بررسی گوشی موبایل سونی Xperia M2 dual
دسترسی سریع به سایر موارد
جستجوی سریع جدیدترین های سونی» سونی Xperia 10 VI
» سونی Xperia 5 V
» سونی Xperia 10 V
» سونی Xperia 1 V
» سونی Xperia 5 IV
» سونی Xperia 10 IV
» سونی Xperia 1 IV
» سونی Xperia Pro-I
» سونی Xperia 10 III Lite
» سونی Xperia 1 III
» سونی Xperia 5 III
» سونی Xperia 10 III
» سونی Xperia 5 II
» سونی Xperia Pro
» سونی Xperia 1 II
» سونی Xperia 10 II
» سونی Xperia L4
» سونی Xperia 5
» سونی Xperia L3
» سونی Xperia 10 Plus
» سونی Xperia 1
» سونی Xperia 10
» سونی Xperia XZ3
» سونی Xperia XA2 Plus
» سونی Xperia XZ2 Premium
» سونی Xperia XZ2
» سونی Xperia XZ2 Compact
» سونی Xperia L2
» سونی Xperia XA2
» سونی Xperia XA2 Ultra
» سونی Xperia R1 Plus
» سونی Xperia XA1 Plus
» سونی Xperia XZ1
» سونی Xperia XZ1 Compact
» سونی Xperia L1
» سونی Xperia XZs
» سونی Xperia XA1
» سونی Xperia XA1 Ultra
» سونی Xperia XZ Premium
» سونی Xperia XZ
» سونی Xperia X Compact
» سونی Xperia E5
» سونی Xperia XA Ultra
» سونی Xperia XA
» سونی Xperia X Performance
» سونی Xperia XA Dual
» سونی Xperia X
» سونی Xperia Z5 Dual
» سونی Xperia Z5 Compact
» سونی Xperia Z5 Premium
» سونی Xperia Z5
» سونی Xperia Z5 Premium Dual
» سونی Xperia M5
» سونی Xperia C5 Ultra
» سونی Xperia C5 Ultra Dual
» سونی Xperia M5 Dual
» سونی Xperia C4 Dual
» سونی Xperia C4
» سونی Xperia Z3 Plus (Z4)
» سونی Xperia Z4 Tablet LTE
» سونی Xperia M4 Aqua
» سونی Xperia E4g Dual
» سونی Xperia E4g
» سونی Xperia E4 Dual
» سونی Xperia E4
» سونی Xperia E3 Dual
» سونی Xperia Z3
» سونی Xperia Z3 Tablet Compact
» سونی Xperia Z3 Dual
» سونی Xperia E3
» سونی Xperia Z3 Compact
» سونی Xperia M2 Aqua
» سونی Xperia C3 Dual
» سونی Xperia C3
» سونی Xperia T3
» سونی Xperia Z2
» سونی Xperia M2 dual
» سونی Xperia Z2 tablet
» سونی Xperia M2
» سونی Xperia E1 dual
» سونی Xperia E1
» سونی Xperia T2 Ultra dual
» سونی Xperia T2 Ultra
» سونی Xperia Z1 Compact
» سونی Xperia Z1s
» سونی Xperia Z1
» سونی Xperia Z Ultra
» سونی Xperia C
» سونی Xperia M
» سونی Xperia ZR
» سونی Xperia SP
» سونی Xperia L
» سونی Xperia Tablet Z Wi-Fi
» سونی Xperia Tablet Z LTE
» سونی Xperia Z
» سونی Xperia ZL
» سونی Xperia E
» سونی Xperia E dual
» سونی Xperia Tablet S 3G
» سونی Xperia TX
» سونی Xperia V
» سونی Xperia J
» سونی Xperia Tablet S
» سونی Xperia T
» سونی Xperia SL
» سونی Xperia tipo dual
» سونی Xperia miro
» سونی Xperia tipo
» سونی Xperia go
» سونی Xperia acro S
» سونی Xperia ion HSPA
» سونی Xperia neo L
» سونی Xperia sola
» سونی Xperia U
» سونی Xperia P
» سونی Xperia ion LTE
