بررسی گوشی موبایل آنر 5X
دسترسی سریع به سایر موارد
جستجوی سریع جدیدترین های آنر» آنر Magic7
» آنر Magic7 Pro
» آنر X5b Plus
» آنر X5b
» آنر Pad GT Pro
» آنر X60 Pro
» آنر X60
» آنر X7c
» آنر Play9T
» آنر Play9C
» آنر Watch 5
» آنر 200 Smart
» آنر Pad X8a
» آنر X60i
» آنر MagicPad 2 12.3
» آنر Pad 9 Pro
» آنر Magic Vs3
» آنر Magic V3
» آنر Play 60 Plus
» آنر X6b
» آنر Magic V Flip
» آنر 200
» آنر 200 Pro
» آنر 200 Lite
» آنر 90 Smart
» آنر X7b 5G
» آنر Watch GS 4
» آنر Magic6 RSR Porsche Design
» آنر Magic6 Ultimate
» آنر Choice Watch
» آنر Magic V2 RSR Porsche Design
» آنر Magic6 Pro
» آنر Magic6
» آنر X50 GT
» آنر X50 Pro
» آنر 90 GT
» آنر Pad 9
» آنر X8b
» آنر Magic6 Lite
» آنر X7b
» آنر 100
» آنر 100 Pro
» آنر X50i+
» آنر X9b
» آنر Play 8T
» آنر Watch 4 Pro
» آنر Magic Vs2
» آنر Play 50 Plus
» آنر V Purse
» آنر X40 GT Racing
» آنر X5 Plus
» آنر X6a
» آنر MagicPad 13
» آنر Watch 4
» آنر Magic V2
» آنر Pad X9
» آنر Pad X8 Pro
» آنر Play 40
» آنر X50i
» آنر X50
» آنر 90 Lite
» آنر 90 Pro
» آنر 90
» آنر Pad V8
» آنر Play7T
» آنر Play7T Pro
» آنر 70 Lite
» آنر Magic5 Ultimate
» آنر Magic5
» آنر Magic5 Pro
» آنر Magic5 Lite
» آنر X8a
» آنر X5
» آنر X7a
» آنر X9a
» آنر 80 Pro Flat
» آنر Pad V8 Pro
» آنر 80 GT
» آنر 80 SE
» آنر Magic Vs Ultimate
» آنر 80
» آنر 80 Pro
» آنر Magic Vs
» آنر Play 40 Plus
» آنر X40 GT
» آنر Play6C
» آنر X6
» آنر Pad X8 Lite
» آنر Pad X8
» آنر X40
» آنر X8 5G
» آنر Pad 8
» آنر X40i
» آنر 70 Pro+
» آنر 70 Pro
» آنر 70
» آنر Play 30
» آنر Play6T
» آنر Play6T Pro
» آنر X9 4G
» آنر X7
» آنر X9 5G
» آنر Magic4 Ultimate
» آنر Magic4 Lite
» آنر X8
» آنر Magic4 Pro
» آنر Magic4
» آنر 60 SE
» آنر Watch GS 3
» آنر Magic V
» آنر Play 30 Plus
» آنر X30
» آنر 60
» آنر 60 Pro
» آنر X30i
» آنر X30 Max
» آنر 50 Lite
» آنر Play5 Youth
» آنر Tablet V7
» آنر Tablet V7 Pro
» آنر X20
» آنر Magic3 Pro+
» آنر Magic3 Pro
» آنر Magic3
» آنر Play 5T Pro
» آنر X20 SE
» آنر 50 SE
» آنر 50
» آنر 50 Pro
» آنر Tablet X7
» آنر Play5 5G
» آنر Play 20
» آنر Play 5T Youth
» آنر Tab 7
» آنر V40 Lite
» آنر V40 5G
» آنر 10X lite
» آنر 30i
» آنر Watch ES
» آنر Watch GS Pro
» آنر Pad X6
» آنر Pad 6
» آنر X10 Max 5G
» آنر 30 Lite
» آنر Play4
» آنر Play4 Pro
» آنر V6
» آنر X10 5G
» آنر 8S 2020
- آلکاتل
- بلو
- اموی
- بنفون
- بنکیو
- بنکیو-زیمنس
- برد
- بوش
- چی آ
- اریکسون
- اتن
- فوجیتسو زیمنس
- آی میت
- آی-موبایل
- اینو استیریم
- کیوسرا
- مکسون
- میتاک
- میتسوبیشی
- ان ای سی
- نئونود
- او تو
- پالم
- پن تک
- کیوتک
- ساژم
- سندو
- سون
- زیمنس
- تل می
- تلیت
- ثریا
- وی کی موبایل
- ودافون
- دبلیو ان دی
- اکس کیوت
- ایسر
- آمازون
- دل
- دیمو
- گیگابایت
- هایر
- اچ پی
- پاناسونیک
- فیلیپس
- پرستیژیو
- شارپ
- سونیم
- سونی اریکسون
- توشیبا
- ورتو
Huawei honor 5X - شوالیه آهنین، رقیب سرسخت
اسمارتفونهای برند honor در مجموعه تولیدات شرکت هواوی از جایگاه ویژه و متفاوتی نسبت به سایرین برخوردارند. این گوشیهای برخلاف دستهبندیهای معمول هواوی همچون سری P و سری Mate، خود یک برند مستقل و نسبتا جدا از هواوی به حساب آمده و به همین علت معمولا روی بدنه گوشیهای honor تاکید کمتری بر نشان هواوی میشود. برند honor در ابتدا برای مقابله با برندهای نوظهوری که تنها به صورت آنلاین به فروش میرسیدند (به طور مشخص شیائومی) تأسیس شد و شعار این برند یعنی digital natives که به کاربران جوانِ زاده عصر دیجیتال اشاره دارد به خوبی سیاست آنر در جلب نظر کاربران مدرن و کم سنوسالتر را به نمایش میگذارد. تقریبا تمامی اسمارتفونهای مزین به نام honor در یکی دو سال گذشته در مقایسه با اغلب رقبای خود و حتی نمونههای معادل در تولیدات خود شرکت هواوی از مشخصات و قابلیتهای بالاتری برخوردار بوده و از لحاظ قیمتی نیز شرایط بسیار مشکلی را پیش روی رقبا قرار میدهند.
