معرفی OnePlus 5T – وانپلاس هم 18:9 را پذیرفت
نمایش خبر
تاریخ : 1396/8/30 نویسنده: مسعود بهرامی شرق | ||
برچسبها : | گوشی هوشمند Smartphone ، اندروید Android ، OnePlus 5T ، وان پلاس OnePlus |
واحد خبر mobile.ir : در سال 2016 شاهد تغییر مشی جالبی در استراتژی کمپانی چینی وانپلاس بودیم به این ترتیب که این شرکت، 6 ماه پس از عرضه OnePlus 3، نسخه تکمیلی و پیشرفتهتر آن را با نام OnePlus 3T تولید و روانه بازار کرد. آخرین خبرها حاکی از آنند که همین استراتژی در سال 2017 نیز ادامه مییابد؛ پس از عرضه موفقیتآمیز OnePlus 5 در ماه ژوئن، کمپانی وانپلاس در روز جمعه 17 نوامبر 2017 (26 آبان 1396) از تولید جدیدترین پرچمدار خود با نام OnePlus 5T خبر داد. این گوشی با برخورداری از بهروزرسانیهای سختافزاری و نرمافزاری کلیدی – از جمله نسبت تصویر 18:9، رزولوشن بالاتر نمایشگر، عملکرد بهبود یافته دوربین در نور کم و امکانات نرمافزاری بسیار – پیشرفتهترین اسمارتفون وانپلاس تا به امروز محسوب میشود.
OnePlus 5T، در ابعاد 7.3×75×156.1 میلیمتر طراحی شده و 162 گرم وزن دارد. بدنه آن تمام فلزی (از جنس آلومینیوم آنودیزه) بوده ولی تنها به رنگ مشکی تولید میشود. شاید بارزترین تغییر OnePlus 5T نسبت به OnePlus 5، حذف هرچه بیشتر حاشیه پیرامونی و بلندتر ساختن نمایشگر باشد. مثل بسیاری از پرچمدارهای جدید – نظیر گلکسی اس8، الجی G6، پیکسل 2 ایکس ال و آیفون X – که به نمایشگرهای بلند روی آوردهاند، OnePlus 5T نیز از قافله عقب نمانده و نسبت تصویر را از 16:9 به 18:9 تغییر داده است.
وانپلاس در گوشی جدید خود نیز همچنان از نمایشگرهای موسوم به Optic AMOLED، محصول سامسونگ، استفاده کرده است. قطر نمایشگر از 5.5 به 6 اینچ و رزولوشن آن هم از فول اچدی به فول اچدی پلاس – یعنی 1080×2160 پیکسل – افزایش یافته اما تراکم صفحه (با توجه به بزرگتر شدن آن) همان 401 پیکسل در اینچ باقی مانده است.
وانپلاس مدعی شده که کاربر در هنگام کار با OnePlus 5T زیر نور آفتاب، مشکلی نخواهد داشت. به گفته شرکت سازنده، نمایشگر 5T به نوعی الگوریتم تطبیقی مجهز شده که وقتی نمایشگر زیر نور آفتاب قرار میگیرد، به طور خودکار پارامترهایی چون کنتراست را تنظیم و تجربه بصری واضحی را ارائه میکند. ناگفته نماند نمایشگر 5T با شیشه 2.5 بُعدی Gorilla Glass 5 محافظت میشود.
با توجه به محبوبیت گوشیهای کمحاشیه، وانپلاس در تولید پرچمدار جدیدش، این موضوع را در نظر گرفته و با انتقال حسگر اثر انگشت به پشت دستگاه، سطح بیشتری از بدنه به نمایشگر اختصاص یافته است. اگر بخواهیم این مورد را با اعداد و ارقام بیان کنیم، میتوانیم به نسبت صفحه به بدنه اشاره کنیم که در OnePlus 5T به میزان زیادی افزایش یافته و از این لحاظ تقریبا در ردیف پرچمدارهایی چون آیفون X، گلکسی اس8 و شیائومی می میکس 2 قرار میگیرد.