» سونی Xperia S
» سونی Tablet P 3G
» سونی Tablet P
» سونی Tablet S 3G
» سونی Tablet S
» سونی CMD Z7
» سونی CMD J70
» سونی CMD J7
» سونی CMD MZ5
» سونی CMD J6
» سونی CMD J5
» سونی CMD Z5
» سونی CMD CD5
» سونی CMD C1
» سونی CMD Z1 plus
» سونی CMD Z1
» سونی CM-DX 2000
» سونی CM-DX 1000
- آلکاتل
- بلو
- اموی
- بنفون
- بنکیو
- بنکیو-زیمنس
- برد
- بوش
- چی آ
- اریکسون
- اتن
- فوجیتسو زیمنس
- آی میت
- آی-موبایل
- اینو استیریم
- کیوسرا
- مکسون
- میتاک
- میتسوبیشی
- ان ای سی
- نئونود
- او تو
- پالم
- پن تک
- کیوتک
- ساژم
- سندو
- سون
- زیمنس
- تل می
- تلیت
- ثریا
- وی کی موبایل
- ودافون
- دبلیو ان دی
- اکس کیوت
- ایسر
- آمازون
- دل
- دیمو
- گیگابایت
- هایر
- اچ پی
- پاناسونیک
- فیلیپس
- پرستیژیو
- شارپ
- سونیم
- سونی اریکسون
- توشیبا
- ورتو
Sony XPERIA M2 Dual - منطق یک انتخاب
درست یک سال پیش در ژوئن 2013 محصول تازهای از سری اکسپریای سونی معرفی شد که در کلاس ارزانقیمت و اصلاحا Entry-level حرفهای فراوانی برای گفتن داشت؛ XPERIA M که دو ماه بعد در تابستان سال گذشته روانه بازار شد در میان همقیمتهای خود امکانات به نسبت بالاتری ارائه میداد و مواردی همچون 1 گیگابایت حافظه رم، تجهیز به پردازندههای Krait و گرافیک نسبتا پیشرفته طیف وسیعی از کاربران کلاس ارزانقیمت را به تهیه این مدل متقاعد ساخت. M البته خالی از مشکل نیز نبود و زاویه دید اندک صفحهنمایش، دوربین متوسط و دوام نچندان بالای باتری، قیمت مناسب آن را به میزان زیادی توجیه میکرد. سونی در کنار فعالیت گسترده در کلاس High-end و مدلهای متفاوت خانواده Z، رده ارزانقیمت M را نیز در طی یک سال گذشته فراموش نکرد و علاوه بر ارائه آپدیت 4.3 برای این مدل (که پدیدهای نادر در این رده به حساب میآید)، در MWC 2014 نیز نسخه جدید این کلاس موسوم به XPERIA M2 را معرفی کرد که از لحاظ مشخصات و امکانات بیش از آنکه نسخه بهبود یافتهای از XPERIA M محسوب شود، میتوان آن را ورژن کوچک شدهای از XPERIA C تلقی کرد. Sony XPERIA M2 با بیش از یک ماه اختلاف نسبت به بازارهای جهانی بلاخره در ایران نیز در دسترس قرار گرفت. در ادامه با این مدل و نقاط ضعف و قوت آن بهطور کامل آشنا میشویم.
جعبه محتویات
باکس محتویات M2 نسبت به سال گذشته از ظاهر متفاوت و کمپکتتری برخوردار است و با وجود طول و عرض بسیار بزرگتر، از ضخامت کمتری بهره میبرد. درون این جعبه طبق انتظار از شارژر، کابل USB و هدست سیمی استفاده شده است. خروجی شارژر این مدل 5 ولت و 850 میلیآمپر است که نسبت به M سال گذشته هیچ تغییری را نشان نمیدهد. زمان شارژ کامل باتری گوشی با این شارژر از 1 درصد تا 95 درصد نزدیک به 3 ساعت و 30 دقیقه به طول میانجامد. هدست سیمی دستگاه از طراحی جدید سونی با شکل تغییر یافته خروجیهای صدا بهره میبرد که از لیز خوردن هدست در گوش تا حدودی جلوگیری میکند.
