بررسی گوشی موبایل لنوو Vibe Shot
دسترسی سریع به سایر موارد
جستجوی سریع جدیدترین های لنوو» لنوو Tab P12
» لنوو Tab M10
» لنوو Tab M9
» لنوو Tab P11 Gen 2
» لنوو Tab P11 Pro Gen 2
» لنوو Pad Pro 2022
» لنوو Legion Y70
» لنوو Legion Y700
» لنوو Legion Y90
» لنوو Tab M7 3rd Gen
» لنوو Tab M8 3rd Gen
» لنوو Tab P11 Plus
» لنوو Yoga Tab 11
» لنوو Yoga Tab 13
» لنوو Yoga Pad Pro
» لنوو Legion Duel 2
» لنوو Legion 2 Pro
» لنوو K12
» لنوو K12 Pro
» لنوو Tab M10 HD Gen 2
» لنوو Tab P11 Pro
» لنوو Legion Duel
» لنوو M10 FHD REL
» لنوو Yoga Smart Tab
» لنوو K10 Plus
» لنوو Tab M8 FHD
» لنوو Tab M8 HD
» لنوو Tab M7
» لنوو A6 Note
» لنوو K10 Note
» لنوو Z6
» لنوو Z6 Youth
» لنوو Z6 Pro
» لنوو Z5s
» لنوو S5 Pro GT
» لنوو Z5 Pro GT
» لنوو Z5 Pro
» لنوو S5 Pro
» لنوو K5 Pro
» لنوو K9
» لنوو K5 Note 2018
» لنوو A5
» لنوو Z5
» لنوو K5 play
» لنوو K5
» لنوو S5
» لنوو Tab 7 Essential
» لنوو Tab 7
» لنوو K8
» لنوو K8 Plus
» لنوو K8 Note
» لنوو Tab 4 10 Plus
» لنوو Tab 4 10
» لنوو Tab 4 8 Plus
» لنوو Tab 4 8
» لنوو ZUK Edge
» لنوو K6 Note
» لنوو K6
» لنوو Vibe A
» لنوو Vibe C2
» لنوو Phab2 Plus
» لنوو Phab2
» لنوو Phab2 Pro
» لنوو ZUK Z2
» لنوو Vibe C
» لنوو ZUK Z2 Pro
» لنوو Tab3 10
» لنوو Tab3 8
» لنوو Tab3 7
» لنوو Vibe K5 Plus
» لنوو Vibe K5
» لنوو K5 Note
» لنوو Vibe K4 Note
» لنوو Vibe X3
» لنوو Phab
» لنوو A7000 Plus
» لنوو A1000
» لنوو Phab Plus
» لنوو Vibe P1m
» لنوو Vibe P1
» لنوو Vibe S1
» لنوو Zuk Z1
» لنوو A2010
» لنوو A6000 Plus
» لنوو K3 Note
» لنوو Tab 2 A8
» لنوو Tab 2 A10-70
» لنوو A7000
» لنوو Vibe Shot
» لنوو A5000
» لنوو S60
» لنوو P70
» لنوو Tab 2 A7-30
» لنوو Tab 2 A7-10
» لنوو A6000
» لنوو P90
» لنوو Vibe X2 Pro
» لنوو K3
» لنوو A916
» لنوو S90 Sisley
» لنوو Yoga Tablet 2 Pro
» لنوو A319
» لنوو Yoga Tablet 2 10.1
» لنوو Yoga Tablet 2 8.0
» لنوو Tab S8
» لنوو Vibe X2
» لنوو Vibe Z2
» لنوو Vibe Z2 Pro
» لنوو Golden Warrior A8
» لنوو A680
» لنوو Golden Warrior S8
» لنوو A316i
» لنوو A526
» لنوو A10-70 A7600
» لنوو A8-50 A5500
» لنوو A7-50 A3500
» لنوو A7-30 A3300
» لنوو A850+
» لنوو Yoga Tablet 10 HD+
» لنوو S860
» لنوو S850
» لنوو S660
» لنوو A880
» لنوو A859
» لنوو S930
» لنوو S650
» لنوو Vibe Z K910
» لنوو Yoga 10
» لنوو Yoga 8
» لنوو A269i
» لنوو Vibe X S960
» لنوو S5000
» لنوو A850
» لنوو P780
» لنوو S820
» لنوو A390
» لنوو S920
» لنوو A516
» لنوو A369i
» لنوو A706
» لنوو A830
» لنوو A820
» لنوو IdeaTab S6000
» لنوو IdeaTab A3000
» لنوو IdeaTab A1000
» لنوو IdeaTab A2107
» لنوو A690
» لنوو A800
» لنوو S890
- آلکاتل
- بلو
- اموی
- بنفون
- بنکیو
- بنکیو-زیمنس
- برد
- بوش
- چی آ
- اریکسون
- اتن
- فوجیتسو زیمنس
- آی میت
- آی-موبایل
- اینو استیریم
- کیوسرا
- مکسون
- میتاک
- میتسوبیشی
- ان ای سی
- نئونود
- او تو
- پالم
- پن تک
- کیوتک
- ساژم
- سندو
- سون
- زیمنس