مشخصات سختافزاری مربوط به چیپست، حافظه و RAM نسبت به مدل قبل تغییری نکرده است. تراشه 10 نانومتری اسنپدراگون 835 – مشتمل بر 8 هسته با حداکثر سرعت 2.45 گیگاهرتز – عمل پردازش را بهخوبی انجام میدهد. OnePlus 5T در دو مدل پایه و پیشرفته به تولید خواهد رسید؛ مدل پایه از 6 گیگابایت RAM و 64 گیگابایت حافظه داخلی برخوردار است، در حالی که برای مدل پیشرفته، حافظه RAM و ظرفیت ذخیرهسازی به ترتیب 8 و 128 گیگابایت گزارش شده و از این حیث بالاتر از گلکسی اس8 قرار میگیرد. به گفته کمپانی سازنده، حافظه داخلی 5T از تکنولوژی UFS 2.1 "دومسیره" یا dual-lane بهره میبرد که روی کاغذ، نوشتن و خواندن از حافظه را بهتر انجام میدهد. اما نکته منفی در اینجاست که مثل آیفون، این پرچمدار هم فاقد اسلات میکرواسدی بوده و نمیتوان حافظه آن را ارتقا داد. البته جای خوشحالی دارد که وانپلاس، جک 3.5 میلیمتری هدفون را همچنان حفظ کرده است!
همانطور که گفته شد، وانپلاس اسکنر اثر انگشت را به پشت دیوایس منتقل کرده، که شاید به مذاق همه کاربران خوش نیاید. بد نیست بدانید به جز گوشیهای OnePlus One و OnePlus X – که فاقد حسگر اثر انگشتاند – این نخستین باریست که وانپلاس، حسگر اثر انگشت را در پشت دستگاه جای میدهد. البته به گفته برخی کارشناسان، این یک تغییر کاربردی محسوب میشود، چرا که همزمان با انتقال به پشت، میانبرهای جدیدی هم به آن اضافه شده است؛ به عنوان مثال، عمل سوایپ روی حسگر، اعلانات و تنظیمات سریع را بالا آورده و نگه داشتن انگشت روی حسگر، میتواند موقع سلفی گرفتن به منزله فشردن شاتر دوربین عمل کند. برای محافظت از این حسگر، وانپلاس پوششی از جنس سرامیک را روی آن قرار داده و برای هماهنگی با رنگ گوشی، پوشش سرامیکی نیز به همین رنگ درآمده است. البته به جز این حسگر، راههای دیگری نیز برای آنلاک کردن 5T در نظر گرفته شده است.
میدانیم گلکسی اس8 از اسکن عنبیه و آیفون X از اسکن چهره (تحت عنوان Face ID) بهره میبرند. حال، وانپلاس نیز که قصد دارد با غولهایی مثل سامسونگ و اپل رقابت کند، ویژگی مشابهی را با نام Face Unlock به پرچمدار جدیدش اضافه کرده است. Face Unlock با استفاده از 100 مشخصه چهره انسان، عمل اسکن را به گفته شرکت سازنده در کمتر از نیم ثانیه انجام میدهد (حتی در تاریکی). برای آنلاک کردن گوشی باید ابتدا دکمه پاور را فشار دهید (یا روی نمایشگر 2 بار ضربه بزنید) و سپس گوشی را جلوی صورتتان بگیرید. طبق ادعای شرکت سازنده، Face Unlock میتواند حتی در حالیکه شخص کلاه پوشیده، عینک زده و یا حتی موقع برخاستن از خواب (!) عمل اسکن را به درستی انجام دهد. فقط کافیست شخص بیدار باشد. البته لازم به ذکر است که Face Unlock تنها از دوربین 16 مگاپیکسلی جلو استفاده کرده و به پیچیدگی Face ID اپل نیست. اما اگر راحتی کار را به امنیت ترجیح میدهید، بدون شک استفاده از Face Unlock گزینه خوبی است.
