بررسی گوشی موبایل سونی Xperia C5 Ultra

Xperia C5 Ultra اکسپریا سی 5 اولترا

Sony Xperia C5 Ultra سونی
ارزیابی کاربران: 8.2 از 10 (634 رای) ارزیابی شما با موفقیت ذخیره گشت و پس از مدت کوتاهی منعکس خواهد شد. در حال ارسال اطلاعات... شما پیش از این رای داده بودید.
اضافه کردن به علاقه‌مندی‌ها حذف از لیست علاقه‌مندی‌ها

دسترسی سریع به سایر موارد

جستجوی سریع
جدیدترین های سونی
» سونی Xperia 1 VI
» سونی Xperia 10 VI
» سونی Xperia 5 V
» سونی Xperia 10 V
» سونی Xperia 1 V
» سونی Xperia 5 IV
» سونی Xperia 10 IV
» سونی Xperia 1 IV
» سونی Xperia Pro-I
» سونی Xperia 10 III Lite
» سونی Xperia 1 III
» سونی Xperia 5 III
» سونی Xperia 10 III
» سونی Xperia 5 II
» سونی Xperia Pro
» سونی Xperia 1 II
» سونی Xperia 10 II
» سونی Xperia L4
» سونی Xperia 5
» سونی Xperia L3
» سونی Xperia 10 Plus
» سونی Xperia 1
» سونی Xperia 10
» سونی Xperia XZ3
» سونی Xperia XA2 Plus
» سونی Xperia XZ2 Premium
» سونی Xperia XZ2
» سونی Xperia XZ2 Compact
» سونی Xperia L2
» سونی Xperia XA2
» سونی Xperia XA2 Ultra
» سونی Xperia R1 Plus
» سونی Xperia XA1 Plus
» سونی Xperia XZ1
» سونی Xperia XZ1 Compact
» سونی Xperia L1
» سونی Xperia XZs
» سونی Xperia XA1
» سونی Xperia XA1 Ultra
» سونی Xperia XZ Premium
» سونی Xperia XZ
» سونی Xperia X Compact
» سونی Xperia E5
» سونی Xperia XA Ultra
» سونی Xperia XA
» سونی Xperia X Performance
» سونی Xperia XA Dual
» سونی Xperia X
» سونی Xperia Z5 Dual
» سونی Xperia Z5 Compact
» سونی Xperia Z5 Premium
» سونی Xperia Z5
» سونی Xperia Z5 Premium Dual
» سونی Xperia M5
» سونی Xperia C5 Ultra
» سونی Xperia C5 Ultra Dual
» سونی Xperia M5 Dual
» سونی Xperia C4 Dual
» سونی Xperia C4
» سونی Xperia Z3 Plus (Z4)
» سونی Xperia Z4 Tablet LTE
» سونی Xperia M4 Aqua
» سونی Xperia E4g Dual
» سونی Xperia E4g
» سونی Xperia E4 Dual
» سونی Xperia E4
» سونی Xperia E3 Dual
» سونی Xperia Z3
» سونی Xperia Z3 Tablet Compact
» سونی Xperia Z3 Dual
» سونی Xperia E3
» سونی Xperia Z3 Compact
» سونی Xperia M2 Aqua
» سونی Xperia C3 Dual
» سونی Xperia C3
» سونی Xperia T3
» سونی Xperia Z2
» سونی Xperia M2 dual
» سونی Xperia Z2 tablet
» سونی Xperia M2
» سونی Xperia E1 dual
» سونی Xperia E1
» سونی Xperia T2 Ultra dual
» سونی Xperia T2 Ultra
» سونی Xperia Z1 Compact
» سونی Xperia Z1s
» سونی Xperia Z1
» سونی Xperia Z Ultra
» سونی Xperia C
» سونی Xperia M
» سونی Xperia ZR
» سونی Xperia SP
» سونی Xperia L
» سونی Xperia Tablet Z Wi-Fi
» سونی Xperia Tablet Z LTE
» سونی Xperia Z
» سونی Xperia ZL
» سونی Xperia E
» سونی Xperia E dual
» سونی Xperia Tablet S 3G
» سونی Xperia TX
» سونی Xperia V
» سونی Xperia J
» سونی Xperia Tablet S
» سونی Xperia T
» سونی Xperia SL
» سونی Xperia tipo dual
» سونی Xperia miro
» سونی Xperia tipo
» سونی Xperia go
» سونی Xperia acro S
» سونی Xperia ion HSPA
» سونی Xperia neo L
» سونی Xperia sola
» سونی Xperia U
» سونی Xperia P
» سونی Xperia ion LTE
» سونی Xperia S
» سونی Tablet P 3G
» سونی Tablet P
» سونی Tablet S 3G
» سونی Tablet S
» سونی CMD Z7
» سونی CMD J70
» سونی CMD J7
» سونی CMD MZ5
» سونی CMD J6
» سونی CMD J5
» سونی CMD Z5
» سونی CMD CD5
» سونی CMD C1
» سونی CMD Z1 plus
» سونی CMD Z1
» سونی CM-DX 2000
» سونی CM-DX 1000

