افتتاح فاز سوم شبکه ملی اطلاعات و 23 پروژه جدید ایرانسل
نمایش خبر
تاریخ : 1396/4/29 نویسنده: آرش افراسیابی | ||
برچسبها : | ایران Iran ، ایرانسل Irancell ، نسل پنجم 5G |
واحد خبر mobile.ir : شرکت ایرانسل روز گذشته در مراسمی در محل دفتر این شرکت در تهران از افتتاح فاز سوم شبکه ملی اطلاعات و همچنین 23 پروژه جدید این اپراتور رونمایی کرد. در این مراسم که با حضور محمو واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، سید حسین هاشمی استاندارد تهران، مدیران شرکت ارتباطات زیرساخت و جمع کثیری از خبرنگاران رسانههای داخلی صورت پذیرفت پروژههای جدیدی نیز مرتبط با زیر ساخت فناوری نسل پنج یا 5G معرفی شد که از آن میان میتوان به بهرهبرداری آزمایشی از اولین شبکه رادیویی مبتنی بر تکنیکهای 5G اشاره کرد. در مدل نمادین تهیه شده بدین منظور که با حضور وزیر ارتباطات افتتاح شد 16 نقطه اتصال مختلف در شبکه از پهنای باند و سرعت یکسانی در دانلود بهرهمند شدند.
علیرضا قلمبر دزفولی مدیرعامل ایرانسل در ابتدای این مراسم طبق روال گزارشی از عملکرد این شرکت در زمینههای گوناگون ارائه کرد.
به گفته مدیرعامل ایرانسل در حال حاضر 85.9 درصد از پوشش جمعیتی کشور تحت گستره شبکه نسل دو این اپراتور قرار داشته و 21.7 میلیون مشترک نسل 3 و 6.5 میلیون مشترک نسل 4 در ایرانسل فعالیت میکنند. تعداد شهرهای دارای اینترنت نسل 4.5 ثابت یا TD-LTE اینک به 142 شهر رسیده و 227 شهر دیگر کشور نیز از شبکه پر سرعت نسل 4.5 همراه بهره میبرند.
علاوه بر رشد 300 درصدی کاربران 4G و رشد 32 درصدی کاربران 3G ایرانسل در طی یک سال گذشته، تعداد کاربران نسل دوم این اپراتور نیز در این فاصله زمانی با رشد 7 درصدی همراه بوده است.
روند مصرف سرانه دیتا در کشور به گفته مدیرعامل ایرانسل از شهریور 93 (زمان ارائه پروانه نسل 3 و 4 و بالاتر) تاکنون در نسل سوم 4 برابر و در نسل چهارم به 10 برابر رسیده و با رشد ترافیک روزانه دیتای همراه تا 52 برابر روبرو هستیم که سهم ایرانسل از رشد سرانه دیتای همراه در این اپراتور 15 برابر بوده است.
دزفولی در بخش دیگری از سخنان خود به سامانه پرداخت از حساب کاربری یا DCB این اپراتور اشاره کرد که در طی آن امکان پرداخت هزینه خرید محتوای دیجیتال از حساب ایرانسلی مشترک فراهم آمده و در طی بازه زمانی یک سال گذشته 287 درصد رشد را نشان میدهد. در این سامانه اینک 148 برنامه کاربردی به صورت مستقیم و 10 هزار توسعهدهنده به طور غیر مستقیم در حال فعالیت هستند.
اشاره به اپراتورهای مجازی (MVNO) طرف قرارداد با ایرانسل بخشی دیگر از سخنان مدیرعامل این شرکت را تشکیل میداد. به گفته دزفولی در حال حاضر شرکت نگین ارتباطات آوا پس از دریافت مجوز اپراتور مجازی و نامبرینگ در اسفند 95 با برند آپتل از خرداد 96 فعالیت خود را آغاز کرده و از همین تاریخ نیز فروش سیمکارتهای این شرکت آغاز شده است. دو شرکت همراه هوشمند آینده و پیام هوشمند آریا (تاپسل) نیز به ترتیب در مرحله دریافت مجوز اپراتور مجازی و در حال امضای قرارداد تجاری با ایرانسل در این زمینه قرار دارند.
