معرفی Mate 40 Pro ،Mate 40 و Mate 40 Pro Plus پرچمداران جدید هواوی

نمایش خبر

تاریخ : 1399/8/1        نویسنده: آرش افراسیابی
برچسب‌ها : گوشی هوشمند Smartphone ، اندروید Android ، نسل پنجم 5G ، کایرین 9000 Kirin 9000 ، کایرین 9000 ای Kirin 9000E ، Huawei Mate 40 ، Huawei Mate 40 Pro ، Huawei Mate 40 Pro+ ، Huawei Mate 40 RS Porsche Design ، هواوی Huawei
واحد خبر mobile.ir : شرکت هواوی ساعاتی پیش در طی مراسمی که به‌صورت مجازی برگزار شد از سه گوشی جدید خانواده میت با نام‌های Mate 40‌ Pro ،Mate 40 و Mate 40 Pro Plus همراه با نسخه ویژه Porsche Design Huawei Mate 40 RS رونمایی کرد. اعضای سه‌گانه این خانواده به‌خصوص در زمینه دوربین‌های اصلی در جایگاه متفاوتی نسبت به سایر پرچمداران قرار گرفته و برای نمونه به‌طور مشخص، Mate 40 Pro بار دیگر جایگاه نخست هواوی در لیست بهترین دوربین‌های موبایلی در سایت DXOMark را باز پس گرفته است. پردازش در مدل‌های پرو، پرو پلاس و پورشه دیزاین این سری با پروسسور 5 نانومتری Kirin 9000 صورت گرفته و در زمینه شارژ باتری نیز با تغییرات بزرگی روبرو می‌شویم.

Huawei Mate 40 Pro و +Mate 40 Pro

طراحی و شکل ظاهری

در ساختار هر سه عضو این خانواده نکات مشترک یکسانی در زمینه طراحی دیده می‌شود که یکی از بارز‌ترین آن‌ها به شکل دایره‌ای لنزهای دوربین‌ بخش پشتی تعلق دارد؛ این طراحی که از میت 30 سال گذشته آغاز شد و در آن زمان Halo Ring Design نام داشت حالا به گونه متفاوتی به‌کار گرفته شده و به‌جای تجمیع چهار دوربین در کنار هم درون یک دایره پیرامونی، لنزهای دوربین، خود در حاشیه‌های یک دایره بزرگ قرار دارند. هواوی از این طراحی با نام Space Ring Design یاد کرده و از تقارن نمادین (Iconic Symmetry) در آن سخن می‌گوید.

خمیدگی‌های کناره صفحه‌نمایش در دو عضو پیشرفته این سری همچنان حضور دارند و حالا زاویه خمش در آن‌ها به 88 درجه رسیده است. این خمیدگی حالا به صورتی‌ست که برخلاف میت 30 پرو سال گذشته اجازه حضور دکمه فیزیکی تغییر صدا در کناره سمت راست گوشی را می‌دهد اما همچنان می‌توان به سبک گذشته با لمس کناره سمت چپ و بالا و پایین کردن انگشت نیز به کنترلر تغییر صدا دست پیدا کرد. دکمه قرمز رنگ پاور در کناره سمت چپ این دو گوشی نیز از جمله جذابیت‌های کلاسیک این رده به حساب می‌آید که نمونه آن را پیش از این نیز در Mate 30 Pro دیده‌ایم

اسپیکرهای استریو در بالا و پایین گوشی به‌صورت متقارن جای دارند و به‌گفته هواوی حالا 150 درصد باس قدرتمندتری را نیز تولید می‌کنند.

بدنه دستگاه در هر دو مدل با استاندارد IP68 در برابر نفوذ آب و گرد و حاک مقاوم است که البته انتظاری نیز جز این برای یک پرچمدار بزرگ نمی‌رود.

طول و عرض هر دو مدل Pro و Pro Plus یکسان بوده و به‌ترتیب با 162.9 و 75.5 میلی‌متری ابعاد بسیار مناسبی را با توجه به سایز صفحه‌نمایش ارائه می‌دهند. هواوی برای مقایسه از آیفون 12 پرو مکس جدید بهره می‌گیرد که با وجود چند صدم اینچ صفحه‌نمایش کوچک‌تر هنوز با 78.1 میلی‌متر، عرض بیشتری دارد. هواوی البته صحبتی در زمینه طول نکرده چرا که آیفون 12 پرو مکس با طول 160.8 میلی‌متری عملکرد بهتری دارد و عرض بیشتر آن نیز طبیعتا به‌دلیل تخت بودن صفحه‌نمایش است.

