بررسی گوشی موبایل سونی Xperia T2 Ultra dual

Xperia T2 Ultra dual اکسپریا تی 2 اولترا دوآل

Sony Xperia T2 Ultra dual سونی
ارزیابی کاربران: 8 از 10 (1839 رای) ارزیابی شما با موفقیت ذخیره گشت و پس از مدت کوتاهی منعکس خواهد شد. در حال ارسال اطلاعات... شما پیش از این رای داده بودید.
اضافه کردن به علاقه‌مندی‌ها حذف از لیست علاقه‌مندی‌ها

دسترسی سریع به سایر موارد

جستجوی سریع
جدیدترین های سونی
» سونی Xperia 1 VI
» سونی Xperia 10 VI
» سونی Xperia 5 V
» سونی Xperia 10 V
» سونی Xperia 1 V
» سونی Xperia 5 IV
» سونی Xperia 10 IV
» سونی Xperia 1 IV
» سونی Xperia Pro-I
» سونی Xperia 10 III Lite
» سونی Xperia 1 III
» سونی Xperia 5 III
» سونی Xperia 10 III
» سونی Xperia 5 II
» سونی Xperia Pro
» سونی Xperia 1 II
» سونی Xperia 10 II
» سونی Xperia L4
» سونی Xperia 5
» سونی Xperia L3
» سونی Xperia 10 Plus
» سونی Xperia 1
» سونی Xperia 10
» سونی Xperia XZ3
» سونی Xperia XA2 Plus
» سونی Xperia XZ2 Premium
» سونی Xperia XZ2
» سونی Xperia XZ2 Compact
» سونی Xperia L2
» سونی Xperia XA2
» سونی Xperia XA2 Ultra
» سونی Xperia R1 Plus
» سونی Xperia XA1 Plus
» سونی Xperia XZ1
» سونی Xperia XZ1 Compact
» سونی Xperia L1
» سونی Xperia XZs
» سونی Xperia XA1
» سونی Xperia XA1 Ultra
» سونی Xperia XZ Premium
» سونی Xperia XZ
» سونی Xperia X Compact
» سونی Xperia E5
» سونی Xperia XA Ultra
» سونی Xperia XA
» سونی Xperia X Performance
» سونی Xperia XA Dual
» سونی Xperia X
» سونی Xperia Z5 Dual
» سونی Xperia Z5 Compact
» سونی Xperia Z5 Premium
» سونی Xperia Z5
» سونی Xperia Z5 Premium Dual
» سونی Xperia M5
» سونی Xperia C5 Ultra
» سونی Xperia C5 Ultra Dual
» سونی Xperia M5 Dual
» سونی Xperia C4 Dual
» سونی Xperia C4
» سونی Xperia Z3 Plus (Z4)
» سونی Xperia Z4 Tablet LTE
» سونی Xperia M4 Aqua
» سونی Xperia E4g Dual
» سونی Xperia E4g
» سونی Xperia E4 Dual
» سونی Xperia E4
» سونی Xperia E3 Dual
» سونی Xperia Z3
» سونی Xperia Z3 Tablet Compact
» سونی Xperia Z3 Dual
» سونی Xperia E3
» سونی Xperia Z3 Compact
» سونی Xperia M2 Aqua
» سونی Xperia C3 Dual
» سونی Xperia C3
» سونی Xperia T3
» سونی Xperia Z2
» سونی Xperia M2 dual
» سونی Xperia Z2 tablet
» سونی Xperia M2
» سونی Xperia E1 dual
» سونی Xperia E1
» سونی Xperia T2 Ultra dual
» سونی Xperia T2 Ultra
» سونی Xperia Z1 Compact
» سونی Xperia Z1s
» سونی Xperia Z1
» سونی Xperia Z Ultra
» سونی Xperia C
» سونی Xperia M
» سونی Xperia ZR
» سونی Xperia SP
» سونی Xperia L
» سونی Xperia Tablet Z Wi-Fi
» سونی Xperia Tablet Z LTE
» سونی Xperia Z
» سونی Xperia ZL
» سونی Xperia E
» سونی Xperia E dual
» سونی Xperia Tablet S 3G
» سونی Xperia TX
» سونی Xperia V
» سونی Xperia J
» سونی Xperia Tablet S
» سونی Xperia T
» سونی Xperia SL
» سونی Xperia tipo dual
» سونی Xperia miro
» سونی Xperia tipo
» سونی Xperia go
» سونی Xperia acro S
» سونی Xperia ion HSPA
» سونی Xperia neo L
» سونی Xperia sola
» سونی Xperia U
» سونی Xperia P
» سونی Xperia ion LTE
» سونی Xperia S
» سونی Tablet P 3G
» سونی Tablet P
» سونی Tablet S 3G
» سونی Tablet S
» سونی CMD Z7
» سونی CMD J70
» سونی CMD J7
» سونی CMD MZ5
» سونی CMD J6
» سونی CMD J5
» سونی CMD Z5
» سونی CMD CD5
» سونی CMD C1
» سونی CMD Z1 plus
» سونی CMD Z1
» سونی CM-DX 2000
» سونی CM-DX 1000