- تل می
- تلیت
- ثریا
- وی کی موبایل
- ودافون
- دبلیو ان دی
- اکس کیوت
- ایسر
- آمازون
- دل
- دیمو
- گیگابایت
- هایر
- اچ پی
- پاناسونیک
- فیلیپس
- پرستیژیو
- شارپ
- سونیم
- سونی اریکسون
- توشیبا
- ورتو
Lenovo Vibe Shot - عکاسی با سه چراغ روشن
نام لنوو برای بسیاری از کاربران بیش از آنکه به کالای موبایل و اسمارتفون اشاره داشته باشد، یادآور کامپیوترهای رومیزی و لپتاپهای این برند است که هنوز نیز به نسبت قیمت از جمله انتخابهای ارزشمند کلاس PC به شمار میروند. تولیدات لنوو اما به کامپیوترهای خانگی و نوتبوک محدود نشده و این شرکت چینی پس از آزمودن بخت خود در تولید تبلت اینک به یکی از نقشآفرینان مهم در کلاس اسمارتفون نیز بدل شده است.
تحول در مسیر تولیدات موبایلی لنوو در سال 2014 و پس از خرید موتورولا موبیلیتی از گوگل به وقوع پیوست؛ موتورولا در زمان تملک توسط گوگل برخلاف انتظارهای اولیه با پیشرفت چندانی روبرو نشد و دیوایسهای معدود و کمشماری از این برند در این فاصله زمانی نزدیک به 2 ساله به بازار عرضه شدند. لنوو اما در زمینه خرید امتیاز سایر برندها و ارتقا جایگاه آنها در بازار چندان بیتجربه نیست. خرید بخش کسب و کار کامپیوترهای شخصی IBM در سال 2005 و سپس توافق بر سر تملک سرورهای اینتل این برند در سال 2014 از جمله سوابق درخشان این شرکت در این زمینه به حساب میآید. لنوو در کنار اسمارتفونهای تولیدی این شرکت با برند موتورولا همچنان به تولید اسمارتفون با نام اصلی این شرکت نیز ادامه میدهد و هرچند زمزمههایی مبنی بر متوقف شدن این روند و یکی شدن بخش موبایل لنوو زیر نام موتورولا به گوش میرسد اما حداقل در حال حاضر سبد کالای متنوعی از اسمارتفونهای این شرکت با نام لنوو در بازار حضور دارد.
یکی از Rack Server های لنوو
این شرکت در اوائل سال جاری در نمایشگاه MWC 2015 در بارسلون اسپانیا چندین محصول را به صورت همزمان معرفی کرد که بدون شک هیجانانگیزترین آنها، Vibe Shot به عنوان نخستین گوشی حرفهای مخصوص عکاسی این برند است. در ساختار این گوشی علاوه بر یک دوربین متفاوت، امکانات متعددی برای تسهیل عکاسی در نظر گرفته شده که از آن جمله میتوان به دکمه شاتر و سوئیچ فعالسازی تنظیمات حرفهای دوربین اشاره کرد. Lenovo Vibe Shot موضوع بررسی تخصصی این نوبت است.
جعبه محتویات
وایب شات در جعبه قرمز-مشکی نسبتا بزرگی ارائه میشود که به جز نام مدل و برچسبهای اطلاعات نکته دیگری روی آن به چشم نمیخورد.
اجزای داخلی این جعبه به جز موارد همیشگی همچون شارژر، کابل USB، هدست و نوشتههای راهنما، شامل یک کاور پلاستیکی نیمهشفاف برای بخش پشتی و پوشش ضد خش صفحهنمایش میشود که این دو مورد ظاهرا در پکهای توزیع شده در داخل کشور به این مجموعه افزوده شدهاند.
شارژر گوشی با وجود ابعاد نسبتا بزرگ از توان تنها 7.5 واتی (5 ولت و 1.5 آمپر) برخوردار است و از شارژ سریع نیز پشتیبانی نمیکند.
هدست گوشی از طراحی زیبایی برخوردار است و استفاده از کابلهای تخت ضد پیچخوردگی حداقل از لحاظ ظاهری کیفیت مناسبی را به نمایش میگذارد. روی این هدست تنها یک دکمه تکی برای پاسخگویی به تماس در نظر گرفته شده و از دکمههای کنترل آهنگ در حال پخش روی آن خبری نیست.