تبلیغات

Sony XPERIA C5 Ultra Dual - یک سلفی 6 اینچی

تاریخ : 1394/10/8

Sony Xperia C5 Ultra Dual - سونی اکسپریا سی 5 اولترا دوال

از تولد و انفجار سلفی در بازار موبایل مدت کوتاهی می‌‌گذرد؛ این ویزگی با وجود آنکه از مدت‌ها پیش در اسمارت‌فون‌های مختلف حضور داشت اما تقریبا هیچگاه جدی گرفته نمی‌شد. نگاهی به لیست تولیدات شرکت‌های مختلف در سال‌های اخیر و توجه به وضوح دوربین‌های سلفی‌ آنها به روشنی نمایانگر این حقیقت است. وضوح دوربین دوم پرچمداران سامسونگ از I9000 یا Galaxy S‌ اولیه تا G900 یا Galaxy S5 در فاصله 4 سال تنها از VGA به 2 مگاپیکسل ارتقا پیدا کرد و با وجود تغییرات انقلابی در مشخصات هر نسل تقریبا هیچگاه نکته تازه‌ای به این عضو فراموش شده افزوده نمی‌شد. این داستان در مورد دیگر برندها نیز کاملا مصداق داشت به طوری‌که ال‌جی نیز در چهار پرچمدار قبلی خود از Optimus G E975 تا G3 وضوح دوربین دوم را از 1.3 مگاپیکسل تنها به 2.1 مگاپیکسل ارتقا داد و HTC و سونی نیز از شرایط نسبتا مشابه‌ای برخوردار بودند. از اوائل سال 2014 و درست پس از برگزاری مراسم اهدای جوائز اسکار این سال که با یک تصویر دسته‌جمعی از هنرمندان مشهور هالیوودی در قاب یک تصویر سلفی همراه شد شرکت‌های سازنده گوشی‌های موبایل با سوار شدن بر موج ایجاد شده پس از انتشار این تصویر و نامیده شدن آن به عنوان مشهورترین سلفی جهان (با بیش از 3.3 میلیون ری‌توئیت در زمان نگارش این مطلب) به فکر ارتقا وضوح و کیفیت دوربین‌های دوم گوشی‌های خود افتادند.

دوربین دوم، این عضو فراموش شده نه‌تنها اینک در کانون توجه سازندگان و البته برخی خریداران قرار دارد بلکه حتی برخی برندها پا را از این نیز فراتر گذاشته و با معرفی برخی از محصولات خود به عنوان سری سلفی، سعی در متقاعد ساختن هرچه بیشتر کاربران در تهیه این گوشی‌ها دارند. سری C در محصولات سونی با اینکه در اولین عضو خود، XPERIA C، در سال 2013 بدون توجه به مسئله سلفی و با دوربینی تنها با وضوح VGA یا 800×480 پیکسل به بازار ارائه شد یک سال بعد و با آغاز فراگیر شدن پدیده سلفی به ناگاه به صورت غیر رسمی به سری سلفی سونی تبدیل شده و نه‌تنها وضوح دوربین در دو عضو بعدی (XPERIA C3 و XPERIA C4) به 5 مگاپیکسل ارتقا پیدا کرد بلکه از یک فلش LED در کنار دوربین دوم نیز استفاده شده بود.

Sony Xperia C5 Ultra Dual - سونی اکسپریا سی 5 اولترا دوال

Sony XPERIA C4

سونی این روند را طبیعتا در جدیدترین مدل این خانواده، XPERIA C5 Ultra نیز ادامه داده و این بار نه‌تنها فلش LED همچنان در جایگاه خود در بالای صفحه‌نمایش دیده می‌شود بلکه وضوح دوربین سلفی به 13 مگاپیکسل ارتقا یافته و این بار از فوکوس خودکار نیز در آن استفاده شده است. XPERIA C5 Ultra که چند ماه پیش همراه XPERIA M5 معرفی شد علاوه بر آنکه یک دوربین سلفی قدرتمند به نظر می‌رسد با ارتقا سایز صفحه‌نمایش به 6 اینچ، خود را در کلاس نچندان پر مهره فبلت‌های غول‌آسا نیز مطرح می‌کند. نسخه دو سیم‌کارت این گوشی موسوم به Sony XPERIA C5 Ultra Dual موضوع بررسی تخصصی این نوبت است.

جعبه محتویات

طراحی جعبه ارائه شده همراه C5 Ultra Dual متفاوت از آنچه از سونی انتظار داریم نیست.

Sony Xperia C5 Ultra Dual - سونی اکسپریا سی 5 اولترا دوال

در جعبه نسبتا کوچک این مدل که تصویری از گوشی روی آن به چشم می‌خورد موارد معمول و همیشگی چون کابل USB، هدست سیمی، شارژر و البته خود گوشی جای دارند و در این میان به نکته خاص و جدیدی نمی‌توان اشاره کرد.

Sony Xperia C5 Ultra Dual - سونی اکسپریا سی 5 اولترا دوال

شارژر همراه گوشی بار دیگر همان نمونه نسبتا ضعیف همیشگی سونی با خروجی 5 ولت و 850 میلی آمپری است که برای باتری حجیم گوشی توان ظاهرا اندکی را ارائه می‌کند.

Sony Xperia C5 Ultra Dual - سونی اکسپریا سی 5 اولترا دوال

در زمینه هدست نیز بار دیگر از همان طراحی یکی دو سال گذشته سونی استفاده شده که نه‌تنها در زمینه طراحی بلکه از لحاظ کیفیت خروجی صدا نیز در سطح متوسطی قرار می‌گیرد.

Sony Xperia C5 Ultra Dual - سونی اکسپریا سی 5 اولترا دوال

طراحی ظاهری

سایز بسیار بزرگ گوشی مطمئنا اولین نکته‌ای ست که پس از در دست گرفتن C5 Ultra به ذهن خطور می‌کند. این موجود غول‌آسا که برای دست بسیاری از کاربران فارغ از سن و جنسیت، بیش از اندازه بزرگ است در زمینه طراحی بسیار به C4 شباهت دارد که از جمله این شباهت‌ها می‌توان به طراحی فریم پیرامونی و شکل نسبتا خمیده بخش پشتی دستگاه اشاره کرد. لنز بزرگ دوربین دوم همراه با فلش LED که هر دو ظاهرا تعمدا بزرگ‌تر از نمونه‌های مشابه خود در پشت دستگاه، برای سمت دیگر گوشی طراحی شده‌اند قابلیت سلفی C5 Ultra را هرچه پر رنگ‌تر از گذشته نشان می‌دهند و از همین ابتدا انتظار برخورد با دوربینی متفاوت را در ذهن ایجاد می‌کنند. فریم پیرامون دستگاه از جنس آلومینیومی است که نسبت به نسل‌های پیشین این کلاس بهبود مشخصی را نشان می‌دهد. یک تفاوت طراحی این مدل نسبت به C4 براق بودن بخش پشتی دستگاه است که این رویه در مورد دیوایس‌های مشکی رنگ در سال‌های اخیر کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. براق بودن بخش پشتی C5 Ultra حداقل در نسخه مشکی آن به ماندن اثرات انگشت متعدد و جلوه همواره نازیبای این قسمت منجر می‌شود. نقل مکان اسپیکر اصلی از بخش پشتی به زیر صفحه‌نمایش و تغییر جایگاه برخی از پورت‌های جانبی برخی دیگر از تفاوت‌های این مدل نسبت به گذشته را تشکیل می‌دهند. در مجموع طراحی ظاهری C5 Ultra نسبتا ساده و بدون نوآوری خاصی صورت پذیرفته و ابعاد بیش از اندازه بزرگ و جذب اثر انگشت در بخش پشتی به عنوان نکات منفی اصلی آن قلمداد می‌شوند.

