معرفی پروسسورهای موبایلی Helio P23 و Helio P30 مدیاتک : درخشش 16 نانومتری
نمایش خبر
تاریخ : 1396/6/8 نویسنده: آرش افراسیابی | ||
برچسبها : | چیپست مدیاتک MediaTek Chipset ، سیستم روی تراشه SoC (System on a Chip) ، هلیو پی 30 Helio P30 ، هلیو پی 23 Helio P23 ، مدیاتک MediaTek |
واحد خبر mobile.ir : شرکت مدیاتک در روز سهشنبه 29 آگوست 2017 (7 شهریور 1396) از جدیدترین چیپستهای موبایلی خود برای اسمارتفونهای رده میانی پرده برداشت. Helio P30 و Helio P23 را میتوان به عنوان آپدیت مهمی بر سری Helio P20 این برند تلقی کرد که در طی یک سال و نیم گذشته در بازار حضور داشتهاند. در ساختار این دو پروسسور با اینکه طبق روال همیشگی از 8 هسته ARM A53 استفاده شده اما در بسیاری از قسمتهای دیگر از جمله گرافیک و مودم تغییرات بزرگی را به نمایش میگذارند. مدیاتک تا چندی پیش و قبل از معرفی Helio X30 (به عنوان رقیبی برای Snapdragon 835) بیشتر در رده پایین بازار فعال بود اما اینک با ارائه این دو مدل در سطح میانی پیشرفته نیز حرفهایی برای گفتن خواهد داشت.
مدیاتک یکی از نقشآفرینان مهم بازار پردازش موبایلی به حساب میآید که تولیدات آن برخلاف رقبایی مثل سامسونگ و HiSilicon به یک شرکت محدود نبوده و طیف گستردهای از خریداران از سرتاسر دنیا از محصولات این شرکت بهره میبرند. تولیدات این برند به خصوص در رده میانی بسیار محبوب است و تقریبا هر شرکت کوچک و بزرگ تولیدکننده اسمارتفونهای اندرویدی محصول یا محصولاتی را با چیپستهای مدیاتک در سبد کالای خود دارد. سری P در پروسسورهای مدیاتک از جمله پرفروشترین و پرکاربردترین پردازشگرها در ردهای است که شرکت سازنده آن را "کارایی پیشرفته" یا Premium Performance مینامد. در این رده با اینکه معمولا از هستههای نچندان قدرتمند سطح میانی مثل ARM A53 استفاده میشود اما ترکیب آن با دیگر قابلیتهای ارزشمند و توجه ویژه به فاکتور قیمت شرایط ایدهآلی برای انتخاب این سری در گوشیهای متعدد رده میانی فراهم میکند.
گوشیهای رده میانی به خصوص در طی سالهای اخیر به محلی برای کسب درآمدهای سرشار برای سازندگان چیپستهای موبایلی بدل شده و در این میان سهم مدیاتک اگر از دیگران بیشتر نبوده باشد قطعا کمتر نیست. در این رده تعداد گوشیهای به فروش رسیده به خصوص در طی سالهای اخیر با اوجگیری برندهای چینی در بازارهای نوظهور آسیایی به میزان قابل توجهی افزایش پیدا کرده و کاربران متعددی در سرتاسر دنیا با مسابقه کاهش قیمت برندهای مختلف توانایی خرید یک دیوایس جدید یا ارتقاء دستگاه خود را پیدا کردهاند. با روند افزایش قیمت قطعات به خصوص در بخش حافظه و برداشته شدن سوبسیدهای دولتی در بسیاری از کشورها امیدهای خریداران برای تهیه دیوایسهای پرچمدار در اغلب موارد کمرنگتر شده و با این شرایط بازار گوشیهای رده میانی در آینده نزدیک هم به احتمال فراوان به رشد خود ادامه خواهد داد.
Helio P30 و P23 از لحاظ سختافزاری به عنوان دنبالهای بر مدلهای Helio P25 و Helio P20 محسوب میشوند که به ترتیب در فوریه 2017 و فوریه 2016 به بازار عرضه شدند. ارتقاء فرکانس یکی از تنها تغییرات P25 در زمان عرضه آن به بازار محسوب میشد و تغییرات ساختاری بزرگ در آن نسبت به دیگر همنسلان سری P رخ نداده بود. در مورد دو مدل P23 و P30 اوضاع به گونه دیگریست و تغییرات بیشتری در مقایسه با دیگر اعضای کلاس P20 در این مدلها دیده میشود که از آن جمله میتوان به نسل جدیدتر بلاک IP اشاره کرد که این پروسسورها را به چیپست پیشرفته Helio X30 که جدیدا معرفی شد نزدیک میکند. این دو پروسسور همچنان توسط TSMC ساخته شده و با اینکه لیتوگرافی 16 نانومتری ساخت آنها تغییری نسبت به قبل نداشته اما به گفته مدیاتک بهینهسازیهایی در ساختار آن برای مصرف بهینه انرژی صورت پذیرفته است.
با اینکه نسل جدیدتر هستههای A53 با نام جدید Cortex-A55 مدتیست معرفی شده اما جایگذاری این هستهها در پروسسورهای جدید تا ابتدای سال 2018 رخ نمیدهد بنابراین همانطور که اشاره شد همچنان در هردوی این پروسسورها از هستههای مبتنی بر معماری ARM A53 استفاده شده است. هستههای هشتگانه A53 حاضر در این پروسسورها مثل P20/P25 در دو کلاستر چهارتایی قرار گرفتهاند که فرکانس دسته پرقدرتتر در هر دو مورد 2.3 گیگاهرتز است و دسته ضعیفتر از فرکانس 1.65 گیگاهرتز بهره میبرد. نکته جالب در این میان به فرکانس دسته قویتر تعلق دارد که از 2.6 گیگاهرتز در P25 به 2.3GHz در P23 و P30 کاهش پیدا کرده اما فرکانس دسته ضعیفتر اندکی بیشتر شده و از 1.6GHz به 1.65GHz رسیده است.
