رونمایی از چیپستهای ReefShark، محصول جدید نوکیا – افزایش توان عملیاتی شبکه تا 3 برابر
نمایش خبر
تاریخ : 1396/11/13 نویسنده: مسعود بهرامی شرق | ||
برچسبها : | نسل پنجم 5G ، شبکه تلفن همراه Mobile Network ، نوکیا Nokia |
واحد خبر mobile.ir : کمپانی نوکیا در روز دوشنبه 29 ژانویه 2018 (9 بهمن 1396) از تولید چیپستهای جدیدی در صنعت مخابرات خبر داد. این سری چیپستها – که ReefShark نام گرفتهاند – قرار است در در نسل جدیدی از تجهیزات شبکه نوکیا به کار گرفته شوند و لذا با چیپستهای اسمارتفونها متفاوتند. نوکیا برای ساخت نسل آینده شبکههای موبایلی با 30 اپراتور از سراسر دنیا همکاری کرده و مدعی شده که چیپستهای ReefShark، میتوانند اندازه، هزینه و مصرف انرژی شبکههای مخابراتی اپراتورها را به شکل چشمگیری کاهش داده و نیازمندیهای پردازشی و رادیویی شبکه 5G را نیز برآورده کنند. گفتنی است، چیپستهای ReefShark با تکیه بر قابلیتهای نوکیا در توسعه تجهیزات مخابراتی و نوآوریهای حوزه هوش مصنوعی در مجموعه آزمایشگاههای بل نوکیا (Nokia Bell Labs) توسعه یافته است.
به گفته نوکیا – که پس از هواوی، دومین تولیدکننده تجهیزات مخابراتی در دنیا محسوب میشود – چیپستهای ReefShark از سهماهه سوم سال 2018 به بازار عرضه خواهند شد. این چیپستها در قالب یک افزونه سختافزاری به ماژولهای بیسباند کنونی نوکیا (با نام AirScale) اضافه شده و طبق ادعای شرکت سازنده، پس از این اتفاق، توان عملیاتی یک برج مخابراتی تا 3 برابر افزایش مییابد. به این ترتیب که با استفاده از چیپستهای ReefShark، ظرفیت رد و بدل شدن دادهها در شبکه، از 28 گیگابیت بر ثانیه به 84 گیگابیت بر ثانیه ارتقا خواهد یافت. گفتنیست، با توجه به اقتضای مناطق متراکم در شهرهای بزرگ، با ادغام چند ماژول از این نوع، میتوان توان عملیاتی یک برج مخابراتی را به حداکثر 6 ترابیت در ثانیه هم رساند.
جالب است بدانید، در سال 2017، در روز برگزاری مهمترین مسابقه فوتبال آمریکائی – موسوم به قهرمانی سوپر بول که در هیوستون آمریکا برگزار شد – حدودا 40 ترابیت (40 تریلیون!) داده مصرف شد. اما جالبتر آنکه، به گفته فیل تویست (Phil Twist)، مدیر بازاریابی بخش شبکههای موبایل نوکیا، چنانچه چیپستهای جدید نوکیا در یک برج مخابراتی به کار گرفته شوند، قادرند 100 برابر مجموع دادههای موبایل و وای-فایِ مصرفشده توسط حاضرین در ورزشگاه همان مسابقه را پشتیبانی کنند.
این افزایش 3 برابری در توان عملیاتی، در نتیجه استفاده از فناوری آنتنهای Massive MIMO (چند ورودی، چند خروجی) فراهم شده که میتوانند اندازه آنتنهای کنونی را به نصف کاهش دهند. آنتنهای کنونی بین 1 تا 2.6 متر ارتفاع دارند، اما به گفته شرکت سازنده، با به کارگیری چیپستهای جدید، ارتفاع آنتنها تا 45 سانتیمتر هم کاهش یافته و لذا، در موقعیتهای بیشتری میتوان از آنها بهره برد. بهعلاوه، نوکیا مدعیست که به کارگیری چیپستهای جدید، میتواند مصرف انرژی در واحدهای بیسباند را تا 64 درصد (در مقایسه با واحدهای کنونی) کاهش دهد.
نکته مثبت درباره سیستم جدید نوکیا آن است که این مجموعه به طور کامل از network slicing (قطعه قطعهسازی شبکه) پشتیبانی کرده که در نتیجه به اپراتورهای مجازی شبکه اجازه میدهد تا بتوانند سختافزار را به اشتراک بگذارند.
چیپستهای ReefShark متشکل از موارد زیرند:
• پایانه دریافت دیتای دیجیتال برای سیستمهای رادیویی LTE و 5G، که از MIMO پشتیبانی میکنند
• ترنسیور (فرستنده-گیرنده) و ماژول مربوط به پایانه آیسیِ فرکانس رادیویی
• پروسسور بیسباند
همانطور که در ابتدای خبر هم گفته شد، نوکیا با 30 اپراتور مخابراتی وارد همکاری شده و قرار است چیپستهای جدید در برجهای بیسیم این اپراتورها به کار گرفته شوند. با این اوصاف، ارتقای شبکهها چندی بعد در همین سال 2018 آغاز شده و به دنبال آن، پس از عرضه دیوایسهای 5G به بازار، این چیپستها به طور انبوه پیادهسازی خواهد شد. به گفته نیل مکری (Neil McRae)، مدیر معماری شبکه در کمپانی مخابراتی BT، با معرفی ReefShark به شبکه مخابراتی میتوان از حداکثر ظرفیت بهبود عملکرد در شبکه استفاده کرد و پتانسیل 5G را کاملا آزاد نمود.
هر کدام از کشورهای کره جنوبی، ژاپن و آمریکا، دارای اپراتورهای شبکه متعددی هستند که در حال آمادهسازی مقدمات راهاندازی شبکه 5G در سالهای 2018 و 2019 بوده و احتمالا پس از مدتی، چین نیز به آنها خواهد پیوست. طبق برنامهای که در سال 2016 تنظیم شده بود، اتحادیه اروپا تا سال 2025، تمام مناطق شهریاش را به شبکه 5G مجهز خواهد کرد.
در پایان بد نیست بدانید، به گفته یکی از مقامات دولتی بلندپایه در آمریکا، تیم امنیتی دونالد ترامپ نیز برای مقابله با تهدید جاسوسی چین از تماسهای تلفنی در ایالات متحده، برنامه ساخت یک شبکه بیسیم 5G فوق سریع کنترل شده سراسری تحت نفوذ دولت را در دستور کار دارد.
- آغاز به کار کارخانه TSMC در آریزونا و ارائه نخستین تراشههای ساخت آمریکا از سوی اپل
- گزارش Canalys از بازار اسمارتفون چین در سال 2024 – ویوو و هواوی اپل را کنار زدند
- واکاوی استراتژی احتمالی Arm برای افزایش قیمتها و تولید مستقیم تراشه – چالشها و فرصتها
- معرفی تاشوی عمودی Nubia Flip2 – نخستین گوشی تاشوی سال 2025 با نمایشگر خارجی بزرگتر
- معرفی moto g (2025) و moto g power (2025) – میانردههای موتورولا با Dimensity 6300 و دوربین 50MP
- گزارش کانترپوینت از رشد 4 درصدی بازار اسمارتفون در سهماهه چهارم 2024 پس از دو سال افت متوالی
- بررسی سامسونگ Galaxy Ring - پیشنمایشی از یک جادو، انتظار برای آینده