Sony Xperia C5 Ultra Dual - سونی اکسپریا سی 5 اولترا دوال

ابعاد و وزن

گوشی‌های سونی در یکی دو سال گذشته همواره به سبب فضای بیش از اندازه پایین و بالای صفحه‌نمایش از همتایان خود ارتفاع بسیار بیشتری را ارائه کرده‌اند و C5 Ultra نیز با وجود آنکه از این قاعده مستثنا نیست اما در مقایسه با سایرین ارتفاع معقول‌تری را ارائه می‌کند. ارتفاع این مدل 164.2 میلیمتر است که در مقایسه با 6 اینچی‌های معدودی همجون LG G Flex با ارتقاع 160.5، Nokia Lumia 1520 با ارتفاع 162.8 و Samsung Galaxy Mega 2 با ارتفاع 163.6 تا حدودی نمونه بلندقامت‌تری به نظر می‌رسد. این اختلاف در عرض گوشی نه‌تنها کاملا جبران شده بلکه برتری مشهودی را برای C5 Ultra به نمایش می‌‌گذارد. این مدل با عرض 79.6‌ میلیمتری از بسیاری از همتایان خود کم‌‌عرض‌تر بوده و به همین علت در یک سناریوی مشابه در دست‌گیری آن آسان‌تر از نمونه‌هایی چون Nokia Lumia 1520 با عرض 85.4 میلیمتری، LG G Flex با عرض 81.6 میلیمتری و Samsung Galaxy Mega 2 با عرض 84.9‌ میلیمتری خواهد بود. از ضخامت 8.2 میلیمتری گوشی نیز با وجود 0.3 میلیمتر افزایش نسبت به C4 می‌توان تا حدود زیادی رضایت داشت. در نهایت C5 Ultra Dual وزنی معادل 187 گرم دارد که تقریبا هم‌وزن یا سبک‌تر از اکثر نمونه‌های مشابه در این کلاس بوده و در دست نیز چندان سنگین احساس نمی‌شود.

Sony Xperia C5 Ultra Dual - سونی اکسپریا سی 5 اولترا دوال

صفحه‌نمایش

استاندارد شدن سایز 5.2 تا 5.7 اینچی با رزولوشن‌های QHD تا 4K برای اسمارت‌فون‌های پرچمدار سازندگان مختلف با وجود آنکه در عمل تفاوت خاصی برای کاربران گوشی‌های گران‌قیمت ایجاد نکرده و حتی در برخی موارد به پرفورمنس گرافیکی پایین‌تر و مصرف بیش از اندازه باتری نیز منجر می‌شود،‌ یک مزیت مهم و تعیین کننده برای گوشی‌های رده میانی و حتی اسمارت‌فون‌های ارزن‌قیمت و ساده به همراه داشته است. در رده میانی با نقل مکان گوشی‌های پرچمدار به وضوح حداقل QHD، چاره‌ای برای سازندگان جز ارتقا وضوح صفحه‌نمایش گوشی‌های این رده به رزولوشن 1080p و افزایش وضوح پنل مدل‌های ارزان‌قیمت به وضوح 720p باقی نمی‌ماند. بدین‌ترتیب کاربران این گوشی‌ها نیز فشردگی‌های پیکسلی معقول و راضی‌کننده‌ای را از این پس تجربه خواهند کرد. C5 Ultra Dual همانطور که پیش از این گفته شد از یک صفحه‌نمایش 6 اینچی بهره می‌برد که با وجود آنکه وضوح فول اچ‌دی یا 1920×1080 پیکسل برای آن در ابتدا اندک به نظر می‌رسد اما این وضوح با ارائه فشردگی 367ppi در عمل با هیچ مشکل خاصی روبرو نشده و حتی ریزترین جزئیات نیز در آن با شارپ‌نس مناسبی به نمایش در می‌آید. به عنوان نمونه‌ای برای مقایسه، iPhone 6S با ارائه فشردگی پایین‌تر 326ppi هنوز نیز در زمره شارپ‌ترین پنل‌های موبایلی به حساب می‌آید.

Sony Xperia C5 Ultra Dual - سونی اکسپریا سی 5 اولترا دوال

فناوری ساخت صفحه‌نمایش C5 Ultra Dual از نوع IPS TFT LCD بوده که نه‌تنها در حالت نظری بلکه در دنیای واقعی نیز زاویه دید مناسب و روشنایی مطلوبی را ارائه می‌کند. از کیفیت رنگ‌های به نمایش در آمده در این پنل نیز می‌توان به میزان زیادی رضایت داشت و در زمینه عملکرد دستگاه در نور مستقیم خورشید نیز با وجود فاصله مشخص با برترین‌های این رده، امتیاز مناسبی را می‌توان به C5 Ultra Dual اختصاص داد. در مجموع می‌توان از صفحه‌نمایش این مدل تا حدود زیادی رضایت داشت و با وجود آنکه گسترش یافتن وضوح فول اچ‌دی در ابعاد 6 اینچی منجر به بزرگ‌تر شدن بیشتر از حد معمول آیکون‌ها شده است اما در کاربری‌های مولتی‌مدیایی و بازی شرایط مناسبی برقرار خواهد بود.

