معرفی vivo Y20T بازگشت Y20 با Snapdragon 662 و رم 6 گیگابایتی

نمایش خبر

تاریخ : 1400/7/19        نویسنده: آرش افراسیابی
برچسب‌ها : گوشی هوشمند Smartphone ، اندروید Android ، اسنپ دراگون 662 Snapdragon 662 ، Vivo Y20T ، ویوو Vivo
واحد خبر mobile.ir : شرکت ویوو در فاصله زمانی تابستان سال 2020 تا به امروز نزدیک به هفت گوشی مختلف را در سری Y20 به معرض نمایش گذاشته که همگی در رده پایین بازار قرار دارند و ضمن تشابه در طراحی، از پردازنده‌های نچندان پرقدرتی در سری P و G مدیاتک و یا اسنپ‌دراگون‌های سری 4 کوالکام برخوردار شده‌‌اند. این شرکت اما ظاهرا هنوز کار خود را با این سری به پایان نرسانده و امروز دوشنبه 11 اکتبر 2021 (19 مهر 1400) عضو تازه‌ای را به این خانواده بانام vivo Y20T افزوده است. Y20T را باید نمونه‌ای کاملا مشابه از vivo Y20G و vivo Y20 2021 قلمداد کرد که حالا برای اولین بار به پروسسوری در سری 6 چیپ‌ست‌های کوالکام مجهر شده و در حافظه رم آن نیز یک تغییر دیده می‌شود.

Y20T که در ابتدا در بازار هند عرضه می‌شود از لحاظ شکل ظاهری و طراحی تفاوتی با دیگر اعضای این خانواده ندارد و همان ناچ قطره‌ای بالای صفحه‌نمایش با ستون باریک دوربین‌های سه‌گانه بخش پشتی در این مدل نیز به‌کار گرفته شده است. حاشیه پایینی صفحه‌نمایش در Y20T کاملا ضخیم و بزرگ بوده که از این لحاظ مشابه مدل‌های قبلی‌ست. این گوشی با بدنه پلاستیکی در دو رنگ آبی و مشکی ارائه می‌شود که ظاهرا هر دو براق و جاذب اثر انگشتند و افکت رنگی یکسانی نیز با حرکت دادن آن‌ها در نور ایجاد می‌شود. Y20T از ابعاد 8.4×76.3×164.4 میلی‌متر برخوردار بوده و با وزن 192 گرم نسبتا سنگین به‌نظر می‌رسد.

صفحه‌نمایش تخت دستگاه برخلاف نام دهان‌ پرکن Halo FullView که شرکت ویوو برای اشاره به آن استفاده می‌کند عملا یک نمونه ساده 6.51 اینچی LCD با وضوح نازل 720×1600 پیکسل (اچ‌دی پلاس با نسبت 20:9) است که به‌جز محافظت از چشم در برابر نور مضر آبی (که این روزها به‌عنوان قابلیتی استاندارد تقریبا در همه گوشی‌ها دیده می‌شود) نکته خاص دیگری را در بر ندارد.

بالای این صفحه‌نمایش در یک بریدگی V شکل (که قیمت و رده کاربری دستگاه را با صدای بلند اعلام می‌کند) با یک دوربین سلفی 8 مگاپیکسلی f/1.8 روبرو می‌شویم که طبیعتا فاقد فوکوس خودکار است اما از گشودگی قفل صفحه‌نمایش با تشخیص چهره یا آن‌گونه که ویوو می‌‌گوید، Face Wake، پشتیبانی می‌کند. این البته تنها مکانیزم بیومتریک تشخیص هویت در این گوشی نیست و سنسور اثر انگشت در کناره سمت راست و روی دکمه پاور نیز راه مطمئن‌تری را برای بازگشایی قفل صفحه‌نمایش ارائه می‌کند.