اختلاف دو مدل پرو و پرو پلاس در زمینه ضخامت آشکار می‌شود جایی‌که مدل پرو در دو نسخه شیشه‌ای و چرم گیاهی به ترتیب 9.1 و 9.5 میلی‌متر ضخامت دارد اما در مدل پرو پلاس ضخامت به تنها 8.8 میلی‌متر کاهش پیدا می‌کند. وزن نسخه پرو 212 گرم بوده و پرو پلاس با وزن 230 گرمی نمونه‌ای کاملا سنگین به حساب می‌آید.

صفحه‌نمایش

در هر دو مدل پرو و پرو پلاس از یک صفحه‌نمایش 6.76 اینچی OLED با وضوح فول اچ‌دی پلاس یا 1344×2772 پیکسل استفاده شده که نسبت به میت 30 پرو سال گذشته با پنل 6.53 اینچی و وضوح 1176×2400 پیکسلی با ارتقاء مشهودی در رزولوشن روبرو شده است. تغییر بزرگ در این صفحه‌نمایش در نرخ به‌روزرسانی 90 هرتزی آن اتفاق افتاده که تفاوتی نسبت به P40 Pro ندارد. به‌گفته ریچارد یو مدیر عامل گروه کسب‌وکار مصرف‌کنندگان هواوی، امکان ارتقاء نرخ رفرش به 120 هرتز در این پنل به‌راحتی برای هواوی وجود داشته اما رفرش 90 هرتزی، از نگاه وی نقطه متعادلی مابین مصرف بهینه‌ باتری و تجربه روان استفاده از دستگاه خواهد بود.

هواوی از فناوری ساخت این صفحه‌نمایش با عنوان Flex OLED یاد می‌کند و از پشتیبانی این صفحه نمایش از DCI-P3 و HDR سخن می‌گوید. نرخ نمونه‌برداری تاچ در این پنل 240 هزار است و سنسور اثر انگشت نیز به‌صورت نوری، درون آن قرار دارد.

یک تغییر مهم دیگر در ساختار این صفحه‌نمایش نسبت گذشته به ناچ پانچی بیضی‌شکل کناره سمت چپ بالای آن تعلق دارد که در مقایسه با ناچ ذوزنقه‌ای میت 30 پرو، طراحی به‌روزتری دارد و قابلیت بازگشایی قفل صفحه‌نمایش با تشخیص چهره سه‌بعدی یا 3D Face Unlock نیز همچنان در آن دیده می‌شود.

دوربین‌های اصلی

همانطور که می‌توان انتظار داشت مهم‌ترین نکته برجسته در ساختار میت 40 پرو و میت 40 پرو پلاس به مجموعه دوربین‌های این دو در بخش پشتی تعلق دارد که سال‌هاست به محلی برای قدرت‌نمایی هواوی در مقابل حریفان آن بدل شده است؛ دوربین 50 مگاپیکسلی اصلی در همه اعضای خانواده میت 40 ظاهرا همان نمونه‌ای‌ست که پیشتر در خانواده P40 دیده بودیم؛ این دوربین با سنسور بسیار بزرگ 1/1.28 اینچی از ابعاد پیکسل 1.22 میکرونی بهره می‌برد که در وضوح پیش‌فرض 12.5 مگاپیکسلی با ترکیب پیکسل‌ها، ابعاد فوق‌العاده 2.44 میکرونی را ارائه می‌کند. آرایه فیلتر رنگی RYYB، سیستم اتوفوکوس 8 نقطه‌ای، لرزه‌گیر اپتیکال (OIS) و گشودگی دیافراگم f/1.9 از دیگر مشخصات آشنای این دوربین به حساب می‌آیند.

دوربین اصلی هنوز قابلیت برداشت ویدئوی 8K‌ را ارائه نمی‌کند و حداکثر وضوح فیلم‌برداری آن به 4K با 60 فریم در ثانیه می‌رسد و در زمینه اسلوموشن نیز می‌توان روی وضوح 1080p با 480 فریم در ثانیه حساب کرد.