تبلیغات

Sony XPERIA T2 Ultra Dual - گام‌های استوار سامورایی

تاریخ : 1393/2/21

نخستین روزهای سال 2012 برای سونی با از دست دادن‌ اریکسون، شریک تجاری 10 ساله این برند و ریسک بزرگ تبعات ناگزیر آن در بازسای هویتی جدید در نزد کاربران موبایل، همراه بود؛‌ این ریسک البته با توجه به جایگاه سونی در دیگر بازارها، نه‌تنها با بازخورد منفی همراه نبود بلکه آرام‌آرام دیگر بخش‌های فعالیت سونی را نیز تحت تاثیر خود قرار داد. به‌عبارت دیگر کالای موبایل سونی در مقایسه با سایر بخش‌های همواره لوکس و گران‌قیمت این برند همانند تلویزیون، سیستم‌‌های صوتی و تصویری، دوربین‌های خانگی و حرفه‌ای و کالای لوازم جانبی با برخورداری از قیمت مناسب و تکیه بر یک نام معتبر در زمانی کوتاه به موفقیتی دست یافت که تغییر استراتژی و تمرکز مدیران این شرکت برای مانور هرچه بیشتر روی این کالا را به همراه داشت. فروش و حذف بخش PC سونی موسوم به Vaio و انتقال آن به یک شرکت ژاپنی برای تولید بسیار محدود تنها برای کشور ژاپن از جمله موارد احتمالی تاثیر موفقیت بخش موبایل و تلاش مدیران سونی برای کاهش هرچه بیشتر بخش‌های زیان‌ده این شرکت به حساب می‌آید. تولیدات سونی‌موبایل در پایان سال 2012 شامل 24 اسمارت‌فون اندرویدی و 3 تبلت در دو چینش وای‌فای و Cellular بود که مقایسه آن با زمان مشابه در سال 2011 در برند سونی‌اریکسون با نزدیک به 12 اسمارت‌فون بیش از دو برابر در تعداد با افزایش روبرو شده است. یک نکته مشخص در رابطه با محصولات ابتدایی سونی در سال 2012 حضور اغلب آن‌ها در کلاس ارزان‌قیمت و میانی بود و با وجود حضور Flagshipهایی نظیر XPERIA S، T و TX هنوز دلیل چندانی برای کاربران در ترجیح سونی به نام‌های آشناتری همچون SIII و S4 سامسونگ، G Pro‌ ال‌جی و iPhone 5 وجود نداشت. تولد سری ضد آب Z در ابتدای 2013 و ادامه این ایده در سایر تولیدات لوکس این کلاس بلاخره برگ برنده و محصول رقابتی اصلی این برند را به نمایش گذاشت تا جایی‌که این روزها از آخرین نسل این خانواده، XPERIA Z2‌ در کنار One M8 اچ‌تی‌سی، G Pro 2 ال‌جی و S5 سامسونگ به‌عنوان برترین گوشی‌های سال جدید یاد می‌شود. از دیگر عوامل موفقیت سونی در یکی دو سال گذشته باید به حضور پر رنگ در رده‌های مختلف و تجربه‌های جدید این برند یاد کرد؛‌ سونی نه‌تنها در بالاترین سطح بازار اسمارت‌فون بلکه در کلاس میانی پیشرفته، میانی ارزا‌ن‌قیمت، گوشی‌های ارزان دو سیم‌کارته، نمونه‌های ضد آب و رده فبلت‌ها حضور دارد. تجربه پیشین سونی در کلاس فبلت‌های لوکس سال گذشته با معرفی مدل پیشرفته Z Ultra با موفقیت همراه بود و در سال جاری برای تطبیق با ترند فعلی بازار در معرفی فبلت‌های بسیار بزرگ با قابلیت دو سیم‌کارت و قیمت رقابتی محصول جدید سونی با نام XPERIA T2 Ultra Dual معرفی شده است که در ادامه با بررسی کامل این مدل با نقاط ضعف و قوت آن آشنا می‌شویم. موارد اشاره شده در ادامه در رابطه با نسخه معمولی این فبلت موسوم به XPERIA T2 Ultra با حذف قابلیت دو سیم‌کارت نیز صادق خواهد بود.