طراحی ظاهری
وایب شات در دست، گوشی خوشساخت، کامپکت و ظریفی به نظر میرسد که به لطف فریم آلومینیومی پیرامونی جذابیتی در سطح پرچمداران را ارائه میکند. ظاهر بخش پشتی با نوار افقی حاوی اجزای دوربین و نوشتههای این قسمت یکی دیگر از جنبههای مهم طراحی این گوشی به حساب میآید که امتیاز بالایی را از منظر زیباییشناسی به خود اختصاص میدهد.
از سوی دیگر کاملا براق بودن بخش پشت گوشی منجر به جذب بسیار بالای اثر انگشت و آلودگی شده و به خصوص در دو ورژن تیره گوشی ظاهر ناخوشایندی را فراهم میآورد. این مشکل در نسخه سفید در اختیار ما کمتر به چشم میآید. فضای تیره نسبتا وسیع بالا و پایین صفحهنمایش به افزایش بیش از حد معمول ارتفاع گوشی منجر شده و حضور سه دکمه لمسی اندرویدی در زیر صفحهنمایش تا حدودی با طراحی گوشیهای مدرن امروزی متفاوت است. در کل از طراحی Vibe Shot با وجود برخی نکات منفی همچون ماندن اثرات انگشت میتوان به میزان زیادی رضایت داشت.
ابعاد و وزن
Vibe Shot همانطور که اشاره شد به سبب فضای تیره بالا و پایین صفحهنمایش تا حدودی نسبت به کلاس و سایز صفحهنمایش، از ارتفاع نسبتا زیادی برخوردار است. ارتفاع 142.7 میلیمتری دستگاه تنها 0.7 میلیمتر کمتر از Samsung Galaxy S6 با 0.1 اینچ صفحهنمایش بزرگتر است. در زمینه عرض دستگاه نیز با اندازه 70 میلیمتر شرایط بهتری برقرار نیست و بازهم در مقایسه با Galaxy S6 با صفحهنمایش بزرگتر، تنها با 0.5 میلیمتر کاهش ابعاد روبرو میشویم. ضخامت 7.3 میلیمتری گوشی در سطح مناسبی قرار دارد و حس یک گوشی کاملا Slim را به کاربران منتقل میکند.
وزن 145 گرمی این مدل با اینکه در نگاه اول نسبت به برخی دیگر از نمونههای هماندازه تا حدودی سنگین به نظر میرسد اما با حضور یک باتری حجیم این وزن کاملا توجیهپذیر خواهد بود.
صفحهنمایش
صفحهنمایش گوشی یک نمونه 5 اینچی IPS TFT LCD با وضوح فول اچدی یا 1920×1080 پیکسل است که به فشردگی 441ppi منجر میشود. از کیفیت این صفحهنمایش در زمینه روشنایی و دقت رنگ میتوان رضایت داشت و زاویه دید آن نیز از هر سمت کاملا تخت و نزدیک به 180 درجه است. همانند دیگر نمونههای LCD در اینجا نیز با وجود روشنایی بیشتر، هنوز کنتراست و رنگ مشکی خالصی در حد نمونههای OLED تولید نمیشود.
صفحهنمایش گوشی در نور مستقیم خورشید با وجود اثرات انگشت فراوانی که جذب میکند به خوبی قابل استفاده است و در این مورد نیز امتیاز مناسبی را دریافت میکند. در کل کیفیت مناسبی در صفحهنمایش Vibe Shot در موقعیتهای مختلف نوری مشاهده میشود.
زیر صفحهنمایش دکمههای لمسی اندرویدی به چشم میخورند که به ترتیب از راست به چپ شامل دکمه بازگشت، Home و Activity Menu میشود. یک نکته منفی در این قسمت طراحی قدیمی دکمهActivity با ظاهری مشابه دکمه منو در ورژنهای پیشین اندروید است. البته لمس کردن و نگهداشتن دست روی این دکمه همچنان منجر به باز شدن منوی اپلیکیشن خواهد شد.
در ترکیب اجزای بالای صفحهنمایش نیز نوآوری خاصی دیده نمیشود و هنوز اسپیکر تماس، همراه با دوربین دوم و دو سنسور تنظیم نور و Proximity در این قسمت حضور دارند. دوربین دوم Vibe Shot یک نمونه 8 مگاپیکسلی است که در رابطه با آن در ادامه در بخش دوربین بیشتر سخن خواهیم گفت.