طراحی ظاهری
M2 در نگاه اول شباهت کاملی به خانواده Z داشته و از لحاظ ظاهری با مدلی همچون ZR در یک ردیف قرار میگیرد. حذف برآمدگی و استفاده از سطح یکدست و کاملا تخت در بخش پشتی نخستین تغییر در این میان است که در تمامی اعضای سری Z از ZR ،Z و Z Ultra گرفته تا Z1 Compact ،Z1 و Z2 به چشم میخورد. شکل خاص کنارههای گوشی با نوار میانی و لبههای شیبدار از دیگر تشابهات گرفته شده از سری Z است که در M2 نیز همانند M دیده میشود. حاشیههای جانبی صفحهنمایش با اینکه همچنان نسبت به برترینهای این رده بزرگ به نظر میرسند اما در مقایسه با XPERIA M اندازههای بسیار کوچکتری را به نمایش میگذارد. تغییر چینش اعضای بخش پشتی و انتقال اسپیکر تماس به زیر دستگاه از دیگر تغییرات مشهود M2 نسبت به M به حساب میآید. طراحی M2 در مجموع مثبت تلقی شده و بدون در نظر گرفتن ماندن اثر انگشت در نسخه مشکی و دسترسی نداشتن به باتری، ایراد خاصی به آن نمیتوان وارد دانست.
ابعاد و اندازهها
ابعاد M2 برابر 8.6×71.1×139.6 میلیمتر است که برای یک نمونه 4.8 اینچی بهخصوص در زمینه ارتفاع بیش از اندازه بزرگ به نظر میرسد بهعنوان نمونهای جهت مقایسه LG L90 با تنها 0.1 اینچ صفحهنمایش کوچکتر، 8 میلیمتر ارتفاع کمتری دارد و Samsung Galaxy SIII با صفحهنمایش یک اندازه، تا 3 میلیمتر کوتاهتر است. فضای وسیع دستنخورده در بالا و پایین صفحهنمایش اصلیترین دلیل این افزایش سایز به حساب میآید. در سمت مثبت ماجرا عرض و ضخامت گوشی، متعادل و مطلوب است و از این لحاظ مشکلی در آن احساس نمیشود.
M2 با 148 گرم وزن، گوشی سنگینی به حساب میآید و مقایسه آن با L90 با وزن 126 و SIII با وزن 133 گرمی اختلاف فراوانی را نشان میدهد.
صفحهنمایش
ارتقا ابعاد صفحهنمایش یکی از معدود نکات مثبت در ساختار M2 نسبت به گذشته به حساب میآید. صفحهنمایش 4.8 اینچی این مدل دارای وضوح 960×540 پیکسل است که نسبت به پنل 4 اینچی و FWVGA حاضر در M2 در هر دو جنبه با افزایش روبرو شده این افزایش سایز اما منجر به ارتقا تراکم پنل نشده و با اینکه ابعاد صفحهنمایش 0.8 اینچ افزایش یافته، تعداد پیکسلهای افزوده شده به این مجموعه تنها اندکی بیش از 108 هزار عدد است که این مسئله تراکم تصویر را از 245ppi در M به 229ppi در M2 کاهش داده است. اثر تراکم نسبتا اندک این پنل را در نوشتههای ریز میتوان مشاهده کرد که نوشتههای ریز منوی دوربین در بخش Modes از جمله مثالهای مشهود در این زمینه به حساب میآیند که شارپنس ضعیفی را به نمایش میگذارند.
در ساخت این پنل از فناوری TFT LCD استفاده شده که نسبت به M تاحدودی از لحاظ زاویه دید با پیشرفت روبرو شده است روشنایی این پنل نیز با بهبود روبرو شده و از تهرنگ آبی حاضر در M در این مدل خبری نیست. در نهایت عملکرد این پنل در نور مستقیم خورشید چندان رضایتبخش نیست و با اینکه همچنان میتوان محتویات صفحه را مشاهده کرد اما نسبت به برترینهای این دسته شرایط نابرابری برقرار است. در کل از صفحهنمایش M2 در کیفیت رنگ، زاویه دید، کنتراست و روشنایی میتوان راضی بود اما میزان جزئیات، فشردگی پیکسلی و عملکرد در محیطهای روشن، رده قیمتی دستگاه را بهخوبی مشخص میکند.