Sony Xperia T2 Ultra Dual - سونی اکسپریا تی 2 اولترا دوال

جعبه محتویات

T2 برخلاف ظاهر بزرگ خود با جعبه‌ای بسیار کوچک و کمپکت ارائه می‌شود که از لحاظ ضخامت و ارتفاع با کوچک‌ترین نمونه‌های سونی در این زمینه قابل قیاس است.

Sony Xperia T2 Ultra Dual - سونی اکسپریا تی 2 اولترا دوال

درون این جعبه بدون در نظر گرفتن خود گوشی موارد معمول شامل هدست، کابل USB و شارژر حضور دارد. هدست سیمی این مدل از لحاظ طراحی خروجی‌های صدا با تغییراتی همراه شده و انحنای تغییر یافته گوشی‌ها ضمن کاستن از لغزش، نیاز به اتصال قطعات پلاستیکی در این قسمت را به حداقل رسانده است. شارژر T2 برخلاف انتظار و در مقایسه با دیگر فبلت‌های بزرگ از خروجی جریان ضعیف‌تری برخوردار است؛ مقایسه این شارژر 5 ولتی و 850 میلی‌آمپری با شارژر Z Ultra با خروجی 5 ولتی و 1500 میلی‌آمپری به خوبی به این اختلاف اشاره دارد. کاهش جریان در شارژر معمولا به افزایش زمان پرشدن باتری منجر می‌شود که T2 نیز از این قاعده مستثی نیست.

Sony Xperia T2 Ultra Dual - سونی اکسپریا تی 2 اولترا دوال

 

Sony Xperia T2 Ultra Dual - سونی اکسپریا تی 2 اولترا دوال

 

Sony Xperia T2 Ultra Dual - سونی اکسپریا تی 2 اولترا دوال

طراحی ظاهری

T2 در نگاه اول با صفحه‌نمایش 6 اینچی خود بسیار بزرگ به نظر می‌رسد اما با در دست گرفتن آن اوضاع چندان نیز نامساعد به نظر نمی‌رسد و به شرط کوچک نبودن بیش از اندازه دست‌ها به استفاده روزمره از آن می‌توان امیدوار بود. گوشه‌‌های 90 درجه‌ای، بدنه تخت و بدون هرگونه انحنا و برآمدگی در هر دو طرف و جنس پلاستیک براق المان‌های همیشگی در طراحی‌ محصولات سونی به شمار می‌رود که در T2 نیز بدون هیچ تغییر خاصی تکرار شده‌اند. نقطه‌ضعف اصلی طراحی این مدل را باید به جذب بسیار بالای اثر انگشت مرتبط دانست جایی‌که نسخه مشکی دستگاه با ظاهری براق و جذاب برای پوشیده شدن با اثرات انگشت و از میان رفتن هرگونه جذابیت ظاهری تنها به چند ثانیه کوتاه زمان نیاز دارد. این شرایط در T2 سفید همانند تمامی دیگر گجت‌های دارای بدنه براق مشکل کمتری را ایجاد می‌کند. در بحث استحکام بدنه، T2 به لطف ساختار یک‌پارچه امتیاز بالایی را کسب می‌کند اما دسترسی نداشتن به کاور بخش پشتی و در نتیجه باتری از جمله نکات منفی قابل ذکر در طراحی این مدل به حساب می‌‌آیند. سایز بالای لنز دوربین و حفره بزرگ میکروفون دوم در بخش پشتی در تقابل با دکمه‌های کوچک و مینیاتوری پاور و Rocker در کناره دستگاه، ناهماهنگی مشخصی را در طراحی این مدل دامن زده‌اند که به‌خصوص مورد دوم تاثیر محسوسی بر ارگونومی T2 برجای می‌‌گذارد.

Sony Xperia T2 Ultra Dual - سونی اکسپریا تی 2 اولترا دوال

ابعاد و اندازه

طول و عرض دستگاه برای در دست‌گیری و عملکرد مناسب یک اسمارت‌فون 6 اینچی از نقش مهمی برخوردارند هرچند در حین استفاده ضخامت گوشی نیز با اهمیت جلوه می‌کند. طول و عرض T2 برابر 165.2 و 83.8 میلیمتر است که با توجه به استانداردهای طراحی سونی و مدلی همچون Z Ultra با طول 179.4 و عرض 92.2 میلیمتری چندان بالا به نظر نمی‌رسد اما با وارد کردن دیگر رقبا به این ترکیب شرایط تا حدودی تغییر می‌کند. به‌عنوان نمونه‌ای برای مقایسه Galaxy Mega 6.3‌ از سامسونگ با 0.3‌ اینچ صفحه‌نمایش بزرگ‌تر تنها 2.4 میلیمتر در طول و 4.2 میلیمتر در عرض از T2 بزرگ‌تر بوده و از این لحاظ نمی‌توان T2 را کمپکت‌ترین اسمارت‌فون 6 اینچی بازار خطاب کرد. اما از سوی دیگر ضخامت 7.7 میلیمتری این مدل همانطور که پیش از این نیز اشاره شد شرایط مطلوبی را برای در دست‌‌گیری T2 فراهم می‌آورد. وزن دستگاه 171.8 میلیمتر اعلام شده که نسبت به معدود 6 اینچی‌های دیگر این کلاس همانند LG G Flex با وزن 177 گرم اندکی سبک‌تر است.