اجزای جانبی
در سمت چپ گوشی دو اسلات جایگذاری دو سیمکارت و کارت حافظه در بالا و پایین قرار گرفتهاند که برای دسترسی به هردوی آنها ابزار eject حاضر در جعبه یا هر جسم نوکتیز سوزنمانند دیگری نیاز خواهد بود. tray سیمکارت و کارت حافظه در Vibe Shot هردو از جنس فلزی مشابه فریم پیرامونی و به صورت جدا از بدنه طراحی شدهاند. دو سیمکارت مورد پشتیبانی در این مدل هر دو از نوع Mini SIM هستند و اسلات حافظه جانبی نیز امکان ارتقا حافظه داخلی تا 128 گیگابایت را فراهم میکند.
در لبه پایینی همین قسمت محلی برای اتصال بند به گوشی در نظر گرفته شده است.
جذابیتهای اصلی اجزای پیرامونی Vibe Shot در کناره سمت راست آن قرار دارد. در این قسمت در نیمه بالایی دکمه دوگانه تغییر صدا و کلید پاور قرار دارد که هردو به خوبی در زیر انگشتان دو دست جای میگیرند و از لحاظ ارگونومیک با امتیار بالایی همراه میشوند.
نیمه پایینی سمت راست گوشی اما به قابلیت تصویربرداری گوشی مرتبط است. در این قسمت علاوه بر شاتر نسبتا بزرگ دوربین، از دکمه جداگانهای برای تغییر حالت دوربین به اتوماتیک و حرفهای (Pro) استفاده شده که نمونه آن را تاکنون در گوشی دیگری مشاهده نکردهایم. شاتر دوربین با وجود ابعاد بزرگ و تفکیک half press و full press، از برجستگی نسبتا اندکی برخوردار است که یافتن بلافاصله آن در زیر دست را اندکی مشکل میکند.
میکروفون دوم و جک هدست اجزای بخش بالایی را تشکیل میدهند و در پایین نیز به میکروفون تماس و اسپیکر اصلی (به ترتیب در چپ و راست پورت Micro USB) بر میخوریم. پورت USB در Vibe Shot از OTG و اتصال اکسسوریهایی نظیر موس و کیبورد و حافظه جانبی پشتیبانی میکند.
بخش پشتی
نخستین نکته چشمگیر در بخش پشتی گوشی نوار با رنگ متفاوت در کناره سمت چپ است که حالتی افقی به این قسمت بخشیده و فرم قرارگیری مجموعه دوربین و نوشتهها نیز به تقویت این طراحی کمک فراوانی کرده است. این نوار باریک که در نسخههای تیره دستگاه بیشتر به چشم میآید، Vibe Shot را از پشت مشابه یک دوربین عکاسی خانگی نشان میدهد و بر کاربری اصلی این مدل تاکید میکند. اجزای اصلی بخش پشتی گوشی که همگی درون نوار جانبی جای گرفتهاند شامل لنز دوربین، سه فلش LED و واحد اتوفوکوس مادون قرمز میشود.
دوربین اصلی
همانطور که پیش از این نیز اشاره شد، دوربین مهمترین قابلیت سختافزاری حاضر در Vibe Shot به حساب میآید. دوربین اصلی گوشی یک نمونه 16 مگاپیکسلی با سنسور BSI با نسبت تصویر 16:9 مجهز به اتوفوکوس اینفرارد و لرزهگیر اپتیکال دست است. این مجموعه در ترکیب با دکمه سوئیچ بین دو حالت عکاسی Pro و Auto همراه با دکمه فیزیکی شاتر در کناره سمت راست، نوید برخورد با یک دوربین با کیفیت را کاملا در ذهن تقویت میکند.
با فشردن دکمه شاتر تا انتها حتی در هنگام قفل بودن صفحهنمایش نیز میتوان به منوی دوربین وارد شد. تاخیر گوشی از لحظه فشردن دکمه شاتر تا آماده عکاسی شدن دوربین در هنگام قفل بودن گوشی نزدیک به 6 ثانیه و در هنگام روشن بودن صفحهنمایش نزدیک به 4 ثانیه است.
بررسی منوی دوربین را با قرار دادن سوئیچ جانبی روی حالت Auto آغاز میکنیم.
منوی دوربین در نگاه اول بسیار سادهتر از آنچه انتظار داریم به نظر میرسد. در سمت راست نمای آخرین عکس گرفته شده، دکمه کوچکی برای آغاز فیلمبرداری و یک شاتر عکاسی بزرگ دیده میشود و در سمت دیگر نیز دکمه تعویض بین دو دوربین، تنظیمات فلش و حالت اتوماتیک یا از نگاه لنوو Smart در بالا قرار دارند و برای ظاهر شدن سایر تنظیمات باید آیکون Setting در بخش پایینی سمت چپ را لمس کرد.