ادامه حضور پر رنگ این برند در بازارهای مختلف با مدلهای مدرنی همچون honor 8 مجهز به دو دوربین در بخش پشتی و پورت USB Type-C نشان از عزم جزم شرکت هواوی بر حمایت از این برند محبوب و خوشنام دارد. شرکت هواوی نزدیک به یک سال پیش محصول متفاوت و خاصی را به نام honor 5X در این کلاس ارائه کرد که از همان ابتدا و با مرور مشخصات آن از روی کاغذ و البته قیمت بسیار رقابتی در نظر گرفته شده برای این مدل، پیشبینی موفقیت آن در ماههای آینده چندان مشکل به نظر نمیرسید. Honor 5X با بدنه فلزی، یک صفحهنمایش بزرگ با کیفیت، دوربینهای راضیکننده و سنسور اثر انگشت برگ برنده بزرگی برای honor در فاصله نسبتا طولانی حضور این مدل در بازار بوده و به گفته این شرکت در نزدیک به شش ماه پس از ارائه آن به بازار به فروش 8 میلیونی دست پیدا کرده که این میزان فروش معمولا برای گوشی غیر پرچمدار حتی در برندهای اصلی بازار نیز رخ نمیدهد. Honor 5X با نام مدل دقیق KIW-L21 موضوع بررسی این نوبت است.
جعبه محتویات
همانند اکثر دیگر تولیدات این برند، 5X نیز با جعبه آبیرنگ نچندان بزرگی ارائه میشود که نام honor همراه با ورژن و رنگ دستگاه بر آن نقش بسته است.
درون این جعبه مثل همیشه، شارژر، هدست سیمی و کابل USB همراه با آچار دسترسی به سیمکارت و کارت حافظه و البته نوشتههای راهنما قرار گرفتهاند.
هدست سیمی دستگاه دقیقا از شکل و ظاهری مشابه هدست ارائه شده همراه جدیدترین پرچمدار هواوی یعنی P9 برخوردار بوده و از این لحاظ میتوان امتیاز بالایی را به آن اختصاص داد. کیفیت و صدای این هدست در نوع خود نسبتا مناسب و راضیکننده بوده و از لحاظ ارگونومیک و راحتی در گوش نیز عملکرد بهتری در مقایسه با نمونههای درون گوشی (in-ear) ارائه میکند.
شارژر گوشی یک نمونه 5 واتی (5 ولت، 1 آمپری) است که برای دستگاهی مجهز به یک باتری 3,000 میلی آمپر ساعتی اندک به نظر میرسد. ظاهرا این گوشی با شارژرهای 2 آمپری نیز هماهنگ است که در ادامه در بخش باتری، عملکرد دستگاه با هر دو شارژر را بررسی میکنیم.
طراحی ظاهری
در طراحی honor 5X از دو فرم متفاوت در جلو و پشت دستگاه استفاده شده است. از یک سو در بخش رویی با ظاهری نسبتا معمولی با حاشیههای مشخص دورتادور صفحهنمایش و فضای نسبتا زیاد دستنخورده در بالا و پایین روبرو میشویم که نمیتوان از آن با عنوان یک طراحی پیشرو و متفاوت یاد کرد.
داستان در بخش پشتی دگرگون شده و نهتنها جنس فلزی این قسمت با ظاهر برس خورده و یکدست برای یک گوشی رده میانی بسیار جذاب به نظر میرسد بلکه حضور سنسور اثر انگشت نیز به ارتقا این جذابیت کمک فراوانی کرده است. در بالا و پایین این قسمت دو قطعه پلاستیکی طرحدار در نظر گرفته شده که وظیفه ورود و خروج سیگنالهای آنتن را بر عهده داشته و در گوشیهای فلزی امری معمول به حساب میآیند.
فرم آشنای دریچههای صدا در پایین گوشی از دیگر نکات مثبت طراحی این مدل به حساب میآیند که البته همانطور که در ادامه به آن میپردازیم تنها یکی از این دریچهها به اسپیکر اصلی گوشی تعلق دارد.
در مجموع با وجود سادگی طراحی 5X در بخش رویی، امتیاز مناسبی را به شکل ظاهری آن به خصوص در قسمت پشتی میتوان اختصاص داد.
