معرفی Xiaomi Mi A1 – نخستین اسمارتفون شیائومی در پروژه Android One
نمایش خبر
تاریخ : 1396/6/17 نویسنده: مسعود بهرامی شرق | ||
برچسبها : | گوشی هوشمند Smartphone ، اندروید Android ، Xiaomi Mi A1 ، اندروید وان Android One ، Xiaomi Mi A1 ، شیائومی Xiaomi |
واحد خبر mobile.ir : کمپانی شیائومی در روز سهشنبه 5 سپتامبر 2017 (14 شهریور 1396) طی مراسمی که در دهلی نو – پایتخت هند – برگزار شد، رسما جدیدترین گوشی خود با نام Xiaomi Mi A1 را پردهبرداری کرد. شیائومی – در حال حاضر – این اسمارتفون را برای تسلط بیشتر بر بازار موبایل هند طراحی و این شعار تبلیغاتی را برای آن انتخاب کرده است: "ساخت از شیائومی، توان از گوگل" (created by Xiaomi, powered by Google). شیائومی Mi A1، از لحاظ سختافزاری شباهت بسیار زیادی به Mi 5X دارد، اما وجه تمایز گوشی جدید شیائومی سیستم عامل آن است. Mi A1 نخستین اسمارتفون شیائومی است که از پوسته MIUI بیبهره بوده و با ورژنی از اندروید خالص تحت پروژه Android One عرضه خواهد شد. در ادامه به شرح جزییات این اسمارتفون میپردازیم.
Mi A1 در ابعاد 7.3×75.8×155.4 میلیمتر طراحی شده و 165 گرم وزن دارد. این گوشی از بدنهای تمام فلزی تشکیل شده و لبههای آن به نرمی پرداخت شدهاند، به طوری که خطوط جداکننده قابل تشخیص نیستند. طبق ادعای شیائومی، اثر انگشت روی بدنه باقی نمیماند. در پشت دستگاه یک اسکنر اثر انگشت به چشم میخورد. لبههای صفحه نمایش نیز با انحنای ملایمی با بدنه یکپارچه میشوند که در اصطلاح به آن شیشه 2.5 بعدی گفته میشود.
شیائومی در ساخت نمایشگر Mi A1 از پنلهای السیدی با فناوری LTPS (سیلیکون پلیکریستال با حرارت پایین) استفاده کرده است. نمایشگر این گوشی 5.5 اینچ قطر داشته و رزولوشن فول اچدی (1920×1080 پیکسل) آن، تراکم پیکسلی را به 403ppi میرساند. این صفحه نمایش با پوششی از جنس Gorilla Glass محافظت میشود، ولی شیائومی به نسخه آن اشارهای نکرده است. از دیگر مشخصات اشاره شده برای نمایشگر به گفته شیائومی میتوان به درجه روشنایی 450 نیت و نسبت کنتراست 1000: 1 اشاره کرد.
در Mi A1 شاهد به کار گیری چیپست میانرده اسنپدراگون 625 هستیم. این تراشه 8 هستهای در واقع از دو واحد 4 هستهای (با حداکثر سرعت کلاک 2 گیگاهرتز) منطبق بر معماری پردازندههای Cortex A53 تشکیل شده و از واحد پردازش گرافیکی Adreno 506 – با سرعت 560 مگاهرتز – بهره میبرد. چیپست اسنپدراگون 625 با پروسه لیتوگرافی 14 نانومتری FinFET تولید شده و به گفته کارشناسان تعادل مناسبی را بین عملکرد دستگاه و عمر باتری برقرار میکند. حافظه RAM دستگاه 4 گیگابایت و حافظه داخلی آن 64 گیگابایت است که با پشتیبانی از اسلات میکرو اسدی، میتوان آن را تا 128 گیگابایت دیگر نیز افزایش داد.
