معرفی Vivo V11 – شکوه آسمان شب در قامت یک میانرده
نمایش خبر
تاریخ : 1397/6/17 نویسنده: مسعود بهرامی شرق | ||
برچسبها : | گوشی هوشمند Smartphone ، اندروید Android ، Vivo V11 (V11 Pro) ، ویوو Vivo |
واحد خبر mobile.ir : ویوو نخستین برندی بود که با تولید X20 Plus UD برای اولین بار حسگر اثر انگشت در زیر لایه نمایشگر را به صنعت اسمارتفون معرفی کرد. حال، Vivo قصد دارد با آوردن این قابلیت کاربردی به گوشیهای سری V، به رده میانی خود هم رنگ و بوی پرچمدار ببخشد. کمپانی Vivo اخیرا از جدیدترین گوشی هوشمند خود با نام Vivo V11 رونمایی کرد. این اسمارتفون جدید، در مقایسه با V9 – که شش ماه قبل عرضه شد – بهروزرسانیهای قابلتوجهی را در بر دارد، که از جمله مهمترین آنها میتوان به چیپست اسنپدراگون 660 و دوربین جلوی 25 مگاپیکسلی اشاره کرد. از طرفی، میتوان گفت V11 المانهایی از Vivo X21 و Oppo F9 را نیز وام گرفته است.
طول و عرض V11 به ترتیب برابر با 157.91 و 75.08 میلیمتر بوده، 7.9 میلیمتر ضخامت و 156 گرم وزن دارد. بزرگترین تغییری که در طراحی جلوی گوشی به چشم میخورد، بریدگی یا ناچ کوچکیست که در بالای نمایشگر قرار دارد (به گفته برخی کارشناسان، کوچکترین ناچ حال حاضر دنیا). امروزه در صنعت اسمارتفون این بریدگی کوچک به "قطره آب" مشهور شده و تنها دربردارنده ماژول دوربین جلو است. اگر این سؤال به ذهنتان خطور کرده که خروجی صدا کجا قرار میگیرد، باید بگوییم نوار مشبکی که در بالای نمایشگر تعبیه شده، در واقع همان خروجی صدای گوشی است.
V11 از یک نمایشگر Super AMOLED به قطر 6.41 اینچ و رزولوشن فول اچدی پلاس (معادل 1,080×2,340 پیکسل) بهره میبرد. این نمایشگر – که Vivo آن را Halo FullView Display مینامد – نسبت تصویری برابر با 19.5:9 داشته و میتوان آن را به معنای واقعی کلمه، تمامصفحه نامید؛ حاشیه نمایشگر از سه طرف 1.76 میلیمتر بوده و چانه (حاشیه پائین صفحه موسوم به Chin یا چانه) آن تنها 3.8 میلیمتر ضخامت دارد که با این اوصاف، نسبت صفحه به بدنه به 91.27 درصد میرسد (یعنی حتی کمی بیشتر از Vivo NEX). در این میان، مطمئنا یکی از عواملی که در به حداکثر رساندن نسبت صفحه به بدنه دخیل بوده، قرار گرفتن حسگر اثر انگشت در زیر لایه نمایشگر است.
احراز هویت با استفاده از حسگر زیر لایه نمایشگر در کمتر از یک ثانیه انجام میشود، اما بیتردید این حسگر در قیاس با حسگرهای معمولی کمی کُندتر است، هرچند که کار با آن (نسبت به حسگرهایی که در پشت دیوایس کار گذاشته میشوند) راحتتر خواهد بود. به یاد داشته باشید که برای قفلگشایی گوشی به این روش، انگشت حتما باید در قسمت مشخصی که به همین اندازه طراحی شده و آیکون آن به صورت گرافیکی روی صفحه به نمایش درمیآید، قرار بگیرد. بد نیست بدانید، Vivo در جریان نمایشگاه CES 2018 یک اسمارتفون مفهومی با نام Apex را به نمایش گذاشت که در آن، نیمی از سطح نمایشگر نقش حسگر اثر انگشت را ایفا میکرد. اما هنوز هیچ اسمارتفونی با این قابلیت، به تولید انبوه نرسیده است.
