تلاش سامسونگ برای عرضه بیشتر تراشههای Exynos به تولیدکنندگان گوشی هوشمند
نمایش خبر
تاریخ : 1396/11/8 نویسنده: مریم رشنو | ||
برچسبها : | پردازنده Processor ، سیستم روی تراشه SoC (System on a Chip) ، اکسینوس Exynos ، سامسونگ Samsung |
واحد خبر mobile.ir : ظاهرا کمپانی سامسونگ الکترونیکس به دنبال سهم بیشتری از بازار تراشههای موبایلی است. بر اساس گزارش اخیر Digitimes، این شرکت در پی آن است که با افزایش تولید پروسسورهای Exynos، ارائه گسترده آن را به دیگر تولیدکنندگان گوشی هوشمند آغاز کند. بر اساس این خبر که در روز چهارشنبه 24 ژانویه سال جاری میلادی (4 بهمن 1396) منتشر شده است، هدف عمده سامسونگ از این رویکرد، افزایش نرخ بهکارگیری نیمهرساناهای سیلیکونی (wafer foundry) و همچنین ارتقای سهم این شرکت از بازار پروسسور گوشیهای هوشمند، خصوصا مدلهای میانرده است. به این ترتیب، سامسونگ وارد رقابتی تهاجمی با شرکت تایوانی مدیاتک میشود که یکی از تولیدکنندگان مطرح تراشههای میانرده اسمارتفونها است.
سامسونگ در سال 2017 میلادی، پس از کوالکام، اپل و مدیاتک، چهارمین تولیدکننده برتر چیپست گوشیهای هوشمند در جهان بوده است. با توجه به این که هدف اولیه سامسونگ، بازار گوشیهای میانرده است، باید دید آیا میتواند به راحتی جایگزین مدیاتک گردد یا خیر. مسأله مهم در این میان، مزیت رقابتی سامسونگ و خدمات اضافهای است که این شرکت میتواند در اختیار مشتریان قرار دهد. خدماتی که از میان آنها میتوان به پشتیبانی از OLED، فلش و DRAM، در کنار ارائه قیمتی مناسب برای چیپست پردازشی اشاره کرد.
فعالان بازار بر این باورند که سامسونگ برای کسب فایده بیشتر از اجرای رسمی شبکههای ارتباطی 5G در سال 2020، قصد دارد علاوه بر استفاده بیشتر از تراشههای Exynos در محصولات خود، فروش آن را به دیگر سازندگان گوشی هوشمند افزایش دهد. در حال حاضر، میزو یکی از شرکتهای شناختهشده این رده به حساب میآید که چندین سال است از پروسسورهای سامسونگ در محصولات خود استفاده میکند. این شرکت در جدیدترین اسمارتفون خود با نام M6s نیز از تازهترین تراشه میانرده سامسونگ یعنی Exynos 7872 بهره برده است.
Meizu M6s
به نظر میرسد سامسونگ برای حضور فعال در این بازار عزمی راسخ دارد، چرا که با وجود گذشت حدود چهار هفته از سال نوی میلادی، دو پردازنده جدید برای گوشیهای ردهبالا و میانرده معرفی کرده است. این شرکت کرهای نه تنها در زمینه تولید و فروش اسمارتفون در تمام ردههای قیمتی حضوری گسترده دارد، بلکه در حوزه تولید نیمهرساناها، حافظههای فلش و پنلهای نمایشگر و ارائه این محصولات به دیگر تولیدکنندگان گوشی هوشمند هم بسیار فعال است. این حضور فعالانه تا جایی است که مطابق گزارش IC Insights در سهماهه دوم 2017، سامسونگ به سلطه 24 ساله اینتل در عرصه نیمهرساناها پایان داده است. این شرکت در آگوست 2017 نیز از برنامهریزی به منظور سرمایهگذاری 7 میلیارد دلاری طی سالهای آینده برای تولید حافظههای فلش NAND خبر داده بود.
به نظر میرسد یکی از دلایل تصمیم اخیر سامسونگ، پیشبینی موسسات تحقیقاتی معتبر از وضعیت این شرکت در سال 2018 است. بر اساس تحلیل اخیر موسسه پژوهشی Strategy Analytics، فروش اسمارتفونهای سامسونگ در سال جاری میلادی با افت مواجه خواهد شد. در گزارش دسامبر این موسسه برآورد شده است که سامسونگ در سال 2018 حدود 319 میلیون اسمارتفون وارد بازار خواهد کرد و نزدیک به 20.5 درصد از سهم بازار گوشیهای هوشمند را به خود اختصاص خواهد داد. بنابراین با فرض تحقق این پیشبینی، به نظر میرسد سامسونگ در تلاش است تا در سایر حوزههای مرتبط با اسمارتفون هم فعالانه حضور داشته باشد. مطابق نظر تحلیلگران ، رشد عرضه در بازار جهانی اسمارتفونها به طور قابل توجهی با رکود مواجه شده است. از این رو گسترش عرضه تراشههای سامسونگ و استفاده از آنها در گوشیهای این کمپانی و همچنین فروش آنها به دیگر شرکتهای سازنده اسمارتفون، میتواند راهکار مناسبی برای افزایش حضور این غول کرهای در بازار تلقی گردد. از سوی دیگر، فشار سامسونگ به مدیاتک میتواند کسبوکار مدیاتک را در سال 2018 با اختلال روبرو کند؛ تا جایی که این کمپانی تایوانی را مجبور به اتخاذ سیاستهای جدیدی برای بازاریابی نماید.
حال باید دید به غیر از میزو، کدام یک از شرکتهای تولیدکننده اسمارتفون نخستین سفارشدهنده چیپست به سامسونگ خواهند بود. البته باید توجه داشت که اپل و هواوی به طور کامل و شیائومی در بخشی از محصولاتش از تراشههای تولیدی خود در اسمارتفونها بهره میبرند و به طور طبیعی به سراغ سامسونگ نخواهند رفت. اما شرکتهای دیگری هستند که برای گوشی هوشمند راهکار پردازشی اختصاصی ندارند؛ شرکتهایی که از میان آنها میتوان به سونی، نوکیا، اچتیسی و الجی اشاره کرد.
- نگاه ویدئویی به پنج ویژگی مشترک در نسل جدید گوشیهای پرچمدار
- معرفی Redmi A4 5G – پایینرده 100 دلاری با نمایشگر 6.88 اینچی، SD 4s Gen 2 و باتری 5,160mAh
- معرفی ZTE Blade V70 – میانردهای با السیدی +HD و دوربین 108 مگاپیکسلی
- معرفی خانواده ROG Phone 9 – گیمینگ فونهای ایسوس با اسنپدراگون 8 الیت و نمایشگر 185 هرتزی
- نگاهی به HyperOS 2 به همراه جدول زمانی و فهرست دیوایسهای قابل ارتقاء به این پوسته
- نگاهی به فناوری ISOCELL ALoP – راهکار سامسونگ برای کاهش برآمدگی دوربینهای بخش پشتی گوشی
- شیائومی 14T Pro در نگاه رسانهها – نقاط ضعف و قوت از دید حرفهایها