دومین دوربین مشترک مابین این دو گوشی یک نمونه 20 مگاپیکسلی التراواید با سایز پیکسل 1.6 میکرون است که بار دیگر ظاهرا یکی از بزرگ‌ترین نمونه‌ها در زمینه اندازه پیکسل به‌حساب می‌آید و از آن با نام Cine Camera یاد می‌شود.

لنز مقابل این دوربین به‌گفته هواوی نخستین نمونه موسوم به Free Form Lens بوده و خمیدگی‌های معمول در کناره‌های تصویر دوربین‌های واید در آن برطرف شده است.

گشودگی دیافراگم این لنز در Mate 40 Pro‌ برابر با f/1.8 است اما در Pro Plus با دیافراگم کاملا بسته‌تر f/2.4 روبرو می‌شویم این دوربین با زاویه دید فراتر از 100 درجه امکان ترکیب با دوربین سلفی دستگاه را برای یک برداشت متفاوت دارد که در ادامه در بخش دوربین سلفی به این قابلیت باز می‌گردیم.

شباهت‌های دوربین Mate 40 Pro‌ و +Mate 40 Pro در همین‌جا خاتمه پیدا کرده و از این لحظه به‌بعد با مجموعه متفاوتی در این دو گوشی روبرو می‌شویم. دوربین سوم و آخر در میت 40 پرو یک نمونه تله‌فتوی پریکسوپی 12 مگاپیکسلی با f/3.4 مجهز به فوکوس خودکار و OIS است که با فاصله کانونی 125 میلی‌متری به 5 برابر زوم اپتیکال دست پیدا می‌کند. این زوم در حالت ترکیبی و دیجیتال به ترتیب به 10 و 50 برابر می‌رسد.

در +Pro اما این وضعیت به‌کل تغییر کرده و درست مشابه +P40 Pro جدا از یک دوربین 12 مگاپیکسلی تله‌فتوی عادی مجهز به OIS با f/2.4 و فاصله کانونی 70 میلی‌متری که زوم سه‌برابری را شبیه‌سازی می‌کند، یک دوربین 8 مگاپیکسلی تله‌فتوی پریسکوپی نیز برای این مجموعه در نظر گرفته شده که فاصله کانونی آن 240 میلی‌‌متر بوده و قادر به ایجاد زوم 10 برابری اپتیکال، 20 برابری هیبریدی و 100 برابری دیجیتال است. دیافراگم f/4.4 این لنز نسبت به نمونه مشابه در میت 40 پرو بسته‌تر است اما همچنان از OIS بهره می‌برد.

سیستم اتوفوکوس لیزری در هر دو گوشی حضور دارد اما در مدل پرو پلاس به‌جز موارد گفته شده، یک سنسور عمق میدان یا آن‌گونه که هواوی از آن یاد می‌کند، تشخیص عمق سه‌بعدی نیز حضور دارد.

دوربین سلفی

هر دو مدل پرو و پرو پلاس از یک دوربین سلفی 13 مگاپیکسلی با f/2.4 ارائه می‌شوند که در کنار آن یک دوربین تشخیص عمق میدان یا 3D Depth Sensing Camera دیده می‌شود. این سنسور دوم به‌جز محو کردن پس‌زمینه و ایجاد افکت بوکه در تصاویر پرتره ظاهرا برای تشخیص چهره دقیق‌تر نیز به‌کار گرفته شده و ژست‌های حرکتی جدیدی را نیز برای کنترل دستگاه ممکن ساخته است.

سایز پیکسل‌های این دوربین 1.22 میکرون است که برای یک دوربین سلفی رقم بسیار مناسبی به حساب می‌آید و علاوه بر این مثل دوربین التراواید بخش پشتی از نسبت سینمایی 3:2 و میدان دید 100 درجه‌ای برخوردار است که به‌عنوان یک ویژگی جالب مجموعه تصویری میت 40 پرو و میت 40 پرو پلاس می‌توان از آن برای گرفتن همزمان ویدئو با هر دو دوربین استفاده کرد. این دوربین از برداشت ویدئوی 4K و اسلوموشن 1080p با 240 فریم در ثانیه‌ای نیز پشتیبانی می‌کند.

