شیوه جدید نام گذاری گوشی های نوکیا

نمایش خبر

تاریخ : 1390/5/12
برچسب‌ها : Nokia 500 ، نوکیا Nokia

واحد خبر mobile.ir : معرفی گوشی نوکیا 500 در روز 1 آگوست 2011 (10 مرداد 1390) آغازگر فصل جدیدی در نام گذاری گوشی های این کمپانی بود. کمپانی نوکیا در این روز اعلام نمود که از این پس از یک عدد سه رقمی به عنوان نام گوشی های خود استفاده خواهد کرد.

در روش جدید نحوه تعبیر نام هر گوشی به این ترتیب است که رقم نخست نشان دهنده سطح نسبی قیمت و ویژگی های گوشی است و دو رقم باقی مانده امکان تخصیص یک شناسه منحصر به فرد را به هر گوشی در میان گوشی های هم سطح فراهم می آورد. به عنوان مثال نام گوشی نوکیا 500 نشان می دهد که این گوشی از سطح قیمت و ویژگی های تقریباً متوسطی (5) برخوردار است. نوکیا می تواند 99 گوشی دیگر را نیز با همین سطح نسبی قیمت و ویژگی ها به بازار عرضه کند. البته این کمپانی هنوز دقیقاً به نحوه تخصیص دو رقم شناسه (از 00 تا 99) و این که آیا این ارقام به صورت متوالی تخصیص می یابد یا خیر اشاره نکرده است.

Nokia 500

تصویر بالا: گوشی Nokia 500 - نخستین گوشی نوکیا با نام گذاری جدید

بدین ترتیب با دیدن گوشی فرضی نوکیا 110 می توان حدس زد که این گوشی یک گوشی با قیمت و ویژگی های پائین است و پیش قضاوت ما از گوشی فرضی نوکیا 922 نیز یک گوشی توانمند با سطح قیمتی بسیار بالا خواهد بود.

تاریخچه مختصر در مورد نام گذاری گوشی های نوکیا

روش جدید نام گذاری گوشی های نوکیا را می توان چهارمین روش این کمپانی برای نام گذاری گوشی های خود نامید. در اواسط دهه 90 نوکیا اعداد چهار رقمی را به عنوان نام گوشی های خود بر می گزید و این شیوه نام گذاری را سال ها ادامه داد (مثل نوکیا 6150 و نوکیا 6230). البته برخی از مدل ها همانند گوشی مشهور 5800 XpressMusic یک کلمه را نیز در نام خود یدک می کشیدند.

Nokia 5800 XpressMusic vs. 6230

تصویر بالا: سمت راست گوشی 5800 Xpress Music و سمت چپ گوشی 6230

همزمان با ادامه نام گذاری چهار رقمی، نوکیا از سال 2005 عرضه گوشی هایی که از یک حرف به عنوان پیشوند نام آنها استفاده می شد را آغاز نمود. حرف "C" برای گوشی های کلاسیک (نظیر گوشی C5)، حرف "E" برای گوشی ها حرفه ای یا Enterprise (نظیر گوشی E63)، حرف "X" برای گوشی های دارای قابلیت های بالای سرگرمی و رسانه ای (نظیر گوشی X6) و حرف "N" برای گوشی های سطح بالا یا High End (نظیر گوشی های N8 و N95) به کار گرفته شد. شاید یکی از مشکلات این روش این باشد که نحوه استفاده کاربر از گوشی و حتی قابلیت های گوشی ممکن است همخوانی کاملی با نام آن نداشته باشد. مثلاً کاربری به جای کار حرفه ای با گوشی E63 به انجام بازی با آن بپردازد یا کاربر گوشی X6 حساب های مالیاتی خود را با این گوشی رسیدگی نماید.

Nokia E63 vs. X6

تصویر بالا: سمت راست گوشی E63 و سمت چپ گوشی X6

اما در چند سال اخیر نوکیا به روشی گیج کننده برای نام گذاری گوشی های خود روی آورده بود که ادامه نام گذاری حرفی آن تلقی می شود. در این روش نام گذاری که بسیاری از خریداران و حتی فروشندگان را نیز به اشتباه می اندازد گوشی هایی با ظاهر و عملکردی کاملاً متفاوت نام هایی تقریباً مشابه دارند. به عنوان مثال گوشی های C5 و C5-03 علی رغم نام هایی تقریباً مشابه بسیار متفاوتند و جالب اینجاست که برخی از فروشندگان هر دو گوشی را C5 خطاب می کنند. موارد متعدد دیگری را نظیر گوشی های C3 و C3-01 و گوشی های X3 و X3-02 می توان یافت که باز هم نام گذاری تقریباً مشابه برای گوشی هایی کاملاً متفاوت به کار گرفته شده است.

Nokia C5 vs. C5-03

تصویر بالا: سمت راست گوشی C5 و سمت چپ گوشی C5-03 - دو گوشی کاملاً متفاوت با نامی تقریباً مشابه

به نظر می رسد روش جدید نام گذاری گوشی های نوکیا یعنی همان روش عددی سه رقمی که در ابتدای این مطلب به آن اشاره شد سهولت بیشتری را نسبت به روش های قبلی برای خریداران فراهم خواهد آورد. باید منتظر ماند و دید که نوکیا چه نامی را برای نخستین گوشی مجهز به ویندوز فون خود بر می گزیند.



تبلیغات

تبلیغات

خرید گوشی موبایل سامسونگ گلکسی آ 55 از دیجی کالا