هستههای پردازشی تنها نکته بدون تغییر در ساختار پروسسورهای جدید P23 و P30 بوده و جدا از CPU همه چیز در این چیپستها متحول شدهاند؛ مهمترین تغییر در این میان را باید در ساختار گرافیکی یا GPU جستوجو کرد جاییکه مدیاتک به جای استفاده از گرافیکهای سری T880 این بار به سراغ جدیدترین تجربه ARM در این زمینه یعنی گرافیک Mali-G71 بر پایه معماری Bifrost رفته است. گرافیک مورد استفاده در هر دو مدل از نوع دو هستهای Mali-G71MP2 است که از لحاظ تعداد هسته تقاوتی با قبل ندارد. گرافیکهای حاضر در P23 و P30 تنها در فرکانس با هم تفاوت دارند جاییکه فرکانس آنها به ترتیب برابر 770 و 950 مگاهرتز است.
در بخش برداشت ویدئو تغییر صورت پذیرفته در این مجموعه تنها شامل مدل پیشرفتهتر P30 میشود و P23 با برداشت ویدئوی 4K H.264 با 30 فریم در ثانیه و دیکود با همین وضوح و همچنین با کدک HEVC تغییری نسبت به گذشته نداشته است. در P30 علاوه بر این موارد، امکان برداشت ویدئو و انکودینگ با کدک H.265 یا HEVC نیز وجود دارد.
در پروسسور سیگنال تصویر یا ISP این دو چیپست نیز با قابلیتهای تازهای روبرو میشویم؛ Helio P23 امکان پشتیبانی از دو دوربین اصلی 13 مگاپیکسلی (یا یک دوربین تکی 24 مگاپیکسلی) را دارد در حالی که در Helio P30 میتوان دو دوربین اصلی 16 مگاپیکسلی (یا یک دوربین تکی 25 مگاپیکسلی) را در اختیار داشت. در این SoCها همچنین ویژگی اختصاصی جدید ImageIQ حاضر در Helio X30 نیز وجود دارد که از جمله امکانات آن میتوان به نورگیری اتوماتیک، فناوریهای مختلف کاهش نویز و جدیدترین فناوری لزرهگیر دیجیتال اشاره کرد. در Helio P30 به جز این موارد یک واحد پردازش 500 مگاهرتزی VPU برای بهبود تصویر نیز در نظر گرفته شده است.
در بخش مودم هر دو مدل Helio P23 و Helio P30 دارای مودم LTE Cat.7 در دانلود و Cat.13 در آپلود هستند که به ترتیب حداکثر به سرعتهای 300 و 150 مگابیت در ثانیه در این دو حالت دست پیدا میکنند. یک نکته بسیار جالب در مورد این قسمت پشتیبانی از اتصال LTE روی هر دو سیمکارت اول و دوم به صورت همزمان در حالت دو سیمکارته است. تا پیش از این در تقریبا تمامی موارد مشابه در حالتی که سیمکارت اول روی 4G قرار میگیرد، سیمکارت دوم به شبکههای 2G/3G محدود میشود. حضور 4G در هر دو سیمکارت به بهبود هرچه بهتر صدا در حالت VoLTE و ویدئو در حالت ViLTE منجر میشود و از توان اجرایی هر دو سیمکارت میتوان همزمان بهرهمند شد. این ویژگی البته تا به امروز نیز به لحاظ فنی غیر ممکن نبوده و تنها به دلائل مرتبط با مصرف انرژی ارائه نشده است اما ظاهرا مدیاتک به اندازهای موفق به ذخیره انرژی در قسمتهای دیگر شده که مشکلی با مصرف بالاتر باتری در این بخش ندارد.
مدیاتک قرار است هر دو چیپست Helio P23 و Helio P30 را در سهماهه چهارم سال جاری میلادی به بازار عرضه کند و در حالی که P23 به صورت جهانی در دسترس قرار میگیرد ظاهرا P30 حداقل در شروع کار؛ تنها به بازار چین محدود خواهد بود
- معرفی Redmi A4 5G – پایینرده 100 دلاری با نمایشگر 6.88 اینچی، SD 4s Gen 2 و باتری 5,160mAh
- معرفی ZTE Blade V70 – میانردهای با السیدی +HD و دوربین 108 مگاپیکسلی
- معرفی خانواده ROG Phone 9 – گیمینگ فونهای ایسوس با اسنپدراگون 8 الیت و نمایشگر 185 هرتزی
- نگاهی به HyperOS 2 به همراه جدول زمانی و فهرست دیوایسهای قابل ارتقاء به این پوسته
- نگاهی به فناوری ISOCELL ALoP – راهکار سامسونگ برای کاهش برآمدگی دوربینهای بخش پشتی گوشی
- شیائومی 14T Pro در نگاه رسانهها – نقاط ضعف و قوت از دید حرفهایها
- گزارش Canalys از بازار اسمارتفون خاور میانه در سهماهه سوم 2024 – رشد اندک در سایه تنشهای سیاسی