این ظاهر ساده با لمس آیکون Setting و با در دسترس قرار گرفتن طیف وسیعی از تنظیمات متحول میشود. تنظیمات این بخش به سه دسته تنظیمات عکاسی، فیلمبرداری و سایر تنظیمات تقسیم شدهاند که عمده آنها در بخش عکاسی قرار داشته و به عنوان نمونه در بخش فیلمبرداری تنها امکان تغییر وضوح ویدئو وجود دارد. در بخش عکاسی نسبت تصویر را از بین سه گزینه 16:9، 4:3 و 1:1 میتوان انتخاب کرد که بالاترین وضوح یعنی 2997×5328 پیکسل یا 16 مگاپیکسل در نسبت تصویر 16:9 به دست میآید.
گزینه Photo resolution تنها دو انتخاب یعنی Maximum و نرمال را در اختیار کاربران قرار میدهد که در نسبت تصویر 16:9 اولی وضوح 16 مگاپیکسل و دومی وضوح 8 مگاپیکسل را ارائه میدهد. در صورت تنظیم نسبت تصویر روی 4:3، این ترکیب به وضوح 12 مگاپیکسل و 8 مگاپیکسل تغییر میکند.
گزینه Photo Quality با ارائه سه گزینه fine ،Hyperfine و Normal بدون تغییر در رزولوشن با اندکی تغییرات در کیفیت تصویر، از حجم فایل تصویر ایجاد شده به صورت پلکانی میکاهد.
سایر گزینههای این منو از جمله تایمر، تاچشاتر، تنظیمات وایتبالانس، ارتقا عدد ISO تا 1600، تنظیمات Metering، خطوط راهنمای تراز بودن تصویر و مارپیچ با نسبت طلایی (Golden Spiral) و برداشت اسمارت میشود که معمولا کاربران عادی استفاده چندانی از آنها نخواهند کرد.
با تغییر موقعیت سوئیچر جانبی از Auto به Pro تغییرات مشهودی در منوی دوربین رخ میدهد. اولین تغییری که بلافاصله میتوان به آن پی برد ناپدید شدن دکمه فیلم برداری است. نبود این دکمه به معنای پشتیبانی نشدن از قابلیتهای حرفهای این دوربین در حین فیلمبرداری؛ است امری که در عمل نیز اثبات میشود.
در سمت راست در بخش پایینی به دکمه جدیدی برمیخوریم که با لمس آن میتوان به صورت مستقیم به برخی امکانات دوربین از جمله عکاسی پانوراما، سلفی واید، محو کردن پسزمینه و عکاسی در شب دست یافت.
در سوی دیگر و در ستون سمت چپ به پنج آیکون جدید بر میخوریم که برخی از آنها همانند تغییر واتبالانس و ISO در عکاسی خودکار یا اتوماتیک نیز در دسترس قرار داشتند. سه تنظیم مختص به منوی Pro در اینجا شامل تنظیمات نورگیری، تغییر سرعت شاتر (از 1 ثانیه تا 15/1 ثانیه) و فوکوس دستی میشود. با انتخاب هریک از این آیکونهای 5 گانه مراحل تنظیم آنها روی یک خط منحنی صورت میپذیرد.
در منوی Pro برخلاف انتظار تنظیمات کمتری در منوی Setting دیده میشود که شاید مهمترین آنها عکاسی در حالت HDR باشد.
در یک نگاه کلی تنظیمات متعدد و فراوانی در منوی عکاسی Lenovo Vibe Shot در دسترس قرار دارد که برخی از آنها مثل تنظیم سرعت شاتر یا فوکوس دستی حتی در برترین پرچمداران بازار نیز دیده نمیشود اما از نگاهی دیگر منویی با این حجم و گستردگی بیش از آنکه کاربران غیر حرفهای را به عکاسی دقیق با این دوربین ترغیب نماید منجر به سردرگمی آنها در بین منوهای مختلف شده و ایده اصلی یک دوربین با کیفیت در یک گوشی موبایل یعنی برداشت بهترین تصویر در لحظه را مخدوش میسازد.
پنهان کردن برخی از مهمترین تنظیمات عکاسی (همچون گزینه HDR) در لایههای تو در توی منوی این دوربین شاید مهمترین انتقاد به این مجموعه را تشکیل بدهد. نمایش ندادن وضوح عکس و بسنده کردن به عبارتهایی همچون ماکزیمم و نرمال برای توصیف سایز تصویر و حضور نداشتن قابلیت فیلمبرداری حالت Pro و تنظیمات حداقلی دوربین برای برداشت ویدئو از دیگر موارد منفی این ساختار منویی به حساب میآیند.
عکاسی با این دوربین را با حالت اتوماتیک بدون فعال بودن گزینه Smart آغاز میکنیم. نخستین نکته مثبت به تصحیح و کنترل رنگ تعلق دارد که با رنگهای محیط تطابق راضیکنندهای را ارائه میکند. جزئیات نیز مطابق کراپ اندازه واقعی در سطح متوسط رو به بالایی قرار میگیرد.
عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
با فعال کردن حالت Smart تنها اندکی تصحیح در رنگ صورت میپذیرد و از لحاظ جزئیات و روشنایی با تغییر خاصی روبرو نمیشویم.
عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
در نهایت در حالت Pro با ایجاد تغییرات ملایمی در سطح نورگیری و ISO، اندکی کنتراست تصویر ارتقا مییابد و در کل تصویر شفافتری نسبت به دو نمونه پیشین تولید میشود. یک نکته نسبتا منفی در عکاسی در حالت Pro تاخیر مشهود شاتر دوربین است.
عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
در عکاسی ماکرو، فوکوس اینفرارد دوربین به کمک این مجموعه آمده و فوکوس سریعی را برای وایبشات به همراه میآورد. حضور سه فلش با رنگهای متفاوت نه تنها برداشت باکیفیت تصاویر در محیطهای تاریک را تضمین میکند، بلکه در شرایط نوری گوناگون نوری طبیعی متناسب با توناژ محیط به دست میدهد.
فیلمبرداری این دوربین حداکثر با وضوح فول اچدی با 30 فریم در ثانیه انجام میشود ؛ بیتریت ویدئویی تصویر نزدیک به 20Mbps و بیتریت صوتی 96Kbps به صورت دوکاناله است. کیفیت ویدئوهای برداشت شده توسط این دوربین از لحاظ روشنایی، کنتراست و ترکیب رنگ بسیار مناسب است اما حرکتهای جزئی لنز دوربین منجر به پرشهایی در تصویر شده و ایجاد کشیدگی در کنارههای کادر ویدئو نتیجه نهایی را تحت تاثیر قرار میدهد.
دوربین دوم
وضوح دوربین دوم گوشی 8 مگاپیکسل است اما از فوکوس خودکار و بسیاری از امکانات متعدد دوربین اصلی در آن خبری نیست. در ساختاری منویی این دوربین تنها چند گزینه معدود به چشم میخورد که شامل Photo mirror (تغییر آینهای÷ تصویر پس از برداشت)، Snap mode (حالتهای مختلف برداشت عکس همچون تایمر، tap کردن صفحه و...)، کیفیت عکس، نسبت تصویر و Fill light (افزودن دو کادر نورانی در بالا و پایین صفحه برای افزایش روشنایی سوژه) میشوند.
از کیفیت تصاویر سلفی این دوربین نمیتوان ناراضی بود اما نگفته پیداست که مقایسه آن با عکسهای دوربین اصلی نیز مقایسه کاملا نابرابریست.
باتری
لنوو معمولا از سیاست دست و دلبازانهای در مورد ظرفیت باتری اسمارتفونهای خود پیروی میکند و وایب شات نیز در این زمینه استثنا نیست. ظرفیت باتری این مدل 3000 میلی آمپر ساعت در نظر گرفته شده که برای این ایعاد و وضوح صفحهنمایش، ظرفیت بسیار مناسبی محسوب میشود. شرکت سازنده در توصیف این باتری به دوام 30 ساعته در هنگام مکالمه 2G، تا 21 ساعت مکالمه 3G و تا 19 روز زمان Stand-by اشاره کرده است. در حین استفاده در دنیای واقعی وایبشات به خوبی حتی در سنگینترین استفاده نیز روز اول را پشت سر گذاشت و به پایان بردن روز دوم در صورت اندکی سبکتر کردن نوع استفاده در آن چندان دور از ذهن نیست.
شارژر 7.5 واتی ارائه شده همراه گوشی همانطور که اشاره شده از شارژ سریع پشتیبانی نمیکند اما با این حال زمان شارژ در آن چندان نیز طولانی نیست. در تست عملی سرعت پر شدن باتری با آغاز از شارژ 9 درصدی در طی یک ساعت، شارژ به 63 درصد و پس از گذشت یک ساعت و 30 دقیقه به 86 درصد رسید. دقیقا راس 2 ساعت نیز باتری به طور کامل پر شد.
سیستمعامل- رابط کاربری
از لحظه فشردن دکمه پاور و ویبره اولیه تا ظاهر شدن صفحه قفل در Vibe Shot زمانی نزدیک به 36 ثانیه به طول میانجامد. سیستمعامل گوشی نسخه 5.1 اندروید لالیپاپ بوده و رابط کاربری آن نیز با پوسته کاملا کاستومایز شدهای از سوی شرکت سازنده شکل گرفته است.
صفحه قفل ساده و استاندارد طراحی شده و در آن ساعت و تاریخ در بالا، نوتیفیکیشن برنامهها در میانه و و میانبر دسترسی به شمارهگیر و دوربین در پایین قرار دارند. در تنظیمات گوشی میتوان در مورد نمایش دادن نوتیفیکیشن برنامهها در صفحه قفل تصمیمگیری کرد.