زیر صفحهنمایش نکته خاصی به چشم نمیخورد و در بالا نیز به المانهای تکراری این قسمت یعنی دوربین دوم، اسپیکر تماس و سنورهای تنظیم نور و خاموش کردن پنل حین تماس بر میخوریم.
المانهای جانبی
در سمت چپ M2 در بالاترین قسمت به پورت Micro USB اتصالات سیمی برمیخوریم که همانند M از قابلیت OTG یا اتصال حافظههای همراه و دیوایسهایی همچون موس، کیبورد و دسته بازی پشتیبانی میکند.
در همین بخش و در زیر پورت USB، اسلات کارت حافظه Micro SD قرار دارد که با کمک آن امکان ارتقا حافظه داخلی تا 32 گیگابایت وجود دارد. این قسمت با درپوش پلاستیکی متصل به بدنه محافظت میشود.
موارد حاضر در سمت راست از پایین به بالا شامل محل اتصال بند، شاتر دوربین، راکر تغییر صدا، دکمه پاور و محل دو اسلات سیمکارت زیر یک پوشش مشترک سرتاسری است. از این لحاظ M2 را میتوان یکی از معدود گوشیهای دو سیمکارت بدون امکان دسترسی به باتری قلمداد کرد.
بخش بالایی به جک اتصال هدست تعلق دارد و در پایین نیز زیر یک پوشش زنبوری ریز، میکروفون تماس و اسپیکر قرار دارد کیفیت و بلندی صدای خروجی از تک اسپیکر حاضر در M2 نسبت به M با کاهش روبرو بوده و در این مورد به هیچعنوان با ارتقا روبرو نیستیم.
تصویر بخش پشتی گوشی با ظاهر یک دست و بدون برآمدگی، همانطور که اشاره شد بهخوبی یادآور مدلهای پیشرفته سری Z است. دوربین همراه با فلش LED و میکروفون دوم از کناره سمت چپ به وسط منتقل شده و نشان NFC در مرکز دیده میشود. در M2 نیز مثل اکثر سونیها، کانون گرمای ایجاد شده در کناره بالا و در سمت راست دوربین قرار دارد که البته در بالاترین حد نیز مشکل خاصی را ایجاد نمیکند.
دوربین
وضوح دوربین حاضر در این مدل یک پله بالاتر از M و برابر 8 مگاپیکسل با امکان فیلمبرداری 1080p در نظر گرفته شده است. این دوربین به لحاظ ظاهری و عملکردی شباهت نزدیکی به دوربین استفاده شده در XPERIA C دارد؛ نکتهای که در عمل نیز تا حدودی اثبات میشود.
ساختار منویی این دوربین همچون دیگر اسمارتفونهای مجهز به نسخه 4.3 در خانواده سونی با شاتر و آخرین عکس گرفته شده همراه با سوئیچر تعویض بین عکاسی و فیلمبرداری و دکمه تغییر حالت در سمت راست و آیکونهای دسترسی به تنظیمات در سمت چپ مرتب شده است. با تغییر حالت دوربین به Superior Auto به دو شاتر جداگانه برای عکاسی و فیلمبرداری در سمت راست دست پیدا میکنیم.
عکاسی HDR، افزایش ISO تا 1600، ارزشگیر دیجیتال دست، تغییر وظیفه دکمههای ولوم و حالتهای مختلف فوکوس از جمله امکانات قابل ذکر در این دوربین را تشکیل میدهند.
در منوی تغییر حالت بهجز گزینه Superior Auto، امکان ایجاد افکتهای واقعیت افزوده (AR effect)، عکاسی پیاپی Timeshift (یافتن بهترین عکس از تصاویر گرفته شده قبل و بعد از فشردن شاتر)، امکان رتوش پرتره، Sweep Panrama و چندین گزینه دیگر به چشم میخورند. با لمس +Apps در بالای این بخش، اپلیکیشنهای دیگری نیز به این قسمت قابل اضافه کردن خواهند بود.
