانبی پنل جستوجو کرد. از سوی دیگر Z2 tablet با ضخامت 6.4 میلیمتری از سوی سونی با عنوان باریکترین تبلت ضد آب دنیا شناخته میشود که مقایسه آن با آیپد ایر، 1.1 میلیمتر و Tab Pro 10.1 نزدیک به 0.9 میلیمتر ضخامت کمتری را نشان میدهد. Z2 Tablet در یک جنبه دیگر نیز برتری مهمی بر سایر رقبا ارائه میدهد. وزن 439 گرمی این مدل نسبت به Tablet Z تا 56 گرم کاهش یافته و حتی تبپرو با طول و عرض کوچکتر نیز تا 38 گرم سنگینتر از Z2 Tablet به حساب میآید. کاهش وزن در Z2 Tablet تا اندازهای مشهود است که اغلب کاربران پس از یک بار در دست گرفتن این مدل متفقالقول به وزن اندک آن اشاره میکنند.
صفحهنمایش
یکی از مشکلات همیشگی تولیدات موبایلی سونی در چند سال گذشته استفاده نکردن از فناوری IPS در ساخت پنل صفحهنمایش بود. این مشکل که در نسل اول و دوم سری Z و مدلهایی نظیر Z، ZR و Z1 نیز به وضوح مشاهده میشد به مشکلاتی نظیر زاویه دید اندک و کیفیت پایینتر رنگها و تصاویر در صفحهنمایش منجر شده و ضعف محسوسی را پیش روی این مدلها در مقایسه با نمونههای موفق IPS TFT و Super AMOLED قرار میداد. این ضعف بلاخره در Z1 Compact با حضور فناوری IPS مرتفع شده و در Z2 و Z2 Compact نیز طبیعتا از همین فناوری استفاده شد. وضوح صفحهنمایش 10.1 اینچی Z2 Tablet یکی از قسمتهای مهم تغییر نیافته در این تبلت نسبت به مدل سال گذشته است؛ وضوح 1200×1920 پیکسل این پنل نهتنها در سال جاری بلکه در همان سال گذشته و حتی اواخر سال 2012 نیز توسط برخی تبلتها پشت سر گذاشته شد که از آن جمع میتوان به Nexus 10، آیپد ایر و آیپد مینی 2 اشاره کرد. تعداد تبلتهای اندرویدی دارای وضوح بالاتر و بهطور مشخص رزولوشن 1600×2560 پیکسل در سال 2014 کاملا افزایش یافته و به همین علت مدلهای فول اچدی آرامآرام در جمع نمونههای میانی قرار میگیرند. این مسئله اما در دنیای واقعی مشکل خاصی برای کاربران ایجاد نمیکند و در فشردگی 224ppi این پنل نیز تشخیص سابپیکسلها با چشم غیر مسلح چندان امکانپذیر نیست. صفحهنمایش در Z2 از لحاظ کیفیت رنگ و زاویه دید نمونه بسیار مناسبی است و سطح شیشهای آن نیز با وجود بازتاب کامل نور، مشکلی برای کارکرد در محیطهای داخلی ایجاد نمیکند. از لحاظ روشنایی اما با نمونه فوقالعادهای روبرو نیستیم و بکلایت پنل پیش از تست در نور مستقیم خورشید نیز اندک به نظر میرسد. سطح پنل با شیشه مقاومی در برابر صدمات ملایم فیزیکی و خراشیدگی محافظت میشود که همانند رویه معمول سونی از نوع گوریلاگلس انتخاب نشده است.
از دید افقی نزدیک به 23 میلیمتر حاشیه در کنارهها و حوالی 17 میلیمتر در بالا و پایین دیده میشود که در هماهنگی با جایگاه لوگوی سونی، شیوه در دست گرفتن افقی را پیشنهاد میدهند. نزدیک به 1 سانتیمتر مانده به لبه پایینی صفحهنمایش در حالت افقی اسپیکرهای استریوی تبلت در زیر دو حفره کوچک جای دارند که با توجه به جایگاه در نظر گرفته شده برای آنها به سادگی با دو دست پوشیده میشوند. صدای خروجی از این دو اسپیکر از لحاظ قدرت حداکثر در سطح متوسط ارزیابی میشود اما به لحاظ کیفیت صدای نسبتا گرمی را ارائه میکنند. زیر پنل در این حالت نکته خاصی دیده نمیشود و در بالا نیز به سنسور تنظیم نور و دوربین دوم بر میخوریم. وضوح دوربین دوم در Z2 برابر 2.2 مگاپیکسل است که با رزولوشن 1080p با 30 فریم در ثانیه فیلمبرداری میکند. کیفیت این دوربین البته همانند اکثر دوربینهای دوم در سطح فوقالعادهای نبوده و ابعاد کوچک لنز و نویز مشهود در تصویر استفاده از آن را همانگونه که انتظار میرود به گفتوگوهای اینترنتی و تصاویر Selfi غیر حرفهای محدود میسازد.