شاید شاخصه برتر Mi A1 دوربین آن باشد، چرا که خود شیائومی در توییتی در فضای مجازی، این گوشی را به یک دوربین پیشرفته DSLR تشبیه کرده که به راحتی در جیب شما جای میگیرد. این گوشی – مثل بسیاری از پرچمدارهای دیگر – از یک سیستم 2 دوربینه در پشت برخوردار است؛ این سیستم از یک دوربین 12 مگاپیکسلی با لنز تلهفوتو (با فاصله کانونی 50 میلیمتر) و یک دوربین 12 مگاپیکسلی با لنز زاویهباز (با فاصله کانونی 26 میلیمتر) تشکیل شده است. لنز تلهفوتو تصویر اصلی را ثبت کرده و لنز زاویهباز در اندازهگیری عمق میدان کمک میکند. نتیجه کار توأمان هر دو لنز، ایجاد افکت بوکه خواهد بود که برای گرفتن پرتره ایدهآل به نظر میرسد. لنز تلهفوتو، امکان زوم اپتیکال تا دو برابر را نیز فراهم میکند. فوکوس خودکار تشخیص فاز، تصویربرداری با دامنه دینامیکی بالا (HDR)، حالت پانوراما، فناوری تشخیص چهره و فلش دو رنگ از دیگر امکانات این دوربین به شمار میروند.
دوربین Mi A1 توانایی فیلمبرداری با وضوح 4K و سرعت 30 فریم در ثانیه را داشته و میتواند در حالت آهسته (slow motion) نیز با وضوح 720p و سرعت 120 فریم در ثانیه فیلمبرداری کند. ناگفته نماند دوربین جلو نیز رزولوشنی معادل 5 مگاپیکسل دارد.
یکی دیگر از قابلیتهایی که شیائومی سعی در برجسته کردن آن دارد، کیفیت صدای Mi A1 است. طبق ادعای شرکت سازنده، یک آمپلیفایر هوشمند 10V به همراه الگوریتم پیشرفته Dirac HD Sound، صدایی قدرتمند و عمیق را – چه در پخش موسیقی و چه در مکالمه – به گوش میرساند. گفتنی است آمپلیفایر مستقل این گوشی، هدفونهایی با امپدانس تا 600 اُهم را نیز پشتیبانی میکند. نکته دیگر آنکه شیائومی دو میکروفن در بالا و پایین دستگاه کار گذاشته است. این دو میکروفن، در کنار الگوریتم کاهش نویز (از کمپانی Fortemedia) به گفته شرکت سازنده باعث میشود که صدای مخاطب – حتی اگر در محیطی پرسروصدا قرار گرفته باشد – به وضوح شنیده شود. ناگفته نماند VoLTE نیز در مناطقی که از این فناوری پشتیبانی میشود، فعال خواهد بود.
Mi A1 از یک باتری غیرقابل تعویض به ظرفیت 3,080 میلیآمپر ساعت بهره میبرد. به گفته شیائومی، شارژ باتری دارای خروجی 5V/2A خواهد بود، اما به گفته برخی منابع، برای مقابله با افزایشهای ناگهانی ولتاژ در برق شهری هند، یک شارژر 380 ولتی نیز برای این دیوایس در نظر گرفته شده است.
از لحاظ ارتباطی، Mi A1 یک اسمارتفون دو سیمکارته از نوع نانوسیم بوده که به شبکه ارتباطی 4G مجهز است (البته سیمکارت دوم در اسلات میکرو اسدی قرار میگیرد). وای-فای ac، بلوتوث نسخه 4.2، فرستنده مادون قرمز و درگاه USB Type-C از دیگر امکانات ارتباطی این دیوایس به شمار میروند.
اما به عقیده برخی، چیزی که Mi A1 را متمایز میکند، سیستمعامل آن است. این گوشی ظاهرا از نسخه 7.1.2 اندروید نوقا بهره میبرد. این پلتفرم، همان اندروید خالص گوگل – البته در چارچوب پروژه Android One – بوده و این بدان معناست که در Mi A1 از پوسته اختصاصی شیائومی (MIUI) خبری نیست. گوگل پروژه Android One را حدود 3 سال قبل، با تمرکز بر بازار هند و با هدف گسترش تجربه کار با اندروید برای اسمارتفونهای رده پایین شروع کرد. این پروژه تا به این لحظه موفقیت بزرگی محسوب نمیشود، اما بدون شک گوگل این برنامه را به طیف گستردهتری از محصولات، تعمیم خواهد داد.
