معرفی چیپ‌ست Helio G70 – راه‌کار مدیاتک برای پایین آوردن قیمت گوشی‌های گیمینگ

نمایش خبر

تاریخ : 1398/10/27        نویسنده: مسعود بهرامی شرق
برچسب‌ها : سیستم روی تراشه SoC (System on a Chip) ، مدیاتک MediaTek ، بازی Game ، هلیو جی 70 Helio G70 ، چیپ‌ست مدیاتک MediaTek Chipset
واحد خبر mobile.ir : اسمارت‌فون‌های مخصوص بازی طی ماه‌های اخیر به یک گرایش رو به رشد مبدل شده‌اند. با ارتقاء بازی‌های موبایلی و نزدیک شدن آنها به گیم‌هایی که معمولا در کنسول و کامپیوتر بازی می‌شود، طبیعتا سخت‌افزار آنها نیز نیازمند تطبیق و ارتقاء است. در صنعت گوشی‌های هوشمند، کوالکام و مدیاتک دو شرکتی هستند که تراشه‌هایی را به طور اختصاصی برای استفاده در اسمارت‌فون‌های گیمینگ تولید کرده‌اند، مثل اسنپ‌دراگون 730G، اسنپ‌دراگون 765G، مدیاتک Helio G90 و G90T. در همین راستا، کمپانی تایوانی مدیاتک در روز دوشنبه 13 ژانویه 2020 (23 دی 1398) از تولید یک چیپ‌ست جدید خبر داد. این تراشه Helio G70 نام داشته و برای گیمینگ طراحی شده است.

قبل از هر چیز باید بدانیم که Helio G70 یک چیپ‌ست پرچمدار نبوده و برای استفاده در گوشی‌های پایین‌رده یا میان‌رده‌های مقرون‌به‌صرفه طراحی شده است. از شیوه نامگذاری این تراشه پیداست که مشخصات آن پایین‌تر از Helio G90T خواهد بود. Helio G70 مشتمل بر 2 هسته پردازشی 2 گیگاهرتزی – منطبق بر معماری پردازنده‌های Cortex-A75 – و 6 هسته پردازشی 1.7 گیگاهرتزی – منطبق بر معماری پردازنده‌های Cortex-A55 – است که در یک کلاستر 8 هسته‌ای تجمیع‌ شده‌اند (در حالی‌ که در Helio G90T، هسته‌های قوی‌تر بر مبنای معماری Cortex-A76 با سرعت کلاک 2.05 طراحی شده بود). مدیاتک در وب‌سایت خود به لیتوگرافی Helio G70 اشاره‌ای نکرده، اما احتمال می‌رود این تراشه – مثل مدل بالاتر خود – با لیتوگرافی 12 نانومتری FinFET به تولید رسیده باشد.

هسته‌های Helio G70 به هم پیوسته (interlinked) بوده و به منظور ارتقای عملکرد، مشترکا از حافظه کش L3 بهره‌مند هستند. ضمن اینکه دیوایس‌های مجهز به Helio G70 می‌توانند تا 8 گیگابایت RAM (از نوع LPDDR4X) را پشتیبانی کنند. واحد پردازش گرافیکی این چیپ‌ست نیز Mali-G52 است که حداکثر سرعت آن 820 مگاهرتز بیان شده است. مجموعه CPU و GPU با فناوری اختصاصی مدیاتک، تحت عنوان CorePilot کنترل می‌شود. طبق ادعای شرکت سازنده، این فناوری – صرف‌نظر از اینکه کاربر چه مدتی را به بازی اختصاص می‌دهد – می‌تواند عملکرد مطمئن و پایداری را تضمین کند.

بارزترین مشخصه Helio G70 در گیمینگ است. طبق ادعای شرکت سازنده، تکنولوژی HyperEngine (اختصاصی مدیاتک) از طریق شبکه‌سازی هوشمند و مدیریت منابع، می‌تواند گیم‌پلی سریع و روانی را ارائه دهد. این تراشه ظاهرا می‌تواند همزمانی بین وای-فای و LTE را تنها در 13 میلی ثانیه، به شکل هوشمند پیش‌بینی کند. همچنین، پاسخ بین اسمارت‌فون و برج مخابراتی در این تراشه سریع‌تر شده و کاربر می‌تواند در هنگام بازی – بدون آنکه ارتباطش برای لحظه‌ای قطع شود – تماس‌های ورودی را به تعویق بیندازد. مدیاتک مدعی‌ست که موتور مدیریت منابع در Helio G70 می‌تواند GPU ،CPU و حافظه را به طور پویا و هوشمند مدیریت کند. گفته می‌شود با بهینه‌سازی مصرف انرژی، Helio G70 می‌تواند گیم‌پلی طولانی‌تری را فراهم کند.