Sony Xperia C5 Ultra Dual - سونی اکسپریا سی 5 اولترا دوال

حاشیه‌ تیره زیر صفحه‌نمایش اندازه‌ای در حدود 11 میلیمتر داشته و در آن نکته خاصی دیده نمی‌شود. در مرکز این بخش و درست چسبیده به لبه پایینی گوشی محل میکروفون تماس و اسپیکر اصلی دستگاه است که برخلاف تصور اولیه استریو نبوده و قرینه آن در بخش بالایی صفحه‌نمایش تنها وظیفه انتقال صدا در حین تماس را بر عهده داشته و صدایی از آن در زمان پخش موسیقی به گوش نمی‌رسد. انتقال اسپیکر اصلی گوشی از بخش پشتی به قسمت رویی گوشی یکی از تغییرات مثبت C5 نسبت به نسل قبلی آن است اما از استریو نبودن این اسپیکر همچنان می‌توان به عنوان نکته‌ای نسبتا منفی یاد کرد.

Sony Xperia C5 Ultra Dual - سونی اکسپریا سی 5 اولترا دوال

در بالا علاوه بر مجموعه دوربین سلفی و فلش LED به اسپیکر تماس، حسگرهای تنظیم نور و Proximity (حسگر خاموش کردن صفحه‌نمایش حین تماس و نزدیک کردن گوشی به صورت) همراه با نشان سونی بر می‌خوریم. طراحان C5 به دلیل استفاده از یک ماژول متفاوت دوربین و فلش در این قسمت چاره‌ای جز افزایش مشهود حاشیه بالای صفحه‌نمایش نداشته‌اند. حاشیه بالای پنل C5 در حدود 17 میلیمتر است.

Sony Xperia C5 Ultra Dual - سونی اکسپریا سی 5 اولترا دوال

المان‌های جانبی

C5 Ultra Dual نیز همانند اکثر گوشی‌های سونی در سمت راست گوشی دکمه دوگانه تغییر صدا، کلید دایره‌شکل پاور و شاتر دوربین را ارائه می‌دهد. در C4 علاوه بر موارد گفته شده اسلات‌های حافظه و سیم‌کارت نیز در همین بخش قرار داشت که اینک سونی آنها را به سمت دیگر یعنی سمت چپ منتقل کرده است.

Sony Xperia C5 Ultra Dual - سونی اکسپریا سی 5 اولترا دوال

در سمت چپ و در زیر یک پوشش پلاستیکی نسبتا بزرگ با اسلات حافظه و محل قرارگیری سیم‌کارت‌های گوشی روبرو می‌شویم که هر دو از نوع بسیار کوچک Nano-SIM بوده و برخلاف C4 به جای در نظر گرفته شدن دو شکاف مجزا برای هر سیم‌کارت، هر دو روی یک سینی (tray) مشترک به صورت طولی در جای خود قرار می‌گیرند. این شیوه جایگذاری با وجود صرفه‌جویی در فضا، به علت وابسته بودن به tray‌ چندان ایده‌آل به نظر نمی‌رسد و در صورت مفقود شدن tray مشکلات مشخصی را برای کاربران ایجاد می‌کند.

Sony Xperia C5 Ultra Dual - سونی اکسپریا سی 5 اولترا دوال

 

Sony Xperia C5 Ultra Dual - سونی اکسپریا سی 5 اولترا دوال

 

Sony Xperia C5 Ultra Dual - سونی اکسپریا سی 5 اولترا دوال

بخش پایینی C5 Ultra Dual به پورت USB اتصالات سیمی و میکروفون تماس تعلق دارد و در بالا نیز تنها به جک 3.5 میلیمتری هدست بر می‌‌خوریم.

Sony Xperia C5 Ultra Dual - سونی اکسپریا سی 5 اولترا دوال

 

Sony Xperia C5 Ultra Dual - سونی اکسپریا سی 5 اولترا دوال

بخش پشتی

جالب‌ترین نکته در این قسمت همانطور که در بخش طراحی نیز اشاره شده به کوچک‌تر شدن عمدی ابعاد لنز دوربین و فلش LED در مقایسه با دوربین بالای صفحه‌نمایش تعلق دارد. این دوربین با وجود آنکه در برخی موارد نمونه قوی‌تری از دوربین بالای صفحه‌نمایش به نظر می‌رسد اما برای تاکید هرچه بیشتر روی قابلیت سلفی این اسمارت‌فون، به صورت مشهودی کوچک‌تر از دوربین سلفی ساخته شده و بدین‌ترتیب طراحان C5 ظاهرا به دنبال متقاعد ساختن کاربران در به‌کارگیری دوربینی قدرتمند در بالای صفحه‌نمایش این مدل حتی به قیمت ضعیف جلوه داده شدن دوربین اصلی دستگاه هستند. این قضیه در مورد فلش LED نیز کاملا صادق است. میکروفون دوم کاهش نویز، محل آنتن NFC و نشان‌های سونی و اکسپریا، سایر موارد قابل اشاره در بخش پشتی C5 Ultra Dual را تشکیل می‌دهند.

Sony Xperia C5 Ultra Dual - سونی اکسپریا سی 5 اولترا دوال

دوربین اصلی و دوربین سلفی

در C5 Ultra از دو دوربین 13 مگاپیکسلی در پشت و جلوی دستگاه استفاده شده که ظاهرا از لحاظ سنسور و ساختار آن تفاوتی با یکدیگر ندارند اما دوربین پشتی با بکارگیری گشودگی دیافراگم F/2.0 در مقابل F/2.2 دوربین سلفی، نمونه سریع‌تری به حساب می‌آید البته این تمامی ماجرا نیست و دوربین جلویی با وجود دیافراگم نسبتا بسته‌تر نسبت به دوربین اصلی، از لنز واید‌تری بهره می‌برد. فاصله کانونی این دوربین 22 میلیمتری است که نسبت به دوربین اصلی 25 میلیمتری،‌ میدان دید بازتری را در اختیار قرار می‌دهد. هر دو دوربین از فوکوس اتوماتیک پشتیبانی می‌کنند.