علاوه بر سنسور اثر انگشت زیر لایه نمایشگر، Vivo قابلیت تشخیص چهره یا Face Unlock را هم در این گوشی گنجانده که عملکرد سریعتری داشته و با اسکن 1024 نقطه از صورت، میتواند گوشی را حتی در محیطهای کمنور قفلگشایی کند، اما از لحاظ امنیتی به پای حسگر اثر انگشت نمیرسد. گفتنیست، تکنولوژی سنسور اثر انگشت در زیر لایه نمایشگر، تنها با نمایشگرهای OLED کار میکند، لذا نمایشگر V11 در مقایسه با پنل السیدی به کار رفته در V9، یک گام بلند رو به جلو محسوب میشود. ناگفته نماند، نمایشگر V11، ضمن پشتیبانی 99.5 درصدی از پهنه رنگی P3، کنتراست و زوایای دید مناسبی دارد.
با نگاه به پشت دستگاه، شاید اولین چیزی که مجذوبتان کند، نوع طراحی و رنگآمیزی قاب پشتی باشد. ظاهرا Vivo در تولید V11، همان گرایشی که اخیرا در بین سازندگان چینی باب شده (یعنی طراحی با الگوهای منعکسکننده نور) را در پیش گرفته است. V11 در 2 طرح رنگ مختلف به تولید میرسد؛ طرح اول Starry Night نام داشته و همان طور که از اسمش پیداست، با داشتن رنگهای آبی و مشکی و ذرات ریز روشن، آسمان پرستاره شب را تداعی میکند. طرح دوم نیز Nebula نام داشته که ترکیبی از رنگهای آبی و ارغوانی را به نمایش میگذارد. طراحی 3 بعدی قاب پشتی به زیبایی V11 افزوده است. اما جنس براق ظاهرا پلاستیکی آن و جذب کردن اثر انگشت، کمی آزاردهنده است.
در گذشته کمپانی Vivo سابقه چندان درخشانی در زمینه سختافزاری نداشت و لذا اسمارتفونهای این برند (علیرغم بهینهسازی کردن جنبههای نرمافزاری)، از لحاظ ارزش پول و به صرفه بودن، به امثال هواوی، شیائومی و یا حتی سامسونگ نمیرسیدند. اما در V11 قواعد تغییر کردهاند. چیپست به کارگرفته شده در این گوشی جدید، اسنپدراگون 660 است که در مقایسه با اسنپدراگون 626 (استفاده شده در V9) به مراتب قدرتمندتر است. اسنپدراگون 660 یک تراشه 8 هستهای با حداکثر سرعت کلاک 2.2 گیگاهرتز بوده که با لیتوگرافی 14 نانومتری ساخته شده و از واحد پردازش گرافیکی Adreno 512 بهره میبرد. 6 گیگابایت RAM و 128 گیگابایت حافظه داخلی (با امکان ارتقا تا 256 گیگابایت دیگر) تنها پیکربندی V11 است.
در پشت دستگاه، 2 دوربین به طور عمودی روی هم قرار گرفته و فلش الایدی در پایین آن دو جای دارد. دوربین اصلی (با گشودگی دیافراگم f/1.8 و پیکسلهایی به بزرگی 1.28 میکرون) وضوحی برابر با 12 مگاپیکسل داشته و دوربین ثانویه (با گشودگی دیافراگم f/2.4) پنج مگاپیکسلیست. سرعت فوکوس دوربین برابر با 0.03 ثانیه بوده و به گفته Vivo در هر دو محیط روشن و کمنور، عکسهای خوبی به دست میدهد. Vivo در معرفی دوربین گوشی به تکنولوژی 2PD نیز اشاره کرده که نشان میدهد، هر پیکسل دوربین به 2 فوتودیود مجهز شده و نور به مراتب بیشتری را جذب خواهد کرد. دوربین جلو نیز 25 مگاپیکسلی بوده و گشودگی دیافراگم آن f/2.0 عنوان شده است.
مجموعه دوربین V11 در زمینه هوش مصنوعی حرفهای زیادی برای گفتن دارد. هوش مصنوعی میتواند به طور خودکار یک منظره را تحلیل کرده و حالت ایدهآل عکاسی را انتخاب کند. کارکردهای هوش مصنوعی به همین یک مورد ختم نمیشود. به عنوان مثال، Vivo به قابلیتی تحت عنوان AI Blacklight HDR اشاره میکند که میتواند تصویربرداری با 6 فریم را در یک عکس ترکیب کند. ویژگی AI Low Light HDR نیز تصویربرداری و ضبط ویدئو در محیطهای کمنور را تسهیل میکند. علاوه بر حالت پرتره (که وجود آن در دوربینهای دوگانه بدیهیست)، مجموعه دوربین V11 توانایی عکاسی در حالتها یا modeهای مختلف – از جمله حالت گل، حالت غذا و ... – را نیز داراست.