به گفته برخی کارشناسان، چشمگیرترین تغییر OnePlus 5T نسبت به مدل قبلی، در دوربین آن است. در OnePlus 5 شاهد یک سیستم 2 دوربینه متشکل از یک دوربین 16 مگاپیکسلی با لنز زاویهباز (دوربین اصلی اول) و یک دوربین 20 مگاپیکسلی با لنز تلهفوتو (دوربین اصلی دوم) بودیم، که دوربین دوم برای زوم و تار کردن پسزمینه (برای گرفتن پرتره) استفاده میشد. در OnePlus 5T نیز دو دوربین 16 و 20 مگاپیکسلی در پشت به چشم میخورند، با این تفاوت که دوربین 20 مگاپیکسلی (دوربین اصلی دوم) دیگر وظیفه زوم و تار کردن پسزمینه را بر عهده نداشته و این دو مورد به شکل نرمافزاری اجرا خواهند شد (هر دو دوربین میدان دید یکسانی دارند و همین امر باعث میشود نرمافزار دوربین بتواند حالت پرتره را بدون نیاز به crop کردن اجرا کند).
از دیگر تغییرات سیستم دوربین آن است که گشودگی دیافراگم لنز دوربین 20 مگاپیکسلی بیشتر شده و در نتیجه نسبت به مدل قبلی، نور بیشتری را جذب میکند. نکته مهم در این میان، وجود تکنولوژی جدیدی است که وانپلاس آن را "پیکسل هوشمند" (Intelligent Pixel) مینامد. عملکرد تکنولوژی مذکور به این شکل است: لوکس یا lux، یکای شدت روشنایی در واحد SI است. زمانی که میزان نور محیطی کمتر از 10 لوکس باشد، دوربین 20 مگاپیکسلی – که ظاهرا عملکرد بهتری در محیطهای کمنور دارد – به طور خودکار فعال شده و با بهرهگیری از فناوری پیکسل هوشمند، هر 4 پیکسل را در یکی ادغام کرده تا دوربین 16 مگاپیکسلی بتواند دادههای روشن و تاریک را به اندازه کافی جذب نموده و نویز تصویر را کاهش دهد.
دوربین 16 مگاپیکسلی از سنسور IMX 398 سونی بهره برده و اندازه پیکسل آن 1.12 میکرون است. دوربین 20 مگاپیکسلی نیز دارای سنسور IMX 376K سونی با اندازه پیکسل 1 میکرون است. گشودگی دیافراگم هر دو دوربین f/1.7 و فاصله کانونی آنها 27.22 میلیمتر ذکر شده است. به گفته وانپلاس، چنانچه میخواهید قبل از اینکه دیر شود، به سرعت از یک صحنه عکس بگیرید، کافیست دکمه پاور را 2 بار فشار دهید تا حالت "برداشت سریع" یا Quick Capture فعال شود. طبق ادعای شرکت سازنده، به لطف فوکوس خودکار سریع یا Fast Autofocus، حتی این عکس با عجله نیز کیفیت مناسبی خواهد داشت. یکی دیگر از قابلیتهای مهم این سیستم 2 دوربینه، فیلمبرداری 4K است که به گفته وانپلاس با برخورداری از لرزهگیر الکترونیکی یا EIS، فیلمهایی که در شرایط خاص – مثل حرکت در جادههای ناهموار – ضبط میشوند نیز از کیفیت قابلقبولی برخوردار خواهند بود البته از لرزهگیر اپتیکال دست در این مدل استفاده نشده است.
از یک پرچمدار اندرویدی انتظار میرود که با آخرین ورژن این سیستمعامل وارد بازار شود، ولی متأسفانه سیستمعامل پرچمدار جدید وانپلاس – که OxygenOS نام دارد – بر مبنای نسخه 7.1.1 اندروید نوقا توسعه یافته و فعلا خبری از اندروید 8 نیست. وانپلاس مدعی است، بر مبنای بازخوردهایی که از کاربران دریافت کرده اقدام به آپدیت این سیستمعامل نموده است. OxygenOS از امکانات جالبی برخوردار است. به عنوان مثال، به موجب یکی از قابلیتهای آن – که Parallel Apps نام دارد – میتوان حسابهای شخصی و کاری در برنامههای پیامرسان را به راحتی از هم جدا کرد. قابلیت جالب دیگر "جانمایی جغرافیایی" یا geo-locate در قسمت گالری است. با این قابلیت میتوانید عکسهای گالری را بر اساس لوکیشن نشاندار کرده و به این ترتیب عکسهای موردنظرتان را راحتتر پیدا کنید.