ابعاد و اندازهها
اولین حدس در مورد ابعاد honor 5X عرض نسبتا زیاد دستگاه به دلیل حاشیههای پیرامونی صفحهنمایش است؛ honor 5X با عرض 76.3 میلیمتری درمقایسه با (Samsung Galaxy A7 (2016 نزدیک به 2.2 میلیمتر عرض بیشتری دارد البته همچنان در مقایسه با رقیب مستقیم آن یعنی Xiaomi Redmi Note 3 چندان عریضتر نیست و تنها 0.3 میلیمتر اختلاف دارد. ارتفاع گوشی 151.3 میلیمتر است که 1.3 میلیمتر از Xiaomi Note 3 بلندتر بوده و در مقایسه با A7 (2016) نیز یکی دو دهم میلیمتری کوتاهتر است. ضخامت 8.15 میلیمتری این مدل در این کلاس رقم مناسبی به حساب میآید که در مقایسه با رقیب مستقیم آن نیم میلیمتر ضخامت کمتری را ارائه میدهد. در نهایت وزن 158 گرمی گوشی با توجه به ظرفیت باتری و کاور فلزی بخش پشتی وزن نسبتا مناسبی به حساب میآید و در دست چندان سنگین احساس نمیشود.
صفحهنمایش
تا همین یکی دو سال گذشته اثرات قرارگیری یک گوشی در رده پایین و میانی بازار بیش از همه چیز در سایز و رزولوشن صفحهنمایش نمود پیدا میکرد؛ این شرایط اینک به لطف چینیهای خوشقیمت بازار به گونهای تغییر کرده که به عنوان نمونه گوشی پرچمدار P9 Plus و honor 5X رده میانی هر دو دارای یک پنل 5.5 اینچی فول اچدی هستند. البته این به معنای یکسان بودن این دو صفحهنمایش نیست و نگفته پیداست که فناوری ساخت و مواردی همچون میزان روشنایی، زاویه دید و عملکرد زیر نور خورشید هنوز نیز در گوشیهای گرانقیمت و ارزانقیمت تفاوت بسیاری با یکدیگر دارند.
صفحهنمایش 5.5 اینچی IPS حاضر در honor 5X در زمینه نور و روشنایی بسیار مناسب عمل میکند و با مشاهده پنل از کنارهها به جز اندکی تغییر رنگ که برای پنلهای LCD امری عادی به حساب میآید مشکل چندانی دیده نمیشود. رنگ مشکی و سطح کنتراست این پنل در سطح متوسطی قرار دارد و با اینکه رنگها در آن اندکی به سردی گرایش دارند اما از سوی دیگر رنگ سفید آن با دقت بالایی تولید شده و برخلاف بسیاری از نمونههای مشابه به زردی شباهت ندارد.
اطلاعات این صفحهنمایش زیر نور خورشید نیز نسبتا قابل استفاده و خوانا به نظر میرسند.
این صفحهنمایش از 10 تماس همزمان اثر انگشت پشتیبانی میکند.
حداقل نور این صفحهنمایش در مقایسه با برخی رقبا هنوز کاملا پر نورتر است که این مسئله میتواند هنگام استفاده از دستگاه در تاریکی مطلق به خسته شدن چشمها بیانجامد. در مجموع با در کنار هم قرار دادن موارد اشاره شده در این قسمت و با نیم نگاهی به رده قیمتی دستگاه همچنان میتوان از صفحهنمایش honor 5X رضایت داشت.
در فضای خالی زیر صفحهنمایش دستگاه نکته خاصی دیده نمیشود و در بالا نیز مثل همیشه دو سنسور تنظیم نور و Proximity همراه با دوربین دوم 5 مگاپیکسلی و اسپیکر تماس قرار دارند.
المانهای جانبی
در کناره سمت چپ گوشی دو اسلات جداگانه برای قرارگیری سیمکارتها و کارت حافظه در نظر گرفته شده که اسلات بالایی جایگاه یکی از سیمکارتهای دستگاه به فرم کوچک نانوسیم است و اسلات پایینی علاوه بر کارت حافظه microSD یک سیمکارت دیگر به فرم مایکروسیم را نیز در خود جای داده است. مجزا بودن کارت حافظه از سیمکارتهای دوگانه گوشی و امکان استفاده همزمان از هردوی این موارد برگ برنده مهمی برای honor 5X در مقابل بسیاری از رقبا به ویژه شیائومی Note 3 به حساب میآید.
در سمت راست بدون هیچ نکته هیجانانگیز اضافهای دکمه بزرگ تغییر صدا همراه با کلید پاور قرار دارند که تنها نکته جالب در مورد آنها به برجستگیهای سطح این دو کلید تعلق دارد.
در بالا به جک هدست و میکروفون دوم بر میخوریم که این دومی علاوه بر حذف نویز در هنگام تماس برای برداشت استریوی صدا در حین فیلمبرداری نیز کاربرد دارد.
در نهایت در پایین دستگاه به جز پورت microUSB اتصال شارژر و کابل کامپیوتر به دو دریچه مجزای صدا یکی برای اسپیکر و دیگری برای میکروفون تماس بر میخوریم. طراح آشنای این قسمت را پیش از این در بسیاری گوشیهای دیگر نیز به یاد میآوریم.