Sony Xperia C5 Ultra Dual - سونی اکسپریا سی 5 اولترا دوال

 

Sony Xperia C5 Ultra Dual - سونی اکسپریا سی 5 اولترا دوال

ساختار منویی دوربین را پیش از این در تمامی اسمارت‌فون‌های رده میانی و پیشرفته سونی در یکی دو سال گذشته دیده‌ایم و تغییر خاصی نسبت به دیگر نمونه‌ها در آن به چشم نمی‌‌خورد. در این ترکیب بار دیگر در حالت دستی یا Manual در ستون سمت راست از بالا به پایین نمایی از آخرین عکس گرفته شده (لینک شده به گالری تصاویر)، دکمه شاتر، سوئیچر تعویض بین عکاسی و فیلم‌برداری و در نهایت دکمه تغییر حالت قرار گرفته است. در این ترکیب در حالت Superior Auto دو شاتر مجزا برای عکاسی و فیلم‌برداری در دسترس قرار می‌گیرد. جالب اینکه در هنگام استفاده از دوربین سلفی، ‌در هر دو وضعیت Manual و Superior Auto یک فلش جداگانه عکاسی و یک دکمه رکورد برای فیلم‌برداری در رابط کاربری دیده می‌شود.

Sony Xperia C5 Ultra Dual - سونی اکسپریا سی 5 اولترا دوال

 

Sony Xperia C5 Ultra Dual - سونی اکسپریا سی 5 اولترا دوال

 

Sony Xperia C5 Ultra Dual - سونی اکسپریا سی 5 اولترا دوال

در سوی دیگر نیز چهار گزینه تغییر منظره (Scene selection)، تنظیمات نورگیری و White balance، تنظیمات فلش و سوئیچ تعویض بین دو دوربین همراه با دکمه سایر تنظیمات دیده می‌شود.

Sony Xperia C5 Ultra Dual - سونی اکسپریا سی 5 اولترا دوال

 

Sony Xperia C5 Ultra Dual - سونی اکسپریا سی 5 اولترا دوال

در قسمت تنظیمات می‌توان به مواردی همچون تغییر وضوح عکاسی و فیلم‌برداری، حالت‌های فوکوس، عکاسی HDR، ارتقا عدد ISO‌ تا 3200 و لرزه‌گیر دیجیتال دسترسی داشت.

Sony Xperia C5 Ultra Dual - سونی اکسپریا سی 5 اولترا دوال

 

Sony Xperia C5 Ultra Dual - سونی اکسپریا سی 5 اولترا دوال

با لمس دکمه تغییر حالت گزینه‌های معمول و متداولی نظیر عکاسی در حالت اتوماتیک (موسوم به Superior Auto)، تغییر حالت عکاسی سلفی (Style portrait)، قراردادن ماسک روی صورت (AR mask)، عکاسی همزمان با هر دو دوربین (Face in picture)، عکاسی با صدای پس زمینه (Sound Photo)، افکت‌های واقعیت افزوده (AR fun)، متصل کردن یک دوربین سونی دیگر (دوربین خانگی یا اسمارت‌فون) و برداشت دو تصویر متفاوت از یک سوژه (Multi camera) و عکاسی پانوراما در دسترس قرار می‌گیرند. حالت‌های ارائه شده در این قسمت به جز یکی دو مورد تقریبا همگی حالت فانتزی و غیر کاربردی داشته و در بسیاری از آنها گوشی پیش از استفاده آلارمی مبنی امکان خارج شدن از محیط دوربین در صورت بالا رفتن دمای دستگاه را به نمایش می‌گذارد.

Sony Xperia C5 Ultra Dual - سونی اکسپریا سی 5 اولترا دوال

 

Sony Xperia C5 Ultra Dual - سونی اکسپریا سی 5 اولترا دوال

عکس‌های گرفته شده توسط دوربین اصلی دستگاه از لحاظ میزان جزئیات و کنتراست در سطح مناسبی قرار دارند و می‌توان از آنها به عنوان نمونه‌های مطلوبی در این کلاس یاد کرد. رنگ این تصاویر البته تا حدودی به سردی گرایش داشته و تصاویر HDR این دوربین نیز بار دیگر تمایل فراوانی به نورگیری بیش از اندازه دارد که در این حالت کاهش دستی میزان نورگیری می‌تواند به بهبود کیفیت کمک کند.

Sony Xperia C5 Ultra Dual - سونی اکسپریا سی 5 اولترا دوال

در حالت دستی - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید

 

Sony Xperia C5 Ultra Dual - سونی اکسپریا سی 5 اولترا دوال

در حالت دستی با HDR روشن - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید

 

Sony Xperia C5 Ultra Dual - سونی اکسپریا سی 5 اولترا دوال

در حالت Superior Auto - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید

 

در هنگام استفاده از زوم دیجیتال با وجود کاهش کیفیت اما هنوز در پله‌های 4X و 5X می‌توان از کیفیت تا حدودی رضایت داشت.

Sony Xperia C5 Ultra Dual - سونی اکسپریا سی 5 اولترا دوال

عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید

 

Sony Xperia C5 Ultra Dual - سونی اکسپریا سی 5 اولترا دوال

با 4 برابر زوم - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید

 

Sony Xperia C5 Ultra Dual - سونی اکسپریا سی 5 اولترا دوال

با 5 برابر زوم - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید

 

عکس‌های گرفته شده توسط دوربین سلفی گوشی از لحاظ جزئیات کاملا در سطح دوربین اصلی بوده و واید‌تر بودن میدان دید در آنها کاملا مشهود است. رنگ‌ها در تصاویر گرفته شده توسط دوربین سلفی گرم‌تر از تصاویر دوربین اصلی بوده و امتیاز مثبتی برای این دوربین به همراه دارند. در سوی دیگر از کنتراست اندکی کاسته شده و خطوط کم‌رنگ‌تری از سوژه‌های دور در کادر ایجاد می‌شود (به خطوط کوه در دوردست توجه کنید)

Sony Xperia C5 Ultra Dual - سونی اکسپریا سی 5 اولترا دوال

در حالت دستی - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید

 

Sony Xperia C5 Ultra Dual - سونی اکسپریا سی 5 اولترا دوال

در حالت Superior Auto - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید

 

عکس‌های گرفته شده توسط هر دو دوربین در شب با ارتقا اتوماتیک عدد ISO تا رقم‌های حتی فراتر از 1000 از لحاظ نویز مناسب ارزیابی می‌شود اما کاهش جزئیات در آنها مشهود است. بسته‌تر بودن دیافراگم دوربین سلفی نسبت به دوربین اصلی در این موقعیت و عبور نور کمتر منجر به نویز بیشتر در تصاویر دوربین سلفی در شب می‌شود. البته حضور فلش در این حالت به خصوص برای گرفتن تصاویر سلفی کمک بزرگی به حل این مشکل می‌‌کند.