کنارههای دستگاه
سمت راست دستگاه از دیگاه افقی کاملا خالی از هر المان قابل ذکری است اما در سمت چپ دکمه تغییر صدا و کلید روشن/خاموش کردن تبلت دیده میشود. ابعاد و فیدبک هر دو کلید این سمت اندک بوده و از لحاظ ارگونومی امتیاز بالایی نمیگیرند. Tablet Z بهعنوان نسل قبلی این خانواده در این قسمت علاوه بر موارد یاد شده از جک هدست، پینهای اتصال داک و LED هشدار دهنده نیز بهره میبرد که از بین موارد یاد شده جک هدست و پینهای اتصال داک در Z2 Tablet به پایین منتقل شدهاند اما اجزای بخش بالایی کاملا متحول شده و تقریبا تمامی مواردی که پیش از این در پایین Tablet Z قرار داشتند اینک در بالای Z2 جای گرفتهاند.
موارد حاضر در این بخش شامل اسلات حافظه و میکرو سیم در زیر یک پوشش مشترک، پورت Micro USB، همراه با درگاه مادون قرمز و میکروفون دوم حذف نویز میشود. در کناره اسلات سیمکارت در Z2 Tablet همچون دیگر اسمارتدیوایسهای اخیر سونی از دکمه قرمز رنگ جداگانهای برای ریست سختافزاری دستگاه در مواقع برخورد با مشکل استفاده شده است. حضور این دکمه در دستگاههای با باتری جدانشدنی همانند تبلتها، برای کاربران کمتر حرفهای ضروری به نظر میرسد. Z2 Tablet برخلاف Tablet Z از سیمکارت علاوه بر ارتباطات تحت شبکه برای برقراری تماس و ارسال پیامک نیز پشتیبانی میکند.
در منوهای دستگاه برنامه جداگانهای به نام Remote Control برای استفاده از درگاه مادون قرمز بهعنوان ریموت دستگاههای الکترونیکی در نظر گرفته شده است. برتری این برنامه نسبت به نمونههای مشابه در دیگر برندها گستردگی فوقالعاده آن در پشتیبانی از 25 دستگاه مختلف (تلویزیون، ستاپباکس، پروژکتور، پخشکننده بلوری و...) و حضور اغلب برندهای مهم و بسیاری از برندهای گمنام است.
سه نشان سونی، اکسپریا و NFC همراه با لنز دوربین اجزای قابل اشاره در بخش پشتی Z2 Tablet را تشکیل میدهند. تنها تغییر قابل اشاره در این قسمت انتقال محل آنتن NFC از مرکز بخش پایینی به زیر دوربین است و نکته خاص دیگری در آن دیده نمیشود. لبه بالایی بخش مرکزی و درست پایین اسلات حافظه و سیمکارت مرکز تجمع حرارت ایجاد شده توسط تبلت زیر فشار گرافیکی و پردازشی است که البته در حداکثر میزان خود نیز در سطح منطقی و متعادلی قرار دارد.
دوربین
عکاسی و فیلمبرداری حتی از قابلیت برقراری تماس نیز در یک تبلت بزرگ 10 اینچی فانتزیتر و بدون استفادهتر به نظر میرسد. به بیان دیگر ممکن است گهگاه از امکان برقراری تماس در یک تبلت استفاده شود اما تنها تصور عکاسی و فیلمبرداری با دستگاهی بزرگتر از 10 اینچ نهتنها جالب به نظر نمیرسد بلکه از لحاظ ارگونومیک و دقت در برداشت تصویر نیز نکته مثبت چندانی را در بر نخواهد داشت. وضوح دوربین Z2 Tablet همچون مدل سال گذشته 8 مگاپیکسل است و از این لحاظ تفاوتی با گذشته دیده نمیشود.