Sony Xperia T2 Ultra Dual - سونی اکسپریا تی 2 اولترا دوال

صفحه‌نمایش

سایز صفحه‌نمایش در T2 با 0.4 اینچ اختلاف نسبت به Z Ultra به 6 اینچ کاهش یافته اما فشردگی پیکسلی با وجود کاهش سایز به‌دلیل استفاده از رزولوشن پایین‌تر 1280×720 پیکسلی از حوالی 344 پیکسل در هر اینچ به تنها 245ppi رسیده است. این تراکم نسبتا اندک در سطح اسمارت‌فون‌های سال 2011 با پنل‌های 4.3 تا 4.5 اینچی و رزولوشن‌های WVGA و qHD بوده و بدین‌ترتیب از همین ابتدا انتظار عملکرد درخشانی از این پنل در هنگام نمایش متون ریز و صفحات وب نمی‌رود. اما همه چیز نیز در مورد صفحه‌نمایش T2 منفی نبوده و زاویه دید، کنتراست و روشنایی پنل درسطح مناسبی قرار دارد. زاویه دید این صفحه‌نمایش همانند دیگر ساخته‌های اخیر سونی (XPERIA Z2 و XPERIA Z1 Compact) به‌واسطه به‌کارگیری IPS کاملا بهبود یافته و از تندترین زوایا نیز در روشنایی و کیفیت رنگ تغییری ایجاد نمی‌شود.

Sony Xperia T2 Ultra Dual - سونی اکسپریا تی 2 اولترا دوال

سطح شیشه‌ای روی صفحه‌نمایش چندان بازتاب‌دهنده نور نیست اما از کیفیت پنل در نور مستقیم خورشید به هیچ‌عنوان نمی‌توان راضی بود. در یک نگاه کلی صفحه‌نمایش T2 از لحاظ کیفیت رنگ، میزان کنتراست و به‌خصوص زاویه دید در سطح مناسبی قرار دارد اما از سوی دیگر تراکم اندک و عملکرد ضعیف در نور مستقیم خورشید به‌عنوان نکات منفی این پنل مطرح می‌شوند.

Sony Xperia T2 Ultra Dual - سونی اکسپریا تی 2 اولترا دوال

زیر صفحه‌نمایش با انتقال کلیدهای اندرویدی به‌صورت نرم‌افزاری به درون ساختار منویی گوشی نکته خاصی به چشم نمی‌خورد و در بالا نیز بار دیگر همان موارد تکراری این بخش شامل دو حسگر تنظیم نور و غیر فعال کردن صفحه‌نمایش حین تماس همراه با دوربین دوم و البته اسپیکر تماس قرار دارند. وضوح دوربین دوم در T2 برابر 1.1 مگاپیکسل بوده و امکان برداشت ویدئو با وضوح 720p برای آن فراهم شده است. یکی از نکات جدید مرتبط با دوربین دوم در رابط ‌کاربری T2 قابلیتی برای برداشت تصویر پرتره و سپس ویرایش بلافاصله آن برای حذف نویز از تصویر است که سونی از آن با عنوان Portrait retouch یاد می‌کند.

Sony Xperia T2 Ultra Dual - سونی اکسپریا تی 2 اولترا دوال

 

Sony Xperia T2 Ultra Dual - سونی اکسپریا تی 2 اولترا دوال

کناره‌های دستگاه

سمت چپ در بالاترین قسمت به پورت اتصالات سیمی Micro USB بر می‌خوریم و اندکی پایین‌تر نیز در زیر یک درپوش پلاستیکی متصل به بدنه اسلات کارت حافظه Micro SD جای دارد. پورت USB در T2 علاوه بر برقراری ارتباط با کامپیوتر و شارژر از قابلیت OTG در اتصال دستگاه‌های منطبق (نظیر موس، کیبورد، حافظه‌های USB،‌ دسته‌بازی و..) و خروجی TV‌ از طریق MHL پشتیبانی می‌کند.

