One Vision نخستین گوشی موتورولا با نمایشگر 21:9 و پردازنده Exynos 9609 سامسونگ
نمایش خبر
تاریخ : 1398/2/28 نویسنده: مریم رشنو | ||
برچسبها : | گوشی هوشمند Smartphone ، اندروید Android ، اندروید وان Android One ، اکسینوس 9609 Exynos 9609 ، Motorola One Vision ، موتورولا Motorola |
واحد خبر mobile.ir : مالکیت بخش موبایل کمپانی موتورولا موسوم به Motorola Mobility در سال 2012 به گوگل و دو سال پس از آن به لنوو واگذار شد. طی این مدت، این شرکت با تکیه بر خلاقیت و جسارت اقدام به تولید محصولات متنوعی کرده که هر یک به نوبه خود حضوری چشمگیر در بازار گوشیهای هوشمند داشتهاند. از جمله نوآوریهای موتورولا میتوان به اسمارتفون موتو Z و ایده موتوماد اشاره کرد که در زمان معرفی توجه همگان را به خود جلب نمود. این شرکت در آخرین روز آگوست سال گذشته میلادی از One Power و One به عنوان نخستین سری گوشیهای اندروید وان خود رونمایی کرده بود و حال در روز 15 می (25 اردیبهشت) عضو جدیدی با نام One Vision را به این خانواده افزوده است.
One Vision در مقایسه با دیگر محصولات موتورولا طراحی متفاوتی دارد و از جنبههای مختلف، مجموعهای از اولینهای این کمپانی است. از حدود دو ماه پیش اخبار و شایعات تأییدنشدهای در خصوص این محصول به گوش میرسید و اینک پس از معرفی رسمی آن بخشی از این گمانهزنیها جامه واقعیت به خود پوشیدهاند. این اسمارتفون نخستین گوشی موتورولا با حفره پانچشدهای درون صفحهنمایش به سبک و سیاق سامسونگ گلکسی S10 و Honor View 20 است. این در حالی است که نمونههای سال گذشته این مجموعه یعنی One و One Power دارای notch مشابه با اپل آیفون 10 بودند.
صفحهنمایش 6.3 اینچی این گوشی 180 گرمی، با فناوری السیدی ساخته شده و دارای وضوح فول اچدی پلاس یا 2520x1080 پیکسل است. این اسمارتفون اولین تجربه موتورولا در زمینه نمایشگر تمامصفحه است و به منظور حذف بریدگی یا notch بالای صفحهنمایش، حفره پانچشدهای در گوشه سمت چپ بالای نمایشگر آن تعبیه شده که دوربین سلفی را در بر میگیرد. این گوشی همچنین اولین اسمارتفون موتورولاست که از صفحهنمایش عریض با نسبت تصویر 21:9، که موتورولا آن را Cinema Vision نامیده، بهره میبرد؛ نسبت تصویری که به لطف حفره پانچشده دوربین سلفی محقق شده است. پیش از این تنها شرکت سونی از نمایشگری با این نسبت تصویر در گوشیهای اکسپریا 10، 10 پلاس و نیز اکسپریا 1 استفاده کرده بود. سایر تولیدکنندگان اسمارتفون در محصولات اخیر خود نمایشگرهایی با نسبت 19:9 یا 19.5:9 را به کار گرفتهاند. حتی سامسونگ در گوشیهای میانردهای همچون گلکسی A70 و A80 از پنلهایی با نسبت تصویر 20:9 استفاده کرده است.
از نظر چیپست پردازشی میتوان One Vision را نخستین گوشی موتورولا دانست که بر خلاف محصولات پیشین این شرکت، در ساختار آن از تراشههای کوالکام یا مدیاتک استفاده نشده، بلکه پروسسور Exynos 9609 سامسونگ عهدهدار امور پردازشی آن است. به این ترتیب، موتورولا در کنار کمپانی چینی میزو، جزء معدود سازندگانی به شمار میرود که چیپستهای سامسونگ را در اسمارتفونهای خود به کار میگیرند. این تراشه 10 نانومتری برای گوشیهای میانرده طراحی شده و از هشت هسته پردازشی بهره میبرد که 4 هسته آن 2.2 گیگاهرتزی مبتنی بر معماری پردازندههای Cortex-A73 و 4 هسته دیگر با حداکثر سرعت کلاک 1.6 گیگاهرتز مبتنی بر معماری Cortex-A53 است. در کنار این پردازنده هم 4 گیگابایت رم و 128 گیگابایت حافظه داخلی با امکان افزایش تا 512 گیگابایت دیده میشود.