افزودن فونت مقیاسپذیر Slate، تجربه بصری بهتری را به سیستم عامل OxygenOS بخشیده است. قابلیتهایی چون "حالت شب" (Night Mode) و "حالت خواندن" (Reading Mode) نیز – که در OnePlus 5 معرفی شده بودند – در این اسمارتفون به چشم میخورند. اما با توجه به اینکه اندروید اوریو از اواخر آگوست در اختیار کاربران قرار گرفته، سایه سنگین ورژن قدیمیتر اندروید در OnePlus 5T کاملا محسوس است. البته با سابقهای که از وانپلاس سراغ داریم، به احتمال زیاد، OnePlus 5T تا پایان سال جاری میلادی به اندروید اوریو آپدیت خواهد شد. ناگفته نماند، رویکرد وانپلاس در ارائه بهروزرسانیها کمی نگرانکننده است؛ مثلا OnePlus 3T – اسمارتفونی که در نوامبر سال گذشته به بازار آمد – پس از دریافت آپدیت اندروید اوریو، دیگر به ورژنهای بالاتر ارتقا نخواهد یافت.
ظرفیت باتری OnePlus 5T تغییری نکرده و همان 3,300 میلیآمپر ساعت باقی مانده است. نکته مثبت در مورد این باتری، وجود تکنولوژی Dash Charge است. این تکنولوژی سرعت شارژ را بالا میبرد، طوری که طبق ادعای وانپلاس تنها با نیم ساعت شارژ، میتوان یک روز کاربری را برای این گوشی تضمین کرد. بر خلاف تکنولوژیهای متعارف شارژ که بر مبنای افزایش ولتاژ کار میکنند، سازوکار Dash Charge بر اساس جریانهای الکتریکی بزرگتر شکل گرفته و لذا دیوایس در هنگام شارژ شدن داغ نمیکند. البته این ادعای وانپلاس بوده و باید دید تا چه اندازه صحت دارد.
OnePlus 5T یک گوشی دو سیمکارته (از نوع نانو) است. این گوشی به بلوتوث نسخه 5 (با پشتیبانی از کدکهای aptx و aptx HD) مجهز بوده و به NFC نیز تجهیز شده است. ظاهرا OnePlus 5T تمام انتظاراتی که از یک پرچمدار دارید را برآورده میکند، جز آنکه نه تنها در برابر آب مقاوم نیست، بلکه حتی در برابر پاشیده شدن آب نیز مقاومت ندارد. از دیگر کاستیهای 5T میتوان به عدم پشتیبانی آن از شارژ بیسیم اشاره کرد که وانپلاس این نقص را اینگونه توجیه کرده که هنوز زمان شارژ بیسیم فرا نرسیده است.
اسمارتفون OnePlus 5T از 21 نوامبر (30 آبان) در بازارهای آمریکا و اروپا به فروش خواهد رسید. مدل پایه این گوشی (6GB/64GB) قیمتی معادل 499 دلار داشته و مدل پیشرفته آن (8GB/128GB) برابر با 559 دلار قیمتگذاری شده است.
- معرفی Realme GT7 Pro با بدنه IP69، باتری 6,500mAh و پردازنده Snapdragon 8 Elite
- گزارش مالی اپل از سهماهه منتهی به سپتامبر 2024 – رکورد درآمد، کاهش اجباری سود!
- گزارش مالی سامسونگ از سهماهه سوم 2024 – افت سود 40 درصدی در بخش نیمهرسانا
- گزارش مالی مایکروسافت از سهماهه منتهی به سپتامبر 2024 – کاهش فروش Xbox، درآمدزایی سایر بخشها
- معرفی OnePlus 13 با بدنه IP69، باتری 6,000mAh و پردازنده Snapdragon 8 Elite
- معرفی iQOO 13 با پردازنده Snapdragon 8 Elite، باتری 6,150mAh و عقبگرد در دوربینها!
- گزارش مالی آلفابت از سهماهه سوم 2024 – عملکرد فوقالعاده، افزایش درآمد همه بخشها