در بخش اینترنت اشیاء و راهکارهای ماشین به ماشین (M2M) در شبکه این اپراتور درحال حاضر یک میلیون و یکصد هراز اتصال M2M میزبانی شده و بستر امنی برای بیش از 500 هزار اتصال دستگاه به دستگاه فراهم شده است. امضای تفاهمنامه با شرکت ملی گاز برای اجرای پایلوت کنتورخوانی 5 هزار کنتور هوشمند گاز و فراهمسازی بستر ارتباطی قرائت از راه دور بیش از 130 هزار کنتور برق از دیگر طرحهای اجرا شده در این زمینه است.
ارائه سیمکارت NFC و نهایی سازی برنامه موبایلی مدیریت پرداخت همراه یکی دیگر از موارد اشاره شده در گزارش مدیرعامل ایرانسل بود. این طرح در حال حاضر فاز آزمایشی خود را در منطقه آزاد انزلی پشت سر میگذارد و در ماههای آتی انتظار میرود که در شهرهای اهواز، قزوین، کیش و مشهد نیز راهاندازی شود.
قلمبر دزفولی در بخش دوم سخنان خود به توصیف و معرفی پروژههای جدید شرکت ایرانسل در حوزههای مختلف پرداخت. در یکی از این پروژهها به توسعه شبکه نقطه تبادل اطلاعات (IXP) اشاره شد. IXP یک زیرساخت فیزیکی برای تبادل ترافیک اینترنت مابین مراکز ارائهدهنده خدمات اینترنتی و شبکههای تحویل محتوا است که توسعه آنها نقش بزرگی در کاهش ترانزیت ارتباطی مخابراتی و کاهش میانگین نرخ هزینه تحویل اطلاعات میشود. درپروژه جدید ایرانسل بدین منظور 4 نقطه IXP عملیاتی شده و در طی آن مجموع ظرفیت لینکهای این اپراتور از 40 به 90 گیگابایت بر ثانیه افزایش پیدا کرده است.
یکی دیگر از این پروژهها به توسعه زیرساختهای مدیریت دسترسی اینترنت با افتتاح Gateway اهواز به عنوان پنجمین درگاه بینالمللی کشور رخ داده است. در این پروژه همچنین ظرفیت لینکهای دیتا در تمامی Gatewayهای کشور به 100 گیگابیت بر ثانیه افزایش پیدا کرده است.
از جمله دیگر پروژههای قابل توجه در این میان میتوان به رونمایی از پلتفرم پرداخت مستقیم سرویسهای دیجیتالی اشاره کرد. در این پروژه، ایرانسل اقدام به طراحی بسته نوسعه نرمافزار (SDK) پرداخت مستقیم نموده است که در طی آن ارائهکنندهگان سرویسهای دیجیتالی میتوانند با برخورداری از اتصالی آسان و امن پروسه پرداخت را مدیریت کرده و از گزارشهای جامع و تسویهحساب ماهیانه برخوردار شوند.
ارسال تبلیغات هوشمند و هدفمند بر بستر تلفن همراه یکی دیگر از پروژههای معرفی شده در این میان بوده که در آن تبلیغات مبتنی بر مکان و سرویسهای مشابهای با کمک هوش مصنوعی ارائه میشود.
خدمات Cloud PBX به عنوان جایگزینی برای دستگاههای سانترال فعلی با امکان اتصال تلفنهای ثابت و موبایل عنوان دیگری را در جمع پروژههای جدید ایرانسل در این نوبت تشکیل میدهد.
در پروژه خدمات Hotline مراکز تماس برای کسب و کارهای کوچک و متوسط میتواند به طور کامل جایگزین شده و امکان پاسخگویی به تماسهای وارده توسط کارکنان بدون وابستگی به خطوط ثابت فراهم میشود.