با ورود به صفحه Home نخستین نکته مشهود، نبود App drawer یا منوی اصلی به سبک برخی دیگر از سازندگان همچون هواوی است. بدینترتیب دسکتاپهای متعدد صفحه Home تنها محل قرار گرفتن آیکون برنامهها، میانبرها و ویجتهای گوناگون بوده و پس از مدتی در صورت فولدربندی نکردن محتوای مشابه با حجم وسیعی از آیکونهای گوناگون در چندین صفحه روبرو خواهیم شد.
با Pinch Zoom رو به داخل به مد ویرایش هوم اسکرین برای ایجاد تغییرات در صفحات (جابجایی، حذف و اضافه) وارد میشویم و با نگهداشتن انگشت روی صفحهنمایش نیز امکان افزودن ویجت به صفحات دلخواه فراهم میشود.
Notification Area در بالاترین قسمت امکان مشاهده یوزر فعلی )یا تعریف کاربر جدید( در کنار دکمه دسترسی به Setting و ظرفیت باتری را به نمایش میگذارد و در پایینترین قسمت نیز اسلایدر تنظیم روشنایی همراه با چک باکس فعال کردن روشنایی خودکار به چشم میخورد.
میانبرهای این قسمت به دو بخش کاملا مجزا تقسیم شدهاند که شامل سه آیکون وایفای، ارتباطات تحت شبکه و بلوتوث در سطر بالایی و 10 آیکون دیگر در دو ردیف 5 عددی در سطر زیرین میشود. لمس و نگهداشتن دست روی هریک از این آیکونها، کاربر را به صورت مستقیم به تنظیم مورد نظر هدایت میکند اما علاوه بر این، سه آیکون وایفای، بلوتوث و دیتای موبایلی در کنار خود یک فلش رو به پایین نیز ارائه میکنند که با لمس آن میتوان بدون خروج از این منو به هریک از این تنظیمات سه گانه دست یافت.
تاگلهای 10 گانه این قسمت از یک لیست 14 عددی قابل انتخاب کردن هستند که در میان آنها یک امکان جدید به نام Secure Zone به چشم میخورد.
در این ویژگی با تعریف یک زون متفاوت نسبت به زون فعلی کاربر امکان ایجاد یک محیط کاملا مجزا نسبت به حالت نرمال فراهم میشود که در آن میتوان دسترسی به اپلیکیشنهای دلخواه را تنها محدود به این زون کرد، بدینترتیب با Secure Zone به عنوان مثال میتوان دو منطقه کاربری کاملا متفاوت در هنگام کار و سایر موارد تعریف کرد.
در منوی تنظیمات یا Setting نیز برخی گزینههای جدید به چشم میخورد که Wide Touch یکی از آنهاست. با فعال کردن این گزینه در تنظیمات یک آیکون دایرهای کوچک با امکان جابجایی، در کناره صفحهنمایش ظاهر میشو د که برخی از میانبرهای مهم مورد نیاز کاربران را در خود جای داده است.
امکان فعال کردن tap دوگانه برای روشن کردن صفحهنمایش یکی دیگر از گزینههای جذاب در منوی Setting است.
چیپست پردازشی- حافظه
Vibe Shot در بخش پردازشی خود از چیپست نسبتا جدید رده میانی کوالکام موسوم به Snapdragon 615 بهره میبرد. در ساختار این چیپست از 8 پردازنده منطبق با معماری ARM A53 در دو گروه چهار هستهای با فرکانسهای کاری 1.7 و 1 گیگاهرتز استفاده شده که به ترتیب در پردازشهای سنگین و سبک و در ساختار big.LITTLE به کار گرفته میشوند. رم گوشی 3 گیگابایت است و پردازش گرافیکی آن نیز با قطعه Adreno 405 صورت میپذیرد.
در نخستین تست پردازشی گوشی مثل گذشته به سراغ Geekbench 3 میرویم. این تست بدون دخالت دادن سایر اجزا، تنها کیفیت هستههای پردازشی را مورد بررسی قرار میدهد. Sony XPERIA M4 Aqua با چیپست مشابه Snapdragon 615 به امتیاز 615 و 2468 در دو حالت تک هستهای و چند هستهای دست یافت و با توجه به اینکه فرکانس هستههای big در چیپست حاضر در Vibe Shot از 1.5 به 1.7 گیگاهرتز ارتقا یافته انتظار نتیجه نسبتا بهتری نسبت به M4 Aqua را داریم. امتیاز وایبشات در این تست 679 و 2526 واحد در دو حالت تک و چند هستهای است که انتظارات اولیه را برآورده میسازد.