بخش پشتی
جذابترین المان قابل ذکر در بخش پشتی honor 5X بیشک به سنسور اثر انگشت این مدل تعلق دارد که با جایگاه ارگونومیک در نظر گرفته شده برای آن به خوبی در زیر دست پیدا میشود.
لنز برجسته دوربین بر بالای سنسور اثر انگشت در مرکز بخش بالایی قرار دارد و در کنار آن تک فلش LED دستگاه خودنمایی میکند.
نشان honor و برخی نوشتههای کماهمیت دیگر سایر موارد حاضر در این قسمت را تشکیل میدهند.
دوربین اصلی
در بین امکاناتی که سازندگان گوشیهای موبایل به عنوان موارد مهم برای ساخت یک گوشی رده میانی مد نظر قرار میدهند افزایش سایز و رزولوشن صفحهنمایش معمولا مهمترین و حیاتیترین نکته برای جلب توجه هرچه بیشتر خریداران است؛ در این میان دوربینهای اصلی و سلفی نیز با اینکه با مگاپیکسلهای نسبتا بالا در ابتدا جذاب به نظر میرسند اما در اکثر موارد کیفیت آنها فدای هزینه بیشتر برای ارتقا صفحهنمایش شده و توجه چندان زیادی به بهبود قابلیتهای دوربین در این گونه گوشیها نمیشود. ظاهرا این مورد در آنر 5X نیز با اندکی اغماض بار دیگر تکرار شده است. دوربین اصلی 13 مگاپیکسلی این گوشی با گشودگی دیافراگم f/2.0 مجهز به یک فلش LED بوده و قادر به فیلمبرداری فول اچدی یا 1080p با 30 فریم در ثانیه است.
رابط کاربری دوربین به تجربههای پیشین از هواوی و برند آنر شباهت کامل دارد جایی که در زیر یک پوسته سر راست و آسان، امکانات نسبتا زیادی نهفته است. در این رابط کاربری در سمت راست از بالا به پایین دکمه افکتهای لایو، شاتر عکاسی و دسترسی به آخرین عکس گرفته شده با دوربین قرار دارد و وضعیت دوربین را نیز با drag کردن ستونی از نوشتهها در این قسمت از بین چند گزینه عکاسی، فیلمبرداری، برداشت Time-lapse، تصویر زیباساز چهره (Beauty) و عکاسی از خوراکها میتوان تغییر داد. یک نکته منفی در این بخش، عمودی باقی ماندن نوشتهها با وجود تغییر حالت دوربین به افقی است. در دیگر سو نیز به جز دکمه دسترسی به برخی تنظیمات در بالا، تنها دو گزینه دیگر یکی برای تعویض بین دو دوربین و دیگری برای تغییر تنظیمات فلش در نظر گرفته شده است.
با لمس آیکون سهخط کناره سمت چپ، امکان دسترسی به عکاسی HDR، تغییر حالتهای فوکوس، برداشت پانوراما و اسلوموشن، افزودن واترمارک به تصویر، گرفتن چندین عکس و انتخاب بهترین از میان آنها (Best photo) و در نهایت برداشت نوت صوتی (Audio note) فراهم میشود. دکمه Setting این دوربین نیز در همین قسمت قرار دارد.
در بخش Setting طبق انتظار لیست بلندبالایی انتظار ما را میکشد که از میان گزینههای متعدد آن میتوان به امکان تغییر رزولوشن (حداکثر 13 مگاپیکسل در نسبت تصویر 4:3 و حداکثر 10 مگاپیکسل در نسبت تصویر 16:9)، خاموش کردن صدای شاتر، تایمر جهت عکاسی اتوماتیک، فوکوس دنبال کننده با لمس سوژه مورد نظر (Object tracking)، تغییر وظیفه دکمه ولوم (زوم یا شاتر)، ارتقا عدد ISO تا 800، تنظیمات White balance و یک منو به نام Image adjustment یا تنظیم تصویر اشاره کرد که این آخری امکان دسترسی به چهار تنظیم مختلف شامل نورگیری، درجه اشباع، کنتراست و روشنایی را در یک منو فراهم میآورد.
تصاویر گرفته شده با دوربین honor 5X در پنل خود گوشی با کیفیت و شفاف به نظر میرسند اما با بزرگ کردن آنها تا اندازه واقعی، ماجرا اندکی متفاوت میشود. رنگهای این دوربین اندکی به سردی گرایش دارند و از میزان کنتراست نیز نمیتوان چندان رضایت داشت. در یک برش اندازه واقعی از این تصاویر نیز نویز زیادی دیده میشود و از این گذشته حالت HDR نیز توانایی چندان زیادی برای خارج کردن سوژههای حاضر در سایه از خود نشان نمیدهد.
برداشت تصویر در حالت اتوماتیک با HDR خاموش - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برش اندازه واقعی تصویر بالا
برداشت تصویر در حالت اتوماتیک با HDR روشن - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برش اندازه واقعی تصویر
به عنوان یک نکته نسبتا مثبت در این میان نمیتوان از سطح جزئیات این دوربین حتی در سوژههای مشکلآفرینی همچون شاخ و برگ درختان، چندان ناراضی نبود.