در بخش رابط کاربری این دوربین اما تفاوتهای فراوانی ایجاد شده و از ظاهری همانند Z1 و Z1 Compact در آن استفاده شده است. در این رابط کاربری بهجای منوی افقی بالای صفحهنمایش، دکمه تغییر حالت در پایین سمت راست در نظر گرفته شده که گزینههایی چون عکاسی Superior Auto، حالت Manual، Background defocus، افکتهای AR یا واقعیت افزوده، Sweep Panorama و Timeshift burst در آن دیده میشود. گزینه +Apps در بالای این منو برای افزودن اپلیکیشنهای دیگری بهصورت مستقیم به درون رابط کاربری دوربین در نظر گرفته شده است. اغلب موارد حاضر در این منو در Z1 Compact نیز حضور داشتند و از جمله موارد جدید باید به Background defocus برای خارج کردن پسزمینه از فوکوس اشاره کرد. قابلیتی که در اسمارتفون Z2 نیز حضور دارد.
در جمع تنظیمات این دوربین مواردی همچون عکاسی در حالت HDR، افزایش حساسیت تا رقم 1600، لرزشگیر دیجیتال دست، تنظیمات Metering برای تنظیم نحوه دریافت نور و قابلیت تشخیص چهره حضور دارند.
عکسهای گرفته شده با این دوربین در نور مناسب و حداکثری نیز درصد مشهودی از نویز را به همراه دارند و بدینترتیب روی کیفیت آنها بهخصوص در محیطهای داخلی نمیتوان حساب چندانی کرد. این وضعیت در مد Superior Auto نیز تغییر چندانی به خود ندیده و نقاط مشهود نویز را در گوشه و کنار کادر میتوان مشاهده کرد. در مورد میزان جزئیات نیز کردیت بالایی برای این دوربین نمیتوان در نظر گرفت و حتی پیش از کراپ 100 درصد نیز ثبت جزئیات اندک در آن به چشم میخورد. در سمت نکات مثبت، رنگهای به ثبت رسیده توسط این دوربین 8 مگاپیکسلی مطلوب بوده و دقت مناسبی را نشان میدهند. میزان نویز در تصاویر این دوربین تا اندازهای است که ظن وجود مشکل در نمونه در اختیار ما را کاملا تقویت میکند.
عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
در حالت HDR - با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
در حالت Superior Auto - با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
با تغییر حالت عکاسی به فیلمبرداری نخستین تغییر قابل اشاره کاهش کاملا مشهود میدان دید است که برای یک دوربین مدرن در سال 2014 نکته جالبی به نظر نمیرسد. حداکثر وضوح برداشت ویدئو در این دوربین 1080p با 30 فریم در ثانیه است که با بیتریتی حوالی 17.6Mbps با صدای استریوی 128 کیلوبیتی ثبت میشود. در ویدئوهای Z2 Tablet نسبت به عکسهای آن جزئیات بیشتری به تصویر کشیده میشود و در سمت نویز نیز با عملکرد بهتری روبرو هستیم.
باتری
ظرفیت باتری در Z2 Tablet بدون تغییر نسبت به گذشته 6000 میلیآمپر ساعت است که این مقدار در مقایسه با نمونه همردهای چون سامسونگ Tab Pro 10.1 با باتری 8220mAh ظرفیت کمتری را ارائه میکند این کاهش ظرفیت انتظار کارکرد ضعیفتری را در مورد این باتری ایجاد میکند اما وضوح کمتر پنل نسبت به تبپرو از یک سو و استفاده از چیپست پردازشی از خانواده Snapdragon 801 با مصرف انرژی پایینتر از سوی دیگر، Z2 Tablet را در دستیابی به دوام مناسب باتری یاری میکند. در یک استفاده متوسط این باتری تا 2 روز با یک بار شارژ پاسخگوی نیاز کاربران خواهد بود اما با افزایش میزان استفاده این زمان به کمتر از یک روز نیز قابل کاهش خواهد بود.
سیستمعامل، رابط کاربری
زمان بوت سیستم از لحظه فشردن دکمه پاور تا ظاهر شدن لاکاسکرین نزدیک به 25 ثانیه است. سیستمعامل دستگاه نسخه 4.4.2 اندروید کیتکت مزین به آخرین نسخه لانچر اختصاصی سونی است که تغییرات مشخصی در آن نسبت به گذشته به چشم میخورد.
