سامسونگ از نخستین گوشی ODM خود با نام Galaxy A6s رونمایی کرد
نمایش خبر
تاریخ : 1397/8/5 نویسنده: مریم رشنو | ||
برچسبها : | گوشی هوشمند Smartphone ، اندروید Android ، چین China ، Samsung Galaxy A6s ، سامسونگ Samsung |
واحد خبر mobile.ir : پس از آن که DJ Koh، مدیر کسبوکار موبایل سامسونگ، اعلام کرد که این شرکت نوآوریهای خود را نخست در بخش گوشیهای میانرده به کار خواهد گرفت، ظاهرا گوشیهای رده میانی سری گلکسی A به محصولاتی برای ارائه تجربیات جدید و جذاب بدل شدهاند. این روند که ابتدا با اسمارتفونهای گلکسی A7 (با سه دوربین) و گلکسی A9 (مجهز به چهار دوربین در پشت دستگاه) آغاز شد، به تازگی با گام دیگری ادامه یافته و اسمارتفونی با نام گلکسی A6s توسط سامسونگ در چین معرفی شده است. این گوشی هوشمند میانرده در مجموع کاملا معمولی به نظر میرسد، اما نکته اصلی در آن است که ساخت آن توسط سامسونگ انجام نشده است.
شرکت سامسونگ در تاریخ 24 اکتبر سال جاری میلادی (2 آبان 1397) دو اسمارتفون جدید از سری گلکسی A را با نامهای گلکسی A6s و گلکسی A9s در چین معرفی کرده است. گلکسی A9s همان گلکسی A9 است که چندی پیش به بازار معرفی شد؛ با این تفاوت که بازار هدف این بار کشور چین است. اما آنچه در خصوص A6s جلب توجه میکند، نخستین تجربه سامسونگ در ارائه گوشیهای ODM است.
در واقع ارائه این دو اسمارتفون نشانهای از تغییر استراتژی سامسونگ برای افزایش فروش در چین و هند است که به هدف رقابت با شرکتهای چینی همچون هواوی و شیائومی صورت میپذیرد. موسسه پژوهشی Strategy Analytics پیشتر در گزارشی اعلام کرده بود که سهم سامسونگ از بازار اسمارتفونهای چین کمتر از 1 درصد بوده است؛ تا جایی که این کاهش سهم بازار سبب شده که سامسونگ در پی تعطیل کردن یکی از دو کارخانه خود در این کشور باشد.
بر اساس گزارش منابع خبری، سامسونگ اخیرا برای برونسپاری تولید گوشیهای رده میانی و پایین خود، در حال مذاکره با یکی از شرکتهای ODM شناختهشده در چین، یعنی Wintech بوده است. یکی از مهمترین مزایای برونسپاریِ ساخت گوشیهای هوشمند به شرکتهای ODM، کاهش هزینههای ساخت به خصوص در بازار محصولات رده پایین است؛ شیوهای که به طور گسترده توسط شرکتهای سازنده گوشی هوشمند به کار گرفته میشود.
همان طور که اشاره شد، گلکسی A6s نخستین اسمارتفون ODM سامسونگ محسوب میشود. به این معنا که هرچند نام سامسونگ را بر خود دارد، اما توسط این غول فناوری کرهای ساخته نشده و بر خلاف دیگر اسمارتفونها و حتی دیگر گوشیهای سری گلکسی A توسط شرکت چینی Wintech ساخته شده است. جالب آن که همین شرکت بخشی از گوشیهای رقیب چینی سامسونگ یعنی شرکت شیائومی را هم تولید میکند.
البته این روش در بازار گوشیهای هوشمند به هیچ روی جدید و دور از ذهن نیست. به طور مثال، گوشیهای برند بلکبری اینک توسط کمپانی چینی TCL ساخته میشوند یا HMD Global ساخت نسل جدید اسمارتفونهای نوکیا را بر عهده دارد. البته در مورد این شرکتها برونسپاری قدری تفاوت دارد، به طوری که بلکبری و نوکیا مشکلی با اعلام نام TCL و HMD Global به عنوان سازندگان اصلی محصولات خود ندارند، اما برخی کارشناسان حوزه فناوری عقیده دارند که ظاهرا سامسونگ در مورد گلکسی A6s همچنان تمایل دارد خود را به عنوان سازنده اصلی محصول قلمداد نماید.
گلکسی A6s از نظر مشخصات، گوشی میانردهای به شمار میرود که پردازنده آن در مقایسه با پروسسور اسنپدراگون 450 در (A6+ (2018 ارتقاء یافته است. عملیات پردازش در این اسمارتفون توسط تراشه 14 نانومتری اسنپدراگون 660 انجام میشود. پیکربندی حافظه برای این اسمارتفون، 6 گیگابایت رم در کنار 64 یا 128 گیگابایت حافظه داخلی است که در مجموع تنظیمات قابل قبولی برای یک گوشی در رده میانی به نظر میرسد.