گوشیهای مجهز به Android One جزو نخستین دیوایسهایی هستند که آپدیتهای گوگل را دریافت میکنند. لذا اسمارتفون Mi A1 نیز تا پایان سال جاری میلادی اندروید Oreo را دریافت کرده و به گفته شیائومی یکی از نخستین گوشیهایی خواهد بود که در سال 2018 آپدیت ارتقا به اندروید P را به خود خواهد دید.
Android One زمینه دسترسی به اپلیکیشنهای گوگل مورد علاقه شما را فراهم میکند، از جمله Google Photos ،Google Play Music و Google Play Assistant. به عنوان مثال، اپلیکیشن Google Photos به شما اجازه میدهد تعداد نامحدودی از عکسها و ویدئوهای خود را ذخیره کرده و از هر دیوایسی که مایلید به طور رایگان به آنها دسترسی داشته باشید. از آنجا که همه چیز در این اپلیکیشن به طور خودکار نظم یافته و قابل جستوجوست، میتوانید به راحتی عکس یا ویدئوی مورد نظرتان را پیدا کنید.
برند شیائومی در کشور هند از مقبولیت خوبی برخوردار است. طبق آمار مؤسسه تحقیقاتی IDC، این کمپانی چینی در سهماهه گذشته 17 درصد از بازار اسمارتفون هند را در اختیار داشته و از این لحاظ، پس از سامسونگ (با سهم 24 درصد از بازار)، در رتبه دوم قرار میگیرد. در سهماهه اخیر، گوشیهای Redmi Note 4 و Redmi 4 دو اسمارتفون پرفروش هند بوده و در رسیدن به رشد سالانه 328 درصدی در فروش شیائومی در هند، کمک شایانی به این کمپانی نمودند.
البته قیمت اسمارتفون Mi A1 به شکل چشمگیری از گوشیهای یادشده، بالاتر خواهد بود. Mi A1 – که در رنگهای مشکی، طلایی و صورتی طلایی (rose gold) به تولید میرسد – 14,999 روپیه (با نرخ کنونی تبدیل ارز حدود 234 دلار) قیمتگذاری شده است. با این حال، قیمت این دیوایس کمتر از نصف قیمت وانپلاس 5 و یک چهارم قیمت آیفون 7 پلاس به شمار میرود.
به گفته شیائومی، اسمارتفون Mi A1 از ساعت 12 ظهر روز 12 سپتامبر (21 شهریور) در Mi.com و Flipmarket و همچنین فروشگاههای Mi Home و سایر خردهفروشیهای آفلاین در هند، به فروش میرسد. یکی از نکات قابل توجه آن است که پس از هند، این گوشی در بیش از 40 کشور دیگر از جمله اندونزی، ویتنام، روسیه، لهستان، هنگکنگ، اوکراین و مکزیک عرضه خواهد شد.
- معرفی Realme GT7 Pro با بدنه IP69، باتری 6,500mAh و پردازنده Snapdragon 8 Elite
- گزارش مالی اپل از سهماهه منتهی به سپتامبر 2024 – رکورد درآمد، کاهش اجباری سود!
- گزارش مالی سامسونگ از سهماهه سوم 2024 – افت سود 40 درصدی در بخش نیمهرسانا
- گزارش مالی مایکروسافت از سهماهه منتهی به سپتامبر 2024 – کاهش فروش Xbox، درآمدزایی سایر بخشها
- معرفی OnePlus 13 با بدنه IP69، باتری 6,000mAh و پردازنده Snapdragon 8 Elite
- معرفی iQOO 13 با پردازنده Snapdragon 8 Elite، باتری 6,150mAh و عقبگرد در دوربینها!
- گزارش مالی آلفابت از سهماهه سوم 2024 – عملکرد فوقالعاده، افزایش درآمد همه بخشها