Sony Xperia C5 Ultra Dual - سونی اکسپریا سی 5 اولترا دوال

عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید

فیلم‌برداری این دو دوربین حداکثر با وضوح 1080/30p انجام می‌پذیرد و در هر دو نیز کادر تصویر پس از لمس دکمه رکورد نسبت به حالت عکاسی کوچک‌تر شده و ممکن است سوژه مورد نظر از کادر خارج شود. بدین‌ترتیب بهتر است پیش از اقدام به فیلم‌برداری از درون کادر بودن کامل سوژه اطمینان حاصل شود. فیلم‌برداری هر دو دوربین با بیت‌ریت ویدئویی نزدیک به 17Mbps انجام می‌شود و در بخش صدا نیز با بیت‌ریت 128Kbps به صورت دو کاناله روبرو می‌شویم. کیفیت ویدئوهای هر دو دوربین را می‌توان در سطح متوسط رو به بالایی ارزیابی کرد و با وجود جزئیات و رنگ نسبتا مناسب، حرکت روان تصویر با تکان‌های دست اندکی با مشکل روبرو می‌شود. البته در صورت پرهیز از لرزش‌های شدید از نتیجه کار می‌توان تا حدودی راضی بود.

باتری

باتری حاضر در C5 Ultra Dual از نوع داخلی بدون امکان دسترسی با ظرفیت 2930mAh است که به گفته سونی تا بیش از 14 ساعت مکالمه، تا 769 ساعت زمان Stand-by، بیش از 60 ساعت پخش موسیقی و تا 7 ساعت و 47 دقیقه در نمایش ویدئو دوام خواهد داشت. این زمان‌ها در مقایسه با XPERIA C4 با باتری ضعیف‌تر 2600mAh در تمامی موارد به جز در پخش ویدئو افزایش داشته است که این مورد نیز با وجود صفحه‌نمایش بزرگ‌تر گوشی کاملا توجیه‌پذیر به نظر می‌رسد. در حین تست و بررسی این گوشی تقریبا در اواسط روز دوم باتری دستگاه به طور کامل تخلیه شد اما این زمان با کاهش نور صفحه‌نمایش و استفاده کمتر از آن برای پخش ویدئو می‌تواند به بیش از 2 روز نیز ادامه پیدا کند. شارژر همراه گوشی همانطور که در بخش گشودن جعبه به آن اشاره شد یک نمونه 5 ولتی 850 میلی آمپر ساعتی است که توان زیادی برای شارژ سریع این باتری ندارد و زمان شارژ کامل گوشی توسط آن کاملا طولانی ست.

Sony Xperia C5 Ultra Dual - سونی اکسپریا سی 5 اولترا دوال

سیستم‌عامل- رابط کاربری

زمان استارت‌آپ دستگاه از لحظه فشردن دکمه پاور، ویبره اولیه و ظاهر شدن صفحه قفل نزدیک به 35 ثانیه به درازا می‌انجامد که زمانی نسبتا طولانی برای یک گوشی رده میانی به حساب می‌آید. سیستم‌عامل دستگاه نسخه 5 اندروید لالی‌پاپ همراه با پوسته همیشگی سونی است و در این میان تفاوت خاصی با گوشی‌های اخیر سونی دیده نمی‌شود.

Sony Xperia C5 Ultra Dual - سونی اکسپریا سی 5 اولترا دوال

صفحه قفل، علاوه بر زمان و تاریخ و نوتیفیکیشن برنامه‌ها، دو میانبر برای فعال کردن دوربین و شماره‌گیر تلفن در پایین ارائه می‌کند. این ترکیب در منوی تنظیمات گوشی قابل تغییر نبوده و تنها می‌توان در مورد بود یا نبود نوتیفیکیشن‌ها در این قسمت تصمیم‌گیری کرد. در صورت تنظیم قفل از هر نوع برای این قسمت، گزینه‌ تازه‌ای درتنظیمات ظاهر می‌شود که در طی آن امکان پنهان کردن نوتیفیکیشن‌های حساس و نمایش نوتیفیکیشن‌های معمولی در لاک‌اسکرین فراهم می‌شود.

Sony Xperia C5 Ultra Dual - سونی اکسپریا سی 5 اولترا دوال

گزینه Smart Lock برای باز کردن قفل گوشی به صورت خودکار با نزدیک شدن به دیوایسی خاص (تگ NFC، ساعت هوشمند و...)، با ورود به محلی خاص (تشخیص از طریق GPS)،‌ با مشاهده صورت یا صدای از پیش تعیین شده و در نهایت On-body detection (بازگشایی یا حفظ حالت قفل با تشخیص در دست یا در جیب بودن گوشی) نیز برای این قسمت در نظر گرفته شده است.

Sony Xperia C5 Ultra Dual - سونی اکسپریا سی 5 اولترا دوال

 

Sony Xperia C5 Ultra Dual - سونی اکسپریا سی 5 اولترا دوال

در صفحه هوم اوضاع در نگاه اول تفاوتی با آنچه از سونی انتظار داریم نداشته و در حداکثر 7 دسک‌تاپ حاضر در این بخش آیکون برنامه‌ها، ویجت‌های مختلف و مواردی از این دست را می‌توان جای‌گذاری کرد. با ورود به مد ویرایشی این قسمت امکان تنظیم Theme و Wallpaper در نظر گرفته شده است. تم‌های این بخش به جز تغییر رنگ، بک‌‌گراند و نوارهای بالا و پایین صفحه‌نمایش، هیچ تغییر دیگری در شکل ظاهری سیستم‌عامل و یا آیکون‌ها ایجاد نمی‌کنند.