Sony Xperia T2 Ultra Dual - سونی اکسپریا تی 2 اولترا دوال

Sony Xperia T2 Ultra Dual - سونی اکسپریا تی 2 اولترا دوال

در سوی دیگر و در سمت راست به سبک Z Ultra جک اتصال هدست در بالاترین قسمت دیده می‌شود. دیگر اجزای این بخش که به ترتیب از بالا به پایین قرار دارند شامل دو حفره قرارگیری میکروسیم پنهان شده در زیر یک کاور سرتاسری، کلید پاور، دکمه دوگانه تغییر صدا و بلاخره شاتر دوربین می‌شوند. از میان اجزای این بخش با وجود سایز بسیار مناسب شاتر دوربین امتیاز چندانی به دکمه پاور و Rocker تغییر صدا در بحث ارگونومی تعلق نمی‌گیرد و هر دو برخلاف فضای نسبتاً زیاد در اختیار طراحان بسیار کوچک در نظر گرفته شده‌اند.

Sony Xperia T2 Ultra Dual - سونی اکسپریا تی 2 اولترا دوال

 

Sony Xperia T2 Ultra Dual - سونی اکسپریا تی 2 اولترا دوال

T2 در هر دو بخش بالایی و پایینی فاقد هرگونه المان قابل ذکری است.

Sony Xperia T2 Ultra Dual - سونی اکسپریا تی 2 اولترا دوال

 

Sony Xperia T2 Ultra Dual - سونی اکسپریا تی 2 اولترا دوال

چشمگیرترین نکته در بخش پشتی دستگاه بدون شک به جذب بالای اثر انگشت و کثیف شدن آنی این قسمت تعلق دارد؛ با گذر از این نکته، سایز بسیار بزرگ تقریبا تمامی اجزای این قسمت خودنمایی می‌کند که در لنز دوربین و حفره میکروفون دوم در بالا و نوار اسپیکر اصلی در پایین جلوه‌گر شده است. تنها بخش بسیار کوچکی در کناره سمت چپ نوار اسپیکر به خروجی اصلی صدا تعلق داشته و قسمت بسیار بزرگی از آن تنها جنبه تزیینی دارد. دیگر موارد قابل ذکر در پشت T2 شامل نشان Sony و XPERIA، علامت و جایگاه NFC و بلاخره فلش LED در زیر لنز می‌شوند.

Sony Xperia T2 Ultra Dual - سونی اکسپریا تی 2 اولترا دوال

 

Sony Xperia T2 Ultra Dual - سونی اکسپریا تی 2 اولترا دوال

دوربین

وضوح دوربین اصلی بکار گرفته شده در T2 برابر 13 مگاپیکسل بوده و از این لحاظ با دیگر نمونه‌های هم‌خانواده همچون Z، ZR، ZL و XPERIA V تقریباً در یک سطح قرار می‌گیرد. فعال‌سازی دوربین علاوه بر لمس آیکون آن در رابط منویی با فشردن طولانی‌مدت دکمه شاتر امکان‌پذیر است.

Sony Xperia T2 Ultra Dual - سونی اکسپریا تی 2 اولترا دوال

رابط کاربری دوربین نسبت به مدل‌های پیشین تولیدی در سال 2013 تا حدودی متفاوت شده و برخی گزینه‌های جدید از نمونه‌های پیشرفته‌تر نظیر Z2 و Z1 Compact به این مجموعه افزوده شده‌اند. در رابط کاربری دوربین در حالت Manual یا دستی، آخرین عکس گرفته شده، دکمه شاتر، سوئیچر تعویض بین عکاسی و فیلم‌برداری و در نهایت دکمه تغییر وضعیت در ستون سمت راست دیده می‌شود. در ستون سمت چپ در این حالت نیز به ترتیب از بالا به پایین به میانبر انتخاب صحنه، تنظیمات White balance، فعال‌سازی فلش، سوئیچ تعویض بین دو دوربین و در نهایت میانبر دسترسی به سایر تنظیمات در دو Tab مختلف قرار گرفته است.

Sony Xperia T2 Ultra Dual - سونی اکسپریا تی 2 اولترا دوال

 

Sony Xperia T2 Ultra Dual - سونی اکسپریا تی 2 اولترا دوال

 

Sony Xperia T2 Ultra Dual - سونی اکسپریا تی 2 اولترا دوال

با تنظیم دوربین روی حالت Superior Auto از طریق دکمه تغییر وضعیت در بخش پایینی ستون سمت راست به دو شاتر جداگانه برای عکاسی و فیلمبرداری و گزینه‌های محدودتری در سمت چپ دست پیدا می‌کنیم.