برداشت تصویر در حالت اتوماتیک با HDR خاموش - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برداشت تصویر در حالت اتوماتیک با HDR روشن - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
در مجموع از کیفیت تصاویر گرفته شده توسط دوربین honor 5X در اکثر موارد نمیتوان رضایت داشت اما اگر هدف از برداشت عکس توسط این دوربین تماشای آنها در خود گوشی، به اشتراکگذاری در صفحات اجتماعی و حتی چاپ کردن در ابعادی کوچکتر از یک کاغذ A4 باشد میتوان با اندکی اغماض چندان به ضرر آنها صحبت نکرد. هرچند هنگام چاپ این تصاویر نیاز به اندکی ویرایش و اصطلاحا post-processing تا حدودی احساس میشود. شاتر این دوربین به خصوص هنگام برداشت تصاویر HDR نیز میتوانست اندکی سریعتر عمل کند.
دوربین 5 مگاپیکسلی سلفی در honor 5X طبق انتظار فاقد فوکوس خودکار بوده و از میدان دید 88 درجهای برخوردار است؛ این دوربین با گشودگی دیافراگم نچندان فوقالعاده f/2.4 از همین ابتدا شرایط ضعیفتری در برداشت تصویر در محیطهای با نور کمتر دارد اما عکسهای آن با این وجود در نور مناسب تا حدودی راضیکننده به نظر میرسند و زیباساز چهره یا حالتBeauty (که عملا به معنای هرچه soft تر شدن تصویر است) نیز نتیجه نهایی را برای اکثر کاربران خوشایندتر میسازد.
فیلمبرداری 1080p با 30 فریم در ثانیه این دوربین با بیتریتی در حدود 19Mbps انجام شده و صدای آن نیز به صورت دو کاناله استریو با بیتریت 151Kbps برداشت میشود. مشکل پریدهرنگ بودن عکسها در بخش قبلی در ویدئوهای honor 5X نیز تکرار شده و سطح کنتراست از حد انتظار اندکی پایینتر است. حین فیلمبرداری میتوان با وضوح 1080×1920 پیکسل (معادل یک فریم ویدئو) عکاسی کرد.
باتری
علاوه بر صفحهنمایش، باتری نیز یکی از ارکان قدرت همیشگی گوشیهای ارزشمند چینی در رده میانی به حساب آمده و باتریهای 3,000 میلی آمپر ساعتی و بالاتر به وفور در این کلاس یاد میشود. آنر 5X نیز از یک باتری با ظرفیت 3000mAh بهره میبرد که با وجود آنکه شرکت سازنده به زمانهای رسمی آن اشاره نکرده اما کارکرد گوشی با یک بار شارژ این باتری در یک روز کامل حتی در یک استفاده شدید را تضمین کرده است. در دنیای واقعی مثل همیشه نوع استفاده کاربران، میزان دوام این باتری را تعیین میکند؛ جاییکه تقریبا بیش از همه چیز مشاهده طولانیمدت ویدئو و استفاده از این اینترنت و شبکههای اجتماعی با وایفای و اینترنت سیمکارتی بیش از همه چیز شارژ باتری را کاهش میدهد. در یک استفاده متوسط و نچندان سنگین میتوان به سادگی نزدیک به 2 روز روی توان این باتری حساب کرد و با افزایش میزان استفاده این توان میتواند به یک روز و حتی کمتر نیز کاهش پیدا کند.
در تست باتری PCMark که مثل گذشته از شارژ 100 درصد آغاز شده و تا رسیدن به کمتر از 20 درصد ادامه پیدا میکند آنر 5X توانست تا 8 ساعت و 10 دقیقه دوام داشته باشد که زمانی بسیار مناسب برای یک گوشی هوشمند به شمار میروند برای مقایسه حتی پرچمداران نیز زمان کمتری را در این تست ثبت کردهاند که از آن جمله میتوان به LG G5 با زمان 6 ساعت و 12 دقیقهای و گلکسی S7 با زمان 7 ساعت و 9 دقیقهای اشاره کرد (البته باید به رزولوشن بالاتر صفحهنمایش پرچمداران که در این تست تاثیر منفی مستقیم دارد نیز توجه کرد) و در کل نگفته پیداست که با باتری قدرتمندی در honor 5X روبرو هستیم.