اگر چه مشخصات پردازشی این گوشی آن را در ردیف محصولات میانرده قرار میدهد، اما برخی ویژگیها مانند دوربین، این دستگاه را با پرچمداران پیشرفته قابل مقایسه میسازد. موتورولا مدعی است One Vision را به پیشرفتهترین سیستم دوربین در میان دیگر اسمارتفونهای خود مجهز کرده است. دوربین اصلی این گوشی 48 مگاپیکسلی (ظاهرا با سنسور سامسونگ) است و با استفاده از فناوری Quad Pixel (تکنولوژی مشابه با Quad Bayer سونی و Tetracell سامسونگ) برای ارتقاء عکاسی در محیطهای کمنور، میتواند چهار پیکسل مجاور را به یک پیکسل تبدیل کند. به این ترتیب، ابعاد پیکسلها به 1.6 میکرون افزایش و وضوح پیشفرض به 12 مگاپیکسل کاهش مییابد. دوربین 5 مگاپیکسلی دوم نیز صرفا برای تشخیص عمق میدان به کار میرود و ظاهرا لنزی با گشودگی دیافراگم f/2.2 در برابر آن قرار گرفته است.
لرزهگیر نوری یا OIS در کنار قابلیت اختصاصی حالت شب یا Night Mode از دیگر امکاناتی است که برای دوربین این گوشی در نظر گرفته شده است. به علاوه، همچون اکثر گوشیهای اندرویدی حال حاضر بازار، برخی امکانات نرمافزاری مرتبط با هوش مصنوعی هم در این دوربین به چشم میخورد. امکاناتی همچون حالت نورپردازی پرتره که از یادگیری ماشینی برای ایجاد جلوههای تصویری استفاده میکند یا گزینهای برای ثبت تصویر هنگامی که حاضران در عکس لبخند میزنند. در جلوی دستگاه نیز دوربین سلفی 25 مگاپیکسلی قرار گرفته است که برای محصولی در این رده قیمتی انتخاب بسیار مطلوبی به نظر میرسد.
باتری 3,500 میلیآمپر ساعتی این اسمارتفون میانرده از شارژ سریع 15 واتی پشتیبانی میکند و به گفته شرکت سازنده یک بار شارژ گوشی، انرژی مورد نیاز آن را برای یک روز کامل تأمین میکند. به علاوه، با استفاده از فناوری TurboPower میتوان پس از 15 دقیقه شارژ، 7 ساعت با دستگاه کار کرد.
همان طور که میدانید پسوند One در این محصول نشانگر آن است که از پلتفرم اندروید وان گوگل بهره میبرد و به مدت سه سال بهروزرسانیهای امنیتی و نرمافزاری این پلتفرم را دریافت خواهد کرد.
موتورولا One Vision در دو رنگ برنز و آبی (Sapphire Blue) از همان روز معرفی در اختیار کاربران برزیلی قرار گرفته است. این گوشی سپس در مکزیک و کشورهای منتخب آمریکای لاتین و بعد از آن در اروپا (با قیمت 299 یورو)، عربستان سعوی و تایلند عرضه میشود. گفتنی است که موتورولا طی ماههای آینده اسمارتفون جدید خود را در کشورهای آسیایی، خاور میانه و استرالیا هم در دسترس کاربران قرار خواهد داد. البته نکته عجیب آن است که این شرکت در حال حاضر برنامهای برای ارائه One Vision در بازار ایالات متحده آمریکا ندارد.
- آغاز به کار کارخانه TSMC در آریزونا و ارائه نخستین تراشههای ساخت آمریکا از سوی اپل
- گزارش Canalys از بازار اسمارتفون چین در سال 2024 – ویوو و هواوی اپل را کنار زدند
- واکاوی استراتژی احتمالی Arm برای افزایش قیمتها و تولید مستقیم تراشه – چالشها و فرصتها
- معرفی تاشوی عمودی Nubia Flip2 – نخستین گوشی تاشوی سال 2025 با نمایشگر خارجی بزرگتر
- معرفی moto g (2025) و moto g power (2025) – میانردههای موتورولا با Dimensity 6300 و دوربین 50MP
- گزارش کانترپوینت از رشد 4 درصدی بازار اسمارتفون در سهماهه چهارم 2024 پس از دو سال افت متوالی
- بررسی سامسونگ Galaxy Ring - پیشنمایشی از یک جادو، انتظار برای آینده