تست دوم به AnTuTu نسخه 5.7.1 تعلق دارد. این تست در XPERIA M4 Aqua نتیجه 30147 واحد را ثبت میکند و با توجه به یکسان بودن چیپست و اینکه وضوح HD صفحهنمایش در M4 Aqua پایینتر از پنل فول اچدی Vibe Shot است انتظار امتیاز پایینتری را از وایبشات داریم. از سوی دیگر به دلیل فرکانس بالاتر هستههای big و 3 گیگابایتی بودن رم در مقابل 2 گیگابایت رم حاضر در M4 Aqua شرایط کاملا به نفع لنوو تغییر میکند. این موارد در عمل نیز به حقیقت میپیوندد و امتیاز 38754 وایبشات در AnTuTu v.5.7.1 به خوبی به این مسئله اشاره دارد.
در نهایت در آخرین تست طبق روال از 3DMark و دو تست Sling Shot بر مبنای OpenGL ES 3.0 و Ice Storm Unlimited براساس OpenGL ES 2.0 بهره میگیریم. این دو تست بخش گرافیکی گوشی را تحت فشار قرار میدهند. در تست نخست یعنی Sling Shot با توجه به اینکه گوشیهای پرچمدار امتیازی حوالی 1000 تا 1300 واحد را در این تست کسب میکنند انتظار آن میرود که با نتیجه بسیار ضعیفتری روبرو شویم. در عمل امتیاز Vibe Shot در این تست بسیار سنگین عدد 225 بود که با انتظار از واحد گرافیکی Adreno 405 تطابق دارد.
تست دوم یعنی Ice Storm Unlimited که در وضوح 720p یا HD اجرا میشود تست به نسبت سبکتری محسوب شده و واحد گرافیکی را کمتر به مشکل میاندازد. XPERIA M4 Aqua با گرافیک یکسان این تست را با امتیاز 6863 به پایان رساند اما با توجه به رم بیشتر در Vibe Shot این انتظار میرود تا به نتیجه بهتری در این تست روبرو شویم. وایبشات در این تست به امتیاز 7826 واحد دست یافت که به خوبی اهمیت بیشتر بودن حافظه رم در پردازشهای گرافیکی را به نمایش میگذارد.
ارتباطات
دو سیمکارته بودن گوشی و پشتیبانی از 4G روی هر دو اسلات مهمترین نکته مثبت Vibe Shot در بخش ارتباطی دستگاه است. یک نکته بسیار جالب در این میان هات سواپ بودن اسلات سیمکارت است به طوریکه با قرار دادن یک سیمکارت جدید یا تعویض جایگاه آن، گوشی بدون نیاز به ریستارت در مدت زمانی بسیار کوتاه آنتن سیمکارت را ظاهر میکند. وایفای گوشی از نوع قدیمیتر 11.n بوده و از بلوتوث 4.1 و مسیریاب GPS بهره میبرد. نبود NFC در این مجموعه یکی از نقاط ضعف اصلی وایبشات به عنوان یک گوشی پیشرفته است.
کلام آخر
Lenovo Vibe Shot تلاشی برای حضور پر رنگتر یک برند سختکوش در بازاری به شدت رقابتیست. طراحی مدرن ، استفاده هوشمندانه از قطعات فلزی و به کارگیری یک دوربین متفاوت و اجزای مرتبط با آن نکات کلیدی اصلی در مورد Vibe Shot را تشکیل میدهند. از صفحهنمایش گوشی میتوان به میزان زیادی رضایت داشت و دوام باتری و مجموعه پردازشی نیز بالاتر از حد متوسط بازار قرار دارند. ارائه دو سیمکارت 4G مجزا و مستقل از اسلات حافظه دیگر نکته مثبتیست که به متمایز شدن این مدل از برخی نمونههای دو سیمکارته جدید کمک میکند. در سمت نکات منفی باید به رابط کاربری نسبتا پیچیده دوربین و در دسترس نبودن قابلیت فیلمبرداری در حالت Pro اشاره کرد. ساختار منویی دستگاه نسبت به اندروید اصلی با پیچیدگیهای بیشتری همراه است و نبود منوی اصلی یا App drawer نیز از سوی بسیاری از کاربران چندان مثبت تلقی نمیشود. طراحی دکمههای سهگانه زیر صفحهنمایش از فرم مدرن و امروزی گوشی تا حدودی کاسته و حاشیههای نسبتا زیاد بالا و پایین صفحهنمایش، به افزایش نسبتا زیاد ارتفاع این مدل منجر شدهاند. در نهایت از نبود NFC در بخش ارتباطات نیز میتوان به عنوان یک نکته منفی نسبتا مهم یاد کرد.