همانطور که پیش از این اشاره شد در جعبه honor 5X یک شارژر 5 واتی (5 ولت و 1 آمپر) ارائه شده که برای یک باتری 3000mAh توان چندان بالایی را ارائه نمیکند. در لیست مشخصات فنی این گوشی سخنی از شارژ سریع به میان نیامده اما ظاهرا به امکان شارژ کردن این گوشی با شارژرهای 10 واتی (5 ولت و 2 آمپر) توسط شرکت سازنده اشاره شده است. از همین رو بر آن شدیم تا تست سرعت شارژ این گوشی را با هر دو شارژر 5 و 10 واتی تکرار کرده و نتیجه را در یک نمودار ارائه دهیم. با آغاز از شارژ 3 درصد، شارژر 5 واتی در 3، 5 و 10 دقیقه پس از آغاز توانست به ترتیب شارژ 5، 6 و 8 درصد را ثبت کند در حالیکه در همین شرایط شارژ 10 واتی به شارژهای 4، 5 و 7 درصد رسید و بدینترتیب شارژر فابریک گوشی عملکرد بهتری از خود در ابتدا نشان داد که این برتری پس از 15 دقیقه نیز به نسبت 11 درصد به 10 درصد ادامه داشت. از دقیقه 20 به بعد شرایط به نفع شارژر 10 واتی تغییر کرد و در حالیکه شارژر معمولی 13 درصد گوشی را شارژ کرده بوده، شارژر 10 واتی با 14 درصد از حریف خود پیشی گرفت. این اختلاف در ادامه بسیار پر رنگتر شده و پس از 25، 30 و 40 دقیقه شارژر معمولی به شارژهای 17، 20 و 26 درصد رسیده درحالیکه شارژر 10 واتی در همین لحظات توانست باتری را به 19، 22 و 29 درصد شارژ کند. شیب اختلاف از این لحظه تندتر شد و در دقیقه پنجاهم شارژر 10 واتی با شارژ 37 درصدی، 5 درصد از رقیب پیشی گرفت. رأس یک ساعت گوشی متصل به شارژر 5 واتی تنها 37 درصد شارژ داشت اما گوشی دیگر که از شارژر 10 واتی بهره میبرد تا 44 درصد شارژ شد. در دقیقه 75 اختلاف به 11 درصد رسید و شارژ 10 واتی تا 57 درصد و شارژ 5 واتی تنها تا 46 درصد گوشی را شارژ کرده بودند. پس از 90 دقیقه، اختلاف با 67 درصد برای شارژر 10 واتی و 57 درصد برای شارژر 5 واتی به 10 درصد رسید. بعد از 2 ساعت شارژ 10 واتی توانست گوشی را تا 88 درصد پر کند ولی این شارژ در گوشی متصل به شارژر ضعیفتر تنها 73 درصد بود. پس از 140 دقیقه شارژر 10 واتی گوشی را به شارژ 96 درصد رساند و پس از 160 دقیقه آن را کاملا پر کرد. در سوی دیگر پس از 140 دقیقه شارژ به 86 درصد، پس از 160 دقیقه به 95 درصد و در نهایت پس از 182 دقیقه به 100 درصد رسید. با توجه به اعداد به دست آمده میتوان اینگونه نتیجهگیری که با وجود پشتیبانی نشدن از شارژ سریع، استفاده از یک شارژر 10 واتی میتواند اندکی شارژ سریعتری را برای honor 5X مهیا کند اما این شارژ سریعتر حداکثر 22 دقیقه اختلاف ایجاد میکند که در نهایت چندان برای هزینه بیشتر جهت تهیه یک شارژر دیگر ارزشمند به نظر نمیرسد.
سنسور اثر انگشت
در زیر دوربین و در یک فرو رفتگی مشخص در بخش پشتی، حسگر اثر انگشت دستگاه دیده میشود؛ این حسگر برخلاف انتظار از سرعت و دقتی در سطح بهترینهای این کلاس قرار داشته و حتی هنگام خاموش بودن صفحهنمایش نیز امکان بازگشایی قفل و روشن کردن پنل را ایجاد میکند. فرو رفته بودن این سنسور تا حدودی از لمس تصادفی آن هنگام قرار داشتن در جیب جلوگیری میکند. طبق معمول میتوان تا 5 اثر انگشت را برای این سنسور تعریف کرد.
در بخش مربوط به اثر انگشت در سیستمعامل به جز بازگشایی قفل وظایف دیگری نیز برای این سنسور تعریف شده که معمولا در دیگر گوشیها کمتر دیده میشود و برخی از آنکه با لمس تکی، بعضی با با لمس کردن و نگهداشتن انگشت و بعضی دیگر با اسلاید کردن انگشت روی سنسور انجام میشود. این موارد نیازی نیز به ثبت شدن انگشت از قبل ندارند. کاربردیترین قابلیت جانبی سنسور اثر انگشت، گرفتن عکس با دوربین دستگاه است؛ بازگشت به صفحه Home، پاسخ به تماس و خاموش کردن آلارم نیز دیگر مواردی هستند که با لمس کردن و نگهداشتن انگشت انجام میشوند. بازگشایی Notification shade یا منوی کشویی بالای صفحهنمایش از طریق سنسور اثر انگشت با اسکرول از بالا به پایین روی سنسور انجام میشود که در این حالت tap دوگانه روی سنسور منجر به پاک شدن اعلان برنامهها شده و مجددا اسلاید انگشت رو به بالا نیز کاملا این منو را میبندد. با کشیدن انگشت از پایین به بالا روی این سنسور منوی Recent app یا برنامههای بیشتر استفاده شده نمایش داده میشود و بازگشت به منوی قبلی با یک بار ضربه زدن روی این سنسور نیز قابل تعریف است.
سیستمعامل – رابط کاربری
آنر 5X به صورت پیشفرض با نسخه 5.1.1 سیستمعامل اندروید و رابط کاربری MIUI 3.1 به بازار ارائه شد و چندی پیش برخی نسخههای آن (که البته همچنان شامل ورژن خاورمیانه این دیوایس نشده است) به اندروید 6 و MIUI 4.0 آپگرید شدند. با توجه به در دسترس نبودن این آپدیت به صورت رسمی برای نسخه در اختیار ما، بخش رابط کاربری در ادامه مطلب بر اساس اندروید 5.1 تنظیم شده است. زمان بوت سیستمعامل نسبتا طولانی بوده و از لحظه فشردن دکمه Power و ویبره ناشی از روشن شدن تا پدیدار شدن صفحه قفل 40 تا 47 ثانیه زمان لازم است.
