درخواست پتنت سامسونگ برای شارژ اضطراری باتری اسمارتفون با حلقه شارژ
نمایش خبر
تاریخ : 1399/9/14 نویسنده: مسعود بهرامی شرق | ||
برچسبها : | حق اختراع Patent ، مالکیت معنوی Intellectual Property ، شارژر وایرلس Wireless Charger ، سامسونگ Samsung |
پتنتی که سامسونگ در 15 ژانویه 2020 (25 دی 1398) درخواست ثبت آن را به KIPRIS (سرویس اطلاع رسانی حقوق مالکیت معنوی کشور کره) داده بود، بهتازگی در 2 دسامبر 2020 (12 آذر 1399) منتشر شده و وبسایت هلندی Galaxy Club نخستین مرجعیست که به بررسی و تحلیل آن پرداخته است. ایده اصلی این درخواست پتنت به حلقهای مربوط میشود که میتواند باتری گوشی هوشمند را شارژ کند. بله درست خواندید. این حلقه در مدت زمانی که شما آن را به دست دارید، در حال تولید انرژی بوده و در مواقع اضطراری – که شارژ باتری گوشی تمام شده و کاربر به شارژر دسترسی ندارد – میتواند تا حدی باتری را شارژ کند.
این حلقه از راههای مختلف به جمعآوری انرژی پرداخته، آن را به انرژی الکتریکی تبدیل نموده و در خود ذخیره میکند. یک ژنراتور کوچک داخل حلقه تعبیه شده است، اما این تمام داستان نیست. طبق آنچه در این درخواست پتنت آمده، حلقه مورد نظر میتواند انرژی جنبشی حاصل از حرکات کاربر، فشار وارد شده به آن، اصطکاک و همچنین گرمای بدن او را به انرژی الکتریکی تبدیل کند. یک باتری کوچک انرژی تولید شده را در خود ذخیره میکند تا در زمان لازم آن را به باتری گوشی منتقل کند. شاید اوج هنرنمایی این حلقه در همین جا باشد.
طبق آنچه در درخواست پتنت اخیر سامسونگ آمده، به جای اتصال حلقه به گوشی با یک کابل، کافیست کاربر گوشی را در دست بگیرد. زیرا اگر همین الان گوشی خود را در دست بگیرید، متوجه میشوید حلقه و یا انگشت میانی شما، دقیقا از جایی میگذرد که سیمپیچهای شارژ بیسیم گوشی در آنجا تعبیه شدهاند. به این ترتیب، بدیهیست تنها کاربرانی میتوانند از این حلقه برای شارژ باتری استفاده کنند، که گوشی آنها از شارژ بیسیم برخوردار باشد.
سامسونگ در این درخواست پتنت مستقیما به پتنتی مشابه که در سال 2014 به نام شرکت آمریکایی Sol Cuff Technologies ثبت شده بود اشاره میکند. ایده آن پتنت درباره یک دستبند است که پوشیدن آن با تولید انرژی در دستبند همراه است (با این تفاوت که در این دستبند، خبری از شارژر بیسیم داخلی نیست). البته خود سامسونگ هم اجرای این ایده را محدود به حلقه نمیداند. شارژر کوچکی که تولیدکننده انرژی باشد، میتواند شکلهای مختلفی مثل دستکش، گردنبند، پابند، گوشواره، سربند و عینک را به خود گرفته و یا حتی به موی شخص بسته شود. به طور کلی شکل این نوع دیوایس چندان اهمیت ندارد و مهم آن است که حرکت داشته و بتواند گرمای بدن را جذب کند.
اما شاید این شبهه برای شما هم پیش آمده باشد که آیا یک حلقه کوچک واقعا از عهده تولید انرژی برخواهد آمد؟ یا اینکه مگر این حلقه چهقدر میتواند انرژی تولید کند؟ این شک کاملا به جاست. خود سامسونگ نیز کارکرد اصلی این حلقه را در موقعیتهای اضطراری میداند؛ زمانی که کاربر به هیچ منبع انرژی دیگری دسترسی ندارد. به این ترتیب، وظیفه اصلی این حلقه آن است که با جمعآوری و ذخیره تنها چند درصد شارژ، بتواند انرژی گوشی در شرایط اضطراری را تأمین کند؛ شاید انرژی مورد نیاز برای یک تماس مهم، روشن کردن چراغ قوه برای چند دقیقه و یا مسیریابی در مکانی ناشناس.
مثل سایر پتنتها، هیچ تضمینی برای رسیدن این حلقه به مرحله تولید وجود ندارد. حتی اگر سامسونگ بخواهد این محصول را تولید کند، تا قبل از رسیدن آن به دست مصرفکننده، کارهای فراوانی باید روی آن انجام شود. به عنوان مثال، اندازه اجزای این حلقه یکی از چالشهای مهم در فرآیند طراحی و تولید آن است.
در پایان لازم به ذکر است، استفاده از حرکات بدن برای تولید انرژی ایده جدیدی نبوده و برای چندین دهه برخی ساعتهای مچی با این مکانیسم ساخته میشدند. اما تفاوت در اینجاست که گوشی هوشمند انرژی به مراتب بیشتری را برای راهاندازی نیاز دارد.
- معرفی Realme GT7 Pro با بدنه IP69، باتری 6,500mAh و پردازنده Snapdragon 8 Elite
- گزارش مالی اپل از سهماهه منتهی به سپتامبر 2024 – رکورد درآمد، کاهش اجباری سود!
- گزارش مالی سامسونگ از سهماهه سوم 2024 – افت سود 40 درصدی در بخش نیمهرسانا
- گزارش مالی مایکروسافت از سهماهه منتهی به سپتامبر 2024 – کاهش فروش Xbox، درآمدزایی سایر بخشها
- معرفی OnePlus 13 با بدنه IP69، باتری 6,000mAh و پردازنده Snapdragon 8 Elite
- معرفی iQOO 13 با پردازنده Snapdragon 8 Elite، باتری 6,150mAh و عقبگرد در دوربینها!
- گزارش مالی آلفابت از سهماهه سوم 2024 – عملکرد فوقالعاده، افزایش درآمد همه بخشها