صفحهنمایش گلکسی A6s با قطر 6 اینچی، دارای رزولوشن فول اچدی پلاس (یا 1080×2160 پیکسل) و نسبت تصویر 18:9 است که با فناوری Super AMOLED ساخته شده است. این گوشی مجهز به دوربین دوگانهای در پشت دستگاه است که دوربین اصلی 12 مگاپیکسلی و دوربین دوم نیز ظاهرا 12 مگاپیکسلی است. دوربین سلفی این گوشی هم دارای وضوح 12 مگاپیکسل است که در مقام مقایسه، (A6+ (2018 با دوربین اصلی 16 و 5 مگاپیکسلی و دوربین جلوی 24 مگاپیکسلی، کیفیت بهتری را به دست میداد. بر اساس اعلام منابع خبری، ظرفیت باتری این گوشی 3,300 میلیآمپر ساعت است و از نظر ارتباطی از درگاه USB-C و جک هدفون 3.5 میلیمتری بهره میبرد.
این اسمارتفون با برخورداری از اندروید 8.1 با قیمت پایه 1,799 یوان (حدود 259 دلار) قیمتگذاری شده است و ظاهرا در حال حاضر تنها در بازار چین عرضه خواهد شد.
اسمارتفون گلکسی A9s مجهز به صفحهنمایش 6.3 اینچی Super AMOLED است که وضوح و نسبت تصویر آن همانند A6s به ترتیب فول اچدی پلاس و 18:9 است.
پردازش در این اسمارتفون نیز همانند A6s بر عهده چیپست هشت هستهای اسنپدراگون 660 است و 6 گیگابایت رم در کنار 128 گیگابایت حافظه داخلی پیکربندی حافظه آن را تشکیل میدهد.
مهمترین ویژگی این گوشی، مجموعه دوربینهای چهارگانه آن است که به طور عمودی در راستای یکدیگر قرار گرفتهاند. دوربین اصلی این مجموعه 24 مگاپیکسلی با f/1.7، دوربین بعدی 8 مگاپیکسلی با لنز ultra-wide دارای میدان دید 120 درجهای و f/2.4، دوربین سوم، دوربین تلهفتوی 10 مگاپیکسلی با f/2.4 (برای زوم اپتیکال دو برابری) و در نهایت چهارمین دوربین دارای وضوح 5 مگاپیکسل است که برای تعیین عمق میدان به کار میرود. دوربین سلفی این گوشی نیز دارای وضوح 24 مگاپیکسل است.
پیشسفارش A9s از روز معرفی آغاز شده است و سامسونگ قصد دارد این گوشی مجهز به باتری3,800 میلیآمپر ساعتی را با قیمت 3,499 یوان (حدود 504 دلار یا 443 یورو) عرضه نماید؛ قیمتی که در مقایسه با گلکسی A9 (2018) حدود 37 درصد ارزانتر خواهد بود.
اما صرف نظر از ویژگیهای این گوشیها، پرسش اساسی در خصوص گلکسی A6s کیفیت ساخت آن است. آیا به راستی میتوان به مشتریان اطمینان داد که از نظر کیفیت تفاوت قابل توجهی میان گوشی ODM و اسمارتفونهای معمول سری گلکسی A سامسونگ وجود ندارد؟ به علاوه فعالان بازار به دنبال آگاهی از راهبرد سامسونگ برای ادامه این مسیر هستند و این که آیا این غول کرهای تولید گوشیهای چینی خود را به طور کامل از طریق برونسپاری به شرکت دیگری واگذار خواهد کرد؟ البته برای پاسخ به این پرسشها باید مدتی صبر کرد و بسته به رضایت مشتریان و شرایط حاکم بر بازار محصولات میانرده، این دو مسئله و موارد مشابه آنها را مورد تحلیل و بررسی قرار داد.
- معرفی خانواده ROG Phone 9 – گیمینگ فونهای ایسوس با اسنپدراگون 8 الیت و نمایشگر 185 هرتزی
- نگاهی به فناوری ISOCELL ALoP – راهکار سامسونگ برای کاهش برآمدگی دوربینهای بخش پشتی گوشی
- شیائومی 14T Pro در نگاه رسانهها – نقاط ضعف و قوت از دید حرفهایها
- گزارش Canalys از بازار اسمارتفون خاور میانه در سهماهه سوم 2024 – رشد اندک در سایه تنشهای سیاسی
- IDC: جایگاه نخست سامسونگ در بازار گوشیهای تاشو با تکیه بر Z Fold6 و Z Flip6
- اپل iPhone 16 Pro Max در نگاه رسانهها – نقاط ضعف و قوت از دید حرفهایها
- معرفی گوشیهای مخصوص بازی Red Magic 10 Pro و +10Pro با تراشه SD 8 Elite و باتریهای حجیم