رابط کاربری اختصاصی هواوی موسوم به EMUI را پیش از این در تمامی دیگر گوشیهای این برند از جمله سری P ،G و حتی Mate شاهد بودیم و کاربرانی که قبلا با این رابط کاربری آشنایی داشتهاند مشکلی در استفاده از آن نخواهند داشت. EMUI یکی از مفصلترین پوستههای طراحی شده برای اندروید است و جزئیات بسیار زیادی در گوشه و کنار آن دیده میشود که شاید اکثر کاربران هیچگاه از تمامی این امکانات استفاده نکنند.
صفحه قفل طبق معمول محل نمایش اطلاعات زمان و تاریخ در پایین است و با بالاکشیدن منوی پایین صفحهنمایش میتوان به میانبرهای معمول این قسمت همچون چراغقوه، دوربین، ضبط صدا و ماشین حساب دسترسی پیدا کرد.
صفحه Home همانند دیگر گوشیهای هواوی در غیاب منوی اصلی تنها محل جایگذاری آیکون برنامهها و ویجتها بوده و در صورت استفاده نکردن از مکانیزم فولدربندی در مدت زمان کوتاهی صفحات متعدد پر از برنامه را پیش روی کاربران قرار میدهد. ورود به مد ویرایشی این قسمت با Swipe رو به داخل (نزدیک کردن دو انگشت به یکدیگر روی صفحهنمایش) صورت میگیرد که در این حالت علاوه بر تغییر والپیپر و ویحتها میتوان حالت حرکت بین صفحات (transitions) را نیز تغییر داد.
منوی اعلانها یا Notification Area که با اسکرول رو به پایین بخش بالایی صفحهنمایش ظاهر میشود از بالا به دو قسمت مشخص شامل Notifications و Shortcuts تقسیم شده که در بخش اول اعلان برنامهها براساس زمان وقوع آنها به صورت زیر هم به نمایش گذاشته میشوند و لمس آیکون سطل زباله در گوشه پایین سمت چپ برای حذف کردن اعلان های دیده شده در نظر گرفته شده است.
بخش Shortcuts یا میانبرها 18 تاگل یا میانبر مختلف را در بر دارد که البته در هر لحظه تنها 9 عدد از آنها به نمایش درآمده و برای مشاهده سایرین باید این لیست را رو به پایین اسکرول کرد. 9 آیکونی که به صورت پیشفرض در بالا قرار دارند شامل وایفای، بلوتوث، Setting، چرخش صفحهنمایش، پروفایل صوتی، برداشت اسکرین شات، روشن کردن فلش دوربین (به عنوان چراغقوه)، دیتای موبایلی و مکانیاب GPS میشوند. گزینه Edit در پایین این قسمت برای تغییر مکان و جابجایی آیکونها در نظر گرفته شده است.
در نهایت در پایین این لیست به اسلایدر تغییر روشنایی همراه با دکمه Auto برای تنظیم خودکار نور پنل بر میخوریم.
برخی از جذابیتهای مهم رابط کاربری EMUI در قسمت تنظیمات یا Setting قرار دارد؛ این قسمت از بالا به دو بخش General و All تقسیم شده که در بخش General تنظیمات بیشتر مورد استفاده کاربران شامل وایفای، بلوتوث، میزان روشنایی صفحهنمایش، تغییر والپیپر و فونت، تغییر پروفایل صوتی، تنظیم قفل صفحهنمایش و آپدیت سیستمعامل قرار گرفته است.
در بخش All لیست بلندبالایی از تمامی تنظیمات سیستمعامل در دسترس قرار دارد که البته بسیاری از آنها در اندرویدهای خام نیز در دسترس قرار دارد. تنظیمات Power Saving در بخش باتری یکی از گزینههای کاربردی این قسمت به حساب میآید که به جز حالت عادی یا نرمال، امکان استفاده هرچه بیشتر از باتری باقیمانده گوشی را در دو حالت اسمارت و الترا فراهم میآورند. در حالت Ultra تنها میتوان اقدام به برقراری و دریافت تماس کرده، به کنتاکتها دسترسی داشت و پیامک ارسال یا دریافت کرد.
Notification center یکی دیگر از قسمتهای کاربردی این سیستمعامل است که از طریق آن میتوان وضعیت اپلیکیشنهای مختلف از لحاظ نمایش اعلانها را یکجا مشاهده کرد.
بخش Protected apps امکان استثنا کردن برخی برنامهها برای اجرا در پس زمینه حتی پس از خاموش شدن صفحهنمایش را فراهم میآورد.
در Motion center برخی کنترلهای حرکتی از جمله برگردادن دستگاه برای Mute کردن صدای زنگ، تکان دادن گوشی برای مرتب کردن آیکونها، دوبار تاچ کردن صفحهنمایش برای روشن کردن پنل و کشیدن یک حرف دلخواه روی صفحهنمایش برای اجرای یک اپلیکیشن ( شامل دوربین، مرورگر، پخشکننده موسیقی و وضعیت آب و هوا) در نظر گرفته شده است.