Sony Xperia T2 Ultra Dual - سونی اکسپریا تی 2 اولترا دوال

 

Sony Xperia T2 Ultra Dual - سونی اکسپریا تی 2 اولترا دوال

سایر بخش‌های قابل دسترس از طریق دکمه تغییر وضعیت همچون گذشته شامل عکاسی با واقعیت افزوده، رتوش تصویر پرتره، افکت‌های تصویری، سوشیال لایو برای اشتراک‌گذاری بلافاصله محتوای تصویری روی شبکه‌های اجتماعی و سرانجامSweep Panorama می‌شود.

Sony Xperia T2 Ultra Dual - سونی اکسپریا تی 2 اولترا دوال

از طریق گزینه Apps در بالای این بخش امکان افزودن برخی برنامه‌های خاص به‌طور مستقیم به درون رابط کاربری دوربین وجود دارد.

Sony Xperia T2 Ultra Dual - سونی اکسپریا تی 2 اولترا دوال

از جمله تنظیمات مهم دوربین در T2 می‌توان به عکاسی HDR، افزایش عدد ISO تا 1600، تنظیمات Metering، امکان تنظیم دکمه‌های ولوم برای برداشت عکس یا زوم، لرزش‌گیر دست و تغییر گزینه‌های فوکوس اشاره کرد.

عکس‌های گرفته شده توسط دوربین T2 در پنل خود گوشی بسیار درخشان و با رنگ‌های زنده به نظر می‌رسند و با انتقال آن‌ها به دیگر نمایشگرها نیز در میزان جزئیات و سطح کنتراست تغییر خاصی ایجاد نمی‌شود. در واقع از لحاظ جزئیات تصویر امتیاز بالایی به این دوربین می‌توان اختصاص داد اما رنگ‌های آن تا حدودی سرد به نظر می‌رسند که با یک تغییر کوچک و اعمال فیلتر این مشکل نیز برطرف می‌شود.

Sony Xperia T2 Ultra Dual - سونی اکسپریا تی 2 اولترا دوال

تنظیم دستی بدون HDR - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید

 

Sony Xperia T2 Ultra Dual - سونی اکسپریا تی 2 اولترا دوال

 تنظیم دستی با HDR - عکس ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید

 

Sony Xperia T2 Ultra Dual - سونی اکسپریا تی 2 اولترا دوال

حالت Superior Auto - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید

 

ویدئوهای این دوربین با وضوح 1080p با 30 فریم در ثانیه و بیت‌ریت 17.4Mbps ثبت شده و صدا نیز در حالت استریو با بیت‌ریت 96Kbps برداشت می‌شود. کیفیت این ویدئوها در بحث جزئیات مناسب بوده و مشکل سرد بودن رنگ‌ها نیز در آن تا حدودی برطرف شده است

باتری

ظرفیت باتری استفاده شده در T2 برابر 3000mAh است که با توجه به وضوح نچندان بالای صفحه‌نمایش انتظار دوام نسبتا بالایی از آن می‌رود. زمان‌های رسمی سونی برای این باتری در تماس شبکه GSM برابر 16 ساعت و در شبکه 3G‌ برابر 30 ساعت اعلام شده است که این دو زمان در حالت Stand-by به ترتیب به 1120 و 1093 ساعت تغییر پیدا می‌کند. 89 ساعت پخش موسیقی و 11 ساعت پخش ویدئو دیگر آمار رسمی ارائه شده در مورد این باتری هستند. باتری T2 در دنیای واقعی و در طول زمان تست نزدیک به 1.5 روز در یک استفاده شدید دوام آورد و از این رو بسته به نوع کاربری افراد از 1 تا 3 روز می‌توان روی آن حساب کرد.

Sony Xperia T2 Ultra Dual - سونی اکسپریا تی 2 اولترا دوال

رابط کاربری، سیستم‌عامل

نسخه اندروید به‌‌کار گرفته شده در T2 ورژن 4.3 اندروید جلی‌بین است که آخرین نسخه این سیستم‌عامل پیش از ارائه کیت‌کت به‌حساب می‌آید و سونی در نظر دارد تا در آینده آپدیت کیت‌کت را نیز برای این دستگاه ارائه دهد. زمان استارت‌آپ دستگاه از لحظه فشردن دکمه پاور و ویبره اولیه تا ظاهر شدن لاک‌اسکرین نزدیک به 24 ثانیه است که زمان نسبتا مناسبی با توجه زمان اسمارت‌فون‌های پیشرفته سونی به حساب می‌آید.

Sony Xperia T2 Ultra Dual - سونی اکسپریا تی 2 اولترا دوال

در صفحه‌قفل با Sweep بخش بالای صفحه‌نمایش به سمت راست امکان افزودن تا 4 ویجت مختلف به هر صفحه فراهم می‌شود و با Sweep به سمت چپ نیز مستقیما می‌توان به دوربین دسترسی داشت. عملیات گشودن صفحه‌نمایش در این بخش به سادگی با حرکت دست رو به بالا و پایین صورت می‌گیرد.