پردازنده سیگنال تصویری – یا ISP – در Helio G70 می‌تواند یک دوربین 48 مگاپیکسلی یا دو دوربین 16 مگاپیکسلی را پشتیبانی کند. دوربین دوم می‌تواند واید، تله‌فوتو، ماکرو و یا هر دوربین دیگری باشد. طبق ادعای مدیاتک، طراحی ایمن ISP بدان معنی‌ست که تشخیص چهره می‌تواند با دقت، سرعت و امنیت بالایی انجام شود. مجموعه‌ای از شتاب‌دهنده‌های سخت‌افزاری در این تراشه، از جمله موتور عمق اختصاصی، واحد کنترل دوربین (CCU) و لرزه‌گیر الکترونیک (EIS) در بهبود عملکرد دوربین مؤثرند. همچنین، به گفته شرکت سازنده، تکنولوژی RSC (مخفف Rolling Shutter Compensation به معنای "جبران شاتر چرخشی")، می‌تواند افق‌گردی ویدئویی (video panning) و فیلم‌برداری سریع (تا 240 فریم در ثانیه) را بهبود ببخشد.

عملکرد سریع Helio G70 در هوش مصنوعی، برای برخی تسک‌های عکاسی – مثل بازشناسی اشیاء (Google Lens)، آلبوم عکس هوشمند، تشخیص منظره، تقسیم‌بندی با حذف پس‌زمینه و بهبود افکت بوکه – به گفته شرکت سازنده ایده‌آل به نظر می‌رسد. پشتیبانی این تراشه از پلتفرم NeuroPilot (اختصاصی مدیاتک) در کنار سازگاری با Android NNAPI (ای‌پی‌آی شبکه‌های عصبی اندروید) موجب شده تا توسعه‌دهندگان و سازندگان به اکوسیستم مناسبی برای بهبودهای اندروید و توسعه اپلیکیشن دسترسی داشته باشند که بتواند از بسیاری از چارچوب‌های متداول اندروید پشتیبانی کند.

پشتیبانی از ارتباطات دوگانه 4G VoLTE (با سرعت دانلود 300 مگابیت در ثانیه) از جمله امکانات ارتباطی این تراشه است. ارتباط محلی نیز از طریق وای-فای (802.11ac) و بلوتوث 5.0 برقرار می‌شود. موتور مسیریابی اینرسیایی Helio G70، در محیط‌های بسته، زیر زمین و داخل تونل نیز به کار خود ادامه می‌دهد. با توجه به توانایی این تراشه در پی بردن به جهت و مسیر خود، تراشه Helio G70 می‌تواند در هر پوزیشنی تعبیه شده یا نگه داشته شود، زیرا زمانی که "سامانه ماهواره‌ای ناوبری جهانی" از دسترس خارج شود، این تراشه می‌تواند جهت‌یابی را از خوانش اینرسیایی جدا کند. ناگفته نماند، قابلیتی موسوم به VoW، ضمن بهینه‌سازی اندازه پلتفرم، میزان مصرف را برای سرویس‌های دستیار صوتی به حداقل می‌رساند.

نمایشگرهای دیوایس‌های مجهز به Helio G70، در بهترین حالت می‌توانند رزولوشن 1080p داشته باشند، که این امر یکی از نقاط ضعف Helio G70 به شمار می‌رود. یکی دیگر از کاستی‌های این تراشه، پشتیبانی نکردن از 5G است. در حال حاضر، در بین چیپ‌ست‌های مدیاتک، فقط تراشه‌های Dimensity (مثل Dimensity 1000 و Dimensity 800) هستند که از ارتباطات نسل پنجم پشتیبانی می‌کنند. همچنین، تراشه Helio G70 تنها از استاندارد eMMC 5.1 پشتیبانی می‌کند و این یعنی دیوایس‌های مجهز به این تراشه، از حافظه UFS محروم خواهند بود.

به گفته برخی رسانه‌های چینی، تراشه Helio G70 در ساخت گوشی‌هایی ساخته می‌شود که حدود 1000 یوان باشد که با نرخ کنونی تبدیل ارز، تقریبا برابر است با 145 دلار.

منبع : MediaTek


خرید گوشی موبایل سامسونگ گلکسی آ 55 از دیجی کالا