معرفی Xiaomi 13 Ultra - پرچمدار پیشرفته شیائومی با چهار دوربین 50 مگاپیکسلی
نمایش خبر
تاریخ : 1402/1/29 نویسنده: آرش افراسیابی | ||
برچسبها : | گوشی هوشمند Smartphone ، اندروید Android ، نسل پنجم 5G ، اسنپ دراگون 8 جن 2 Snapdragon 8 Gen 2 ، پرچمدار Flagship ، Xiaomi 13 Ultra ، شیائومی Xiaomi |
پیش از پرداختن به مهمترین ویژگی شیائومی 13 اولترا یعنی مجموعه دوربینهای بخش پشتی دستگاه بهتر است کمی با ظاهر گوشی در بخش پشتی آشنا شویم که این بار فرم تازهای را بهخود گرفته است؛ 13 اولترا که در سه رنگ مشکی، سفید و سبز با پوششی از جنس چرم مصنوعی ارائه میشود با فاصله گرفتن از دو همتای دیگر آن در این کلاس به فرم 12S Ultra سال قبل بازگشته و لنزهای دوربین را در یک دایره بزرگ در یکسوم بالایی بخش پشتی جای داده است.
شیائومی در طراحی بخش پشتی این مدل دست به ابتکار جالبتوجهای زده که همزمان با جبران بیرونزدگی بیش از اندازه لنزها، در هرچه حرفهایتر بهنظر رسیدن این مجموعه نیز نقش مهمی ایفا کرده است؛ کاور این قسمت در یکسوم بالایی پشت گوشی به بیرون متمایل شده و بدینترتیب ظاهری مثل یک دوربین دیجیتال به دستگاه بخشیده است. لنزهای حاضر در این بخش با یک شیشه یکپارچه کنبدیشکلی محافظت میشوند و نشان لایکا نیز بهصورت افقی در میان آنها دیده میشود.
دوربین اصلی دستگاه مثل 12S Ultra یک 50 مگاپیکسلی مجهز به سنسور IMX989 سونیست که پیکسلهای بزرگ 1.6 میکرونی آن در یک ترکیب چهارگانه به اندازه غولآسای 3.2 میکرونی در وضوح 12 مگاپیکسل دست پیدا میکنند. نکته بسیار جذاب در مورد این دوربین به دیافراگم لنز متغیر آن تعلق دارد که بهصورت فیزیکی از دو گشودگی f/1.9 و f/4.0 برخوردار بوده و بدینترتیب همزمان در گرفتن پرتره با پسزمینه محو شده و عکسهای عادی با عمق میدان بزرگتر موفق ظاهر میشود. لنز مقابل این دوربین 8 مرحلهای بوده و OIS یا لرزهگیر اپتیکال نیز طبیعتاً در آن پشتیبانی میشود.
سه دوربین بعدی این گوشی همگی از سنسور 50 مگاپیکسلی سونی IMX858 بهره میبرد که ابعادی نچندان بزرگ بهاندازه 1/2.51 اینچ داشته و از معرفی آن نیز مدت بسیار کوتاهی میگذرد. اولین دوربین در این سهگانه یک دوربین 50 مگاپیکسلی تلهفتوی عادی با فاصله کانونی 75 میلیمتری است که تصویری معادل 3.2 برابر زوم اپتیکال ایجاد کرده و با تکیه بر لنز f/1.8 برای گرفتن عکسهای پرتره ایدهآل بهنظر میرسد. این دوربین نیز به OIS مجهز است. دوربین بعدی یک 50 مگاپیکسلی تلهفتوی دیگر با فاصله کانونی 120 میلیمتری و 5.2 برابر زوم اپتیکال است که از دیافراگم 3.0 و OIS برخوردار است. در نهایت به چهارمین و آخرین پنجاه مگاپیکسلی این مجموعه یعنی دوربین اولتراواید گوشی بر میخوریم که جدا از فراهم آوردن میدان دید گسترده با فاصله کانونی 12 میلیمتری، با پشتیبانی از فوکوس خودکار امکان گرفتن عکس ماکرو از فاصله 5 سانتیمتری را نیز دارد. دیافراگم لنز این دوربین 1.8 است.
با گذر از جنبههای سختافزاری تصویربرداری در 13 اولترا نوبت به ابتکارات شیائومی و البته شرکت تجاری آن یعنی لایکا در بخش نرمافزاری میرسد؛ تصویربرداری در این مجموعه در دو پروفایل رنگی مختلف لایکا شامل Leica Vibrant و Leica Authentic قابل انجام است که هریک ترکیب رنگ منحصر بهفردی را ایجاد میکند. گزینه UltraRAW برای گرفتن عکسهای 50 مگاپیکسلی RAW با فرمت DNG بهصورت 14 بیتی از دیگر موارد قابل اشاره در این قسمت است که در آن اطلاعات فراوانی از جمله فرایند شارپ کردن چند فریمی، قابلیت کاهش نویز و تنظیم طیف دینامیکی برای تغییر آزادانه آنها در نرمافزارهای جداگانه بعد از گرفتن عکس در دسترس قرار دارد. در این بخش همچنین پروفایل شخصیسازیشده جداگانهای نیز برای نرمافزار ادوبی لایتروم در نظر گرفته شده است.
دیگر گزینه قابل اشاره در این بخش Fast Shot نام دارد که با کمک آن و با تنظیم فاصله فوکوس روی یک مقدار مشخص و از قبل تعیینشده میتوان سرعت برداشت عکس را به تنها 0.8 ثانیه تقلیل داد.