پردازنده - حافظه

پردازش در هر دو گوشی میت 40 پرو و پرو پلاس با پروسسور 5 نانومتری جدید Kirin 9000 شرکت هواوی انجام می‌شود که ظاهرا آخرین چیپ‌ست طراحی شده در مجموعه HiSilicon و ساخته شده در شرکت تایوانی TSMC به حساب آمده و با توجه به تحریم‌های آمریکا علیه هواوی احتمالا در مدل‌های پرچمدار بعدی این شرکت خبری از پروسسورهای Kirin نخواهد بود. هواوی، از Kirin 9000 به‌عنوان نخستین چیپ‌ست 5 نانومتری 5G جهان یاد می‌کند که 15.3 میلیارد ترانسیستور، 30 درصد ترانسیستورهای بیشتری نسبت به چیپ جدید Apple A14 ارائه می‌دهد.

در Kirin 9000 از یک ساختار 8 هسته‌ای استفاده شده که در بالاترین قسمت یک هسته منفرد ARM Cortex-A77 با فرکانس فوق‌العاده 3.13 گیگاهرتزی جای دارد و 3 هسته مشابه دیگر در دسته‌بندی دوم با فرکانس 2.54 گیگاهرتز قرار می‌گیرند. در نهایت در دسته سوم نیز با 4 هسته 2.05 گیگاهرتزی A55 روبرو می‌شویم. این مجموعه به گفته هواوی، 10 درصد سرعت پردازشی بالاتری نسبت به Snapdragon 865 Plus‌ دارد اما با این میزان ارتقاء احتمالا در جایگاه پایین‌تری نسبت به پروسسور بعدی کواالکام قرار خواهد گرفت.

تغییر بزرگ در این پروسسور در بخش گرافیکی آن رخ داده که با حضور 24 هسته Mali-G78 تا 52 درصد سریع‌تر از Snapdragon 865 Plus ارزیابی شده است.

این چیپ‌ست مثل همیشه در زمینه واحد پردازش عصبی یا NPU نیز موفق ظاهر شده و بار دیگر طبق ادعای شرکت سازنده 2.4 برابر سرعت بیشتری را نسبت به +SD865 ارائه می‌کند. در این بخش از 2 هسته بزرگ و 1 هسته کوچک استفاده شده است.

بهینه‌سازی انرژی در این پروسسور نیز فراموش نشده و در مقایسه با +SD865 تا 25 درصد در زمینه پردازنده، تا 50 درصد در بخش گرافیک و تا 150 درصد در زمینه NPU با ارتقاء روبرو شده است.

یکی از بخش‌های مهم این پروسسور به مودم داخلی Balong آن تعلق دارد که بار دیگر طبق محاسبات هواوی نسبت به مودم X55 ارائه شده در کنار +SD865 تا 2 و 5 برابر سرعت بیشتر به‌ترتیب در دانلود و آپلود ارائه می‌کند.

حافظه رم گوشی در نسخه پرو، 8 گیگابایت و در ورژن پرو پلاس، 12 گیگابایت است و هر دو نیز 256 گیگابایت حافظه داخلی را ارائه می‌کنند

باتری

در هر دو گوشی از یک باتری 4,400 میلی آمپر ساعتی استفاده شده که با وجود آن‌که توان آن نسبت به باتری 4,500 میلی آمپر ساعتی حاضر در میت 30 پرو اندکی کاهش پیدا کرده اما در عوض در زمینه شارژ، در جایگاه بسیار بهتری قرار می‌گیرند. در مدل سال قبل از یک شارژر 40 واتی سیمی و یک شارژر بی‌سیم 27 واتی استفاده شده بود که حالا به‌ترتیب به 66 و 50 وات ارتقاء پیدا کرده‌اند. توان 50 واتی شارژ بی‌سیم این دو گوشی از توان سیمی 40 واتی P40 Pro نیز بیشتر بوده و به‌گفته هواوی در دمای بسیار پایین نیز کارایی خود را از دست نمی‌دهد.

لوازم جانبی

برای این دو گوشی برخی لوازم جانبی جالب‌توجه نیز ارائه شده که از آن جمله باید به کیس مجهز به حلقه نور برای برداشت بهتر سلفی اشاره کرد. نور مورد نیاز این رینگ به‌صورت وایرلس و بی‌سیم از طریق خود گوشی تأمین می‌شود.