در Navigation bar میتوان ترتیب دکمههای کنترلی زیر صفحهنمایش را تغییر داد و یا آیکونی برای به پایین کشیدن Notification shade به آن افزود.
چیپست پردازشی – حافظه
پروسسور به کار گرفته شده در honor 5X از نوع Qualcomm Snapdragon 615 حاوی 8 هسته ARM A53 مرتب شده در دو کلاستر 4 پردازندهای با فرکانسهای 1.2 و 1.5 گیگاهرتزی بوده و گرافیک آن نیز از نوع Adreno 405 است. حافظه رم دستگاه (به جز در یک ورژن خاص 3 گیگابایتی) 2 گیگابایت بوده و از 16 گیگابایت حافظه داخلی آن نیز در حدود 10 گیگابایت در اختیار کاربران قرار دارد. از همین ابتدا و با مشخصات مشخصات پردازشی honor 5X انتظار نتیجه نسبتا متوسطی در تستهای پردازشی و نتایج نسبتا ضعیفی را در بنچمارکهای گرافیکی به خصوص نمونههای سنگین و پیشرفته داریم.
در اولین آزمون پردازشی مثل گذشته از تست Geekbench 4 در هر دو حالت تک هستهای و چند هستهای بهره میگیریم. نتیجه تست آنر 5X در حالت تک هستهای این بنچمارک رقم 640 و در حالت چند هستهای برابر 1,923 واحد اندازهگیری شد که هر دو با توجه به نوع و فرکانس پردازندههای حاضر در این مدل در سطح متوسط رو به پایینی قرار میگیرند.
در دیگر تست پردازشی این نوبت یعنی آزمونهای Metal و Multicore از بنچمارک Vellamo که به ترتیب عملکرد پروسسور را در حالت تکهستهای و چند هستهای بررسی میکنند نیز نتایج مشابهای حاصل شد جاییکه امتیاز 1,026 تست متال و 1,759 تست مولتیکر هر دو از میانگین امتیاز هوشمندهای سال 2016 اندکی پایینتر به حساب میآیند.
در آزمون تعیینکننده AnTuTu v6.2.1 که به جز پردازندهها دیگر گزینههای تاثیرگذار همچون گرافیک، وضوح صفحهنمایش و عملکرد حافظه اصلی و جانبی را نیز بررسی میکند نتیجه نهایی به دست آمده برای honor 5X اندکی از سطح انتظار پایینتر بوده و با ثبت امتیاز 37,404 در رنکینگ پایینتری از بسیاری از رقبای اصلی این گوشی قرار میگیرد.
آزمون Sling shot بنچمارک 3DMark به علتی نامشخص با آنر 5X منطبق نبوده و اجرای آن امکانپذیر نبود.
ارتباطات
پشتیبانی از دو سیمکارت همزمان همراه با کارت حافظه نخستین نکته مثبت honor 5X در بخش ارتباطی به حساب میآید دو اسلات سیمکارت البته در یک لحظه نمیتوانند از ارتباطات پر سرعت (4G یا 3G) پشتیبانی کرده و با تنظیم یکی از آنها روی اتصالات نسل سوم یا چهارم، دیگری به صورت خودکار به اتصال 2G تغییر پیدا میکند. حداکثر سرعت 4G در این گوشی با توجه به نوع چیپست دستگاه LTE Cat.4 یا 150Mbps در دانلود است و در 3G نیز طبیعتا حداکثر سرعت قابل دسترسی 42.2Mbps در HSDPA خواهد بود. وایفای نوع n و بلوتوث 4.1 همراه با پشتیبانی از GPS و GLONASS دیگر راههای ارتباطی این گوشی را تشکیل میدهند. پورت microUSB در honor 5X از خروجی TV یا OTG پشتیبانی نمیکند و NFC نیز در این مدل جایی ندارد.
کلام آخر
honor 5X محصولی خوشساخت با نکات مثبت و منفی آشکار و قیمتی وسوسهکننده برای اغلب کاربران است. بدنه فلزی، سنسور اثر انگشت، صفحهنمایش بزرگ با کیفیت و یک باتری نسبتا قدرتمند برگهای برنده هواوی در این مدل به حساب میآیند و در سوی دیگر بهکارگیری یک دوربین حداکثر متوسط، حافظه داخلی کمتر نسبت به دیگر رقبای چینی، ساختار پردازشی نچندان فوقالعاده، شارژر با توان محدود و پشتیبانی نکردن از شارژ سریع در کنار نبود برخی گزینهها در بخش ارتباطی دستگاه (همچون OTG و NFC) و تاخیر در ارائه اندروید 6 برای نسخه خاورمیانه مهمترین کاستیهای این مدل را نشکیل میدهند. در یک نگاه کلی با در نظر گرفتن رده قیمتی دستگاه و گزینههای با اهمیتتر برای کاربران همچون بدنه فلزی، صفحهنمایش بزرگ و سنسور اثر انگشت هنوز میتوان از آنر 5X به عنوان اسمارتفونی مدرن و با کیفیت یاد کرد که فروش بالای این مدل در طی چند ماه گذشته نیز به خوبی این ایده را تایید میکند.