در پروژه دیگری مرتبط با ناوگان حمل و نقل، امکان مشاهده آنلاین موقعیت مکانی خودروهای این ناوگان، تخصیص مأموریتها، تحلیل رفتار راننده و همچنین کنترل لحظهای انواع پارامترهای خودرو از جمله سرعت،میزان سوخت، دما و ... فراهم میشود.
در ادامه این مراسم پروژههای جدید ایرانسل مبتنی بر فناوری نسل پنج تلفن همراه (5G) معرفی شد که شامل بهرهبرداری تجاری از هسته شبکه ابری NFV/SDN، بهرهبرداری تجاری از هسته شبکه NB-IoT و بهرهبرداری آزمایش از اولین شبکه رادیویی مبتنی بر تکنیکهای 5G میشود.
علی قهرمانی مدیرکل طراحی و بهینهسازی شبکه رادیویی ایرانسل در توضیح پروژه «بهرهبرداری آزمایشی از اولین شبکه رادیویی مبتنی بر تکنیکهای 5G» گفت که تکنیکهای نسل پنجمی مورد استفاده در این آزمایش، فناوری Massive MIMIO و Beam Forming هستند که با تخصیص یک پرتو رادیویی اختصاصی به هر مشترک تحت پوشش یک آنتن، بازدهی فرکانسی و نهایتا ظرفیت هر سلول رادیویی را تا چندین برابر افزایش می دهد. با توجه به محدودیت منابع طیف فرکانسی، این تکنیکها نقش کلیدی و مهمی را در توسعه ظرفیت رادیویی ایفا میکنند. فناوری نسل پنج و NR (یا New Radio) از تکنیکهای متنوعی مانند Flexible Framing استفاده میکند تا بتوانند انعطاف و چابکی لازم را برای برآورده کردن نیازهای بازارهای عمودی پیش رو را برآورده کنند.
در ادامه این برنامه محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در سخنانی ضمن تشکر از دستاوردهای این اپراتور در زمینههای گوناگون نسبت به جبران کاستیهای کشور در این زمینه ابراز امیدواری کرد. واعظی از قرارگیری ICT در مسیر درست در بخشهای مختلف یاد کرده و از امکان ارائه دستاوردهای این صنعت نهتنها در بازار داخلی بلکه در کشورهای منطقه و سایر کشورها سخن گفت.
به گفته واعظی شبکه ملی اطلاعات مهمترین پروزه دولت یازدهم در وزارت ارتباطات بوده و مجموعه وزارت بر آمادهسازی این پروژه از روز اول متمرکز بوده است اما از اوائل سال سوم به بعد با بررسیهای انجام شده مشخص شد که بدون حضور بخش خصوصی امکان به سرانجام رساندن این پروژه وجود ندارد بنابراین به ثمر رسیدن این پروژه یک دستاورد مشترک مابین دولت، بخش خصوصی، مراکز تحقیقاتی و دانشگاههای کشور به حساب میآید.
در پایان این مراسم از اولین شبکه رادیویی مبتنی بر تکنیکهای 5G به صورت آزمایشی به بهرهبرداری رسید.
- آغاز به کار کارخانه TSMC در آریزونا و ارائه نخستین تراشههای ساخت آمریکا از سوی اپل
- گزارش Canalys از بازار اسمارتفون چین در سال 2024 – ویوو و هواوی اپل را کنار زدند
- واکاوی استراتژی احتمالی Arm برای افزایش قیمتها و تولید مستقیم تراشه – چالشها و فرصتها
- معرفی تاشوی عمودی Nubia Flip2 – نخستین گوشی تاشوی سال 2025 با نمایشگر خارجی بزرگتر
- معرفی moto g (2025) و moto g power (2025) – میانردههای موتورولا با Dimensity 6300 و دوربین 50MP
- گزارش کانترپوینت از رشد 4 درصدی بازار اسمارتفون در سهماهه چهارم 2024 پس از دو سال افت متوالی
- بررسی سامسونگ Galaxy Ring - پیشنمایشی از یک جادو، انتظار برای آینده