تصاویر گرفته شده توسط این دوربین در نور اندک از لحاظ میزان جزئیات، دقت رنگ و کنتراست چندان فوقالعاده نیستند. این مشکل را پس از کراپ 100 درصد تصاویر در نرمافزارهای ویرایشگر و در مورد سوژههای با تفکیک بالا همچون شاخ و برگ درختان به وضوح میتوان مشاهده کرد. مد HDR در این دوربین سوژههای تیره را به شدت پر نور میکند که این یکی از تشابهات M2 و XPERIA C و عامل تقویت حس یکسان بودن این دو دوربین است.
عکاسی در حالت اتوماتیک با HDR خاموش - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
عکاسی در حالت Superior Auto - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
عکاسی در حالت اتوماتیک با HDR فعال - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
با ارتقا نور و برداشت تصویر در حداکثر نور، کیفیت تصاویر بهبود اندکی را تجربه میکند اما مشکلات نویز و جزئیات اندک تا حدودی برجای میمانند.
عکاسی در حالت اتوماتیک با HDR خاموش - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
عکاسی در حالت Superior Auto - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
عکاسی در حالت اتوماتیک با HDR فعال - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
ویدئوهای این دوربین حداکثر با وضوح 1080p با 30 فریم در ثانیه و با بیتریتی نزدیک به 17.4Mbps ثبت میشود که روی کاغذ انتظار دستیابی به کیفیت مناسبی را ایجاد میکند. در عمل ویدئوهای M2 در از جزئیات بالایی برخوردار نیستند و فوکوس دقیقی نیز در آنها به چشم نمیخورد این وضعیت با ارتقا نور اندکی بهبود پیدا میکند.
باتری
ظرفیت باتری حاضر در XPERIA M2 برابر 2330mAh است که در مقایسه با 1750 میلیآمپر ساعت حاضر در M افزایش فراوانی را نشان میدهد. سونی در توصیف این باتری به 12 ساعت مکالمه، بیش از 26 روز زمان Stand-by، افزون بر 37 ساعت پخش موسیقی و 8 ساعت نمایش ویدئو اشاره کرده است. این باتری در دنیای واقعی با توجه به وضوح اندک پنل و مصرف نچندان بالای بخش پردازشی با یک بار شارژ در یک استفاده متوسط به سومین روز نیز میتواند گام بگذارد اما در صورت پشت سر گذاشتن یک روز بسیار سنگین با مرور صفحات وب با وایفای، اجرای بازیهای سنگین گرافیکی و مسیریابی با GPS امکان به پایان رساندن کل توان باتری در یک روز نیز کاملا وجود دارد. در M2 همانطور که در ابتدا نیز اشاره شد امکان دسترسی معمول به باتری در نظر گرفته نشده است.
سیستمعامل، رابط کاربری
M2 از لحظه فشردن دکمه پاور تا ظاهر شدن صفحه قفل به 24 ثانیه زمان نیاز دارد که نسبت به M با حدود 33 ثانیه پیشرفت قابل ملاحظهای را تجربه کرده است. سیستمعامل پیشفرض دستگاه نسخه 4.3 اندروید جلیبین است که مدتی پیش برای M نیز ارائه شد. در حال حاضر صحبتی در رابطه با امکان آپدیت احتمالی M2 به ورژنهای بالاتر در میان نیست اما ممکن است در آینده تصمیم جدیدی در این مورد اتخاذ شود.
المانهای پیشفرض سونی در قسمتهای مختلف لانچر دستگاه بدون تغییر نسبت به گذشته است. در Lock Screen بار دیگر از Swipe رو به بالا یا پایین دست برای بازگشایی قفل استفاده شده و در بالا نیز بهجز زمان، تاریخ و میانبر دسترسی به دوربین امکان حرکت جانبی برای قراردادن ویجتهای تکی در صفحات چهارگانه این قسمت وجود دارد.
در هوماسکرین نیز نکته خاصی دیده نمیشود و صفحات دسکتاپ هفتگانه و Pinch Zoom رو به داخل برای ورود به مد ویرایشی هیچ تغییری نسبت به آنچه از سونی انتظار داریم نداشته است.