صفحه قفل حاوی اطلاعات زمان و تاریخ همراه با میانبری به دوربین است و از ویجتهای نسخه پیشین اندروید در آن خبری نیست. گشودن قفل پنل با Swipe دلخواه دست روی صفحهنمایش صورت میگیرد.
صفحه Home از حداکثر هفت صفحه دسکتاپ تشکیل شده که با Pinch zoom رو به داخل یا نگهداشتن دست روی پنل به مد ویرایشی وارد میشود. گزینههای قابل دسترس در این حالت شامل تغییر Theme، تعویض والپیپر و افزودن اپلیکیشن و ویجت به صفحات دسکتاپ است.
با نگاه دقیقتری به صفحه Home سایر تغییرات این رابط کاربری مشهود خواهد بود. اولین نکته در این میان انتقال سه دکمه back، Home و task switcher به میانه صفحهنمایش و حفظ موقعیت آن در تمامی منوهای دستگاه است. نکته جالبتر و مهمتر در این میان انتقال محل Notification Area از جایگاه کلاسیک آن در تبلتها یعنی در پایین به بالا است جاییکه فرمی همانند اسمارتفونها در دسترس قرار میگیرد.
البته این تمام ماجرا نیست و دو تکه شدن Notification Area دیگر نکته تغییر یافته این بخش همچون اندروید خام یا پیش فرض است. بخش بالای صفحهنمایش در Z2 Tablet به دو بخش مجزا در چپ و راست تقسیم شده که پایین کشیدن گوشه سمت چپ به ظاهر شدن اعلان برنامههای مختلف و به پایین کشیدن گوشه سمت راست به نمایش حداکثر 16 تاگل مختلف منجر میشود سوئیچهای این بخش را از لیستی حاوی 17 گزینه مختلف میتوان انتخاب کرد. طراحی جدید سونی برای Notification Area در یک نگاه واجد نکات مثبت و منفی مشخصی است که در سمت نکات مثبت میتوان حضور پر رنگ تاگلها با امکان سفارشیسازی اشاره کرد و در سمت نکات منفی نیز به دلیل استفاده معمول از این تبلت در حالت افقی مشکل در دسترسی همزمان به هر دو بخش بالای صفحهنمایش برای سوئیچ بین امکانات ارتباطی و نمایش اعلان برنامهها خواهد بود.
در منوی اصلی تغییر خاصی دیده نمیشود و همچنان با ادامه Swipe رو به سمت راست یک منوی عمودی علاوه بر ایجاد دسترسی مستقیم به Google Play و Sony Store، گزینههای مشخصی را نیز برای مرتب کردن اپلیکیشنها در اختیار کاربران قرار میدهد.
چیپست پردازشی، حافظه
در بخش پردازشی این مدل از چیپست پردازشی Qualcomm MSM8974AB با چهار پردازنده 2.3 گیگاهرتزی Krait 400 از خانواده Snapdragon 801 استفاده شده که با پشتیبانی گرافیک Adreno 330 و 3 گیگابایت حافظه رم مجموعه بسیار با کیفیت و پر سرعتی را به نمایش میگذارد. حافظه داخلی دستگاه 16 گیگابایت است که با کمک اسلات حافظه تا 128 گیگابایت دیگر امکان ارتقا دارد.
در تست اولیه Benchmark Pi برای اندازهگیری قدرت پردازشی CPU در عملگرهای اصطلاحا Single Thread به زمانی نزدیک به 138 تا 153 میلیثانیه دست یافتیم که با توجه به بخش پردازشی پیشرفته دستگاه عدد نسبتا مناسبی به حساب میآید. در این تست عدد پایینتر به معنای سرعت بیشتر محاسبه است. بهعنوان قیاسی برای سنجش، Galaxy S5 این تست را با حوالی 100 میلیثانیه پشت سر میگذارد و One M8 نیز با 133 میلیثانیه نتیجه تقریباً مشابهای را نسبت به Z2 Tablet ثبت میکند.
در تست دوم به سراغ بنچمارک AnTuTu نسخه X میرویم. ورژن X این بنچمارک مشخصا برای جلوگیری از بهینهسازیهای احتمالی شرکتهای سازنده و ایجاد امتیازهای غیر واقعی طراحی شده است. امتیاز نهایی Z2 Tablet در این تست رقم 33653 بود که با امتیاز 33941 در One M8 در یک سطح قرار داشته و نسبت به S5 با امتیاز 38331 رقم کمتری را نشان میدهد.