دوربین جلو نیز از امکانات هوش مصنوعی بیبهره نبوده و کاربر با استفاده از AI Face Beauty میتواند با اِعمال ویرایشهای مختلف (مثل از بین بردن لکههای صورت و یا تغییر خطوط بینی، دهان، فک و ...) سلفیهای زیباتری بگیرد. با توجه به نبود فلش برای دوربین جلو، نورپردازی سلفی با استفاده از نور نمایشگر انجام میشود (چیزی شبیه Retina Flash در آیفون) که Vivo از آن تحت عنوان "نورپردازی 3 بعدی" یاد میکند.
ظرفیت باتری V11 برابر با 3,400 میلیآمپر ساعت است که طبق ادعای شرکت سازنده، با تکنولوژی Dual-Engine Fast Charging میتوان در کمتر از 2 ساعت، ذخیره باتری آن را از 0 به 100 رساند. V11 یک گوشی دوسیمکارته است که علاوه بر وای-فای و بلوتوث (نسخه 4.2) از GPS و OTG نیز پشتیبانی میکند. البته نبود NFC و پورت USB Type-C از نقاط ضعف این گوشی محسوب میشود (ظاهرا Vivo تمایلی به استفاده از USB-C در رده میانی ندارد). وجود جک 3.5 میلیمتری هدفون در این گوشی نیز میتواند خبر خوبی برای بسیاری از کاربران باشد.
سیستم عامل V11 نسخه 8.1 اندروید اوریو است که پوسته اختصاصی Vivo (یعنی Funtouch OS 4.5) نیز روی آن پیاده شده است. این رابط کاربری، عناصر زیادی را از iOS وام گرفته، از جمله Control Center – که با سوایپ از پایین نمایشگر به سمت بالا (از صفحه home) – قابل دسترسی است. از جمله امکانات نرمافزاری این گوشی میتوان به وجود دستیار دیجیتال Jovi اشاره کرد (البته Google Assistant هم در اینجا حضور دارد). همچنین، با استفاده از حالت AI Game Mode، میتوان صدای تماس یا پیامک را حذف کرد تا در روند بازی اختلال ایجاد نشود.
در مجموع میتوان گفت Vivo با تولید V11 در مسیر درستی قدم گذاشته است. سختافزار ارتقاء یافته این گوشی، آن را با Nokia 7 Plus قابل رقابت کرده و برخلاف V9، طراحی آن کپیبرداری از آیفون نیست. Vivo V11 در ابتدا به بازارهای هند و تایلند وارد میشود، اما پس از مدتی در سایر کشورهای آسیا نیز عرضه خواهد شد. قیمت و زمان دقیق ورود آن به بازار هنوز اعلام نشده اما Vivo طی رویدادی که در روز 6 سپتامبر (15 شهریور) در هند برگزار شد، رسما از این محصول پردهبرداری کرد.
- نگاه ویدئویی به پنج ویژگی مشترک در نسل جدید گوشیهای پرچمدار
- معرفی Redmi A4 5G – پایینرده 100 دلاری با نمایشگر 6.88 اینچی، SD 4s Gen 2 و باتری 5,160mAh
- معرفی ZTE Blade V70 – میانردهای با السیدی +HD و دوربین 108 مگاپیکسلی
- معرفی خانواده ROG Phone 9 – گیمینگ فونهای ایسوس با اسنپدراگون 8 الیت و نمایشگر 185 هرتزی
- نگاهی به HyperOS 2 به همراه جدول زمانی و فهرست دیوایسهای قابل ارتقاء به این پوسته
- نگاهی به فناوری ISOCELL ALoP – راهکار سامسونگ برای کاهش برآمدگی دوربینهای بخش پشتی گوشی
- شیائومی 14T Pro در نگاه رسانهها – نقاط ضعف و قوت از دید حرفهایها