Sony Xperia T2 Ultra Dual - سونی اکسپریا تی 2 اولترا دوال

گزینه‌های حاضر در Home Screen نکته خاصی را در بر ندارد و 7 صفحه مختلف دسک‌تاپ با Pinch Zoom رو به داخل برای ویرایش، تغییر تصویر پس‌زمینه و Theme، قرار دادن میانبر برنامه‌ها و ویجت‌های مختلف در دسترس قرار دارند.

Sony Xperia T2 Ultra Dual - سونی اکسپریا تی 2 اولترا دوال   Sony Xperia T2 Ultra Dual - سونی اکسپریا تی 2 اولترا دوال

Notification Area از دو ردیف 5 تایی از toggleهای مختلف تشکیل شده که امکان انتخاب و جایگزینی آن‌ها از بین 15 تاگل مختلف وجود دارد. در این قسمت به‌جز تاگل‌های یاد شد تنها به گزینه‌های زمان و تاریخ و نام اپراتور بر می‌خوریم.

Sony Xperia T2 Ultra Dual - سونی اکسپریا تی 2 اولترا دوال

یکی از امکانات جالب T2 که به‌واسطه ابعاد بزرگ گوشی امکانی کاملا کاربردی به نظر می‌رسد قابلیت tap دوگانه روی دکمه Home برای دسترسی به Notification Area بدون نیاز به اسکرول کردن بخش بالایی صفحه‌نمایش است که در این حالت میانبرهای 10 گانه بخش بالایی به پایین و درست در زیر انگشتان دست منتقل می‌شوند.

Sony Xperia T2 Ultra Dual - سونی اکسپریا تی 2 اولترا دوال

منوی اصلی از ساختار ماتریسی 6×4 با اسکرول افقی تشکیل شده و با ادامه اسکرول آن به سمت راست منوی عمودی کلاسیک سونی برای جست‌وجو و Uninstall‌ کردن برنامه‌ها، دسترسی به گوگل‌پلی و Sony Select و مرتب کردن اپلیکیشن‌ها در دسترس قرار می‌گیرد.

Sony Xperia T2 Ultra Dual - سونی اکسپریا تی 2 اولترا دوال   Sony Xperia T2 Ultra Dual - سونی اکسپریا تی 2 اولترا دوال

چیپ‌ست پردازشی، حافظه

T2 برخلاف ظاهر پیشرفته خود در بخش پردازشی چندان پیشرفته عمل نکرده و از این لحاظ می‌توان آن را در سطح نمونه‌های متوسط رو به پایین بازار قلمداد کرد. چیپ‌ست پردازشی این مدل از نوع Qualcomm MSM8928 با چهار پردازنده 1.4 گیگاهرتزی ARM A7 است و در بخش گرافیکی نیز از قطعه نسبتا مناسب Adreno 305 بهره می‌برد. حافظه رم دستگاه 1 گیگابایت است و از 8 گیگابایت حافظه داخلی چیزی نزدیک 4.7 گیگابایت در دسترس کاربران قرار دارد. با کمک اسلات‌کارت حافظه Micro SD امکان افزایش ظرفیت حافظه داخلی این‌ مدل تا 32 گیگابایت دیگر وجود دارد.

Sony Xperia T2 Ultra Dual - سونی اکسپریا تی 2 اولترا دوال

طبق معمول نخستین تست قابلیت‌های پردازشی T2 را با Benchmark Pi و سرعت محاسبه عدد پی با یک تعداد اعشار مشخص آغاز می‌کنیم. زمان کمتر در این تست به معنای سرعت بیشتر است. بهترین زمان T2 پس از تکرارهای متعدد این تست رقم 306 میلی‌ثانیه بود که نسبت به یک نمونه نسبتا مشابه همچون G700 هواوی با چهار پردازنده 1.2 گیگاهرتزی A7 و زمان 398 میلی‌ثانیه‌ای عملکرد مناسبی به حساب می‌آید.

Sony Xperia T2 Ultra Dual - سونی اکسپریا تی 2 اولترا دوال

در تست دوم به سراغ بنچ‌مارک کلی AnTuTu می‌رویم که تمامی بخش‌های پردازشی و گرافیکی دستگاه را مورد بررسی قرار می‌دهد. امتیاز T2 در این تست 19922 اندازه‌گیری شد که نسبت به امتیاز 13552 در G700 به روشنی به نقش گرافیک قوی‌تر دستگاه اشاره دارد.