Sony Xperia C5 Ultra Dual - سونی اکسپریا سی 5 اولترا دوال

 

Sony Xperia C5 Ultra Dual - سونی اکسپریا سی 5 اولترا دوال

Notification Area با به پایین کشیدن آن با یک انگشت، تنها اعلان و نوتیفیکیشن برنامه‌ها را نشان می‌دهد و برای نمایش میانبر تنظیمات یا تاگل‌های این قسمت نیاز به لمس بخش بالایی یا اسکرول دو انگشتی وجود دارد.

Sony Xperia C5 Ultra Dual - سونی اکسپریا سی 5 اولترا دوال

 

Sony Xperia C5 Ultra Dual - سونی اکسپریا سی 5 اولترا دوال

در لیست تاگل‌های این قسمت، بلوتوث و وای‌فای ثابت بوده اما در سه ردیف بعدی حداکثر 9 میانبر مختلف را از یک لیست 14 عددی می‌توان انتخاب کرد. یک تاگل جدید در این بخش افزوده شدن گزینه LTE به این قسمت است که امکان سوئیچ کردن سریع به شبکه ارتباطی نسل چهارم را فراهم می‌آورد. در XPERIA M5 در این قسمت تاگل دیگری برای دسترسی و شناسایی دیوایس USB متصل شده به پورت Micro USB گوشی در نظر گرفت شده بود که باوجود پشتیبانی از ویژگی OTG در C5 Ultra، از این تاگل در آن خبری نیست. در بسیاری از اسمارت‌فون‌های هم رده، لمس تاگل‌های این قسمت و نگه‌داشتن دست روی آن، منجر به ظاهر شدن تنظیم مرتبط با آن تاگل (در صورت وجود) می‌شود (به عنوان نمونه لمس و نگه‌داشتن آیکون وای‌فای، کاربر را به تنظیمات شبکه بی‌سیم هدایت می‌کند) این مورد در رابط کاربری اندروید 5 سونی وجود نداشته و لمس طولانی مدت یک آیکون تاثیری ندارد.

Sony Xperia C5 Ultra Dual - سونی اکسپریا سی 5 اولترا دوال

اسلایدر روشنایی صفحه‌نمایش نیز در Notification Area قرار دارد اما سونی به دلیلی نامشخص، با وجود سنسور تنظیم اتوماتیک نور، گزینه‌ای برای فعال کردن مستقیم آن در این قسمت در نظر نگرفته و برای دسترسی به تنظیم خودکار نور باید از منویDisplay، گزینه Adaptive brightness را فعال کرد.

Sony Xperia C5 Ultra Dual - سونی اکسپریا سی 5 اولترا دوال

در منوی اصلی نیز به نکته تازه‌ای بر نخوردیم و همچنان آیکون‌ها در چینش ماتریسی 5×4 با حرکت افقی، در دسترس قرار دارند. با ادامه Swipe به سمت راست، طبق معمول یک منوی عمودی در ستون کناری صفحه‌نمایش ظاهر می‌شود که امکان Uninstall کردن مستقیم برنامه‌ها، مرتب سازی براساس حروف الفبا و میزان استفاده، نمایش برنامه‌های دانلود شده و دسترسی به Play Store‌ و فروشگاه What’s New سونی را فراهم می‌آورد.

Sony Xperia C5 Ultra Dual - سونی اکسپریا سی 5 اولترا دوال

 

Sony Xperia C5 Ultra Dual - سونی اکسپریا سی 5 اولترا دوال

منوی تنظیمات یا Setting از لحاظ ظاهری برخی تغییرات جزئی را تجربه کرده و در میان گزینه‌های تکراری این قسمت نیز چند گزینه جدید به چشم می‌خورد. از جمله این موارد می‌توان به امکان سفارشی سازی ایکون‌های به نمایش درآمده در Status bar اشاره کرد که حتی وضعیت آنتن و آیکون باتری را نیز می‌توان از این قسمت به دلخواد حذف کرد.

Sony Xperia C5 Ultra Dual - سونی اکسپریا سی 5 اولترا دوال

گزینه Image enhancement در تنظیمات صفحه‌نمایش امکان انتخاب از بین دو گزینه Mobile BRAVIA Engine 2 و Super-vivid mode که هر دو به نوعی برای ارتقا کیفیت تصویر در عکس‌ها و ویدئوها در نظر گرفته شده‌اند وجود دارد.

Sony Xperia C5 Ultra Dual - سونی اکسپریا سی 5 اولترا دوال

ارتقا کیفیت صدای دریافتی یا Speaker Voice enhancement، کاهش نویز میکروفون در حین تماس یا Microphone noise suppression، دستگاه پیغام‌گیر یا Answering Machine و گزینه Tap & Pay برای پرداخت موبایلی سایر موارد حاضر در این رابط کاربری را تشکیل می‌دهند.

Sony Xperia C5 Ultra Dual - سونی اکسپریا سی 5 اولترا دوال

چیپ‌ست پردازشی- حافظه

در ساختار پردازشی C5 Ultra از چیپ‌ست پردازشی MediaTek MT6752 حاوی 8 هسته 1.7 گیگاهرتزی ARM A53 و 2 گیگابایت RAM استفاده شده و وظیفه پردازش گرافیک در آن نیز بر عهده قطعه Mali-T760 است. این مجموعه دقیقا در ساختار XPERIA C4 نیز به کار گرفته شده بود و از همین رو انتظار مشاهده عملکرد نزدیکی از این دو گوشی در بخش پردازشی و گرافیکی می‌توان داشت. در سوی دیگر این چیپ‌ست را می‌توان رقیبی برای پروسسور Qualcomm Snapdragon 615 با 8 هسته A53 مرتب شده در دو گروه 4 هسته‌ای با فرکانس‌های 1.7 و 1 گیگاهرتز تلقی کرد. در این میان شاید تنها برتری Snapdragon 615 بر MT6752 مدیاتک، حضور قابلیت شارژ سریع یا Quick Charge باشد که در صورت استفاده از شارژر مخصوص زمان شارژ باتری را بسیار کاهش می‌دهد. حافظه داخلی گوشی 16 گیگابایت است که از این مقدار حوالی 11 گیگابایت آن در دسترس کاربران قرار دارد.