بخش نوتیفیکیشن در بالای صفحهنمایش امکان نمایش همزمان 10 تاگل مختلف در دو ردیف را دارد که از آن جمله میتوان به میانبر Setting تغییر روشنایی، فعال و غیر فعال کردن وایفای و بلوتوث، Airplane mode، فعالسازی دیتا و بلاخره تغییر صدا اشاره کرد. تاگلهای این بخش از یک لیست 15 عددی قابل انتخاب و سفارشیسازی هستند زمان، تاریخ و اعلان برنامههای مختلف از دیگر قسمتهای این بخش به حساب میآیند.
در app drawer یا منوی اصلی نیز نکته خاصی دیده نمیشود و برنامهها بار دیگر در یک فرم ماتریسی 5×4 با حرکت به سمت راست قرار گرفتهاند. با Swipe دست به سمت راست روی صفحه اول app drawer منوی دسترسی سریع سونی به صورت عمودی ظاهر میشود که تغییر چینش برنامهها براساس حروف الفبا، میزان استفاده و اپلیکیشنهای دانلود شده، جستوجو و Uninstall سریع و دسترسی به Play Store و Sony Select از وظایف آن به حساب میآیند.
یکی از برنامههای جدید سونی در M2 اپلیکیشنی به نام Diagnostics است که همانطور که از نام آن میتوان حدس زد برای رفع عیب و تست صحت و سلامت قسمتهای مختلف گوشی مورد استفاده قرار میگیرد این بخش البته بیش از آنکه قسمتی برای تست سلامت معطوف به دادههای جمعآوری شده از سنسورها و مواردی از این دست باشد بیشتر از کاربران برای تایید صحت استفاده میکند؛ بهعنوان نمونه پس از گرفتن یک عکس از کاربران درباره ثبت شدن عکس برای اطمینان از کارکرد صحیح دوربین سوال میشود.
چیپست پردازشی، حافظه
چیپست پردازشی مورد استفاده در این مدل از نوع Qualcomm MSM8226 با چهار پردازنده 1.2 گیگاهرتزی ARM A7 است که این روزها به راهحلی مشترک در اغلب گوشیهای سطح پایین و میانی بازار بدل شده است. در بخش گرافیکی تغییر مثبتی نسبت به چیپستهای سال گذشته با همین پردازنده دیده میشود و گرافیک Adreno 305 شرایط بهتری را برای اجرای بازی ارائه میدهد. حافظه رم دستگاه 1 گیگابایت است و از 8 گیگابایت حافظه داخلی نیز چیزی نزدیک به 5 گیگابایت برای نصب برنامه در اختیار کاربران است. این حافظه تا 32 گیگابایت دیگر با کمک اسلات حافظه قابل ارتقا خواهد بود.
در تست اول چون همیشه به سراغ بنچمارک سینگلترید Benchmark Pi برای محاسبه عدد پی با یک اعشار مشخص میرویم. عدد کمتر در این تست به معنای سرعت بالاتر پردازش در گوشی است. امتیاز بالاتر در این تست مستقیما با کیفیت پردازنده در تماس است و تعداد هستهها تاثیری در آن ندارد. بهترین امتیاز M2 در این تست 360 تا 363 میلیثانیه بود. بهعنوان معیاری برای مقایسه، M این تست را با امتیاز 413 میلیثانیه پشت سر گذاشت.
بنچمارک دوم به AnTuTu نسخه X تعلق داشته که با ثبت رقم 17443 اختلاف فراوانی با 11129 در M داشته و نسبت به Huawei G700 با پردازندههای مشابه، گرافیک به نسبت ضعیفتر و امتیاز 13552 رقم بهتری را ثبت کرده است.
تست سوم با معیار جدید Basemark OS II و تست قسمتهای مختلف پردازشی و گرافیکی انجام میپذیرد. M2 در این تست به امتیاز کلی 281 دست یافت. این امتیاز M2 را در سطح میانی رو به پایین قرار میدهد چرا که مدل پیشرفتهای چون XPERIA Z2 در این تست به رقم بسیار بالاتر 1031 دست پیدا کرد.