Sony Xperia T2 Ultra Dual - سونی اکسپریا تی 2 اولترا دوال

در سومین تست با کمک بنچ‌مارک Vellamo عملکرد گوشی در دو تست متال و HTML 5 به‌ترتیب برای بررسی قابلیت‌های پردازشی و عملکرد گوشی در صفحات مدرن اینترنتی را مورد بررسی قرار می‌دهیم. امتیاز T2 در دو تست متال و HTML 5 از بنچ‌مارک Vellamo به ترتیب 592 و 2157 بود که در این مورد نیز بسیار عملکرد بهتری نسبت به G700 با امتیازهای 465 و 1404 مشاهده می‌شود بخشی از این امتیاز بالا به‌ویژه در تست HTML 5 به دلیل نسخه بالاتر اندروید یعنی ورژن 4.3‌ اتفاق افتاده است.

Sony Xperia T2 Ultra Dual - سونی اکسپریا تی 2 اولترا دوال

Epic Citadel به عنوان معیار عملکرد بخش گرافیکی دستگاه در برخورد با بازی‌های پیشرفته مبتنی بر موتور پردازش UNREAL دیگر تست صورت گرفته روی XPERIA T2 بود. امتیاز T2 در سه حالت مختلف این تست یعنی High Performance، High Quality و بلاخره بالاترین جزئیات یعنی Ultra High Quality در وضوح 720×1224 پیکسل به ترتیب 59.1 فریم در ثانیه، 58 فریم در ثانیه و بلاخره 34.4 فریم در ثانیه اندازه‌گیری می‌شود که در بالاترین وضوح نیز امتیاز نسبتا مناسبی برای بازی‌های پیشرفته به حساب می‌آیند.

Sony Xperia T2 Ultra Dual - سونی اکسپریا تی 2 اولترا دوال

 

Sony Xperia T2 Ultra Dual - سونی اکسپریا تی 2 اولترا دوال

 

Sony Xperia T2 Ultra Dual - سونی اکسپریا تی 2 اولترا دوال

در نهایت با دو تست سنگین از بنچ‌مارک گرافیکی GLBenchmark 3.0 بررسی تخصصی بخش پردازشی و گرافیکی T2‌ را به پایان می‌بریم. امتیاز T2 در تست T-Rex و Manhattan به ترتیب 11 و 4.2 فریم بر ثانیه است. به‌عنوان نمونه‌ای برای مقایسه HTC One M8 با گرافیک Adreno 330 این دو تست را با امتیاز 30 و 11.8 فریم بر ثانیه پست سر می‌گذارد.

Sony Xperia T2 Ultra Dual - سونی اکسپریا تی 2 اولترا دوال   Sony Xperia T2 Ultra Dual - سونی اکسپریا تی 2 اولترا دوال

ارتباطات، قابلیت دوسیم‌کارت

همانطور که پیشتر اشاره شد T2 در دو نسخه T2 Ultra تک سیم‌کارته و T2 Ultra Dual دوسیم‌کارته عرضه شده است. برقراری تماس در T2 دوسیم‌کارته با چهار فرکانس GSM برای هر دو سیم‌کارت و فرکانس‌های مختلف 3G تنها برای سیم‌‌کارت اول صورت می‌گیرد. بالاترین سرعت HSDPA در این مدل 42.2Mbps است و نسخه وای‌فای آن نیز ورژن 11.n با امکان وای‌فای دایرکت، DLNA‌ و تشکل هات‌اسپات در نظر گرفته شده است. بلوتوث نسخه 4 همراه با اتصال GPS و GLONASS دیگر گزینه‌های اتصال T2 را تشکیل می‌دهند. هر دو سیم‌کارت T2 در یک لحظه فعال هستند اما در حین تماس با یکی، دیگری از دسترس خارج می‌شود. در منوهای دستگاه منوی جداگانه‌ای برای تنظیم سیم‌کارت در نظر گرفته شده که امکان تنظیم نام برای هر سیم‌کارت و فوروارد کردن سیم‌کارت دوم در حین مکالمه با سیم‌کارت اول در این منو در نظر گرفته شده است.

کلام آخر

Sony Xperia T2 Ultra Dual - سونی اکسپریا تی 2 اولترا دوال

Sony XPERIA T2 Ultra Dual فبلتی متوسط از مجموعه سونی با طراحی مدرن و امکاناتی قابل‌ قبول است که در زاویه دید صفحه‌نمایش، کیفیت دوربین، گزینه‌های متعدد ارتباطی و دوام باتری در سطح مناسبی قرار دارد و در سوی دیگر به‌لحاظ وضوح نچندان بالای پنل، ارگونومی ضعیف کلیدهای جانبی و گزینه‌های پردازشی نچندان پیشرفته با مشکل روبروست.

خرید گوشی موبایل سامسونگ گلکسی آ 55 از دیجی کالا