در بخش پشتی Y20T با این‌که در نگاه اول سه دوربین دیده می‌شود اما با حذف دو واحد 2 مگاپیکسلی (برداشت عکس از فاصله نزدیک و محو کردن پس‌زمینه سوژه در دوربین اصلی در حالت پرتره) که عملا برای بیشتر نشان داده شدن تعداد دوربین‌ها در این قسمت در نظر گرفته شده‌اند تنها به یک دوربین دست پیدا می‌کنیم؛ دوربین اصلی دستگاه مثل قبل یک نمونه 13 مگاپیکسلی با دیافراگم لنز f/2.2 است که از همین ابتدا کیفیت چندانی را نوید نمی‌دهد. دو واحد 2 مگاپیکسلی دیگر این قسمت از f/2.4 برخوردارند.

بزرگ‌ترین تغییر در این گوشی به پروسسور آن تعلق دارد که برای اولین بار در این خانواده به نمونه‌ای از سری 6 پردازنده‌های کوالکام ارتقاء پیدا کرده است. این تغییر البته چندان بزرگ نبوده و یکی از ضعیف‌ترین اعضای این خانواده یعنی Snapdragon 662 وظیفه پردازش را در این مدل بر عهده دارد. در ساختار این پروسسور 11 نانومتری که فاصله چندانی تا دومین سالگرد معرفی آن نداریم از 4 هسته Arm Cortex-A73 با حداکثر فرکانس 2 گیگاهرتز و 4 هسته A53 با حداکثر فرکانس 1.8 گیگاهرتزی روبرو می‌شویم و پردازش گرافیکی آن نیز بر عهده Adreno 610 است. مقایسه این پردازنده با چیپ‌ست Helio P35 حاضر در Y20 2021 با 8 هسته پردازشی Cortex-A53 تغییر بزرگی به حساب می‌آید اما نسبت به vivo Y20 اولیه با پروسسور Snapdragon 460 و هسته‌های پردازشی و گرافیکی یکسان (البته با فرکانس پایین‌تر در هسته‌های پردازشی قوی‌تر) از تفاوت بزرگی نمی‌توان سخن گفت.

Y20T برخلاف اغلب دیگر مدل‌های این خانواده تنها در یک چینش حافظه یعنی رم 6 گیگابایتی و حافظه داخلی 64 گیگابایتی ارائه شده و اسلات حافظه microSD اختصاصی نیز امکان ارتقاء حافظه داخلی تا یک ترابایت دیگر را بدون مزاحمت برای سیم‌کارت‌های دوگانه فراهم می‌آورد. یک نکته جالب در این میان استفاده از حافظه پر سرعت‌تر UFS در این مجموعه است که به‌گفته ویوو به 58 درصد سرعت نوشتن بالاتر در مقایسه با نسل اول Y20G منجر می‌شود. حافظه رم گوشی با کمک حافظه داخلی تا 1 گیگابایت دیگر نیز قابل افزایش بوده و در نهایت می‌توان رم دستگاه را تا 7 گیگابایت نیز رساند.

باتری حجیم این مدل از ظرفیت 5 هزار میلی آمپر ساعت برخوردار است که احتمالا دوام بالایی را با توجه به سخت‌افزارهای نچندان پر مصرف دستگاه به همراه می‌آورد. از این باتری می‌توان به‌صورت معکوس به‌عنوان یک پاوربانک برای پر کردن باتری دیگر دیوایس‌های منطبق با کابل USB بهره گرفت. شارژر گوشی 18 وات توان دارد که با وجود آن‌که توان چندان بالایی به حساب نمی‌آید اما در این رده قیمتی نمونه چندان بدی نیز به‌نظر نمی‌رسد.

وای‌فای ac، بلوتوث 5، جک هدست، درگاه USB-C و مسیریاب‌های GPS/GLONASS/BeiDou برخی از گزینه‌های ارتباطی این مدل را تشکیل می‌دهند.

vivo Y20T در حال حاضر با سیستم‌عامل اندروید 11 و رابط کاربری Funtouch OS 11.1 در بازار هند با قیمت 15,490 روپیه (با نرخ فعلی تبدیل ارز نزدیک به 205 دلار آمریکا) عرضه شده و از احتمال حضور و قیمت آن در دیگر بازارها نیز هنوز خبری رسمی منتشر نشده است.

منبع : vivo


خرید گوشی موبایل سامسونگ گلکسی آ 55 از دیجی کالا