در گام سوم به سراغ بنچمارک گرافیکی 3DMark در تست پیشرفته Ice Storm در حالت Unlimited میرویم. Z2 Tablet این تست گرافیکی نسبتا سنگین را با امتیاز 18944 به پایان میرساند و این در حالی است که امتیاز اسمارتدیوایسهایی نظیر S5 و Note Pro 12.2 در این تست به ترتیب 18240 و 15322 است که بدینترتیب میتوان عملکرد Z2 Tablet در این تست را کاملا مثبت ارزیابی کرد.
نتیجه به دست آمده در دو تست HTML 5 و METAL در بنچمارک Vellamo به ترتیب 1634 و 1177 است در حالیکه S5 این دو تست را به ترتیب با امتیازهای 1499 و 1229 پشت سر میگذارد. بالا بودن امتیاز Z2 Tablet در تست HTML 5 را به حافظه جانبی بالاتر و فضای بیشتر جهت کش کردن محتوا و در نتیجه دسترسی سریعتر به وب و امتیاز کمتر آن در تست METAL را به فرکانس پایینتر پردازندهها (2.3 در مقابل 2.5 گیگاهرتز) میتوان نسبت داد.
در تست گرافیکی Epic Citadel با موتور گرافیکی UNREAL با تنظیم جزئیات روی حداکثر در حالت Ultra High Quality به امتیاز 51.4 فریم در ثانیه، در حالت High Quality به امتیاز 56.4 فریم در ثانیه و در حالت High Performance و کیفیت حداقلی به رقم 56.7 فریم در ثانیه در وضوح 1128×1920 پیکسل دست پیدا میکنیم که همگی از کیفیت بالای بخش گرافیکی دستگاه سخن میگویند.
بلاخره در آخرین بنچمارک به سراغ GFXBench نسخه سوم و دو تست Manhattan و T-Rex در حالت Onscreen میرویم. امتیاز Z2 Tablet در این دو تست به ترتیب 688 (با 11.1 فریم در ثانیه) و 1529 (با 27.3 فریم در ثانیه) است برای مقایسه S5 و One M8 تست منهتن را با امتیازهای 725 و 730 و تست T-Rex را با 1670 و 1559 به پایان میرسانند.
ارتباطات
Z2 Tablet در دو نسخه وایفای و LTE به بازار ارائه شده که تنها در گزینههای ارتباط تحت شبکه با یکدیگر تفاوت دارند. نسخه LTE این مدل که با نام مدلهای SGP551 و SGP521 مشخص میشود از سرعت 150Mbps در اتصال نسل چهارم و 42.2Mbps در اتصال HSPDA پشتیبانی میکند. وایفای 11.ac دستگاه از نوع dual-band با هر سهگزینه DLNA، تشکیل هاتاسپات و انتقال فایل است و بلوتوث نسخه چهارم، NFC و گیرندههای مرتبط با ماهوارههای مسیریاب GPS و GLONASS لیست ارتباطات آن را تکمیل میکنند. Z2 Tablet در نسخه دارای سیمکارت همانطور که گفته شده بهطور کامل از تماس پشتیبانی میکند.
قابلیت ضد آب
استانداردهای IP در نظر گرفته شده برای Z2 Tablet از نوع IP58 و IP55 با امکان مقاومت در برابر گرد و خاک و نفوذ رطوبت در آب به عمق 1.5 متر برای 30 دقیقه و نیز مقاومت در برابر پاشیده شدن آب با فشار کم از جهات گوناگون است. البته نگفته پیداست که برای استفاده از این قابلیت بسته بودن تمامی پورتها در بالای دستگاه الزامی خواهد بود. در تست عملی ضد آب بودن Z2 Tablet بهجز نکته همیشگی کاهش دقت تاچ صفحهنمایش مشکل دیگری ایجاد نشد.
کلام آخر
Sony XPERIA Z2 Tablet مجموعهای با نکات مثبت و منفی مشخص و آشکار است. در سمت نکات مثبت بدون شک باید از طراحی مدرن و وزن فوقالعاده مناسب دستگاه در مقام نخست یاد کرد. در پله بعدی پردازندههای قدرتمند و حافظه 3 گیگابایتی رم و ارتباطات وسیع جای دارند و در رابطه با نکات منفی آن نیز روشنایی متوسط پنل، ارتقا نیافتن وضوح صفحهنمایش و دوربین عکاسی با نویز مشخص قرار میگیرند.