پاور بانک 12,000mAh با توان شارژ 66 واتی یکی دیگر از این لوازم جانبی‌ست.

هر دو عضو این خانواده از قلم M-Pen 2 پشتیبانی می‌کنند که 4,096 سطح فشار مختلف را تشخیص می‌دهد و پروسه شارژ مجدد آن نیز به سادگی با قرار دادن انتهای قلم در پورت USB-C گوشی انجام می‌شود.

سیستم‌عامل – رابط کاربری

کلیه اعضای چهارگانه خانواده میت 40 با سیستم‌عامل اندروید 10 و رابط کاربری EMUI 11 ارائه شده و طبیعتا از سرویس‌های گوگل نیز در آن‌ها خبری نیست. هواوی در جریان رونمایی این خانواده از برخی قابلیت و اپلیکیشن‌های جدید برای رابط کاربری خود پرده برداشت که از آن جمله باید به مسیریاب Petal Maps با پوشش بیش از 140 منطقه و کشور و موتور جست‌وجوی Petal Search با پوشش بیش از 170 منطقه و کشور اشاره کرد.

دستیار صوتی Celia نیز در این گوشی حاضر بوده و حالا با پشتیبانی از 5 زبان در 15 کشور حضور دارد.

رنگ – قیمت – زمان حضور در بازار

میت 40 پرو در مدل مجهز به پوشش شیشه‌ای بخش پشتی در رنگ‌های مشکی و سفید و یک رنگ ترکیبی خاص با نام Mystic Silver ارائه می‌شود و دو رنگ سبز و زرد متمایل به نارنجی آن نیز از پوشش چرم گیاهی برخوردارند. میت 40 پرو با قیمت 1,199 یورو به بازار عرضه می‌شود.

در میت 40 پرو پلاس اما تنها با دو رنگ سفید و مشکی روبرو می‌شویم که هر دو پوششی سرامیکی دارند و قیمت آن نیز 1,399 یورو است.

کیس رینگ لایت این دو گوشی 69 یورو قیمت‌گذاری شده و قلم M-Pen 2 را نیز می‌توان با قیمت 99 یورو تهیه کرد.

Huawei Mate 40

عضو سوم این خانواده یعنی Mate 40 همانطور که می‌توان حدس زد نمونه ساده‌تری نسبت به دو مدل پیشین بوده و با این‌که بسیاری از امکانات پرو و پرو پلاس در این‌جا نیز حضور دارد اما در این میان به تفاوت‌های مشهودی نیز می‌توان اشاره کرد. میت 40 از همان طراحی پیشین در صفحه‌نمایش خمیده و دوربین‌های دایره‌ای بخش پشتی بهره می‌برد اما می‌توان آن را در یک نگاه از دو مدل دیگر تشخیص داد؛ چرا که در کناره سمت چپ بالای صفحه‌نمایش به‌جای حفره بیضی‌شکل دوربین‌های سلفی، یک حفره کوچک تکی دیده می‌شود.

با توجه به کوچک‌تر شدن صفحه‌نمایش، ابعاد دستگاه نیز تغییر کرده و طول و عرض آن به‌ترتیب به 158.6 و 72.5 میلی‌متر رسیده است. ضخامت این گوشی در دو نسخه شیشه‌ای و چرم کیاهی به‌ترتیب 8.8 و 9.2 میلی‌متر است که تفاوتی نسبت به مدل پرو ندارد. اختلاف میت 40 با همتایان پرو و پرو پلاس آن در زمینه وزن نیز ادامه پیدا کرده و این مدل با وزن 188 گرمی (184 گرم در نسخه چرم گیاهی)، سبک‌ترین نمونه در این خانواده محسوب می‌شود. استاندارد مقاومت این گوشی از دو مدل دیگر ضعیف‌تر بوده و با IP53 امکان غوطه‌وری در آب را از کاربران سلب می‌کند.