در چهارمین تست از معیار Vellamo در دو حالت METAL و HTML5 بهره میگیریم. امتیاز M2 در این دو تست به ترتیب رقمهای 565 و 2038 اندازهگیری شد. یک گوشی مشابه چون XPERIA C با پردازندههای یکسان و گرافیک نسبتا ضعیفتر این تست را با عددهای 497 و 1490 به پایان رساند که رقمهای پایینتری در هر دو مورد نسبت به M2 به حساب میآید.
تست گرافیکی 3Dmark عملکرد بخش گرافیکی M2 را به چالش میکشد. امتیاز M2 در تست Ice Storm Unlimited برابر 4772 بود که برای مدلی در این کلاس قیمتی نتیجه چندان بدی نیز به حساب نمیآید.
در تست Epic Citadel در سه حالت Ultra High Quality، High Quality و High Performance، کیفیت گرافیک Adreno 305 را در بازیهای نوشته شده با موتور UNREAL میسنجیم. در M2 از همین ابتدا و پیش از اجرای این تست نیز با توجه به وضوح نچندان بالای پنل از یک سو و گرافیک رضایتبخش از سوی دیگر انتظار مشاهده نتیجه مناسبی را از این تست داریم انتظاری که در عمل نیز با به ثبت رسیده اعداد 48.2، 56 و 57.7 به ترتیب برای حالت الترا، حالت کیفیت بالا و حالت High Performance به واقعیت نزدیک میشود.
در آخرین تست از بنچمارک GFXBench نسخه چهارم و دو تست T-Rex و Manhathan بهره میگیریم. امتیاز M2 در این دو تست گرافیکی در حالت On Screen به ترتیب برابر 852 (با 15.2 فریم در ثانیه) و 431 (با 7 فریم در ثانیه) بود که مقایسه آن با نمونهای چون T2 Ultra با گرافیک یکسان و پردازندههای مشابه با فرکانسهای 1.4 گیگاهرتز و رقمهای 614 و 258 رقم بالاتری را نشان میدهد. علت این رقم بالاتر را باید به میزان زیادی در صفحهنمایش کوچکتر M2 و وضوح کمتر آن جستوجو کرد.
ارتباطات، قابلیت دو سیمکارت
M2 یک اسمارتفون نسل دوم و سوم با حداکثر سرعت 21Mbps در تبادلات دیتای شبکه است. در این مدل از اتصال LTE پشتیبانی نمیشود. دو سیمکارت حاضر در M2 هر دو در یک لحظه فعال هستند و علاوه بر امکان تماس با هر دو در هر زمان، قابلیت روی hold قرار دادن یک تماس و دریافت تماس دیگر نیز در آن فعال است. یک آپشن دیگر در منوی تنظیمات M2 امکان انتقال تماس یک سیمکارت روی دیگری در هنگام در دسترس نبودن یک خط را فراهم میآورد. وایفای 11.n، بلوتوث نسخه چهار با قابلیت ANT+، اتصال NFC و گیرندههای GPS و GLONASS لیست ارتباطات این مدل را تکمیل میکنند.
کلام آخر
Sony XPERIA M2 Dual محصولی با تکیه فراوان بر طراحی ظاهری، قدرت باتری و قابلیت دو سیمکارت است جاییکه با در نظر گرفتن مشخصات سختافزاری و مولتیمدیایی نظیر صفحهنمایش متوسط qHD، دوربین نچندان حرفهای در هر و بخش عکاسی و فیلمبرداری، خروجی صدای نچندان قوی و ارائه نشدن با اندروید 4.4 شانس برتری چندانی برای این مدل در مقابل رقیب همخانواده و همقیمتی چون XPERIA ZR با صفحهنمایش HD، دوربین 13 مگاپیکسلی، 2 گیگابایت حافظه رم و قابلیت ضد آب باقی نمیماند. در دیگر سو همانطور که اشاره شد طراحی جدید و اجرای بینقص قابلیت دو سیمکارت برگهای برنده M2 در این رقابت به حساب میآیند.