کوالکام مجوز دولت آمریکا برای همکاری با هواوی را دریافت کرد
نمایش خبر
تاریخ : 1399/8/25 نویسنده: آرش افراسیابی | ||
برچسبها : | کوالکام Qualcomm ، هواوی Huawei |
شرکت کوالکام بهنقل از خبرگزاری رویترز در روز جمعه گذشته 13 نوامبر 2020 (23 آبان 1399) مجوزی را از طرف دولت ایالات متحده برای فروش چیپهای موبایلی 4G به شرکت Huawei Technologies دریافت کرده که معافیت مهمی در تضاد با تحریمهای قبلی اعمال شدن علیه این شرکت چینی به حساب میآید. یک سخنگوی کوالکام در این زمینه به رویترز گفته است: «ما مجوزی را برای تعدادی از محصولات که شامل برخی تولیدات 4G میشوند دریافت کردهایم.»
این سخنگوی کوالکام در مورد نوع محصولاتی که در این بیانیه کوتاه از آنها یاد شده اطلاعات بیشتری ارائه نکرده اما از ارتباط آنها با دستگاههای موبایلی سخن گفته است. در همین رابطه همچنین به دیگر درخواستهای مجوز کوالکام اشاره شده که به گفته این سخنگو هنوز جوابی به آنها از سوی دولت آمریکا داده نشده است.
در همین رابطه شرکت کوالکام در جولای گذشته از توافق مجوز پتنت با هواوی خبر داد که در طی آن هواوی امکان استفاده از فناوریهای کوالکام را در یک توافق بلندمدت دریافت کرده است. این موضوع در گزارش مالی کوالکام از سهماهه سوم سال 2020 تحت درآمد یک نوبتی 1.8 میلیارد دلاری منعکس شده است.
هواوی تا پیش از این مشتری کوچکی برای کوالکام به حساب میآمد و در حالیکه چیپستهای مورد نیاز برای گوشیهای پرچمدار هواوی در خود این شرکت و در زیر مجموعه HiSilicon آن طراحی شده و در شرکت TSMC ساخته میشد تنها در برخی موارد در گوشیهای میانی و پایینرده از پروسسورهای ساخت کوالکام در محصولات هواوی استفاده میشد. این روند در شرایط فعلی با اعمال محدودیتهای جدید علاوه بر قطع دسترسی هواوی به TSMC، ظاهرا در روند طراحی چیپهای موبایلی با ایجاد محدودیت برای دسترسی به نرمافزارهای تخصصی این رده نیز اخلال ایجاد کرده و ذخیره چیپستهای هواوی در انبارهای این شرکت نیز به گفته صاحبنظران در ابتدای سال آینده به پایان میرسد.
با وجود آنکه مجوز کوالکام برای همکاری با هواوی، موفقیت بزرگی برای این شرکت پس از ماهها قرارگیری تحت شدیدترین تحریمهای آمریکا به حساب میآید اما برخی منتقدان از تأثیر محدود آن روی شرایط فعلی هواوی سخن میگویند چرا که این مجوز در حال حاضر تنها برای چیپهای 4G صادر شده و در حالیکه اغلب خریداران به سمت دستگاههای پیشرفتهتر مجهز به 5G حرکت میکنند نمیتوان اهمیت بالایی برای آن قائل شد.
کوالکام تنها شرکت آمریکایی درگیر برای کسب مجوز همکاری با هواوی نبوده و پیش از این شرکت اینتل نیز از دریافت مجوزی برای همکاری با هواوی سخن گفته و Micro Technology نیز از اقدام برای کسب این مجوز سخن گفته است.
هواوی با تمامی مشکلات موجود به لطف فروش بالا در بازار داخلی چین در سهماهه دوم سال 2020 با عرضه 55.8 میلیون گوشی به برند شماره یک بازار اسمارتفون بدل شد هرچند این شرایط با افت بیش از 15 درصدی هواوی در بازار اسمارتفون چین در سهماهه سوم 2020 ادامه پیدا نکرده و بار دیگر به جایگاه دومی خود در سطح جهانی بازگشت. هواوی برای کاستن از فشارها و تقلیل اثرات تحریم، ظاهرا راههای دیگری را نیز در پیش گرفته که از جمله جدیدترین آنها باید به فروش احتمالی زیربرند آنر اشاره کرد که برخی منابع غیر رسمی از نهایی شدن آن با قیمتی نزدیک به 15.2 میلیارد دلار سخن میگویند.
- آغاز به کار کارخانه TSMC در آریزونا و ارائه نخستین تراشههای ساخت آمریکا از سوی اپل
- گزارش Canalys از بازار اسمارتفون چین در سال 2024 – ویوو و هواوی اپل را کنار زدند
- واکاوی استراتژی احتمالی Arm برای افزایش قیمتها و تولید مستقیم تراشه – چالشها و فرصتها
- معرفی تاشوی عمودی Nubia Flip2 – نخستین گوشی تاشوی سال 2025 با نمایشگر خارجی بزرگتر
- معرفی moto g (2025) و moto g power (2025) – میانردههای موتورولا با Dimensity 6300 و دوربین 50MP
- گزارش کانترپوینت از رشد 4 درصدی بازار اسمارتفون در سهماهه چهارم 2024 پس از دو سال افت متوالی
- بررسی سامسونگ Galaxy Ring - پیشنمایشی از یک جادو، انتظار برای آینده