با گذار از دوربین نوبت به بررسی دیگر قسمتهای شیائومی 13 اولترا میرسد؛ ابعاد گوشی 9×74.6×163.1 میلیمتر است و 227 گرم وزن دارد که نسبت به 12S Ultra با صفحهنمایش یکاندازه و حجم کمتر باتری (بدون در نظر گرفتن چند صدم میلیمتر اختلاف در عرض و یکی دو گرم وزن کمتر)، تقریباً هیچ تغییری نکرده است. بدینترتیب با وجود یک دوربین بیشتر و باتری حجیمتر ابعاد و وزن گوشی ثابت مانده و در مبحث طراحی امتیاز کاملاً مثبتی را به نام خود ثبت میکند. بدنه دستگاه همچنان از استاندارد IP68 برخوردار بوده که آن را در برابر نفوذ گرد و خاک و آب شفاف بههنگام غوطهوری (با عمق و زمان مشخص) محافظت میکند.
صفحهنمایش دستگاه همچنان 6.73 اینچی OLED با وضوح 2K در نسبت 20:9 (یا 1440×3200 پیکسل) بوده که با برخورداری از فناوری LTPO امکان تغییر گسترده در نرخ رفرش 120 هرتزی آن وجود دارد. این پنل 10+2 بیتی از محدوده رنگ DCI-P3 و محتوای +HDR10 و دالبی ویژن پشتیبانی کرده و حداکثر روشنایی نقطهای آن بهگفته شرکت سازنده به رقم فوقالعاده 2,600nits میرسد. کاهش نور در این صفحهنمایش با فرایند PWM با فرکانس 1,920 هرتز انجام میشود و بدینترتیب روی کاغذ مشکلی در پرش نور برای افراددارای چشمان حساس ایجاد نمیکند. روی این صفحهنمایش با پوششی از جنس Gorilla Glass Victus در برابر صدمات و خراشیدگیهای معمول محافظت میشود. دوربین سلفی 32 مگاپیکسلی گوشی که در حفره پانچی بالای پنل جای دارد مثل قبل از فوکوس خودکار پشتیبانی نمیکند اما به لطف زیر پیکسلهای RGBW احتمالا در نور کم عملکرد بهتری نسبت به قبل خواهد داشت. سنسور اثر انگشت اپتیکال گوشی نیز درون صفحهنمایش جای دارد.
پردازنده گوشی طبق انتظار از نوع Snapdragon 8 Gen 2 با هستههای قدرتمند Cortex-X3 و Cortex-A715 بوده و گرافیک Adreno 740 آن سرآمد GPUهای این کلاس است. حافظه رم گوشی 12 یا 16 گیگابایت از نوع LPDDR5X بوده و علاوه بر دو ورژن مجهز به حافظه داخلی 256 و 512 گیگابایتی، در یک نسخه حجیمتر با حافظه 1 ترابایتی نیز عرضه میشود. هر سه حافظه این گوشی از نوع پر سرعت UFS 4.0 انتخاب شدهاند.
ظرفیت باتری گوشی در Xiaomi 13 Ultra از 4,860mAh به 5 هزار میلی آمپر ساعت ارتقاء پیدا کرده و سرعت شارژ سیمی نیز از 67 وات پیشین به 90 وات رسیده است. شارژ بیسیم 50 واتی و پشتیبانی از شارژ بیسیم معکوس البته در این گوشی تغییری نکردهاند. در بخش ارتباطی گوشی بهجز پشتیبانی از 5G باید به وایفای 6 دو باند، NFC، بلوتوث 5.3 اینفرارد و مسیریابهای ماهوارهای دو فرکانس اشاره کرد.
Xiaomi 13 Ultra با سیستمعامل اندروید 13 و رابط کاربری MIUI 14 از 21 آوریل (1 اردیبهشت) به بازار چین عرضه شده و حضور آن در بازارهای بینالمللی نیز بهگفته شرکت سازنده از ماه آینده میلادی آغاز میشود. نسخه پایه دستگاه با حافظه 12GB/256GB با قیمت 5,999 یوان (با نرخ فعلی تبدیل ارز نزدیک به 872 دلار آمریکا) به بازار چین عرضه میشود و برای تهیه دو نسخه 16GB/512GB و 16GB/1TB نیز باید بهترتیب 6,499 و 7,299 یوان (بهترتیب 945 و 1,063 دلار) هزینه کرد. برای مقایسه بد نیست بدانیم که Xiaomi 12S Ultra سال گذشته با همین قیمت 5,999 یوانی برای نسخه پایه 8GB/256GB معرفی شد و بالاترین نسخه آن با رم 12 گیگابایتی و حافظه 512 گیگابایتی نیز 6,999 یوان قیمت داشت.
- آغاز به کار کارخانه TSMC در آریزونا و ارائه نخستین تراشههای ساخت آمریکا از سوی اپل
- گزارش Canalys از بازار اسمارتفون چین در سال 2024 – ویوو و هواوی اپل را کنار زدند
- واکاوی استراتژی احتمالی Arm برای افزایش قیمتها و تولید مستقیم تراشه – چالشها و فرصتها
- معرفی تاشوی عمودی Nubia Flip2 – نخستین گوشی تاشوی سال 2025 با نمایشگر خارجی بزرگتر
- معرفی moto g (2025) و moto g power (2025) – میانردههای موتورولا با Dimensity 6300 و دوربین 50MP
- گزارش کانترپوینت از رشد 4 درصدی بازار اسمارتفون در سهماهه چهارم 2024 پس از دو سال افت متوالی
- بررسی سامسونگ Galaxy Ring - پیشنمایشی از یک جادو، انتظار برای آینده