صفحه‌نمایش گوشی کوچک‌تر شده و حالا یک نمونه 6.5 اینچی‌ست که با وجود آن‌که فناوری ساخت OLED و رفرش 90 هرتزی خود را حفظ کرده اما وضوح آن کمتر شده و به 1080×2376 پیکسل رسیده است. نرخ نمونه‌برداری تاچ این پنل نیز همان 240 هرتز سابق است. دوربین سلفی درون صفحه‌نمایش، 13 مگاپیکسلی f/2.4 است که ظاهرا تفاوتی با دوربین سلفی دو گوشی دیگر ندارد اما سنسور عمق میدان از کنار آن حذف شده است.

دوربین اصلی 50 مگاپیکسلی پیشین در این‌جا نیز بدون تغییر حضور دارد اما دو دوربین دیگر کاملا متفاوت بوده و شامل یک نمونه 16 مگاپیکسلی التراواید با f/2.2 و یک نمونه 8 مگاپیکسلی تله‌فتوی عادی با f/2.4 (و پشتیبانی از OIS و فوکوس خودکار) می‌شوند. مکانیزم فوکوس لیزری این مجموعه نیز بدون تغییر مانده است.

میت 40 به باتری ضعیف‌تری با ظرفیت 4,200mAh مجهز است که در زمینه شارژ نیز متفاوت از دو مدل دیگر عمل می‌کند. شارژر سیمی این باتری یک نمونه 40 واتی‌ست و از شارژ بی‌سیم نیز ظاهرا در آن خبری نیست.

دیگر تغییر این مدل در بخش پردازشی رخ داده جایی‌که پروسسور Kirin 9000 جای خود را به پروسسور دیگری به نام Kirin 9000E داده که از لحاظ هسته‌های پردازشی (1 هسته A77 با فرکانس 3.13 گیگاهرتز، 3 هسته A77 با فرکانس 2.54 گیگاهرتز و 4 هسته 2.05 گیگاهرتزی A55) تغییری نسبت به قبل نداشته اما از هسته‌های بزرگ NPU در آن یکی کاسته شده و تعداد هسته‌های گرافیکی Mali-G78 نیز از 24 به 22 رسیده است. این مدل نیز 8 گیگابایت رم و 256 گیگابایت حافظه داخلی دارد.

میت 40 با همان رنگ‌های ارائه شده برای میت 40 پرو با قیمت 899 یورو به بازار عرضه می‌شود.

Porsche Design Huawei Mate 40 RS

طبق معمول یک نسخه خاص از این سری مزین به نام پورشه دیزاین نیز برای خانواده میت 40 ارائه شده که طراحی ویژه‌ و متفاوتی را عرضه می‌کند. در پورشه دیزاین هواوی میت 40 طراحی دایره‌ای دوربین‌های بخش پشتی جای خود را به یک ترکیب هشت ضلعی داده و خطوط موازی زیر دوربین نیز این گوشی را به‌طور کامل از دیگر اعضای این خانواده تفکیک می‌کند. بقیه المان‌های مرتبط با طراحی در این مدل ظاهرا تفاوتی با مدل‌های دیگر نداشته و مثل مدل پرو پلاس نیز تنها در رنگ مشکی و سفید سرامیکی عرضه می‌شود.

یک ویژگی متفاوت دیگر این گوشی حضور سنسور دماسنج اینفرارد است که محدوده منفی 20 تا 100 درجه سانتی‌گراد را پوشش می‌دهد.

طول و عرض این مدل همان 162.9 و 75.5 میلی‌متر در مدل‌های پرو و پرو پلاس است اما ضخامت آن به رقم بسیار زیاد 10.1 میل‌متری رسیده و حالا 234 گرم نیز وزن دارد.

سایز مشخصات این گوشی هیچ تفاوتی نسبت به Mate 40 Pro Plus نداشته و همه چیز از دوربین‌های اصلی و سلفی گرفته تا پردازنده و حافظه رم، ظرفیت باتری و شارژر و گزینه‌های ارتباطی در این‌جا نیز تکرار شده‌اند. یک تفاوت محسوس دیگر البته به حافظه داخلی تعلق دارد که از 256 به 512 گیگابایت رسیده است.

پورشه دیزاین هواوی میت 40 آر اس با قیمت بسیار بالای 2,295 یورو به بازار عرضه خواهد شد.

منبع : Huawei


تبلیغات

تبلیغات

خرید گوشی موبایل سامسونگ گلکسی آ 55 از دیجی کالا