Sony Xperia C5 Ultra Dual - سونی اکسپریا سی 5 اولترا دوال

 

Sony Xperia C5 Ultra Dual - سونی اکسپریا سی 5 اولترا دوال

نخستین تست عملکرد C5 Ultra را طبق معمول با بنچ‌مارک پردازشی Geekbench 3 آغاز می‌کنیم؛ این تست که تنها هسته‌های پردازشی را در هر دو حالت تک هسته‌ای و چند هسته‌ای به معرض آزمایش می‌گذارد معیاری برای کیفیت پردازنده به حساب آمده و به دست آمدن عدد بالاتر در آن به معنای کیفیت بالاتر هسته‌های پردازشی خواهد بود. C5 Ultra Dual این تست را در حالت تک هسته‌ای و چند هسته‌ای به ترتیب با امتیازهای 777 و 4172 پشت سر می‌گذارد که به خصوص در حالت چند هسته‌ای امتیاز بسیار مناسبی به حساب می‌آید. برای مقایسه XPERIA M5 با هسته‌های مشابه A53 و با فرکانس بالاتر 2 گیگاهرتزی، این تست را با امتیازهای 789 و 3117 به پایان رسانید.

Sony Xperia C5 Ultra Dual - سونی اکسپریا سی 5 اولترا دوال

تست دوم یعنی AnTuTu نسخه 5.7.1، به بررسی مکانیزم پردازنده (تک هسته‌ای، چند هسته‌ای، فشرده‌سازی و...)، سرعت رم، قدرت گرافیک و کیفیت خواندن و نوشتن حافظه داخلی می‌پردازد. امتیاز بالاتر در این تست نیز به معنای بالاتر بودن کیفیت کلی دیوایس به حساب می‌آید. دیوایس‌های رده بالای بازار در حال حاضر این تست را با امتیازهایی فراتر از 50 تا60 هزار واحد به پایان می‌رسانند و امتیاز دیوایس‌های رده میانی نیز مابین 30 تا 50 هزار واحد است. XPERIA M4 Aqua این تست را با عددی حوالی 32 هزار واحد به پایان می‌رساند و برای XPERIA C5 نیز به علت فرکانس بالاتر هسته‌های پردازشی انتظار دستیابی به عددی بالاتر را داریم. C5 در این تست به امتیاز بسیار بالای 43648 دست پیدا می‌کند که حتی می‌توان آن را با برخی پرچمداران نیز مقایسه کرد.

Sony Xperia C5 Ultra Dual - سونی اکسپریا سی 5 اولترا دوال

در نهایت در آخرین تست برای بررسی ویژگی‌های گرافیکی این مدل به سراغ بنچ‌‌مارک 3DMark و تست Ice Storm Unlimited می‌رویم. در این تست بار اصلی روی پردازنده گرافیکی چیپ‌ست قرار داشته و امتیاز نهایی، میزان قدرت قطعه گرافیکی Mali-T760 را به نمایش می‌گذارد. امتیاز نهایی XPERIA C5 Ultra در این تست رقم 10511 واحد بود که نه‌تنها از گرافیک Adreno 405 حاضر در M4 Aqua با امتیاز 6863 عملکرد بسیار بهتری را نشان می‌دهد بلکه XPERIA M5 با گرافیک PowerVR G6200 و با امتیاز 9659 را نیز پشت سر می‌گذارد. بنابراین می‌توان اینگونه انتظار داشت که XPERIA C5 در دنیای واقعی نیز در اکثر موقعیت‌‌های گرافیکی عملکرد بسیار مناسبی داشته باشد.

ارتباطات

حضور دو سیم‌کارت و قابلیت LTE بی‌شک مهم‌ترین نکته قابل ذکر در بخش ارتباطات C5 Ultra Dual به حساب می‌آید. حداکثر سرعت LTE در این مجموعه توسط چیپ‌ست به Cat.4 یعنی 150Mbps در دانلود محدود شده است. یک نکته مهم در این میان فعال نبودن همزمان قابلیت LTE هر دو سیم‌کارت است جایی‌که با تنظیم یکی روی LTE (و یا حتی 3G)، سیم‌کارت دیگر به صورت خودکار به شبکه نسل دوم یعنی GPRS/EDGE سوئیچ می‌کند. بلوتوث نسخه 4.1، وای‌فای 11.n، اتصال NFC و مسیریاب‌های GPS‌ و GLONASS سایر راه‌های ارتباطی این مدل را تشکیل می‌دهند.

کلام آخر

Sony Xperia C5 Ultra Dual - سونی اکسپریا سی 5 اولترا دوال

Sony XPERIA C5 Ultra Dual با برخورداری از صفحه‌نمایش 6 اینچی فول‌ اچ‌دی در کنار دوربین 13 مگاپیکسلی سلفی با فوکوس خودکار و فلش جداگانه، گوشی خاص و کمیابی به حساب می‌آید. از کیفیت صفحه‌نمایش، دوربین‌ عکاسی و دوربین فوق‌العاده سلفی در کنار دوام باتری می‌توان به میزان زیادی رضایت رضایت داشت و مجموعه پردازشی این مدل نیز با توجه به کلاس کاری دستگاه در سطح مناسبی قرار دارد. اما در سوی دیگر ابعاد و سایز بسیار بالا، کیفیت ساخت بدنه و به خصوص بخش پشتی با جذب بالای اثر انگشت، رابط کاربری نچندان جذاب و کیفیت متوسط فیلم‌برداری را می‌توان به عنوان اصلی‌ترین نکات منفی این گوشی برشمرد.

خرید گوشی موبایل سامسونگ گلکسی آ 55 از دیجی کالا